Tehnoloģijas

Vidzemes uzņēmēji «iekrīt», paļaujoties uz datortirgotājiem

Juris Kaža [email protected], 07.05.2002

Jaunākais izdevums

Vairāki Vidzemes uzņēmēji ieguvuši neskaidras izcelsmes programmatūru, paļaujoties uz datortirgotāju piedāvājumiem. Valmieras Durvis direktors Ivars Spalviņš teica, ka viņa uzņēmums vienu reizi «uzrāvies» uz negodīgiem pārdevējiem un pēc pagājušā gada pretpirātisma kampaņas sakārtojis savas licences. Maza Valmieras pakalpojumu uzņēmuma vadītājs, kas nevēlējas, lai publicētu viņa vārdu, pieļāvā, ka varētu būt saņēmis neskaidras izcelsmes programmatūru kopā ar datoru, ko nopircis kādā firmā. Dators ir bijis aprīkots ar operāciju sistēmu Windows, komplektu Office un kādu pazīstamu grafikas programmu. Vaicāts, vai viņš paļāvies uz pārdevēju, sīkuzņēmējs atbildēja apstirprinoši, bet piebilda: «Trenkāt lietotājus ir galīgi nepareizi. Tirdzniecība ir tas punkts, kur būtu jābremzē šis pirātisms.» Pretpirātisma organizācijas Business Software Alliance (BSA) pārstāvniecības vadītāja Niluta Marcinkusa teica, ka galvenā atbildība par programmatūras likumības noskaidrošana ir pircējam. Viņa uzsvēra, ka likumīgu programmatūru, kas instalēta datorā, jāpiegādā, to uzskaitot kopējā pirkuma pavadzīmē un pircējam izsniedzot licenci un datu nesēju (kompaktdisku vai disketi) ar programmatūras rezerves kopiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija rosina nākamajā gadā uz sestdienām pārcelt vairākas darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienām, liecina izskatīšanai valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Darba likums paredz, ja darba nedēļas ietvaros viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša ietvaros.

Vienlaikus šī norma paredz, ka no valsts budžeta finansēto institūciju darbiniekiem, kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, Ministru kabinets rīkojumu par darba dienas pārcelšanu nākamajā gadā izdod ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1.jūlijam. 2021.gadā ir trīs darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku - pirmdiena, 3.maijs (iekrīt starp svētku dienu - 4.maiju, un svētdienu - 2.maiju), piektdiena, 25.jūnijs (iekrīt starp svētku dienu - 24.jūniju, un sestdienu - 26.jūniju), piektdiena, 19.novembris (iekrīt starp svētku dienu - 18.novembri, un sestdienu - 20.novembri).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu piramīdas European American Prosperity Trust Corporation(EAPT) organizētāji no daudziem klientiem izkrāpuši dokumentus, kas apliecinātu šo piramīdu un tajās veikto ieguldījumu eksistenci.

Lētticīgie cilvēki, kas, cerot uz milzīgiem procentiem, ieguldīja savu naudu, saņēma piedāvājumus kļūt par «akcionāriem» jaunā finanšu struktūrā – Credit Union Inc., kas izveidota European American Prosperity Trust Corporation reorganizācijas rezultātā. Piedāvājumam piekrituši vairāki tūkstoši klientu, liecina Db rīcībā nonākusī sertifikāta kopija, kurā uzrādītais klienta numurs ir četrzīmju skaitlis.Lētticīgi ieguldītāji joprojām iekrīt finanšu piramīdu shēmās

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzeme piedalās Igaunijas tūrisma gadatirgū

Aivars Mackevics [email protected], 26.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes reģiona pārstāvji no 27. līdz 29.februārim piedalīsies Igaunijas tūrisma gadatirgū TOUREST 2004. Reģions gadatirgū tiks pārstāvēts Latvijas tūrisma attīstības valsts aģentūras organizētajā stendā. Stenda apmeklētāji varēs iepazīties ar Vidzemes Tūrisma asociācijas izdoto bukletu Nedēļas nogale Vidzemē igauņu valodā. Bukletā ir iekļauti tūrisma objekti un uzņēmumi, kas atrodas netālu no Igaunijas robežas un šo informāciju igauņu tūristi var izmantot plānojot nedēļas nogales atpūtu Vidzemē. Apmeklētāji informācijas gūšanai par reģionu varēs izmantot arī Vidzemes tūrisma karti un ceļvedi pa Vidzemes naktsmītnēm un pasākumiem. Stendā tiks izplatīti Vidzemes rajonu un pilsētu informācijas materiāli. Domājot par tūristu ērtībām un ņemot vērā igauņu tirgus tuvumu, piemēram, Alūksnes rajona tūrisma informācijas materiāli šogad ir tulkoti igauņu valodā. Rūjienas TIC sadarbībā ar partneriem Igaunijā ir izdevis karti un maršrutus pa Rūjienas novadu un vairākām pierobežas pašvaldībām Igaunijā, kas arī ir pieejami igauņu valodā. Reģionu izstādē pārstāvēs Vidzemes tūrisma asociācijas, kā arī Alūksnes, Gulbenes un Valkas rajonu tūrisma speciālisti, kuri igauņu tūristus informēs par tūrisma iespējām un pakalpojumiem Vidzemē. Vidzemes reģionam Igaunija ir nozīmīgs ārzemju tūrisma tirgus, bet Dienvidigaunija jau vairākus gadus arī būtisks sadarbības partneris kopīgu reģionālu un pārrobežas tūrisma projektu attīstībā. Šogad Vidzemes dalība Igaunijas gadatirgū tiek organizēta Phare programmas un Vidzemes pašvaldību finansētā projekta “Vidzemes reģionālais tūrisms – iespēja nākotnei” ietvaros, kura ietvaros, sadarbojoties Vidzemes attīstības aģentūrai, Vidzemes pašvaldībām un Vidzemes Tūrisma asociācijai, tiek realizētas reģionālā tūrisma attīstības aktivitātes. Avots: Vidzemes Tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzemes tūrisma pārstāvji piedalīsies Somijas tūrisma tirgū

Aivars Mackevics [email protected], 12.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Tūrisma asociācijas un Cēsu tūrisma informācijas centra pārstāvji no 14. līdz 17.janvārim piedalīsies Somijas starptautiskajā tūrisma izstādē “Matka 2004”, Helsinkos. Reģions izstādē tiks pārstāvēts vienotajā Latvijas stendā, kuru organizē Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra. 14.janvārī viesnīcā “Radisson SAS Plaza” notiks Latvijas tūrisma prezentācija, kuras laikā Vidzemes Tūrisma asociācijas izpilddirektore Inese Šīrava Somijas tūrisma aģentūru pārstāvjus, tūroperatorus un žurnālistus iepazīstinās arī ar Vidzemes tūrisma piedāvājumu. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Vidzemes tūrisma karti angļu valodā, kurā sešos maršrutos apkopota informācija par nozīmīgākajiem Vidzemes tūrisma objektiem un pakalpojumu sniedzējiem. Izstādē būs informācija par Vidzemes pilsētu un rajonu tūrisma piedāvājumu, kā arī par tūrisma produktiem, kuri interesē tieši Somijas tūristus, piemēram, medības. Pēdējo gadu laikā iegūtie statistikas dati liecina, ka Somijas tirgus ir viens no lielākajiem Vidzemes ārvalstu tūrisma tirgiem. Vidzeme Somijas tūrisma izstādē piedalās jau piekto gadu un līdzšinējā pieredze rāda, ka somu tūristu interese par Vidzemi pieaug, tādēļ reģiona pārstāvniecībai šajā izstādē ir liela nozīme. Šogad Vidzemes dalība izstādē tiek organizēta Phare programmas un Vidzemes pašvaldību finansētā projekta “Vidzemes reģionālais tūrisms – iespēja nākotnei” ietvaros. Avots: Vidzemes Tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Vidzemes metālserviss" 2006.gadā dubultos apgrozījumu

, 23.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

INFORMĀCIJA PLAŠSAZIŅAS LĪDZEKĻIEM2006.gada 23.oktobrī

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Vidzemes metālserviss", salīdzinot ar 2005.gadu, savu apgrozījumu 2006.gadā pat pēc visai piesardzīgām prognozēm dubultos un tas sasniegs 6 miljonus latu. Jau pašlaik - šī gada trīs ceturkšņos - uzņēmuma apgrozījums pārsniedzis 4,5 miljonus latu. Vienlaikus strauji palielinājies arī "Vidzemes metālserviss" klientu un to objektu skaits, kuriem uzņēmums piegādā metāla izstrādājumus un konstrukcijas.

"Uzņēmuma darbs norit atbilstoši plānotajam - ik gadu dubultot apgrozījumu. Tik straujam darba apjoma palielinājumam ir divi galvenie iemesli," pastāstīja "Vidzemes metālserviss" valdes priekšsēdētājs Māris Babris. "Lielā mērā, protams, tas saistīts ar būvniecības bumu Latvijā. Taču mums daudz būtiskāks faktors ir tas, ka arvien vairāk klientu izvēlas "Vidzemes metālservisu" kā savu stratēģisko sadarbības partneri metāla izstrādājumu un konstrukciju piegādē. Tikai šogad "Vidzemes metālserviss" uzsācis metāla izstrādājumu un konstrukciju piegādi tādiem būvobjektiem kā Dienvidu tilts, viesnīcas Latvija rekonstrukcijas un kvartāla apbūves 2.kārtai, biroja, tirdzniecības un daudzstāvu dzīvojamo namu kompleksam Panorama Plaza, ēku kompleksam Da Vinci, kā arī citiem objektiem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas Savienības nauda tiek Vidzemes tūrisma attīstībai

Aivars Mackevics [email protected], 27.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Tūrisma asociācija sadarbībā ar Vidzemes attīstības aģentūru iesaistījusies projekta “Vidzemes reģionālā tūrisma attīstība – izaicinājums nākotnei” realizēšanā. Projekts tiek finansēts ES programmas “Sadarbības programma Baltijas jūras reģionā 2001” ietvaros, bet līdzfinansējumu nodrošina Vidzemes pašvaldības. Vidzemes Tūrisma asociācija praktiski veiks aktivitātes, kas saistītas ar norāžu zīmju uzstādīšanu, informācijas materiālu izdošanu, dalību starptautiskajos gadatirgos un apmācību organizēšanu. Kā zināms, pat vislabākie tūrisma informācijas materiāli pilnībā nespēj kompensēt norāžu zīmju trūkumu dabā. Tādēļ, lai tūristiem atvieglotu ceļošanu pa Vidzemi un padarītu to drošāku un patīkamāku, tiks uzstādītas vairāk nekā 300 norāžu zīmes uz populārākajiem tūrisma objektiem. Informācijas materiāli, kas tiks izdoti, galvenokārt, balstīti uz Vidzemes prioritārajiem tūrisma produktiem – “Piedzīvojumi Vidzemē” ietvers informāciju par aktīvā tūrisma iespējām, “Kultūra un tradīcijas Vidzemē” sniegs informāciju par interesantām vietām, kur iespējams iepazīties ar tradicionālo kultūru un dzīvesveidu. Informācijas materiāls “Nedēļas nogale Vidzemē”, paredzēts izplatīšanai, galvenokārt, Rīgā – rīdziniekiem un Rīgas viesiem par brīvdienu atpūtas iespējām un maršrutiem Vidzemē. Vidzeme projekta ietvaros piedalīsies trīs starptautiskās tūrisma izstādēs – Somijā, Igaunijā un Vācijā. Noteicošais faktors dalībai šajās izstādēs ir tas, ka šīs valstis ir vieni no galvenajiem Vidzemes tūrisma mērķa tirgiem. Izstādes dalībniekiem tiks sniegta informācija par Vidzemes tūrisma piedāvājumu. Latvijai un Igaunijai iestājoties Eiropas Savienībā vēl aktuālāka varētu kļūt sadarbība kopēju tūrisma produktu veidošanā. Ārzemju tūristi, kas labprāt apceļotu visas Baltijas valstis kopā, arvien vairāk būs nepieciešama informācija par kopīgiem Igaunijas un Latvijas maršrutiem un tūrisma piedāvājumiem. Tāpēc projekta ietvaros tiks rīkoti semināri, kuros Latvijas un Igaunijas puses tūrisma speciālisti vienoties par kopīgu sadarbību un potenciālajiem tūrisma piedāvājumiem ārzemju tūristiem. Projektā paredzēts arī mācību brauciens Vidzemes tūrisma uzņēmējiem uz Brandenburgu. Dalībnieki varēs iepazīties ar Vācijas uzņēmumu pieredzi un piedalīties mācību semināros, kurus vadīs tūrisma speciālisti no Brandenburgas Lauku tūrisma asociācijas. Semināri paredzēti gan par lauku tūrisma piedāvājuma veidošanu, gan tūrisma mārketinga jautājumiem. Avots: Vidzemes Tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtējums par saimnieciski izdevīgākajiem Vidzemes tirgus attīstības scenārijiem varētu būt pavasarī, līdz ar to nākamajā gadā jau varētu runāt par konkrētākiem plāniem un to virzību, intervijā sacīja pašvaldības SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže.

Viņa sacīja, ka Vidzemes tirgus teritorija ir vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru, kas faktiski ir pilsēta pilsētā, kurā ir gan ēkas, gan laukums. Vidzemes tirgus "Rīgas namu" apsaimniekošanā nonāca pagājušā gada beigās līdz ar reorganizāciju, taču pirms tam teritorija ilgstoši bija atstāta novārtā.

"Tirgus vēsturiski ir tā vieta, kur cilvēkiem satikties, izklaidēties un atpūsties. Šogad Vidzemes tirgū vairāk esam pievērsušies tieši tirdzniecības atdzīvināšanai. Tā ir tirgus primārā funkcija. Šobrīd trešdienu vakaros Vidzemes tirgū notiek nakts tirgi jeb precīzāk - vakara tirgošanās. Atsaucība no tirgotājiem ir milzīga, un arī iedzīvotāji šajā vietā ir atgriezušies un to pieņēmuši," teica Sleže.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzemes metālserviss uzsāk metāla konstrukciju rūpniecisku ražošanu

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Vidzemes metālserviss iegādājusies un uzstādījusi Latvijā (un, iespējams, arī Baltijas valstīs) unikālas iekārtas metāla konstrukciju ražošanai, kas paredzētas armatūras izgatavošanai dzelzsbetona konstrukcijām. Jaunās ražotnes izveidē uzņēmums ieguldījis aptuveni miljonu eiro.

"Uzņēmumā darbu uzreiz uzsākušas četras iekārtas, kas automatizētā režīmā veic armatūras locīšanu, taisnošanu, kā arī apaļo un kantaino armatūras konstrukciju metināšanu. Iekārtas spēj apstrādāt armatūru līdz 20 milimetriem diametrā un izgatavot metāla konstrukcijas garumā līdz pat 12 metriem. Jauno iekārtu produktivitāte ir aptuveni 25 - 30 tonnas metāla konstrukciju stundā, kas atbilst aptuveni tam, cik bez šādas tehnikas dienas laikā ar spēj paveikt viens strādnieks," pastāstīja Vidzemes metālserviss valdes priekšsēdētājs Māris Babris.

M.Babris uzsver, ka Vidzemes metālservisa pāreja uz rūpniecisku ražošanu nav nejauša. Pirms lēmuma pieņemšanas tika izpētītas būvniecības attīstības tendences un veikta rūpīga analīze un izstrādātas prognozes. Pētījums ietvēra gan būvniecības apjomu izmaiņas tuvāko 5 gadu laikā, gan darbaspēka pieejamību un izmaksas, kas nav mazsvarīgi uzņēmējdarbības izveidei un paplašināšanai. Arī klientu prasības attiecībā pret gatavās produkcijas apjomiem un kvalitāti nepārtraukti pieaug. "Tā kā mēs esam izvirzījuši mērķi, ir ik gadu dubultot apgrozījumu, tad to iespējams sasniegt tikai paaugstinot darba ražīgumu un kvalitāti. Pati dzīve mums diktē noteikumus - bez modernas tehnikas progresa nav un nebūs," tā M.Babris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cēsis piedalās Somijas tūrisma gadatirgū “Matka 2004”

Aivars Mackevics [email protected], 07.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 14. līdz 17. janvārim Cēsu tūrisma informācijas centra speciāliste Evija Ozoliņa un Vidzemes tūrisma asociācijas pārstāvji kopā ar Latvijas tūrisma attīstības aģentūru piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē Helsinkos (Somija) “Matka 2004”. Latvijas stendā jau piekto gadu visiem interesentiem būs pieejama informācija arī par Cēsīm un Cēsu rajonu. 14.janvārī viesnīcā “Radisson SAS Plaza” notiks Latvijas tūrisma prezentācija, kuras laikā Somijas tūrisma aģentūru pārstāvji un tūroperatori tiks iepazīstināti arī ar Vidzemes tūrisma piedāvājumu. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Vidzemes tūrisma karti angļu valodā, kurā sešos maršrutos apkopota informācija par nozīmīgākajiem Vidzemes tūrisma objektiem un pakalpojumu sniedzējiem. Izstādē būs informācija par Vidzemes pilsētu un rajonu tūrisma piedāvājumu, kā arī par tūrisma produktiem, kuri interesē tieši Somijas tūristus, piemēram, medības. Ir pierādījies, ka regulāra dalība starptautiskajos tūrisma tirgos nes arī konkrētus rezultātus un, piemēram, Cēsis, kas visaktīvāk atbalsta Vidzemes dalību starptautiskajos tūrisma gadatirgos, kļūst arvien atpazīstamākas. Tā, piemēram, pērn Helsinku gadatirgū tika jautāta jau konkrēta informācija ne tikai par Rīgu, bet arī par Cēsīm, Gaujas Nacionālo parku un par jauniem pakalpojumiem šajās vietās. Tā kā Somijas un arī Zviedrijas tirgus ir viens no būtiskākajiem Vidzemei un arī Latvijai kopumā, tad ir svarīgi tajā sniegt informāciju arī par Cēsu tūrisma piedāvājumu. Tūrisma gadatirgus “Matka” ir lielākais šāda veida tūrisma pasākums Ziemeļvalstīs – šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 1500 dalībnieku no 50 pasaules valstīm. Šogad Vidzemes dalība izstādē tiek organizēta Phare programmas un Vidzemes pašvaldību finansētā projekta “Vidzemes reģionālais tūrisms – iespēja nākotnei” ietvaros. Avots: Cēsu TIC

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodokļu maksātāju (juridisko personu) skaits 2003.gada 1.decembrī

Ainars Sedlenieks [email protected], 16.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VID nodaļa Nodokļu maksātāju skaits VID Rīgas reģionālās iestādes Centra rajona nodaļa 8 632 VID Rīgas reģionālās iestādes Kurzemes rajona nodaļa 6 187 VID Rīgas reģionālās iestādes Latgales priekšpilsētas nodaļa 12 416 VID Rīgas reģionālās iestādes Vidzemes priekšpilsētas nodaļa 13 012 VID Rīgas reģionālās iestādes Zemgales priekšpilsētas nodaļa 5 464 VID Rīgas reģionālās iestādes Ziemeļu rajona nodaļa 5 594 VID Lielo nodokļu maksātāju pārvalde 310 VID Rīgas reģionālās iestādes Jūrmalas nodaļa 1 979 VID Kurzemes reģionālās iestādes Liepājas nodaļa 6 356 VID Kurzemes reģionālās iestādes Ventspils nodaļa 2 765 VID Zemgales reģionālās iestādes Aizkraukles nodaļa 1 792 VID Vidzemes reģionālās iestādes Alūksnes nodaļa 1 822 VID Vidzemes reģionālās iestādes Balvu nodaļa 1 319 VID Zemgales reģionālās iestādes Bauskas nodaļa 3 058 VID Vidzemes reģionālās iestādes Cēsu nodaļa 4 165 VID Latgales reģionālās iestādes Daugavpils nodaļa 4 250 VID Zemgales reģionālās iestādes Dobeles nodaļa 1 855 VID Vidzemes reģionālās iestādes Gulbenes nodaļa 1 096 VID Zemgales reģionālās iestādes Jelgavas nodaļa 3 911 VID Zemgales reģionālās iestādes Jēkabpils nodaļa 2 309 VID Latgales reģionālās iestādes Krāslavas nodaļa 993 VID Kurzemes reģionālās iestādes Kuldīgas nodaļa 2 066 VID Vidzemes reģionālās iestādes Limbažu nodaļa 2 394 VID Latgales reģionālās iestādes Ludzas nodaļa 1 082 VID Vidzemes reģionālās iestādes Madonas nodaļa 2 398 VID Rīgas reģionālās iestādes Ogres nodaļa 2 424 VID Latgales reģionālās iestādes Preiļu nodaļa 2 007 VID Latgales reģionālās iestādes Rēzeknes nodaļa 2 829 VID Rīgas reģionālās iestādes Rīgas rajona nodaļa 6 005 VID Kurzemes reģionālās iestādes Saldus nodaļa 2 020 VID Kurzemes reģionālās iestādes Talsu nodaļa 2 618 VID Zemgales reģionālās iestādes Tukuma nodaļa 3 005 VID Vidzemes reģionālās iestādes Valkas nodaļa 1 572 VID Vidzemes reģionālās iestādes Valmieras nodaļa 3 337 Pavisam kopā123 042Avots: Valsts ieņēmumu dienests

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija uzsāk iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par darbdienu, kas iekrīt starp svētku un brīvdienām, pārcelšanu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Aptauja notiks no šā gada 26.februāra līdz 7.martam. Aptaujā aicināti piedalīties visi interesenti, atbildot uz jautājumu "Vai Jūs atbalstāt darbdienu, kas iekrīt starp svētku un svinamajām dienām, pārcelšanu?" Ekonomikas ministrijas interneta mājaslapā: http://www.em.gov.lv.

Pēdējos divos gados tika pārceltas divas darbdienas - 2006.gadā tika pārcelta viena darbdiena no 27.novembra uz 2.decembri, un 2007.gadā - arī viena darbdiena – no 30.aprīļa uz 14.aprīli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arodbiedrības grib brīvdienas

, 07.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) noraida Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) nostāju neatbalstīt Ekonomikas ministrijas un Bērnu un ģimenes lietu ministrijas kompromisa piedāvājumu likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām noteikt papildu brīvdienas gadījumos, ja Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena 4. maijā vai Latvijas Republikas proklamēšanas diena 18. novembrī iekrīt sestdienā vai svētdienā, Db.lv informēja LBAS pārstāve Sanita Lorence.

"Publiskajā telpā LDDK paudusi viedokli, ka šo kompromisu nevar atbalstīt tāpēc, ka neviens nav sniedzis nekādu pamatojumu. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība uzsver, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, publiskā diskusijā, arodbiedrības sniedza skaidru un ar faktiem argumentētu pamatojumu, kādēļ Latvijā ir nepieciešama svētku dienu kompensēšana, ja tās iekrīt brīvdienās," teikts arodbiedrību savienības paziņojumā.

"LBAS stingri iestājas par to, lai svētku dienas, kas iekrīt sestdienā vai svētdienā tiktu kompensētas. Mēs esam šo jautājumu virzījuši un aizstāvējuši Ministru kabinetā un atbalstījuši TV 3 akciju Ģimenes vārdā. Uzskatām, ka jautājums ir ļoti nozīmīgs, un darba un brīvajam laikam jābūt līdzsvarā, jo šobrīd no pārmērīga darba stundu skaita zaudē gan darbinieku atpūta, gan ģimenes dzīve, gan bērni", uzsver LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

95% iedzīvotāju atbalsta darbdienu pārcelšanu

, 07.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas veiktajā iedzīvotāju aptaujā, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par darba dienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanu, piedalījās 22 677 cilvēki, no kuriem 94,7 % jeb 21 476 cilvēki izteikuši atbalstu šādu darbdienu pārcelšanai, Db.lv informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

4,5 % jeb 1019 cilvēki neatbalsta pārcelšanu, 99 cilvēki (0,4 %) snieguši atbildi ''nepiešķiru tam īpašu nozīmi'' un 83 cilvēki (0,4 %) - ''grūti pateikt''.

Ekonomikas ministrija ir gandarīta par tik lielu sabiedrības aktivitāti un pateicas visiem iedzīvotājiem, kas piedalījās aptaujā un pauda savu viedokli.

Aptauja tika veikta Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā (www.em.gov.lv) no šī gada 25.februāra līdz 7.martam (plkst.17.00). Aptaujā bija aicināti piedalīties visi interesenti, atbildot uz jautājumu ''Vai Jūs atbalstāt darbdienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanu?''.

Aptauja tika rīkota ar mērķi apzināt sabiedrības viedokli par darbdienu pārcelšanas ietekmi uz iedzīvotāju un uzņēmēju sociālajām un ekonomiskajām interesēm. Apkopotie aptaujas dati tiks iekļauti informatīvajā ziņojumā ''Par turpmāko rīcību par darbdienu pārcelšanu''. Ziņojumu izstrādās Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Labklājības ministriju, sniedzot izvērtējumu par darbdienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanas ietekmi uz tautsaimniecību un valsts budžeta ieņēmumiem. Gala lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā uz šādu darbdienu pārcelšanu nākotnē pieņems Ministru kabinets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdiena, kas iekrīt 13. datumā, daudzviet pasaulē tiek uzskatīta par īpaši neveiksmīgu dienu, un dažkārt cilvēki šādā piektdienā neveic biznesa darījumus, nevēlas lidot vai pat iziet no mājas. Šī iemesla dēļ ASV ik piektdienu, kas iekrīt 13. datumā, uzņēmējdarbības nozares zaudē 800 – 900 miljonus ASV dolāru, raksta Euronews.

Līdzekļi uzņēmējdarbībā šajā datumā tiek zaudēti, jo liela daļa cilvēku nedara lietas un neveic pienākumus, ko darītu jebkurā citā piektdienā, piemēram, nelido, izvairās no satiksmes negadījumiem, atsakoties pārvietoties ar automašīnu vai sabiedrisko transportu, neslēdz darījumus, neparaksta līgumus utt.

ASV aptuveni 17 – 21 miljons cilvēku baidās no piektdienas, kas iekrīt 13. mēneša datumā, noskaidrojis pētījumu institūts Kalifornijā - Stress Management Center and Phobia Institute. Savukārt aptuveni 80% daudzstāvu namu ASV nav 13. stāva, savukārt vairākās lidostās nav izlidošanas sektora ar numuru 13, savukārt slimnīcās un viesnīcās dažkārt nav 13. palātas vai numuriņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VA ar vieslekciju uzstāsies EP deputāts Aldis Kušķis

, 28.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 31. martā plkst. 13.00 Valmierā, Vidzemes Augstskolā viesosies Eiropas Parlamenta deputāts Aldis Kušķis, kurš Tūrisma organizācijas un vadības nodaļas studentiem lasīs vieslekciju par Eiropas Savienībā aktuālajiem tūrisma jautājumiem – atjaunoto tūrisma politiku, aviokompāniju cenu politiku, automātiskām aviobiļešu rezervācijas sistēmām un citām ar tūrismu saistītām tēmām, liecina sniegtā informācija medijiem.

Pirms vieslekcijas studentiem A.Kušķis iepazīsies arī ar augstskolas jaunuzceltajām telpām – konferenču zāli, bibliotēkas korpusu un jaunajām auditorijām, kā arī tiksies ar Tūrisma vadības un organizācijas nodaļas docētājiem.

Lai veicinātu jauniešu interesi par tūrisma izglītību, kā arī konkrēta Latvijas reģiona – Vidzemes – atpazīstamību plašākā mērogā, A.Kušķis un Eiropas Tautas partijas (Kristīgo demokrātu) un Eiropas Demokrātu grupa sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu tikko arī izsludinājuši ideju konkursu Vidzemes suvenīrs Eiropai. Veiksmīgākās idejas autoram šā gada maijā, konkursa noslēguma pasākumā A.Kušķis pasniegs mācību procesā noderīgu un vērtīgu balvu – pasaulē plānāko klēpjdatoru Apple MacBook Air, kas pirmoreiz prezentēts šā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes tirgū, kas atrodas Brīvības ielā 90A, notika apspriede par tirgus turpmākās attīstības un atjaunošanas iespējām. Kā uzsver Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks, nākotnē plānota Vidzemes tirgus darbības pilnvērtīga atjaunošana.

Viņš arī skaidroja, ka Vidzemes tirgus pārņemšanu Centrāltirgus uzsācis pirms aptuveni desmit gadiem. Kopš deviņdesmitajiem gadiem vairāki īpašumi Vidzemes tirgus teritorijā piederējuši trešajām personām un kopš 2010.gada norisinās tiesvedības, lai šos īpašumus pārņemtu. Pēdējo īpašumu Centrāltirgus atpircis šā gada aprīlī. Lai gan Centrāltirgus ir pilnībā gatavs visu tirgus teritoriju iekļaut savā pamatkapitālā, lai varētu uzsākt tā atjaunošanu, ieplānotos darbus varēs sākt tikai jūlijā. «Jūlijā būs beigušies visi ar tiesvedību saistītie procesi un tiks izsludināta nomas līguma izsole, ar kuru mēs sāksim meklēt investoru, kurš būtu gatavs tur saimniekot. Tiks piedāvāts ilgtermiņa nomas līgums, kurš būs ilgāks par 12 gadiem,» sacīja A. Druvinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzeme spriež par tūrisma mārketingu

Aivars Mackevics [email protected], 09.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.jūlijā uz pirmo sēdi sanāk Vidzemes tūrisma asociācijas Mārketinga padome, kurā piedalīsies tūrisma speciālisti no Vidzemes rajonu un pilsētu pašvaldībām. Galvenie darba kārtības jautājumi būs Mārketinga padomes priekšsēdētāja vēlēšanas, informācija par projektiem “Vidzemes tūrisma karte”, Vidzemes tūrisma informācija Internetā, ūdenstūrisma attīstības projekts, kā arī informācija par Vidzemes Attīstības aģentūras veikto aptauju par Vidzemes reģiona Tūrisma infrastruktūru. Mārketinga padome tika izveidota, lai sniegtu priekšlikumus VTA tūrisma mārketinga un tūrisma produkta attīstības jomā, radītu jaunas idejas tūrisma produktu attīstībai un mārketingam, kas palielinātu Vidzemes tūrisma piedāvājuma konkurētspēju vietējā un starptautiskā mērogā, veicinātu informācijas apmaiņu un iesaistītu VTA biedrus un sadarbības partnerus VTA darbā. Avots: Vidzemes tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzemnieki attīsta tūrisma mārketinga stratēģiju

Aivars Mackevics [email protected], 10.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.jūlijā uz pirmo sēdi sanāca Vidzemes Tūrisma asociācijas Mārketinga padome. Padomes darbā piedalījās pārstāvji no 14 Vidzemes pašvaldībām. Par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Cēsu tūrisma informācijas centra vadītājs Mārtiņš Malcenieks. Padomes dalībnieki izskatīja un sniedza priekšlikumus vairāku Vidzemes mārketinga projektu realizēšanai, kā arī uzklausīja VTA konsultanta K.Palmes ieteikumus mārketinga projektu organizēšanai reģiona ietvaros, uzsverot, ka tikai sadarbojoties ir iespējams veiksmīgi attīstīt tūrisma produktus un iziet starptautiskajā tirgū. Padome tika iepazīstināta arī ar Vidzemes Attīstības aģentūras apkopoto informāciju par esošo un nepieciešamo tūrisma infrastruktūru reģionā, lai to izmatotu ES fondu līdzekļu piesaistīšanai. Dalībnieki vienojās par to, ka šobrīd ir sarežģīti realizēt tūrisma projektus un panākt vienošanās reģiona ietvaros, jo atšķiras tūrisma reģions no plānošanas reģioniem. Tādēļ padomes locekļi ierosināja Rīgas un Vidzemes reģionu attīstības aģentūrām, kuru teritorijā ietilpst Vidzemes rajoni, plānot starpreģionālus tūrisma projektus savstarpēji sadarbojoties. Mārketinga padome nolēma, ka ir nepieciešams arī tikties ar Vidzemes attīstības aģentūras vadību, lai apspriestu katras puses funkcijas un atbildību tūrisma attīstībā. Avots: Vidzemes tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzeme piedalās Lietuvas tūrisma gadatirgū

Aivars Mackevics [email protected], 03.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Tūrisma asociācija no 4. līdz 6.martam piedalīsies Lietuvas tūrisma gadatirgū “Vivattour 2004”, kurā Latvijas dalību organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Gadatirgū Vidzemes reģionu pārstāvēs Vidzemes Tūrisma asociācijas, kā arī Siguldas un Ogres tūrisma informācijas centru speciālisti. Vidzemes stendā apmeklētāji varēs iepazīties ar jauno Vidzemes brošūru lietuviešu valodā “Nedēļas nogale Vidzemē”, kā arī ar citiem reģionālajiem un pašvaldību tūrisma informācijas materiāliem. Pirmo reizi stenda apmeklētāji varēs novērtēt arī jauno Via Baltica tūrisma karti un praktiskās informācijas brošūru, kurā ietverta tūrisma informācija par Via Baltica teritorijā esošajiem Limbažu, Rīgas un Bauskas rajoniem. Via Baltica tūrisma informācijas materiāli izdoti projekta “Bauskas pilsēta – dienvidu vārti uz Via Baltika Nordika, faze I” ietvaros. Pēdējo gadu statistika liecina, ka lietuvieši ir aktīvi Vidzemes apceļotāji. Pēc tūrisma informācijas centru un tūrisma uzņēmumu datiem var secināt, ka lietuvieši ziemā ļoti bieži izmanto Vidzemes kalnu slēpošanas trases, bet vasarā labprāt apceļo Gaujas Nacionālo parku, tradicionāli iekļaujot maršrutā arī Siguldu, Cēsis un Valmieru. Dalība izstādē ir nozīmīga arī, lai tūristus, kuri jau pabijuši reģionā iepazīstinātu ar jauniem tūrisma produktiem un maršrutiem. Avots: Vidzemes tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzemei jauna tūrisma karte

Aivars Mackevics [email protected], 30.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes Tūrisma asociācija sadarbībā ar Vidzemes pašvaldībām un tūrisma uzņēmumiem ir izdevusi Vidzemes tūrisma karti. Kartē sešos maršrutos apkopota informācija par nozīmīgākajiem Vidzemes tūrisma objektiem un pakalpojumu sniedzējiem. Karte ir izdota četrās valodās – latviešu, angļu, krievu un vācu. Šogad pirmo reizi reģionālo tūrisma informācijas materiālu izdošanu finansiāli ir atbalstījusi Latvijas tūrisma attīstības valsts aģentūra. Līdz ar to karti ir iespējams izdot lielākā tirāžā un ir veiktas arī pirmās aktivitātes vienota valsts tūrisma informācijas materiālu dizaina izveidošanā un ieviešanā. Līdzīgi Vidzemes kartei šogad tiks izdotas arī pārējo Latvijas reģionu kartes vienotā stilā. Vidzemes karti jau ir novērtējuši Somijas tūristi, kuri ar kartes angļu valodas versiju varēja iepazīties šogad tūrisma izstādē Somijā. Karte tiks izplatīta arī pārējos tūrisma gadatirgos, kuros šogad tiks pārstāvēts Vidzemes reģions – Vācijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Zviedrijā un Latvijā, tāpat arī tūrisma informācijas centros Latvijā un ārzemēs, tūrisma uzņēmumos un citās tūrisma informācijas materiālu izplatīšanas vietās. Avots: Vidzemes tūrisma asociācija

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko gadu laikā sadarbība Latvijas – Krievijas pārrobežu projektu ietvaros varētu atnest Vidzemes ekonomikai projektus vismaz 50 milj. Ls vērtībā.

Tādu prognozi izteikuši Sanktpēterburgas valsts ekonomikas un servisa universitātes (SVESU) pārstāvji, kas uzsākuši kopīgu starptautisku biznesa kontaktu veidošanas programmu ar Latvijas uzņēmējiem.

Šī projekta galvenais mērķis ir likt pamatus sadarbībai starp Vidzemes reģionu un Krievijas pierobežas pilsētu Veļikije Luki, DB informēja pārstāvis Jānis Riņkis.

Latvijas un Krievijas uzņēmēji radījuši pārrobežu projektu biznesa attīstības pakalpojumu veicināšanai Pleskavas un Vidzemes reģionos, kas pēc tā uzsācēju prognozēm varētu atnest Vidzemes reģionam vismaz 50 milj. Ls.

«Tas, kas šajā sadarbības projektā varētu interesēt Latvijas uzņēmējus, ir ražošanas potenciāls salīdzinoši netālu no valsts robežas. Pilsētā Veļikije Luki un tās apkārtnē sakoncentrēta turpat vai visa lielākā Pleskavas apgabala rūpniecība un tiek veikta ne tikai dažādu izejvielu ieguve, bet arī to pārstrāde,» norāda ekonomisko zinātņu kandidāts un SVESU attīstības projektu vadītājs Maksims Spasovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien apstiprināja 13.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem partijai «Saskaņa» jaunajā parlamenta sasaukumā būs 23 vietas, partijai «KPV LV» un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, partiju apvienībai «Attīstībai/Par!» un nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - katrai 13 vietas, Zaļo un zemnieku savienībai - 11 vietas, bet partiju apvienībai «Jaunā Vienotība» - astoņi mandāti.

13.Saeimas vēlēšanās kopā piedalījušies 844 925 jeb 54,6% balsstiesīgo pilsoņu, no tiem ārvalstīs - 31 946 jeb 23,7% no ārvalstīs reģistrēto vēlētāju skaita vēlēšanu dienā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arestēta Lemberga manta 135 miljonu vērtībā; Lembergs: tas neko nemaina

LETA, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visa Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) manta jau sen esot arestēta, tāpēc Anglijas tiesas lēmums par viņam piederošo aktīvu iesaldēšanu neko nemainot.

Neko nemaina arī tas, ka tiesas rīkojuma izpratnē būtu jāiesaldē arī tie aktīvi, kas nav uz Lemberga paša vārda, bet ar kuriem viņam ir vara rīkoties kā ar paša aktīviem.

Ventspils mērs aģentūrai LETA skaidroja, ka tādā gadījumā viņš varētu norādīt tiesai jebkuru citu personu, kuras īpašumā it kā ir manta, pār kuru vara patiesībā ir viņam. «Tās visas ir tukšas spekulācijas. Tas, kas pieder man, tas pieder man atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai,» sacīja Lembergs.

«Tas pilnīgi neko nemaina, absolūti nemaz, jo es Anglijas tiesai nosūtīju sarakstu, kas man pieder,» apgalvoja Ventspils mērs. Jautāts, cik liela ir viņam piederošo īpašumu vērtība naudas izteiksmē, Lembergs aicināja ieskatīties viņa amatpersonas deklarācijā, kur viss esot redzams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ceļvežus un tūrisma bukletus Latvijā izdod arvien vairāk

Aivars Mackevics [email protected], 08.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma informācijas centru izveidotie ceļveži, bukleti un informatīvās lapas savas informācijas daudzveidībā un plašumā ievērojami pārsniedz grāmatnīcu piedāvājumu iekšzemes tūristiem. Pirmkārt, to informācija ir aktuālāka un otrkārt, bezmaksas, taču līdz ar to ne vienmēr profesionālāka. Informācija par ceļošanas iespējām Latvijā ik gadus palielinās, jo pēdējos divus gadus veiksmīgi attīstās iekšzemes tūrisms. Vispārīgu informāciju par atpūtas iespējām sniedz ar bukletu palīdzību gandrīz ik katrs Latvijas tūrisma informācijas centrs un reģionālās tūrisma pārstāvniecības. Grāmatu veikali pavasara cēlienā piedāvā jaunu Limbažu karti (Jāņa Sēta), atjaunotas Preiļu, Cēsu un Gaujas nacionālā parka kartes, dažas jaunas topogrāfiskās kartes, LR Valsts zemes dienesta karti Liepājas rajons. Viens no iecienītākajiem ceļvežiem Latvijā ir Lauku Ceļotāja izdevums “Atpūta Laukos”, kurš kopā ar kartēm “Apceļojiet Baltiju” un “Karte ceļojumiem pa Latviju” ir pieprasīts ne tikai Latvijas tūristu vidū, bet arī ārzemnieki pazīst šo ceļošanas palīgu. Pagājušajā gadā pieprasīts bija arī Latvijas autoceļu atlants. Šogad jauns izdevums Jumavas izdevniecībā ir nācis Rīgas Jūgendstils. Pašlaik tiek gatavota Latvijas tūrisma tēla brošūra. Rīgas pilsēta arī plāno šajā gadā izdod vairākus tematiskus bukletus. Savukārt Jūrmala šajā gadā prezentē savu piedāvājumu vairākās valodās. Latvijas apstākļiem ļoti kvalitatīvs izdevums ir “Latvijas muzeju ceļvedis”, kurš var noderēt jebkura tūrista ceļa somā. VIDZEMES CEĻVEŽI ? Hunting in North Latvia (Medības Ziemeļlatvijā) Bukletā informācija par privātajām un valsts medību teritorijām, medību sezonām un dzīvniekiem un putniem, kuri ir medījami konkrētajās teritorijās. Šeit atrodama arī informācija par lauku viesu mājām un viesnīcām, kas specializējas mednieku uzņemšanā un piedāvā medību organizēšanu, medību pavadoņus un medījumu pagatavošanu. Buklets iznāca angļu un vācu valodās un ir paredzēts izplatīšanai ārzemju tirgū. ? Vidzemes praktiskās tūrisma informācijas brošūra Šajā brošūrā, kas iznāca šī gada februārī ir iekļauta praktiska informācija par visām Vidzemes naktsmītnēm un pirtīm, lielākajiem pasākumiem Vidzemē 2003.gadā, kā arī interesantiem apskates objektiem. Interesantie apskates objekti šeit ir kā alternatīva tradicionālajiem – apskates saimniecības, ražotnes, takas, speciālas kultūras un atpūtas programmas, kur tūristiem pašiem ir iespējas piedalīties, iesaistīties, degustēt utt. Informācija par šiem objektiem visnoderīgākā tiem, kas jau iepazinušies ar tradicionālajiem dabas un kultūras objektiem un grib atsvaidzināt savu maršrutu pa Vidzemi ar kaut ko jaunu. Plānojamie izdevumi: ? Fishing in North Latvia (Makšķerēšana Ziemeļlatvijā) Bukletā būs vispārēja informācija par makšķerēšanas sezonām, veidiem un populārākajām zivju sugām Vidzemē. Tiks apkopota informācija par populārākajām makšķerēšanas vietām, makšķernieku pavadoņiem, uzņēmumiem, kas piedāvā komercmakšķerēšanu un citiem pakalpojumu sniedzējiem, kas saistīti ar šo atpūtas veidu. Buklets iznāks līdz šī gada jūnijam angļu un vācu valodās. ? Vidzemes tūrisma karte Tajā būs apkopota un kartē atzīmēta informācija par populārākajiem apskates objektiem un tūrisma uzņēmumiem Vidzemes rajonos. Karte tiks izdota līdz aktīvās tūrisma sezonas sākumam latviešu, krievu, angļu un vācu valodās. ? Ūdenstūrisms Vidzemē Bukletā būs informācija par populārākajiem ūdenstūrisma maršrutiem Vidzemes upēs. Izdevums būs ne tikai informatīvs, bet piedāvās reālus ūdenstūrisma produktus, kas tiks izveidoti sadarbojoties uzņēmumiem, kas atrodas upju krastos un ietvers laivu nomu, gidu/instruktoru pakalpojumus, naktsmītnes, ēdināšanu, transportēšanu. Ņemot vērā ārzemju tūristu interesi par laivošanas iespējām Vidzemē, īpaši Gaujā, lielāks uzsvars veidojot izdevumu tiks likts uz ārzemju tirgiem. Buklets tiks sagatavots līdz šī gada beigām. ? Krodziņi Vidzemē Buklets būs ceļvedis pa Vidzemes labākajiem, interesantākajiem un arī latviskākajiem krodziņi

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, arvien skaidrāk iezīmējas nākamās Saeimas sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli visos Latvijas vēlēšanu iecirkņos, taču vēl nav saskaitīti balsojumi 16 vēlēšanu iecirkņos ārzemēs, pārsvarā ASV, Lielbritānijā un Īrijā, kas var pamainīt gan balsu un mandātu sadalījumu, gan atbalstu kandidātiem Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, 13.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi «Saskaņa». Attiecīgi šis politiskais spēks Saeimā varētu iegūt 24 vietas. Rīgas vēlēšanu apgabalā pie Saeimas deputātu mandātiem no «Saskaņas» saraksta varētu tikt ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas domes deputāte Regīna Ločmele-Luņova, bijusī Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova, publicists Nikolajs Kabanovs, kā arī līdzšinējie Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Jānis Urbanovičs, Jūlija Stepaņenko, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks un Sergejs Mirskis.

Komentāri

Pievienot komentāru