Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien sākotnējā izvērtēšanā spriedīs par 11 510 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Par četru dienu un 32 stundu darba nedēļu".

Iniciatīvas autors Denis Meļehovs rosina grozīt Darba likuma131.pantu, kas saistīts ar normālo darba laiku.

Meļehova ieskatā, palielinot brīvo laiku, darbinieku apmierinātības un radošuma līmenis pieaugs, nesamazinot darba efektivitāti. Pēc iniciatīvas pārstāvja paustā, būs vairāk brīvā laika arī mācībām un personīgajai pilnveidei, kam arī būs pozitīvs ekonomiskais efekts.

Darba nedēļas saīsināšana – trieciens konkurētspējai?  

Lai arī darba ņēmējus ideja par saīsinātu darba nedēļu četru darbadienu formātā...

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2019.gadā Odsherredas pašvaldība Dānijā uz trīs gadu pārbaudes laiku pārgāja uz četru dienu darba nedēļu, dodot piektdienu brīvu saviem 300 darbiniekiem.

Tāpat komisijas deputāti iepazīsies ar pārskatu par Sabiedrisko attiecību birojā saņemtajiem iesniegumiem šī gada oktobrī, kā arī Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārskatu par parlamenta Apmeklētāju un informācijas centra darbu oktobrī.

Uz sēdi ir uzaicināts Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja vadītājs Juris Vīgulis, Meļehovs, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes pārstāvis un biedrības "Latvijas Darba devēju konfederācija" jurists Jānis Pumpiņš, Labklājības ministrijas Darba attiecību un darba aizsardzības politikas departamenta direktors Māris Badovskis un Ekonomikas ministrijas Analītiskā dienesta vecākais analītiķis Oļegs Barānovs.

Komentāri

Pievienot komentāru