Vidzemē top ekskluzīvs zilā pelējuma siers

2018. gada 20. februāris plkst. 9:52
Autors:
Sadaļa: Reklāmraksti
Dalies ar šo rakstu

Piena nozarē darbojos jau labu laiku, šis mums ir ģimenes uzņēmums – stāsta uzņēmuma Trikātas piens dibinātājs Rolands Putniņš. Mēs zinājām, kā pārstrādāt pienu, kā veidot produktu, kā to tirgot, pietrūka tikai vietas, kur strādāt. Kad tāda iespēja radās, nolēmām dibināt savu uzņēmumu. Tas bija apmēram pirms gada. Šobrīd esam atjaunojuši Trikātas pienotavu un ražojam tajā bioloģiskos sierus.

Vairākus gadus esmu studējis ārzemēs, bet vienmēr esmu zinājis, ka labākas vietas par Latviju nav. Arī strādājuši esam dažādos uzņēmumos – gan ar piena pārstrādi saistītos, gan nesaistītos, taču izvēlējāmies veidot paši savu. Viegli nav, bet viegli jau nav nevienam. Toties ir gandarījums par katru paveikto soli.

Mūsu lepnums ir ekskluzīvais zilā pelējuma siers, ražojam arī ikdienišķākus produktus – Krievijas, Holandes un citus sierus. Visi mūsu sieri ir bioloģiski, jo izvēlējāmies startēt tirgū ar augstas pievienotas vērtības ražojumiem. Mūsu mērķis ir padarīt šos bioloģiski tīros, augstas kvalitātes produktus Latvijas patērētājam pieejamus.

Uzsākām ar ALTUM Starta aizdevumu. Bez šī atbalsta projekta, iespējams, nemaz nebūtu vai būtu pavisam citā attīstības stadijā. Palīdzība mums bija nepieciešama galvenokārt pienotavas darbības atjaunošanai. Tā bija stāvējusi ilgus gadus, nolaista, un bija nepieciešams diezgan pamatīgs laiks un resursi, lai mēs to atjaunotu.

Gads pagājis uzņēmēja kurpēs, un varu teikt, ka puse no laika paiet, risinot dažādas problēmas – kaut kas neiet, kaut kas nestrādā, kādam kaut kas nav labi, kaut kas nepatīk. Taču tieši šie risinājumi ir tie, kas mums ļauj kaut kur nokļūt, palīdz iet uz priekšu. Ir jāapzinās tas, ka tu pats no sevis nenokļūsi priviliģētā situācijā tirgū, tirgus daļu tev neviens neiedos tāpat vien, tā jāizcīna ar mērķtiecīgu darbu.

Skaties, kā rit darbība atjaunotajā Trikātas pienotavā un uzzini, kā valsts atbalsts var noderēt arī Tavam biznesam!

Dalies ar šo rakstu
Atslēgvārds