Nodokļi

VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieku Buriju pārceļ darbā uz Nodokļu piedziņas pārvaldi

LETA, 23.08.2011

Jaunākais izdevums

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar šo nedēļu līdzšinējo Muitas kriminālpārvaldes direktoru Marjanu Buriju pārcēlis darbā Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā.

Burijs, kurš joprojām atrodas darba nespējas atvaļinājumā, aģentūrai LETA sacīja, ka ir informēts par pārcelšanu. Ar VID viņam bijusi sarakste, taču ieņēmumu dienests, pat neuzklausot viņa viedokli, pieņēmis lēmumu par pārcelšanu. Burijs sacīja, ka šādās situācijās ierēdņu tiesības ir ļoti ierobežotas, turklāt viņš notikušo negrib "pārvērst par karu" ar VID.

Savukārt VID Burija pārcelšanu skaidro ar nepieciešamību nodrošināt labu pārvaldību un civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, veicināt ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, kā arī, «ņemot vērā ierēdņa administratīvās vadības prasmes un iemaņas, teorētiskās zināšanas, praktisko darba pieredzi un amatam atbilstošo izglītību».

Burijs gan pauda pretēju uzskatu, sakot, ka viņa pārcelšanas pamatā ir viens dokuments, ko viņš pats nav redzējis, proti, Ģenerālprokuratūras atzinums par situāciju Muitas kriminālpārvaldē. Burijs lūdzis viņu ar šo dokumentu iepazīstināt, taču VID to darīt atteicies.

Lai gan viņam attiecībā uz pārcelšanu esot cits viedoklis, tautas valodā sakot, «spirināties pretī» Burijs nedomā. Viņš sacīja, ka pēc darba nespējas lapas noslēgšanas turpinās darbu jaunajā amatā, jo viņam ir jāuztur ģimene. «Muitas kriminālpārvalde ir saglabāta, kas ir galvenais,» rezumēja Burijs.

Burijs amatā pārcelts ar 22.augustu, saglabājot līdzšinējo mēnešalgu un noteikto piemaksu par speciālo dienesta pakāpi.

Burija vietā VID Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā, savukārt, pārcelts līdzšinējais VID Muitas pārvaldes direktora vietnieks Edijs Ceipe, bet Ceipes līdz šim ieņemtajā amatā -VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas vadītāja Sandra Kārkliņa-Ādmine.

VID norāda, ka Burija galvenie uzdevumi VID Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā būs uzlabot VID darba organizāciju un kvalitāti, paaugstināt nodokļu parādu piedziņas darba efektivitāti un pilnveidot nodokļu parādu piedziņas darbu, centralizējot visu VID nodokļu parādu piedziņas procesu un izveidojot vienotu integrētu parādu administrēšanas vadību.

VID atzīmē, ka tas ir tiesīgs ierēdni citā amatā pārcelt arī viņa darba nespējas laikā. Iestādes pienākumos ir ierēdni par pārcelšanu informēt un dot iespēju viņam par pārcelšanu izteikties. Ierēdņa piekrišana pārcelšanai nav obligāta.

Kā iepriekš informēja VID, Burija pārcelšana ir saistīta ar Ģenerālprokuratūras 2011.gada 4.jūlija atzinumā par VID Muitas kriminālpārvaldes darbu minētajiem būtiskajiem trūkumiem un nepilnībām šīs pārvaldes līdzšinējā izlūkošanas un operatīvajā darbībā.

Savukārt TV3 raidījums Nekā personīga jau iepriekš ziņoja, ka Burija vietā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka amatā plānots iecelt Muitas pārvaldes direktora Tāļa Kravaļa vietnieku Ceipi, kuru Vladimirs Vaškevičs ar kukuļu palīdzību esot centies no amata atcelt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu ierosinājumu pārdot izsolē naftas cauruļvadā Polocka - Ventspils esošo bufernaftu un tādējādi valsts maku papildināt aptuveni ar 70 milj. Ls Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs aizvirzījis līdz valdību veidojošo partiju koalīcijai.

To apstiprināja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) preses sekretāres p.i. Zanda Šadre, precizējot, ka jautājumu aktualizējuši ZZS politiķi. Sēdē nolemts, ka premjers ar rezolūciju uzdos tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam sasaukt sanāksmi, kurā tiktu izskatīts jautājums par īpašuma tiesībām uz bufernaftu.

Lien parādos ārvalstīs

Latvijas iedzīvotāji paliek parādā ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tostarp visvairāk Anglijā, Īrijā un Vācijā.

Deklarācijas

Amatpersonas pārdod autoparkus, ziedo un zaudē tūkstošus

Šogad deklarācijās neparādās tik daudz darījumu kā pērn, bet tāpat apgrozītas lielas summas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID vadītājas vietnieku Čerņecki pārceļ Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā; rotācijas skars 39 darbiniekus

LETA, 03.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, līdz ar to patlaban ģenerāldirektora vietnieka noziedzības apkarošanas jomā amats ir vakants, šodien preses konferencē par veiktajiem pasākumiem VID darbības efektivitātes uzlabošanai un korupcijas risku mazināšanai sacīja dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā, 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) informēja, ka uz Tieslietu ministrijas iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā. «Abas daļas pamatā strādā ar nacionālajām un starptautiskajām institūcijām, kā arī piedalās normatīvo aktu izstrādē,» piebilda tieslietu ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Aptur ietekmes sfēru pārdali VID

Mārtiņš Apinis, 28.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadības iecerētās struktūras izmaiņas, kas, iespējams, paredz būtiskas atbildības un ietekmes sfēru pārdales, saskārušās ar darbinieku pretreakciju un pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iesaistīšanās ir apturētas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Oficiālā Ministru kabineta informācija liecina, ka operatīvās sanāksmes laikā Ministru prezidents aicinājis izvērtēt nepieciešamību veikt apjomīgu reorganizāciju, ņemot vērā, ka 2010. gada novembrī tika pabeigta plaša VID reorganizācija ar mērķi uzlabot dienesta darba efektivitāti.

Ministru prezidents, reaģējot uz Muitas Kriminālpārvaldes darbinieku atklāto vēstuli, kurā tika paustas bažas par sasteigtu VID Muitas Kriminālpārvaldes reorganizāciju, aicināja uzrunātos jautājumus risināt normālā darba gaitā, savstarpēji sadarbojoties visām iesaistītajām pusēm - Muitas kriminālpārvaldei, VID un Finanšu ministrijai.

Premjers atbildīgajām amatpersonām sarunā (sanāksmē piedalījās VID Muitas Kriminālpārvaldes direktors Marjans Burijs, VID Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un Finanšu ministrijas pārstāvji) vairakkārt uzsvēra, ka šobrīd prioritāri ir panākt straujākus darba rezultātus ēnu ekonomikas un kontrabandas apkarošanā, kas veicinātu ieņēmumus valsts budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru