Atpūta

Videospēle Grand Theft Auto V dienas laikā nopelna gandrīz miljardu dolāru

Dienas Bizness, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Kompānijas Rockstar Games radītā videospēle Grand Theft Auto V pirmajā dienā pēc tās nonākšanas tirdzniecībā visā pasaulē nopelnījusi 800 miljonus ASV dolāru, pavēstījuši izdevēji.

Gaidītās un populārās spēles jaunākā daļa pārspējusi iepriekš uzstādītos rekordus šajā jomā. Tā, piemēram, Activison Blizzard datorspēle Call of Duty: Black Ops II pirmajās 24 tirdzniecības stundās nopelnīja 500 miljonus ASV dolāru. Nākamo 15 dienu laikā Call of Duty: Black Ops II nopelnīja vienu miljardu ASV dolāru. Šī skaitļa sasniegšana datorspēlei izdevās ātrāk nekā filmai ar rekordaugstiem ienākumiem – Avatar.

Grand Theft Auto V izdevēji, kompānija Take-Two Interactive Software, atklājuši, ka pārdošanas rādītāji bijuši līdz šim augstākie, kādus tie pieredzējuši savā pastāvēšanas vēsturē. Analītiķi norāda, ka 800 miljoni ASV dolāru ir līdzvērtīgi aptuveni 13 līdz 14 miljoniem vienību. Sērijas iepriekšējā spēle - Grand Theft Auto IV gada laikā tika pārdota mazāk nekā 13 miljonos eksemplāru.

Spēles tirdzniecība ASV daudzviet sākās jau naktī no trešdienas uz ceturtdienu. Pie veikaliem, kuros tika pārdota Grand Theft Auto V, jau vairākas stundas pirms to atvēršanas izveidojās cilvēku rindas, kas savā īpašumā vēlējās iegūt populāro spēli. «Visa mūsu kompānija ir ārkārtīgi saviļņota par cilvēku sākotnējo reakciju uz Grand Theft Auto V,» sacīja Take-Two vadītājs Strauss Zelniks (Strauss Zelnick).

Analītiķi paredz, ka Grand Theft Auto V izdosies drīzumā sasniegt vienu miljardu ASV dolāru, nostājoties blakus tādiem šā gada Holivudas grāvējiem kā Iron Man 3 un Despicable Me 2. Videospēles izveidošana ilgusi piecus gadus un tās budžets aplēsts vairāk nekā 250 miljonu ASV dolāru apmērā. Sērijas datorspēles vairākkārt saņēmušas kritiku par tajā atainoto vardarbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Call of Duty videospēles ieņēmumi trīs dienu laikā pārsniedz 550 miljonus dolāru

LETA, 12.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieņēmumi no videospēles Call of Duty: Balck Ops III pirmajā nedēļas nogalē pēc iznākšanas pārsnieguši 550 miljonus ASV dolāru (513 miljonus eiro).

Call of Duty aizrautīgo fanu miljoni mums atkal parādījuši savu spēcīgo pieķeršanos šai ilglaicīgajai franšīzei, sacīja kompānijas Activision Blizzard vadītājs Bobijs Kotiks.

Tā ir šogad lielākā izklaides industrijas debija, jo trijās dienās spēle nopelnījusi vairāk nekā jebkura šī gada filma, grāmata, mūzikas albums vai teātra izrāde.

Fani šo trīs dienu laikā spēlēja videospēli kopumā 75 miljonus stundu, sasniedzot jaunu Call of Duty rekordu.

Call of Duty: Black Ops III ir 12.videospēle sērijā. Šaušanas spēle ieved spēlētājus drūmā un dīvainā nākotnē. Darbība norisinās 2065.gadā, kad klimata izmaiņu rezultātā cilvēkiem jācīnās par ļoti ierobežotiem resursiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Futbola federācija uzsākusi sadarbību ar KONAMI, kā rezultātā Latvijas futbola izlasi varēs redzēt jaunajā futbola videospēlē eFootball PES 2020.

Šis līgums nozīmē, ka videospēlē eFootball PES 2020 tiks oficiāli iekļauti Latvijas futbola izlases spēlētāji, spēļu forma un emblēma, kas ļaus visdedzīgākajiem futbola faniem gatavoties gaidāmajam UEFA EURO 2020 turnīram, kas sāksies nākamā gada jūnijā. Tāpat pavisam drīz tiks izziņota pieteikšanās Latvijas līdzjutējiem dalībai eUEFA 2020 kvalifikācijas e-futbola turnīram.

Kaspars Gorkšs, LFF prezidents: «LFF ir pagodināta noslēgt līgumu ar pasaules videospēļu celmlauzi un piedalīties KONAMI un UEFA izsludinātajā, jaunajā turnīrā UEFA eUEFA 2020 kopā ar 50 citām futbola federācijām. Tas būs pilnīgi jauns UEFA turnīrs, kas ekskluzīvi tiks aizvadīts eFootball PES 2020 platformā un dos iespēju e-sporta faniem pierādīt savas digitālās prasmes un ļaut Latvijas un savu vārdu nest pasaulē. Ar šo e-sporta sadarbību, mēs visi ceram, ka tā ļaus Latvijas faniem un e-sporta cienītājiem pievienoties strauji augošajai e-sporta pasaulei un ļaus paplašināt e-futbola mīļotāju skaitu arī šeit Latvijā. Pats ar bērniem pa retam uzspēlēju digitālo futbolu un varu pateikt, ka vienmēr ir bijis nedaudz žēl, ka Latvija nav starp spēlē iekļautajām valstīm. Tagad šis mazais sapnis sāk piepildīties.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvieši cīnās par to, lai Tesla rūpnīcu būvētu Lietuvā; izdomā veidu, kā piesaistīt autoražotāja uzmanību

Lelde Petrāne, 06.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvieši ļoti vēlas, lai Tesla Motors savu jauno gigarūpnīcu būvētu Lietuvā. Lai piesaistītu Kalifornijas tehnoloģiju kompānijas uzmanību, viņi radījuši virtuālu rūpnīcu Minecraft videospēlē, vēsta ārvalstu mediji.

Tādējādi lietuvieši vēlas nosūtīt vēstījumu Tesla vadītājam Īlonam Maskam par to, ka Lietuvā «ir daudz spējīgu» cilvēku, kā arī tā ir izcili piemērota rūpnīcas būvniecībai.

Vairāk nekā 40 programmētāji aizvadījuši divas dienas, būvējot virtuālo rūpnīcu Kruonis, Lietuvas centrālajā daļā, netālu no HES un divām lidostām.

Tesla uz to vietnē Twitter atbildējusi: «Lietuva zina ceļu uz mūsu sirdi.»

ASV autoražotājs Tesla plāno būvēt tā saukto Gigarūpnīcu Eiropā, taču vēl nav zināms ne laiks, ne vieta. Saskaņā ar aplēsēm Tesla gigarūpnīcas būvniecība varētu izmaksāt 5 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās, un pēdējos gados savu uzvaras gājienu turpina tā saucamā e-sporta industrija. Pamatā tas ietver to, ka savā starpā sacenšas gan profesionālie videospēļu spēlmaņi, gan amatieri.

Attiecīgi šādas virtuālās sacensības tiek straumētas internetā un uz to fināliem tiek pulcinātas pilnas arēnas ar skatītājiem, kuri uz šiem pasākumiem iegādājās biļetes.

Eksistē pieņēmums, ka ir milzīgs potenciāls pelnīt no šīs industrijas tālākas attīstīšanas, kas nozīmē lielākus ienākumus no reklāmām, to pašu biļešu pārdošanas, raidīšanas pa TV utt. Ik pa laikam pat tiek spriests, ka e-sporta pasākumiem blakus jau ierastajām sporta disciplīnām vajadzētu būt iekļautiem tradicionālo sporta spēļu programmās, kur labākajiem šīs jomas censoņiem tiek pasniegtas tādas pašas medaļas.

Arī šis apstāklis uzsver to, ka videospēļu industrija pašlaik atrodas straujas izaugsmes stadijā, un var paspekulēt, ka tā tālākā nākotnē pat, iespējams, tā mērķē uz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pirmdien paziņoja, ka šobrīd strādā pie defekta novēršanas, kas izraisa atsevišķu jauno viedtelefonu "iPhone 15" sakaršanu.

Uzņēmums norādīja, ka šī problēma tiks novērsta mobilās operētājsistēmas "iOS 17" atjauninājumā, un tas sadarbojas ar atsevišķu lietotņu izstrādātājiem, jo arī tās veicina šo problēmu.

Atsevišķi "iPhone 15" viedtelefoni pēc to pirmreizējās iedarbināšanas dažas dienas var šķist siltāki, ņemot vērā palielinātu fona aktivitāti, skaidro "Apple"

"Mēs arī esam atklājuši defektu "iOS 17", kas ietekmē daļu lietotāju, un tas tiks novērsts programmatūras atjauninājumā. Tāpat sistēmu pārslogo daži trešo pušu lietotņu nesenie atjauninājumi," vēstī uzņēmums.

Mediji ziņo, ka starp lietotnēm, kas veicina "iPhone" mikroshēmu uzkaršanu, ir "Instagram", "Uber" un videospēle "Asphalt 9".

Komentāri

Pievienot komentāru