Jaunākais izdevums

Gandrīz katrs ir piedzīvojis brīdi, kad, aizstāvot savu ideju vai projektu, zūd pamats zem kājām. Balss tembrs kļūst skaļāks, tiek pārtraukti kolēģa mēģinājumi ko iestarpināt, un jūs pārņem vēlme tos izlabot. Īsāk sakot - jūs iedegaties, cenšoties pārliecināt pārējos par savu taisnību tik ļoti, ka, šķiet, situācija kļūst nekontrolējama. Lielā mērā tā arī ir - Džudita Gleizere blogā Harvard Business Review (HBR) raksta, ka aizsvilšanās iemesls nudien ir ķīmiski procesi mūsu smadzenēs

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu biznesa vide ir pārņemta ar vēlmi pēc jaunā, inovatīvā. Šī degsme ir sekmējusu dažādus tehnoloģiju, organizatoriskos un sociālos uzlabojumus. Ražotnes ir kļuvušas drošākas, hibrīdauto ir lētāki, nepārtrauktu savstarpējo komunikāciju, pateicoties elektroniskajam pastam un viedtālruņiem, uzskatām par normu. Progress ir apsveicams, un uzņēmējdarbības vide ir krietni pārāka par to, kāda tā bija pirms 50 - 60 gadiem. Bet, vai ir kas tāds, ko no 20. gadsimta vidus mums tomēr vajadzētu paturēt?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Larss Rebiens Sērensens (Lars Rebien Sørensen) pametīs farmācijas kompānijas Novo Nordisk vadītāja amatu, ziņo thelocal.dk.

Dānijas uzņēmums paziņojis, ka Sērensens, kuru Harvard Business Review atzinis par pasaulē labāko uzņēmuma vadītāju, savu amatu atstās līdz 2016. gada beigām.

Viņu vadītāja amatā aizstās Lars Fruergārds Jorgensens (Lars Fruergaard Jørgensen).

Sērensens Novo Nordisk nostrādājis 35 gadus, bet pie uzņēmuma «stūres» atradies 16 gadus. Šajā laikā kompānija kļuvusi par pasaulē lielāko insulīna ražotāju, kontrolējot 47 procentus no insulīna preparātu pasaules tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Kā no smadzeņu bioķīmijas salūta nonākt pie ilglaicīgām pozitīvām izmaiņām

Dienas Bizness, <a href="mailto:[email protected]" rel="spam-me">[email protected]</a>, 29.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa cilvēku lielāko savu nomoda stundu daudzumu pavada darbā. Diemžžēl viscaur pasaulē cilvēki no sava darba negūst daudz apmierinājuma. Tam tā nevajadzētu būt, uzskata Hārvarda universitātes pozitīvās psiholoģijas un vadības psiholoģijas kursu autors Tals Benšahars (Tal Ben-Shahar).

Ekskluzīvā intervijā Dienas Biznesam stāsta "Tals Benšahars-«Mēs varam gūt daudz lielāku apmierinājumu un daudz lielāku jēgu no tā, ko darām. Jautājums ir – kā to panākt, un ir iespējamas divas atbildes. Ja es savam darbam neredzu jēgu, pirmā iespēja ir meklēt citu darbu. Otrā ir – palūkoties uz to, ko es daru, citādāk.»"

T. Benšahara vadītie kursi ir bijuši starp populārākajiem Hārvarda universitātes vēsturē. Visur pasaulē ir pieprasījums pēc pozitīvās psiholoģijas, viņš atzīst. «Tā ir mūsu dabas daļa, ka mēs gribam būt laimīgāki. Otrs iemesls tam ir objektīvs, jo pirmo reizi vēsturē mums tiešām ir izveidojusies laimes zinātne. Līdz pavisam nesenam laikam bija tikai pašpalīdzības grāmatas, kas runāja par laimi, un bija arī filozofi, kas runāja par laimes ideju, bet zinātnes nebija. Un nebija pētījumu šai jomā, kas dod ieteikumus un instrumentus, kā tiešām kļūt laimīgākam.»

Komentāri

Pievienot komentāru