Ražošana

Ventspils zivju konservu kombinātam šogad lieli plāni

Elīna Pankovska, 28.02.2011

Jaunākais izdevums

A/s Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) šogad plāno būtiski paplašināt produkcijas realizāciju Krievijā, Ukrainā, Čehijā, Moldovā, Kazahstānā.

Uzņēmums iecerējis apgūt jaunus tirgus Rietumeiropā, Baltkrievijā, Kanādā un ASV.

Jāatgādina, ka 15.februārī Ventspils tiesa par uzņēmuma administratoru apstiprināja Raivi Stumbergu, kas par kombināta pārvaldnieku iecēla Ainaru Zīli. Viņš uzskata, ka uzņēmums nākotnē ir spējīgs ne tikai paplašināt realizācijas tirgu, bet arī atvērt pārstāvniecības Krievijā, Moldovā un Kazahstānā.

Šī gada janvārī kombināts saražojis 1,8 milj., bet februārī – 1,3 milj produkcijas vienību.

Plānots, ka šogad, salīdzinājumā ar pērno gadu, VZKK apgrozījums varētu pieaugt par 20%. «Mūsu apgrozījumam šogad jāsasniedz 6 milj. Ls,» bilst A.Zīle.

«Neraugoties uz maksātnespējas procesu, uzņēmums ir spējis saglabāt ražošanu un izstrādāt jaunu attīstības stratēģiju. Grūtības, protams, sagādā fakts, ka joprojām nav saņemta dokumentācija no iepriekšējās uzņēmuma vadības un darbs bija jāsāk ar tukšu kasi. Tāpēc nācās piesaistīt investoru, lai ražošanas process tiktu turpināts un darbiniekiem varētu izmaksāt pienācīgas algas,» saka VZKK pārvaldnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra ir uzsākusi kriminālprocesu par iespējamo krāpšanu Ventspils zivju konservu kombināta (VZKK) maksātnespējas procesā.

Kriminālprocess ierosināts, pamatojoties uz SIA Easy Open (viena no VZKK kreditoriem) valdes priekšsēdētāja T.Trankaļa iesniegumu. 2010.gada 27.decembra SIA Easy Open iesniegumā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanai minēts, ka nu jau atstādinātā VZKK administratore Rita Skrinda un trešās personas organizētā grupā, sadalot savstarpēji pienākumus, ir organizējuši shēmu, lai krāpnieciskā ceļā izvairītos no kreditoru prasījumu samaksas vairāku simtu tūkstošu latu apmērā un lai vēlāk, izmantojot iegūto kontroli pār uzņēmuma naudas plūsmu, piesavinātos uzņēmuma īpašumtiesības, informē VZZK pašreizējā vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pēc darbinieku atbrīvošanas zivju konservu kombinātā bezdarbnieku skaits Ventspilī varētu pieaugt par 25%

LETA, 22.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrējot Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) grūtībās nonākušā Ventspils zivju konservu kombināta (VZKK) darbiniekus, bezdarbnieku skaits Ventspilī varētu pieaugt par apmēram 25%, aģentūrai LETA atzina NVA Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.

Novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Ventspils pilsētā bija 7,4%. Tiek prognozēts, ka pēc VZKK darbinieku atlaišanas bezdarba līmenis pilsētā varētu pieaugt līdz 9,5%.

Uzņēmuma vadība plāno, ka no 2015.gada janvāra pastāvīgi darbu turpinās apmēram 80 no pavisam 480 darbiniekiem, bet pārējie tiks piesaistīti uz atsevišķu pasūtījumu izpildi, saglabājot viņiem bezdarbnieka statusu. Uz laiku atbrīvotie darbinieki saņems visas sociālās garantijas un palīdzības maksājumus, lai nodrošinātu viņiem ienākumus laikā, kamēr uzņēmums piemērojas jaunajai tirgus situācijai.

Ne visi VZKK darbinieki ir ventspilnieki - daļa brauc strādāt uz Ventspili no blakus novadiem. Kā informēja Saļņikova, lielāko daļu atlaisto VZKK darbinieku - ap 279 personām - NVA Ventspils filiāles darbinieki reģistrēs atlikušajās šī gada darba dienās - 23., 29. un 30.decembrī. Reģistrāciju nodrošinās četri NVA Ventspils filiāles darbinieki un katru reģistrācijas dienu papildus tiek piesaistīts viens darbinieks no Liepājas filiāles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Atjauno shēmošanas upuraVentspils Zivju konservu kombināta maksātspēju

Gunta Kursiša, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tiesa pagājušās nedēļas beigās atjaunojusi Ventspils Zivju konservu kombināta (VZKK) maksātspēju, savukārt šīs nedēļas sākumā tika atjaunots kombināta uzņēmuma biedra statuss Latvijas Zivrūpnieku savienībā (LZS).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) no janvāra uz laiku samazinās ražošanas jaudu un atlaidīs 400 darbiniekus.

Šāds lēmums pieņemts, jo straujais Krievijas rubļa vērtības kritums pēdējo mēnešu laikā, kā arī līdzīgu procesu sākšanās citās NVS valstīs ir radījuši VZKK jaunus izaicinājumus un uzdevumus, kas prasa pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem, vienlaicīgi turpinot uzņēmuma attīstību, aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma valdes loceklis Ingus Klindžāns.

Krievijas tirgus veido aptuveni 70% no VZKK eksporta apjoma. «Krievijas rublis pēdējā mēneša laikā ir zaudējis aptuveni 45% savas vērtības attiecībā pret ārvalstu valūtām, kā rezultātā Latvijas pārtikas produktu imports un pārdošana Krievijas tirgū ir ievērojami apgrūtināta. Rubļa vērtības svārstības līdz pat 20% dienā liedz importētājiem veikt valūtas konvertācijas un norēķinus par piegādājamajām precēm,» sarežģīto situāciju skaidroja Klindžāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspils Zivju konservu kombinātā aizdomas par apzinātu bankrotu

Vēsma Lēvalde, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) saņēmis zvērināta revidenta ziņojumu par sabiedrības saimniecisko darbību, kurā, iespējams, konstatēti šaubīgi darījumi vairāku simtu tūkstošu ASV dolāru apmērā, kas īstenoti iepriekšējās vadības laikā.

Par atklātajām nelikumībām tiks ziņots Finanšu policijai, sola Ventspils Zivju konservu kombināta (VZZK) pārvaldnieks Ainārs Zīle.

Atklātie fakti liecinot, ka maksātnespējas administratore Rita Skrinda un viņas civilvīrs, bijušais pārvaldnieks Vladimirs Šapeļs, iespējams, sadarbojoties ar SIA DVM, ko pārstāv kāds Jagutils Abramovs, veikuši virkni darījumu, kuru rezultātā uzņēmums nonācis nopietnās finansiālās grūtībās. Tā vietā, lai kārtotu VZKK saistības ar kreditoriem atbilstoši sanācijas plānam, iepriekš minētais grupējums īstenojis shēmu, kas samazināja uzņēmuma ienākumus, pārdodot produkciju par nepamatoti pazeminātām cenām. Tostarp, īsi pirms VZKK administratora maiņas, uz kompāniju SIA DVM izvests nepamatoti daudz gatavās produkcijas, apgalvo pārvaldnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ventspils Zivju konservu kombināta īpašnieki panāk mierizlīgumu ar kreditoriem

Vēsma Lēvalde, 25.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tiesa ir apstiprinājusi starp a/s Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) īpašniekiem un tā kreditoriem noslēgto izlīgumu, kas paredz, ka VZKK sešu mēnešu laikā norēķinās ar kreditoriem un atjauno uzņēmuma maksātspēju.

«Ar tiesas lēmumu uzņēmuma dzīvē sākas jauns posms. Pēc tiesas lēmuma stāšanās spēkā darbību atjaunos uzņēmuma pārvaldes institūcijas – valde un padome, kurām nodošu uzņēmuma ikdienas vadīšanas pienākumus. Turpmāk mans uzdevums būs sekot līdzi tam, vai tiek pildīti tiesā apstiprinātā izlīguma nosacījumi,» informē uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Raivis Stumbergs. Atbilstoši tiesā apstiprinātajam izlīgumam, VZKK īpašnieki ar kreditoriem ir vienojušies, ka kreditori piekrīt dzēst 95% no savu prasījumu summas, kā arī atsakās no līgumsoda, procentiem vai nokavējuma naudas piedziņas. Dzēsto prasījumu kopsumma ir vairāk nekā 3,65 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils zivju konservu kombinātam nomaina administratoru

Vēsma Lēvalde, 23.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par maksātnespējīgās a/s Ventspils zivju konservu kombināts (VZZK) administratoru iecelts Raivis Stumbergs, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī sola uzbūvēt modernāko zivju konservu rūpnīcu Baltijā

Vēsma Lēvalde, 23.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Baltic fishing corporation Ltd (BFC) plāno divu gadu laikā uzbūvēt jaunu zivju konservu ražošanas kompleksu Ventspilī, Ventspils Brīvostas teritorijā.

BFC uzskata, ka zivju produkcijas realizācijas iespējas ir ļoti perspektīvas gan austrumu tirgū, gan arī Rietumos, tāpēc nolemts investēt modernas ražotnes izveidē, lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu pēc zivju produkcijas. Ražošanas kompleksa izveidei plānots piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, projekta kopējās izmaksas var sasniegt 10 miljonus ASV dolāru.

Moderna zivju ražošanas kompleksa izveide ir loģisks uzņēmuma biznesa attīstības turpinājums, uzskata BFC direktors Andrejs Bērziņš. Līdz šim BFC meitas uzņēmums SIA Baltic seafood trade esot veiksmīgi sadarbojies ar citiem Ventspilī un Kurzemē strādājošiem zivju ieguves un pārstrādes uzņēmumiem, vairākām zvejnieku firmām (Grifs, Bradava, Verģi), zivju konservu ražotājiem, kā arī ar kārbu piegādātājiem (Kalmeta, Gamma A).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Šmits: Latvijas zivju pārstrādes nozare piedzīvo restartu

Zane Atlāce - Bistere, 18.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zivju pārstrādes produkti gvuši ievērojamu atzinību pasaules lielākajā pārtikas produktu izstādē SIAL Paris 2016, kas apliecina, ka Latvija ir pasaules līmeņa spēlētājs mazo pelāģisko zivju pārstrādē. Zināšanas, kas balstās vismaz pusotru gadsimtu senās tradīcijās ir pamats tam, lai Latvija kā zivju pārstrādes lielvalsts spētu veiksmīgi konkurēt ar jebkuru citu spēlētāju pasaulē, uzskata Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits.

«Lai arī Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas tirgu slēgšana, kā arī kopējā ekonomiskā situācija šajā reģionā Latvijas zivju pārstrādes nozarei ir milzīgs trieciens, tomēr daudzus gadus mērķtiecīgi veiktais darbs pie jauniem produktiem un tirgiem skaidri apliecina to, ka nozarei ir ļoti labas perspektīvas nākotnē. Mēs šodien runājam par nozares «restartu»», saka D. Šmits.

Latvijas zivju pārstrādes produkts Smoked Petites Sardines (ražotājs - SIA Karavela) guvis starptautisku ekspertu atzinību izstādes 2016.gada inovatīvo produktu stendā.

Smoked Petites Sardines novērtēts ar produkta augsto kvalitāti, bet īpaši ar inovatīvu iepakojuma risinājumu, kas zināmā mērā ir jaunatklājums pasaules zivju konservu industrijai. Pirmie pasaulē šādu iepakojumu ražošanā sāka ieviest tieši Latvijas uzņēmumi SIA Gamma-a un A/S Brīvais vilnis“kā rezultātā šobrīd tas ir kļuvis par nozares atpazīstamības zīmi īpaši tādos produktos kā Brisling sardines vai Les petites sardines de Riga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspils Zivju konservu kombināts stabilizē darbību

Vēsma Lēvalde, 07.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgais Ventspils Zivju konservu kombināts (VZZK) pirmo reizi vairāku gadu laikā spēj nomaksāt nodokļus un sākt dzēst nodokļu parādu, apgalvo VZZK maksātnespējas administrators Raivis Stumbergs.

R.Stumbergs, kurš administratora pienākumus sāka pildīt šā gada februārī, uzsver, ka viņa pilnvaru laikā uzņēmuma saimnieciskās darbības turpināšanai bijuši divi kritiski momenti, kuros viņam izdevies rast pozitīvu risinājumu.

«Pirmkārt, ir izdevies panākt vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu par iepriekšējā administratora darbības laikā izveidojušos aktuālo nodokļu parādu (aptuveni 120 tūkstošiem latu) pakāpenisku nomaksu vairāku gadu garumā, kā arī par šā gada februāra nodokļu parāda nomaksu gada laikā. Marts būs pirmais mēnesis, par kuru tiks nomaksāti visi nodokļi, kā arī sāksim maksāt nodokļu parādus. Otrkārt, ir izdevies saglabāt Krievijas Federācijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta atbilstības sertifikātu produkcijas eksportam uz šo kaimiņvalsti. Bez šī sertifikāta uzņēmuma turpmākā darbība faktiski nebūtu iespējama, jo vairāk nekā 90% saražotās produkcijas eksportējam uz Krieviju,» uzsver administrators.

Komentāri

Pievienot komentāru