Transports un loģistika

Ventbunkers loģistika nopelna uz apjomu un tarifiem

Artis Kalveits, 20.07.2005

Jaunākais izdevums

Ekspedīcijas kompānijas Ventbunkers loģistika 17.44 milj. Ls peļņu 2004. gadā veidojis Ventbunkera termināļa pārkrauto kravu rekordapjoms un tarifu palielinājums. Db jau ziņoja (17.07.2005.), ka ekspedīcijas uzņēmums komandītsabiedrība Ventbunkers loģistika pagājušajā gadā nopelnījis 17.44 milj. Ls, kas ir 2.3 reizes vairāk nekā 2003. gadā, kad uzņēmums nopelnīja 7.71 milj. Ls. BetVentbunkers loģistika neto apgrozījums 2004. gadā bija 35.71 milj. Ls, kas ir par 56.4 % vairāk nekā 2003. gadā, kad kompānijas apgrozījums bija 22.83 milj. Ls. Kā Db pastāstīja Ventbunkers loģistika aktuārs Ilvars Atis, kompānijas peļņa skaidrojama ar pakalpojumu tarifu palielināšanu un Ventbunkera termināļos pārkrauto kravu (mazuta un dīzeļdegvielas) rekordapjomu, bet citām kompānijām sniegto pakalpojumu apjoms nav veidojis lielu uzņēmuma peļnas daļu. Ventbunkers 2004. gadā pārkrāva 7.3 milj. t kravu, no tiem 1.7 milj. t mazuta un 5.6 milj. t dīzeļdegvielas, savukārt 2003. gadā tika pārkrauts 6.1 milj. t kravu. Šogad Ventbunkers loģistika plāno, ka piegādāto kravu apjomi termināļiem pieaugs, taču peļņas apjomi diez vai palielināsies, jo pieaugušas uzņēmuma izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventbunkeru šobrīd nepārdos

Oskars Prikulis, 67084403, 17.04.2008

Viens no Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers īpašniekiem Olafs Berķis intervijā Db atklāj, ka šobrīd vairs netiek strādāts pie uzņēmuma pārdošanas, jo Ventbunkers esot zaudējis lielu daļu vērtības. Tāpat tiekot apsvērta iespēja

piedzīt zaudējumus no Ventspils naftas, jo šīs kompānijas darbības rezultātā esot nodarīti zaudējumi Ventbunkeram, ko Ventspils nafta noliedz.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd vairs netiek strādāts pie uzņēmuma pārdošanas, jo Ventbunkers esot zaudējis lielu daļu vērtības.

Tā intervijā Db norāda Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers viens no īpašniekiem Olafs Berķis. Tāpat O. Berķis norāda, ka tiek apsvērta iespēja piedzīt zaudējumus no Ventspils naftas, jo šīs kompānijas darbības rezultātā esot nodarīti zaudējumi Ventbunkeram. (1)

Cik tuvu jūs stāvat Ventbunkera lietām? Cik jums tas arvien ir interesanti?

Esmu Ventbunkera akcionārs. No dibināšanas brīža gandrīz 10 gadus biju šīs kompānijas prezidents. Pēc būtības, kompānijas izaugsme no tās metāllūžņu kaudzes, kāda tā bija dibināšanas brīdī 1994. gadā, līdz modernam terminālim un Latvijas lielākajam holdingam, kurā ietilpa tādi uzņēmumi kā Ventspils nafta, Preses Nams, virkne mediju un preses izdevumu, Latvijas Kuģniecība, nekustamie īpašumi Rīgā un Jūrmalā un daudz kas cits 2002.gadā, notika manā laikā. Protams, tas nav tikai mans nopelns, tas bija komandas darbs. Šī kompānija man tiešām ir tuva, un tas , kas ir noticis pēdējo gadu laikā, man sāp. Ne jau finansiālo zaudējumu dēļ. Diemžēl pēc manas aiziešanas no Ventbunkera prezidenta amata un Igora Skoka aiziešanas no Ventspils naftas prezidenta amata holdingā bija iestājusies regresija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rudolfs Meroni: a/s Ventbunkers nevar pieņemt Lukoil piekopto šantāžas taktiku

Līva Melbārzde, 18.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Litasco (Lukoil meitas uzņēmums) šobrīd cenšas piespiest AS Ventbunkers (VBU) parakstīt jaunu līgumu par pakalpojumu sniegšanu 2011. gadā, attsakoties pieņemt mazuta piegādes, kas šobrīd tiek uzglabātas Ventbunkers terminālī.

Par to Db.lv informēja Ventbunkers preses dienests, norādot, ka tādējādi tiek izraisīts haoss un postījumi Latvijas dzelzceļa sistēmai un radīti miljoniem latu zaudējumus gan Litasco, gan citām kompānijām, jo mazuta eksports caur Latviju šobrīd ir būtiski ierobežots.

Litasco, kas nosūtītīja naftas produktus uz Ventbunkers termināli iepildīšanai un izkraušanai kuģos, esot iesniegusi fiktīvu prasību pret VBU par to, ka degvielas kvalitāte neatbilst viņu klienta specifikācijām. «Saprotams, ka šis apgalvojums ir absurds. Pirms viņi nosūta produktu mums, tas ir viņu pienākums precīzi zināt, ko viņu klients sagaida un kādas specifikācijas ir nepieciešamas. Mēs esam atbildīgi, lai pārvietotu klienta - Litasco – iekrauto kravu no punkta A līdz punktam B. Līdz ko produkts ir novadīts un uzglabāts objektā, jau ir par vēlu veikt kādas izmaiņas. Vienīgais šādas rīcības mērķis ir bloķēt Ventbunkers termināli,» komentē a/s Ventbunkers valdes loceklis Alvis Hāze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kuram uzticēts pārvaldīt arestētās 3/7 Ventbunkers akciju daļas, šobrīd pretēji patieso īpašnieku - Igora Skoka un Genādija Ševcova - gribai «pārvalda» vēl 2/7 daļas.

Viņi apliecina, ka Ventbunkers, kuras īpašnieki nemainīgi vairākus gadus «esam mēs un Lembergu ģimene», kopš 2010. gada faktiski atrodas bez vadības, jo valsts atbildīgās institūcijas nespēj nodrošināt ātru noziegumu izmeklēšanu, kuriem pateicoties Ventbunkers institūcijās pretēji īpašnieku gribai tika nelikumīgi ieceltas R. Meroni uzticamas un nekompetentas personas.

Lembergu ģimene un divi no citiem minētajiem īpašniekiem savas tiesības akciju sabiedrībā realizēja ar juridisku personu starpniecību, kuras par labu īpašniekiem, saskaņā ar īpašnieku instrukcijām un uz īpašnieku rēķina, ilgu laiku pārvaldīja R. Meroni un viņa kontrolētas personas, minēts paziņojumā. Tajā atgādināts, ka 2007. gadā minētais advokāts sniedza liecību krimināllietā pret savu klientu, bet tūlīt pēc tam viņa pārvaldībā nonāca par labu valstij arestētās klientam piederējušās 3/7 daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Notikumi a/s Ventbunkers birojā draud pāraugt bruņotā konfliktā

Vēsma Lēvalde, Ieva Mārtiņa, 16.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija a/s Ventbunkers birojā pagājušās nakts laikā saasinājusies un draud kļūt nekontrolējama, preses paziņojumā pauž Rūdolfa Meroni puses pārstāvis Aivars Gobiņš. Savukārt Ventspils policija norāda, ka abas puses ir brīdinātas par sekām, ja konfliktu neatrisinās mierīgā ceļā.

«Nakts laikā biroja ēkas teritorijā patvaļīgi un pretlikumīgi iekļuvušas apsardzes kompānijas TM Security formas tērpos tērptas personas – kopskaitā vismaz 20 cilvēki. Precīzs šo cilvēku skaits nav zināms, tomēr kopējais nelikumīgi teritorijā esošo cilvēku skaits varētu sasniegt pat 40,» teikts paziņojumā. Jau naktī teritorijā iekļuvušie TM Security darbinieki sākuši provokācijas pret a/s Ventbunkers teritorijas apsargiem no kompānijas Koblenz Drošība – pret viņiem esot rīdīti suņi, apsargi aplieti ar ūdeni un veikti arī citi mēģinājumi apsargus fiziski ietekmēt, lai tos provocētu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārmet Ventbunkers sapulces viltošanu, kurā esot iesaistīts Lembergs

Ieva Mārtiņa, 30.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventbunkers, kam nupat mainīta valde, bijušās valdes pārstāvji pārmet Mārtiņa Kvēpa juristu firmai dokumentu viltošanu par Ventbunkers akcionāru sapulci, kas nekad nav notikusi, kā arī izsaka aizdomas, ka aiz šiem procesiem stāv Aivars Lembergs.

«2011. gada 20. decembrī M. Kvēpa juristu firma kārtējo reizi iesniedza Uzņēmumu Reģistrā (UR) rupji viltotus dokumentus par akcionāru sapulci, kas nekad nebija notikusi un pat nekad netika sasaukta. Šis ir jau piektais mēģinājums, kad bēdīgi slavenais Kvēps cenšas nelegāli pārņemt kontroli pār Ventbunkers, kas ir viena no vadošajām naftas tranzīta kompānijām Ventspils ostā,» Db.lv informēja Ventbunkers preses dienesta pārstāvis Aivars Gobiņš. M. Kvēps šos apgalvojumus pagaidām nekomentē.

A. Gobiņš skaidro, ka 2011. gada 27. jūnijā likumīgā Ventbunkers valde sasauca akcionāru sapulci, kam bija jānotiek 2011. gada 20. decembrī un tā arī tika noturēta pēc visiem standartiem. Vairāk nekā 70% akcionāru tika pārstāvēti šajā legālajā akcionāru sapulcē. Rezultāti tika iesniegti UR nākamajā dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Asociācija: Ventbunkera sāgā Latvija var zaudēt reputāciju

Ieva Mārtiņa, 20.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija, kāda ir radusies ap Ventbunkers ir iegājusi strupceļā un var radīt ne tikai būtiskus finanšu zaudējumus, bet Latvija var zaudēt arī uzticama transporta koridora reputāciju ārvalstu kravu nosūtītāju acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DB analizē: Valsts nekontrolē Meroni rīcību

Sandris Točs, speciāli DB, 29.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, ka Šveices advokāta Rudolfa Meroni rīcība ar viņam kopš 2007.gada glabāšanā uzticēto arestēto mantu, ko veido miljoniem vērtas akcijas un tiesības dažādos Ventspils tranzīta uzņēmumos, nekad nav tikusi vērtēta un kontrolēta

Šādi vedina domāt atbildes, ko laikrakstam Dienas Bizness sniedzis Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers un Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesis Boriss Geimans. Tikmēr laikraksta rīcībā ir nonākušas jaunas liecības par aizdomīgām darbībām, kuras ar arestēto mantu, iespējams, ir veicis R. Meroni, par kurām intervijā stāsta bijusī AS Ventbunkers valdes priekšsēdētāja Eva Ciniņa. Kā zināms, preses rīcībā ir informācija par iespējamu arestētās mantas vērtības samazināšanu un izšķērdību, ko pieļāvis valsts ieceltais arestētās mantas glabātājs tā sauktajā Lemberga krimināllietā R. Meroni, iespējams, savām personīgajām vajadzībām iegādājoties helikopteru, jahtu un privātīpašumu Krētā. Jāpiebilst, ka arestētās mantas glabātāja pienākumi faktiski nodrošina R. Meroni pilnīgu kontroli pār uzņēmumiem AS Ventbunkers, AS Ventspils Tirdzniecības Osta, AS Kālija Parks, AS Baltic Coal Terminal, AS Latvijas Naftas Tranzīts, SIA Noord Natie Ventspils Termināls un citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventbunkers pārsteigts par satiksmes ministra izteikumiem

Dienas Bizness, 09.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventbunkers šodien izplatītā paziņojumā pauž pārsteigumu par satiksmes ministra Ulda Auguļa izteikumiem plašsaziņas līdzekļos, ka AS Ventbunkers kā nacionālās aviokompānijas investora kandidatūra vairs netiek izskatīta.

AS Ventbunkers neesot saņēmis nekādu oficiālu atteikumu no aviokompānijas airBaltic vai Satiksmes ministrijas pārstāvjiem. AS Ventbunkers norāda, ka jau sākotnēji nezināmu iemeslu dēļ tika novilcinātas uzņēmuma iespējas iepazīties ar lidsabiedrības faktisko finansiālo stāvokli, lai varētu izstrādāt detalizētu investīciju piedāvājumu.

Neskatoties uz to, ka šā gada janvārī tika parakstīts informācijas neizpaušanas līgums starp AS Air Baltic Corporation un AS Ventbunkers, uzņēmums vēl joprojām neesot saņēmis pieeju finanšu un juridiskajiem dokumentiem padziļinātās izpētes veikšanai.

Eva Ciniņa, AS Ventbunkers valdes priekšsēdētāja, komentē: «Mēs esam nepatīkami pārsteigti par satiksmes ministra medijos pausto noraidījumu Ventbunkers kā airBaltic investora piesaistīšanai, pat neizskatot mūsu investīciju piedāvājumu, un, neskatoties uz to, ka jau vairākus mēnešus esam piedalījušies iespējamās sadarbības sarunās ar airBaltic un Satiksmes ministrijas pārstāvjiem. Taču tajā pašā laikā tas izskaidro to, kādēļ līdz šim ir bijusi vilcināšanās saistībā ar visas nepieciešamās informācijas nodrošināšanu, lai Ventbunkeram būtu iespēja padziļināti iepazīties ar aviokompānijas finansiālo situāciju un nepieciešamajiem juridiskajiem dokumentiem un varētu izstrādāt detalizētu investīciju piedāvājumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Pie žoga noturētā akcionāru sapulcē pārvēlē līdzšinējo Ventbunkers padomi

Ieva Mārtiņa, 19.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzīgi kā 2010. gadā mikroautobusā noturētā Latvijas kuģniecības akcionāru sapulce, arī šodien iepriekš sasaukto Ventbunkers sapulci tās vairākuma akcionāriem nācās noturēt aiz žoga pie akcionāru sapulces norises vietas, kas bija Kālija parka teritorija.

Pie ieejas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kotrolētā Kālija parka teritorijā bija izvietoti apsardzes darbinieki ar privātpersonu sarakstu, kuras aizliegts ielaist uzņēmuma teritorijā. Šo personu skaitā bija arī Ventbunkers padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis, kā arī citi uzņēmuma vairākuma akcionāru pārstāvji, Db.lv zināja stāstīt Ventbunkers preses pārstāvis Mārcis Krastiņš.

Viņš arī minēja apsargu teikto, ka R. Meroni atrodoties Kālija parka teritorijā, lai gan, pēc M. Krastiņa uzsvērtā, zināms, ka R. Meroni neatrodas Latvijā.

Tomēr neskatoties uz R. Meroni grupējuma centieniem liegt Ventbunkers akcionāriem piedalīties šodien sasauktajā uzņēmuma akcionāru kopsapulcē, akcionāru vairākums kopsapulci ir noturējis un pārvēlējis līdzšinējo uzņēmuma padomi. Kopsapulcē lemtais tiks nekavējoties iesniegts reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā, tā M. Krastiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc gadiem ilgušiem tranzīta kariem akcionāru nesaskaņu dēļ šobrīd AS Ventbunkers iestājies relatīvs miers, un uzņēmums plāno tālāku attīstību, investora piesaisti, kā arī ir gatavs ieguldīt AirBaltic, kas dotu uzņēmumam lielāku svaru sarunās ar valsts pusi par transporta nozares sakārtošanu kopumā, intervijā Dienas Biznesam norāda uzņēmuma valdes loceklis Edgars Ciniņš. Pozitīvam attīstības scenārijam gan nepieciešama skaidra valsts politika tranzīta atbalsta jomā, tostarp radot vienādus spēles nosacījumus visām ostām ar izlīdzinātiem dzelzceļa tarifiem.

Ventbunkers līdz šim bijis iesaistīts ilgstošos akcionāru strīdos. Kā vārdā jūs šobrīd runājat?

Šobrīd ir iestājies relatīvs miers, un visi strīdi ir izbeigti.

Vai uz visiem laikiem?

Mēs visi uz to ceram, taču, kā publiski zināms, prokuratūra apgalvo, ka daļai akciju slēptais īpašnieks ir Aivars Lembergs, un šīm daļām ir uzlikts arests. Kamēr šī lieta turpināsies, viņš paudīs savu neapmierinātību. Runa ir par Ventbunkera akcionāru (29%) Yelverton investment B.V., kuru šobrīd pārvalda Šveices advokāts Rudolfs Meroni. Līdz ar to t. s. tranzīta kari neturpināsies, bet negatīva pretdarbība no A. Lemberga puses, iespējams, varētu būt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu turpmāku izaugsmi, efektīvu un pārskatāmu lēmumu pieņemšanas procesu biedru interesēs, lielākais Latvijas piensaimnieku kooperatīvs “Piena Loģistika” veicis izmaiņas vadības struktūrvienībās, izveidojot padomi.

Padomē darbosies septiņi biedri, un par tās priekšsēdētāju ievēlēts SIA “Vecsiljāņi” valdes loceklis Juris Sprukulis.

Juris Sprukulis, kooperatīva “Piena Loģistika” padomes priekšsēdētājs: “Piena Loģistika izmaiņas vadības struktūrā un jaunās padomes izveidošana ir konkrēts solis, kas ļaus mums uzlabot lēmumu pieņemšanas procesu un atbalstīt mūsu biedru intereses. Mūsu mērķis ir veicināt uzņēmuma ilgtspējīgu izaugsmi, paplašinot savu darbību Latvijas un Baltijas tirgū, veicinot piena konsolidāciju un piena ražotāju iesaisti kooperatīvos. Esmu pateicīgs par kolēģu izrādīto uzticību, ko uztveru ar lielu atbildību pret esošajiem mūsu biedriem un sadarbības partneriem, lai kopīgā darbā sasniegtu kooperatīva mērķus un veicinātu Latvijas piensaimniecības izaugsmi.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lemberga komentārs par Meroni izteikumiem Dienas Biznesam

Vēsma Lēvalde [email protected], 20.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Man ir pietiekams pamats uzskatīt, ka vīrs no Ventspils, kuru Meroni gan nenosauc vārdā un uzvārdā, neesmu es. Ja kāds var iedomāties, ka es varu atrast laiku un vienlaicīgi vadīt a/s "Ventbunkers" a/s "Ventspils nafta", a/s "Latvijas kuģniecība", "Preses namu" un Ventspils pašvaldības 13 iestādes un 14 uzņēmējsabiedrības, tad tāds cilvēks vienkārši savos apgalvojumos ir iestidzis dziļos maldos. Mans galvenais darbs ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšana, bez kā man vēl papildus jāvelta laiks Ventspils Attīstības aģentūrai, basketbola klubam "Ventspils" un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai, kuru prezidents esmu. Savukārt nekad neesmu bijis nevienā amatā a/s "Ventbunkers", a/s "Latvijas kuģniecība", "Preses namā" un "Mediju namā", bet a/s "Ventspils nafta" neesmu amatā jau desmit gadus. Es neesmu nodarbojies ar a/s "Ventbunkers", a/s "Ventspils nafta", a/s "Latvijas kuģniecība" u.t.t komercdarbības tiešu vai netiešu vadību, tāpēc runāt par to, ka manis dēļ a/s "Ventspils nafta" nesaņem naftu, būtu vairāk nekā dīvaini. Jāatceras, ka laikā, kad Krievija pārstrauca naftas eksportu caur a/s "Ventspils nafta", a/s "Ventspils nafta" viceprezidents un atbildīgais par komercdarbību bija Olafs Berķis, savukārt a/s "Ventspils nafta" un attiecīgi arī a/s "Ventbunkers" komercdirektore bija O. Berķa labā roka J. Biktaševa. Ļoti interesanti skan apgalvojums, ka "viņam ir ..." zināmā mērā, hipnotiska ietekme uz cilvēkiem". Tātad lielais vīrs no Ventspils vada ar hipnozes palīdzību, no kuras, cik saprotu, advokāts R. Meroni nez kāpēc ir atbrīvojies. Var jautāt - kādas ir bijušas zāles? Ventspilī runā, ka tieši O. Berķis un O. Stepanovs ir galvenie bosi, kam tagad kalpo skaļi pazīstamais advokāts, protams, ne jau par skaistām acīm, politiskās pārliecības un goda prāta dēļ. Ventspilī runā par atvēlētajiem 15 miljoniem dolāru. Labs pamats jebkura apgalvojuma izteikšanai, vai ne? Viss iepriekš teiktais kalpo par pietiekamu apliecinājumu, ka diez vai es esmu tas, kurš laikrakstā "Dienas Bizness" publicētajā intervijā aprakstīts kā vīrs no Ventspils. Tāpat jāatzīmē, ka man noteikti nepieder kompānija "Yelverton Investments". Ir dīvaini, ka netīri cilvēki runā par izsoli kā par neizdevīgu a/s "Ventspils nafta" akciju pārdošanas formu un cenšas pārliecināt sabiedrību, ka pārdot a/s "Ventspils nafta" akcijas konkrētam pircējam bez izsoles ir taisnīgāk un valstij izdevīgāk. A/s "Ventspils nafta" akciju izsolē var piedalīties jebkurš, kuram ir nauda, tai skaitā Aivars Lembergs. Vienlaicīgi gribu visus tos, kurus nez kāpēc uztrauc iespēja, ka Aivars Lembergs varētu nopirkt kādu a/s "Ventspils nafta" akciju, nomierināt - šobrīd neplānoju piedalīties a/s "Ventspils nafta" akciju izsolē, jo a/s "Ventbunkers" akciju kontrolpakete atrodas ļoti šaubīgās rokās, kuri jau ir izzaguši a/s "Latvijas kuģniecība", ko, auditējot a/s "Latvijas kuģniecību" par 2003. un 2004. gadiem, konstatējuši starptautiskie auditori. Runājot par a/s "Ventspils nafta" valstij piederošo akciju pārdošanu, manuprāt, vajadzēja visas valstij piederošās a/s "Ventspils nafta" akcijas pārdot vēl 1998. gadā. Nekas labāks par izsoli no pārdevēja viedokļa a/s "Ventspils nafta" akciju pārdošanas gadījumā nav izdomāts. No publikācijām var spriest, ka izsole neapmierina ne O. Stepanovu, ne R. Meroni ar "Jauno laiku" priekšgalā. Nav grūti iedomāties, kāpēc. Cik zinu, a/s "Ventbunkers" ir ļoti smagā finansiālā stāvoklī, nepilda savas saistības, bet par to atbildība jāuzņemas Meroni kā a/s "Ventbunkers" padomes priekšsēdētājam, kurš apzināti virza šo kompāniju uz bankrotu. Kāpēc a/s "Ventbunkers" padomes priekšsēdētāja izteikumi izskan tieši tagad? Atbilde vienkārša - līdz vēlēšanām palikušas mazāk nekā 20 dienas. Neapšaubāmi, šobrīd notiekošā izteikumu apmaiņa publiskajā telpā ir saistāma ar Saeimas vēlēšanām un nākamās valdības veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Meroni esot mēģinājis piesavināties 29 miljonus ASV dolāru LNT naudas

Ieva Mārtiņa, 29.12.2011

AS Ventbunkers padomes priekšsēdētājs un citu ar Ventspils tranzītbiznesu saistītu uzņēmumu pārstāvis, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

Foto: Lita Krone / LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices advokāts Rudolfs Meroni mēģina pārskaitīt 29 miljonus ASV dolāru (ap 14,5 milj. Ls) a/s Ventbunkers meitas uzņēmuma Latvijas Naftas Tranzīts (LNT) kreditoru līdzekļus personīgajā kontā, Lihtenšteinas bankā.

Saistībā ar notikušo tuvākajā laikā tiks iesniegts pieteikums kriminālprocesa uzsākšanai, Db.lv informēja Ventbunkerss akcionāru vairākuma preses pārstāvis

Mārcis Krastiņš. Proti, R. Meroni kādam lielam LNT debitoram, kura vārdu M. Krastiņš vēl nevarēja atklāt, šogad novembrī aicinājis veikt maksājumu nevis uz LNT, bet advokāta personisko kontu.

Ventbunkers vairākuma akcionāri piesaistījuši vienu no pasaulē vadošajām auditorkompānijām, lai veiktu visaptverošu auditu un novērtētu zaudējumus, ko R.Meroni un tam lojālie cilvēki radījuši Ventbunkers un uzņēmuma akcionāriem. Ņemot vērā, ka Ventbunkers akcionāru starpā ir Aivars Lembergs, kura arestētos īpašumus pārvalda R.Meroni, pastāv liela iespēja, ka nozīmīgi zaudējumi ir nodarīti arī Latvijas valstij, tā M. Krastiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ventbunkers iebilst pret uzņēmuma vārda saistīšanu ar A. Hāzes darbībām

Žanete Hāka, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventbunkers akcionāri kategoriski iebilst pret uzņēmuma vārda nelikumīgu izmantošanu aizturētā Alvja Hāzes un citu Rudolfa Meroni pietuvināto personu dalībnieku privāto un savtīgo interešu realizācijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

«Ceturtdien R.Meroni pārstāvis Aivars Gobiņš ir izplatījis paziņojumu, kurā ir saistījis cita sava grupējuma dalībnieka – A. Hāzes, aizturēšanu ar AS Ventbunkers akcionāriem. Šādi publiski paziņojumi ir melīgi un bezatbildīgi,» uzsver Ventbunkers pārstāvji.

Ventbunkera akcionāri ir saņēmuši informāciju par Alvja Hāzes aizturēšanas iemesliem. A. Hāze esot pieprasījis no AS Ventbunkers fiziskās apsardzes pakalpojumus sniedzošā uzņēmuma naudas līdzekļus 10 tūkstošu eiro apmērā par Kurzemes reģiona pārvaldē ierosinātā kriminālprocesa izbeigšanu.

«A. Hāze saskaņā ar sniegto informāciju sarunas par šo nelikumīgo darījumu bija vedis, ierodoties pie apsardzes uzņēmuma amatpersonas mājās. Šādi darbības principi AS Ventbunkers pastāvēšanas vēsturē nekad nav bijuši pieņemami un nav raksturīgi Latvijas komercdarbības videi vispār,» uzsver uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventbunkers trīskāršojis pārkraušanas apjomus

Gunta Kursiša, 07.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Ventbunkers šā gada jūlijā pārkrāvis trīs reizes vairāk naftas produktu nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šā gada jūlijā termināls strādājis ierastā režīmā, un tā pārkraušanas apjomus kāpināt vēl ir iespējams, ko uzņēmums tuvākajā laikā arī cer panākt, norādīja a/s Ventbunkers padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis.

Kopumā šā gada pirmajos septiņos mēnešos uzņēmums pārkrauto naftas produktu apjomu palielinājis par 45%. Šogad pārkrauti gandrīz 1,8 milj. tonnu naftas produktu. Mazuta pārkraušanas apjomi šogad palielinājušies divas reizes. Pārkraušanas apjoma kāpums uzņēmumā vērojams kopš šā gada sākuma.

Jāatgādina, ka 2010. un 2011. gadā a/s Ventbunkers kontrolēja Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, un šajā sakarā ierosināti vairāki kriminālprocesi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbību pārtraukusi KS Ventbunkers loģistika

Vēsma Lēvalde, Db, 05.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada sākuma saimniecisko darbību pārtraukusi viena no lielākajām Ventspils tranzītbiznesa kompānijām KS Ventbunkers loģistika, Db apstiprināja uzņēmumā.

Saskaņā ar Komercreģistra informāciju šī gada 7. aprīlī sākts komanditsabiedrības Ventbunkers loģistika likvidācijas process.

Komanditsabiedrība Ventbunkers loģistika bija viena no kompānijas Ventbunkers apakšstruktūrām, kas sniedz ekspeditorpakalpojumus, savukārt a/s Ventbunkers tika uzskatīta par centrālo kompāniju Ventspils tranzīta biznesā. 2007. gadā Ventbunkers loģistika apgrozījums bija 23,35 milj. Ls, bet peļņa 1,93 milj. Ls. Kompānijas pērnā gada pārskats uzrāda arī 2,957 milj. Ls debitoru parādus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventbunkers un airBaltic uzsāk sarunas par investīciju piesaisti

Lelde Petrāne, 17.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, atsaucoties uz AS Ventbunkers paziņojumu par gatavību investēt Latvijas nacionālajā aviokompānijā airBaltic, notikušas pirmās sarunas starp AS Ventbunkers un AS Air Baltic Corporation valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu.

Šādu informāciju sniedza Edgars Ciniņš, AS Ventbunkers valdes loceklis.

Sarunu laikā abas puses vienojušās izskatīt dažādus iespējamās sadarbības modeļus un detalizētāk iepazīties ar uzņēmuma operatīvās darbības rādītājiem, vēlāk atgriežoties pie iespējamās sadarbības sarunām un investīciju iespējām lidsabiedrības airBaltic attīstībā. Sarunu laikā konkrēta summa par investīciju iespējamo apjomu netika nosaukta.

E. Ciniņš komentē: «Mēs šobrīd piedāvājam alternatīvu iespēju, lai airBaltic būtu iespēja izvērtēt un pieņemt maksimāli izdevīgāko investora piedāvājumu.»

Skaidrojot Ventbunkers interesi par airBaltic, E. Ciniņš norāda, ka šis ir pārdomāts uzņēmuma akcionāru lēmums, kas nav pieņemts vienas dienas laikā. Lai netiktu radīta lieka ažiotāža, par Ventbunkers lēmumu un iespējamām investīcijām airBaltic netika paziņots agrāk, taču to veicinājusi valdības krišana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

«Tikai jaunuzņēmumi var augt par 3000% gadā»

Anda Asere, 08.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunuzņēmumi ir vienīgais, kas nākotnē Latviju var izvilkt no vidējā ienākumu slazda; lietas mainīsies, kad pirmā startup zvaigzne nopelnīs patiešām daudz, jo uzņēmēji, kuri ar savu darbu nopelna tik daudz naudas, ka to ir grūti saprātīgi iztērēt, visbiežāk iegulda tajā, ko saprot vislabāk – līdzīgā biznesā

Tā uzskata audio tehnoloģiju jaunuzņēmuma SIA Sonarworks vadītājs Helmuts Bēms. Viņa vadītais uzņēmums uzlabo to, kā skan mūzika audio austiņās, fiziski tajās neko nemainot. Vairāk par jaunuzņēmumu nozīmi ekonomikas izaugsmē un to, kāpēc ne Lietuvā, ne Igaunijā audio tehnoloģiju jomā nav tādu panākumu kā Latvijai, viņš stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Fragments no intervijas:

Igaunijas jaunuzņēmumu konferencē Lattitude59 Sonarworks tika īpaši izcelts kā daudzsološs Baltijas jaunuzņēmums. Kā vērtējat Latvijā notiekošo jaunuzņēmumu lauciņā?

Ir tāds termins kā vidējo ienākumu slazds. Latvijā agrāk eksistēja globāli ekonomiski atpalikušā blokā, kas saucās Padomju Savienība, kas nebija sapratusi, kā darbojas tirgus, un vienā brīdī sabruka. Mēs tajā brīdī pret globālo līmeni bijām atpalikuši par 100 gadiem. Pirmajā cēlienā mēs ieviesām to, kas jau eksistēja Rietumos – telekomunikācijas, mobilos telefonus utt. Tas bija relatīvi viegls solis, kam bija vajadzīga tikai tirgus atvēršana. Tas notika dabiski, nekas īpašs nebija jādara. Tajā brīdī strauji pieauga produktivitāte, bet tā nespēj pārsniegt viduvējību. Neviena valsts, kas vienkārši atver tirgu, nekļūst par globālu līderi konkurētspējā, ja vienkārši adaptē to, kas ir citur, un nepievieno vērtību globālā kontekstā. Tehnoloģiju attīstībā lielāko peļņu gūst tie, kas pirmie kaut ko ievieš, izgudro ko jaunu. Lielie uzņēmumi nav celmlauži jaunām tehnoloģijām. Tās parasti nāk no jaunuzņēmumiem – ar kaut kādiem izņēmumiem. Visas jaunās lietas ātrāk attīstīsies jaunu uzņēmumu vidē. Ja mēs vispār gribam kaut kur pievienot vērtību un attīstīties, tas ir vienīgais ceļš. Visi uzņēmumi Latvijā var turpināt attīstīties, tie var eksportēt, bet uzņēmumi klasiskajās nozarēs nespēj ātri augt. Lieliem uzņēmumiem ir kolosāls sasniegums, ja tie spēj augt par 20% gadā, un tas tiešām ir fantastiski, bet tehnoloģiju jomā uzņēmumi var augt par 300 un arī par 3000% gadā. Piemēram, 2016. gada Sonarworks apgrozījums bija aptuveni miljons eiro, kas bija trīs reizes vairāk nekā 2015. gadā. Šī gada apgrozījumu plānojam vismaz dubultot, varbūt pat gūt vairāk. Tradicionālajās industrijās tas nav iespējams. Katru reizi ir kāds uzņēmums, kas pārdefinē, ko nozīmē liela kompānija un strauja augšana. Facebook ir viena no lielākajām pasaules kompānijām un līdz tam izauga ļoti īsā laikā. Tas notiek arvien ātrāk – uzņēmumi arvien īsākā laikā sasniedz arvien iespaidīgākus rezultātus. Tas, kas pie mums notiek jaunuzņēmumu jomā, ir absolūti vajadzīgs. Taču mums ir viena liela problēma – mums vajadzētu to, kas jau ir, desmitkāršot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paredz pavērsienu Ventbunkera akciju strīda lietā

Vēsma Lēvalde, 16.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūdolfa Meroni pārstāvētās firmas iesniegušas Kurzemes apgabaltiesā svarīgu dokumentu, kas varētu būtiski izmainīt ilgstošās tiesvedības, kas saistītas ar strīdu par vairāk nekā miljonu vērtām a/s Ventbunkers akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa aizliedz Meroni ieņemt amatus a/s Ventbunkers

Egons Mudulis, 02.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudolfam Meroni un viņa pārstāvjiem aizliegts pieteikt Uzņēmumu reģistrā izmaiņas Ventbunkera padomes sastāvā bez komercreģistrā reģistrētās a/s Ventbunkers valdes sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, 29.jūnijā lēmusi Rīgas apgabaltiesa.

Lēmums, kas izpildāms nekavējoties un nav pārsūdzams, attiecas gan uz pašu Meroni, gan Jāni un Alvi Hāzēm, Aivaru Gobiņu, Aritu Lindi, Diānu Juknai, Mārtiņu Bunku, Mihailu Dementjevu, Deividu Gaju Anstisu, SIA IAG un IAG Industrieanlagen GmbH.

Tāpat Meroni un viņa pārstāvjiem aizliegts pieteikt Uzņēmumu reģistrā izmaiņas par grozījumiem Ventbunkers statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu u.tml. bez komercreģistrā reģistrētās uzņēmuma valdes sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kas ietver informāciju par akcionāriem, kuri piedalījušies Ventbunkers akcionāru sapulcē, kurā lemts par grozījumiem statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, sabiedrības reorganizāciju vai likvidāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arestēts Ventbunkera valdes loceklis Alvis Hāze

Dienas Bizness, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien vakarā arestēts a/s Ventbunkers valdes loceklis Alvis Hāze, ceturtdien no rīta paziņojis pats uzņēmums. Ventbunkers to vērtē kā atklātu provokāciju un apgalvo, ka aresta pamatojums ir safabricēts, ziņo Diena.lv.

Aizturēšana esot veikta brīdī, kad A.Hāze tikās ar apsardzes firmas TM Security pārstāvi Mareku Varneli, lai pārrunātu iespējas, kādā veidā šī kompānija mierīgā ceļā varētu atkāpties no Ventbunkers biroja telpām Ventspilī. Ventbunkers norāda, ka apsardzes firma vairākus mēnešus pretlikumīgi neielaižot birojā uzņēmuma valdi.

Iespēju tikties ar Ventbunkera valdi pēdējā laikā esot meklējis pats M.Varnelis. Policija esot arestējusi A.Hāzi brīdī, kad M.Varnelis negaidīti pasniedzis viņam aploksni ar nezināmu saturu, apgalvojot, ka tajā esot dokumenti.

Uzņēmums noskaidrojis, ka TM Security pārstāvis ir uzrakstījis iesniegumu ar uzņēmuma vērtējumā apmelojošu apgalvojumu, ka A.Hāze esot centies no TM Security izspiest naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ventbunkera apgrozījumu audzē naftas produkti

Vēsma Lēvalde, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils ostas uzņēmums Ventbunkers šā gada 10 mēnešos pārkrāvis 2.44 miljoni tonnu kravu, kas ir ievērojami vairāk kā 2011.gadā kopā, kad uzņēmums pārkrāva 2,3 miljonus tonnu.

Šā gada 10 mēnešos, salīdzinot ar atbilstošu laika posmu pērn, uzņēmuma pārkraušanas apjomi palielinājušies par 32%.

Oktobrī uzņēmums pākrāvis gandrīz 200 tūkst. tonnu naftas produktu, un īpaši veiksmīgs mēnesis bijis tumšo naftas produktu pārkraušanā, informē a/s Ventbunkers pārstāvis Mārcis Krastiņš. Tumšo naftas produktu pārkraušana šā gada 10 mēnešos palielinājusies par 61%.

Uzņēmums šogad ievērojami uzlabojis darbības rādītājus, tomēr vēl ir liels potenciāls, atzīst a/s Ventbunkers padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis. Viņš norāda, ka nākas strādāt ļoti sīvas konkurences apstākļos, konkurējot gan ar kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas, gan arī Krievijas ostām. Cerības gan vieš Krievijas salīdzinoši nesenā pievienošanās Pasaules tirdzniecības organizācijai, kas varētu Latvijas ostas un visu tranzīta koridoru padarīt pievilcīgāku Krievijas partneru acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ventspils ostas termināļi noliedz saistību ar Krievijas dīzeļdegvielas jaukšanu

LETA, 13.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi trīs termināļi, kas Ventspils ostā nodarbojas naftas produktu pārkraušanu, - AS "Ventbunkers", SIA "Ventall termināls" un SIA "Ventspils nafta termināls" - noliedz, ka būtu jaukuši Krievijas dīzeļdegvielu ar citas izcelsmes produktu, norādīja uzņēmumu pārstāvji.

Iepriekš "Bloomberg" vēstīja, ka Eiropas enerģētikas uzņēmumi meklē aplinku ceļus, lai saglabātu Krievijas jēlnaftas plūsmu, vienlaikus publiski atsakoties no sadarbības ar Krieviju. Naftas tirgū esot parādījies "Latvijas maisījums" - dīzeļdegviela, kas izskatās kā risinājums, lai piegādātu Krievijas produktu, kas sajaukts ar citas izcelsmes produktu. Kā vieta, kur notiek sajaukšana, "Bloomberg" publikācijā bija minēta Ventspils.

"Ventbunkers" pārstāvji atzīmē, ka saistībā ar Eiropas Savienības (ES) un ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) ieviestajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju "Ventbunkers" terminālī šobrīd naftas produktu uzglabāšanas un pārkraušanas pakalpojumi netiek sniegti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikas uzņēmumā "Balti Logistika" par izpilddirektori un valdes locekli Baltijas valstīs iecelta Leili Guļijeva, kura līdz šim uzņēmumā ieņēma pārdošanas vadītājas amatu Baltijas valstīs, informē uzņēmumā.

Līdz ar stāšanos vadītājas amatā, Guļijeva vadīs Latvijas, Igaunijas, Lietuvas filiāles, nomainot Joelu Timmu un Magnusu Lepasalu, kuri turpmāk pievērsīsies "Balti Logistika" grupas uzņēmumu attīstībai.

Guļijeva pievienojās "Balti Logistika" kolektīvam 2006.gadā un pēdējo gadu laikā bijusi atbildīga par pārdošanu Baltijas valstīs. Guļijeva ieguvusi maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadībā augstskolā RISEBA.

"Balti Logistika" ir loģistikas uzņēmums, kas darbojas Latvijā, Igaunijā un Lietuvā jau vairāk nekā 15 gadus, apkalpojot Latvijas un starptautiskos uzņēmumus gaisa, jūras un sauszemes pārvadājumu organizēšanā, un aptver visu loģistikas pakalpojumu klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz sarežģīto situāciju ārvalstu noieta tirgos, a/s Latvijas Finieris pērn strādājis ar 110 milj. Ls lielu apgrozījumu un 2.2 milj. Ls lielu peļņu.

"Uzņēmuma tīrā peļņa 2.2 milj. Ls ir būtiski mazāka par 2007. g. iespētajiem 5.4 milj. Ls, tomēr jārēķinās, ka bez iepriekš minētajiem noieta tirgus faktoriem to ietekmē arī amortizācijas atskaitījumi, kas pērn ir bijuši ļoti lieli," norāda U. Biķis.

Vairāk lasiet 29. janvāra laikrakstā Dienas bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru