Jaunākais izdevums

Savas prezidentūras laikā, viesojoties oficiālā vizītē Armēnijas galvaspilsētā Erevānā, Vaira Vīķe-Freiberga apmeklēja brendija rūpnīcu Ararat. Rūpnīcas īpašnieki, alkohola izplatītāji Pernod Ricard toreiz pasniedza eksprezidentei mucu ar augstākās kvalitātes Ararat brendiju. Muca joprojām ir neskarta un gaida, kad īpašniece izlems to saņemt, ziņo Diena.

Sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Kupše norāda, ka Ararat rūpnīcā ir izveidota īpaša prezidentu aleja, kurā katram prezidentam, kas ieradies Erevānā, tiek dāvināta muca ar brendiju.

Šāds dāvinājums ticis pasniegts arī pārējo Baltijas valstu toreizējiem vadītājiem – Igaunijas prezidentam Arnoldam Rītelam un Lietuvas prezidentam Rolandam Paksam. Prezidentu alejā brendija muca gaida arī bijušo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Vaira Vīķe-Freiberga savu autogrāfu atstāja arī uz īpašas Miera mucas, kas Ararat rūpnīcā atrodas kopš 1998.gada un simbolizē cerību uz mieru starp Armēniju, Kalnu Karabahu un Azerbaidžānu. Šī muca tiks atvērta tikai tad, kad tiks parakstīts miera līgums starp karojošajām pusēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzkopšanas un apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs Cleanhouse šomēnes atvērs savu pirmo filiāli Armēnijā. Tā būs pirmā uzņēmuma struktūrvienība ārpus Latvijas.

Cleanhouse filiāle Armēnijā būs pirmais uzkopšanas pakalpojumu sniedzējs Armēnijā, kas piedāvās «Eiropas standartiem atbilstošu servisu», teikts uzņēmuma paziņojumā.

Pirmais sadarbības līgums ir noslēgts ar Armēnijā lielāko finanšu institūciju HSBC banku. «Biroju telpu un citu komercobjektu īpašnieki ir atzinuši, ka vietējā tirgū pietrūkst darbaspēka iemaņu, kā arī tehniskā aprīkojuma, lai nodrošinātu telpu uzkopšanu un apsaimniekošanu profesionālā līmenī,» norādīja Cleanhouse valdes loceklis Kristaps Drone. Uzņēmuma mērķis ir kļūt par lielāko telpu uzkopšanas un apsaimniekošanas spēlētāju Armēnijā un arī citās Kaukāza reģiona valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki man bieži vaicā, kāds ir izcila konjaka radīšanas noslēpums, ciemojoties Latvijā sacīja konjaka nama Camus prezidents Sirils Kamī (Cyril Camus).

«Uz šo jautājumu man neizsīkstoši patīk atbildēt, citējot manu tēvu Žanu Polu Kamī (Jean Paul Camus), kurš reiz teica: Radīt izcilu konjaku ir ļoti vienkārši. Viss, kas Jums ir nepieciešams ir izcils vectēvs, dižens tēvs, kuri ir radījuši konjaku ilgi pirms jums un, kuri ir ziedojuši tam visu savu dzīvi,» viņš smej.

«Mēs nākam no vienkāršas vīndaru ģimenes un mans vecvecvectēvam bija vīna dārzi, un viņš sākotnēji ieguva vīnu, pēc tam – konjaku. 1863.gadā viņš izlēma, ka vēlas piedāvāt konjaku, kas pilnībā atbilstu viņa priekšstatam, kas ir labs konjaks,» stāsta konjaka nama īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks atver pārstāvniecību Armēnijā

Jānis Rancāns, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zāļu ražotājs a/s Grindeks paplašina darbību NVS valstīs un atver jaunu pārstāvniecību Armēnijā. Pārstāvniecība sadarbosies ar Armēnijas valsts zāļu institūcijām, farmaceitisko un medicīnisko produktu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības firmām, kā arī nodrošinās zāļu reģistrāciju un Grindeks medikamentu virzību, informē uzņēmums.

«Grindeks savu darbību Armēnijā uzsāka pirms vairākiem gadiem, un veselības aprūpes speciālisti, kā arī pacienti jau ir novērtējuši mūsu produktus,» skaidroja a/s Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis. Viņš arī norādīja, ka Armēnijas farmācijas tirgus esot augošs, un Grindeks tajā saskata perspektīvu.

«Piemēram, 2011.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Grindeks pārdošanas apjoms šajā valstī pieauga par 32%. Pārstāvniecības atklāšana ir nākamais solis, lai stiprinātu savas pozīcijas un efektīvāk organizētu savu darbību Armēnijā,» sacīja J. Bundulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas pilsoņi uz Armēniju varēs ceļot bez vīzas

LETA, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No ceturtdienas, 10.janvāra, Armēnija noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņiem. Bez vīzas uz Armēniju varēs doties arī pilsoņi, kuru valstis atrodas ārpus ES, bet piemēro Šengenas prasības.

Latvijas Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments informē, ka saskaņā ar jauno kārtību Latvijas pilsoņu pasu turētāji no rītdienas varēs ieceļot un uzturēties Armēnijā bez vīzas līdz 180 dienām gada laikā. Līdz šim Latvijas pilsoņu pasu turētājiem ieceļošanai Armēnijā bija jānoformē vīza.

Latvijas nepilsoņiem, tāpat kā līdz šim, ieceļošanai Armēnijā ir nepieciešama vīza, ko var noformēt Latvijā akreditētajā Armēnijas vēstniecībā Polijā.

Ārkārtas situācijās konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgie var saņemt jebkurā ES dalībvalsts pārstāvniecībā Armēnijā.

Nokļūstot ārkārtas situācijā ārvalstī, ĀM aicina nekavējoties sazināties ar ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni 371 26 33 77 11 vai e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmantojot Jāņa Rozes vārdu, cīnās pret «tautas prezidentes» nomelnotājiem

Guna Gleizde, Db, 05.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds cilvēks vai cilvēku grupa, kas gan sevi nesauc vārdā, interneta vidē sācis aktīvu kampaņu pret Lato Lapsas un Irēnas Saatčianes grāmatu par bijušo valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu Va(i)ras virtuve. Turklāt iniciatīvas grupa apgalvo, ka to atbalsta arī grāmatveikalu tīkls Jānis Roze, lai gan tas neatbilst patiesībai.

Šie cilvēki izveidojuši interneta vietni rokasnost.lv, kurā šo grāmatu sauc par ķengām, bet V.Vīķi-Freibergu sauc par «tautas prezidenti». Pret grāmatu noskaņotā grupa arī aktīvi izplata savus paziņojumus arī plašsaziņas līdzekļiem.

Šonedēļ šī apvienība arī izplatījusi paziņojumu, ka arī grāmatveikalu tīkla Jānis Roze vadībai « ir pieticis apņēmības un apgaismības, lai neielaistu savās gara svētnīcās mūsu Tautas Prezidenti nomelnojošo ķengu grāmatu». Turklāt paziņojumos apgalvots, ka šī uzņēmuma vadība «darīs visu iespējamo, lai nomelnojošā ķengu grāmata tiktu izmesta no visiem Latvijas grāmatu veikaliem». Šī grupa arī organizējusi arī piketu pret grāmatas izdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjers Valdis Dombrovskis eksprezidenti Vīķi-Freibergu uzskata par piemērotu kandidāti Eiropas Savienības (ES) prezidenta amatam, un viņa ir gatava pretendēt uz augsto amatu.

Par to ziņo LTV Panorāma. Kā zināms, Latvijas eksprezidentei vairākās ES dalībvalstīs neformāli jau pausts viedoklis par viņas piemērotību ES prezidenta amatam. Šāda amata izveidošanu paredz Lisabonas līgums. ES prezidenta pilnvaru termiņš ir divarpus gadi, paredzot iespēju tikt ievēlētam uz vēl vienu termiņu.

Pērn Eiropas uzņēmēji kā nākamo ES prezidentu aptaujā izvēlējās Lielbritānijas bijušo premjerministru Toniju Blēru. Līdzās T.Blēram uzņēmēji vēlējās redzēt Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Luksemburgas premjerministru Žanu-Klodu Junkeru. Aptauju veica finanšu ziņu kanāls CNBC Europe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīna darītavas Ledus vīni īpašnieks Lauris Salenieks kaļ plānu B, jo ziemas kļūst siltākas, un sevišķo deserta vīnu, iespējams, klimats atvēlēs gatavot arvien retāk

Upesciemā bijušajā sakņu pagrabā top pašmāju vīns, kas ir īpašs ar to, ka tas atrodams arī labākajos Latvijas restorānos – ābolu ledus vīns. Vīndaris Lauris Salenieks «atkratījies» no vietējo vīniņu zīmoga un ir pamanīts arī ārpus Latvijas. Viņš veco pagrabu iecerējis pārvērst, padarot pievilcīgu tūristiem – taps degustāciju zāle, būs jauni produkti. Rīgas tuvums ļauj cerēt, ka viesu, kas vēlētos apskatīt neparastā vīna rašanās vietu, netrūks.

Vīna darītavas vienā stūrī stāv salīdzinoši jauna masīva koka muca, kurā top pazīstamais ledus vīns. Izrādās, pirmoreiz tas nogatavinās akācijas koka mucā, jo pašmāju ozols ābolu ledus vīna darīšanai esot par intensīvu. «Akācija ir maigāka, tā nav tik agresīva kā ozols,» atklāj Lauris. Ledus vīnu dzēriens tikai piektajā gadā sasniedz savu «ideālo būtību», bet tas var nogatavināties arī 15–20 gadu. Izmantojot Eiropas finansējumu, vīndaris iegādājies preses, kas ļauj palielināt vīndarīšanas apjomus, taču pēdējos gados radusies cita problēma – ziemas kļūst siltākas, līdz ar to dabiski sasalušu ābolu ražu ievākt ir aizvien lielāks izaicinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daļa no vīndaru leģendas

Guna Gleizde, Db, 10.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Torresu ģimene Spānijā ar leģendārā vīna darīšanu nodarbojas jau trīs gadsimtus. Vīna un brendija ražošanas uzņēmuma Torres prezidents Migels Torress savu darbu uztver kā milzu atbildību gan pret saviem senčiem, gan pēctečiem.

Pirmo reizi apmeklējot Latviju, viņš atzīst, ka Baltijas valstu tirgus Torres uzņēmumam ir nozīmīgs gan vīnu, gan brendija pārdošanā. Lai gan vīna dzeršanas kultūra Baltijas valstīs nav tik izplatīta kā Eiropas dienvidu valstīs, tomēr, jau viesojoties Lietuvā 90. gados, viņš pārliecinājies, ka interese par vīniem ir liela un laba vīna baudīšana ir viens no aspektiem, kā izpaudās atgriešanās un integrēšanās Eiropā. Vīndaru dinastijas pārstāvis ir pārliecināts, ka pēc dažiem gadiem vīna patēriņš uz cilvēku Latvijā būs tik pat liels kā Rietumeiropas valstīs.

Valsts simbols

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Karš ietekmē nabadzīgos, bagātie nezina, kas ir bads un ko nozīmē situācija, kad trīs četrus gadus nav elektrības un ūdens. Cilvēks, kas apgalvo, ka Dienvideiropā ir krīze, nav redzējis, ko nozīmē nabadzība un bezizeja,» intervijā laikrakstam Diena stāstījis armēņu uzņēmējs Rubens Ovsepjans.

Laikraksts viņam jautājis, kas patlaban uztrauc cilvēkus Armēnijā, vai bailes, ka varētu atkārtoties asiņainā Armēnijas un Azerbaidžānas konflikta vēsture.

«Nevar apgalvot, ka situācija ir mierīga. Ik dienu pierobežā ir kādi saasinājumi, mēdz būt bojāgājušie, jo notiek provokācijas. Varbūt kādam ir izdevīgi, ka konflikts tik ilgi velkas. Valstu pārstāvji tiekas, bet konkrētu risinājumu neatrod. Karabahas konfliktam aprit 25 gadi. Vesela paaudze bērnu ir izauguši kara režīmā, nedēļām, mēnešiem slēpjoties pagrabos. Tikmēr lieli priekšnieki brauc šikos mersedesos,» stāstījis uzņēmējs.

«Latvijā secināju, ka jums arī nav krīzes - lai par to pārliecinātos, ir jāpaskatās uz Armēnijas ciemiem. Ik reizi, kad lidmašīnā nolaižos uz dzimtās zemes, esmu priecīgs, bet, kad tieku projām no Armēnijas, arī esmu priecīgs. Skolā mācījos fizikas un matemātikas novirziena klasē, visi bērni bija gudri, solīdi. Tagad, kad satiku klasesbiedrus pēc daudziem gadiem, likās, ka viņi ir morāli un fiziski sagrauti. Pavisam veci veči,» laikrakstam stāstījis R. Ovsepjans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bauskas novada Gailīšu pagasta Uzvaras ciemā jaunais uzņēmējs Kristaps Fišers ražo ābolu brendiju Fisher's Brandy.

Ideja par brendija ražošanu radās pirms aptuveni pieciem gadiem. «Tā kā ģimenē nodarbojamies ar augļu dārzu audzēšanu un kopšanu, ābolu ir gana daudz, tad sāku domāt, kā ābolus pārstrādāt. Konsultējos ar cilvēkiem, kam jau ir pieredze stipro alkoholisko dzērienu ražošanā Latvijā. Sapratu, ka arī es varu radīt ko kvalitatīvu un interesantu. Aprunājos ar dizaineri, secinājām, ka mans uzvārds ir diezgan internacionāls un dzēriens varētu būt interesants, saprotams arī ārzemju publikai. Brendija ražošanu esam uzsākuši pavisam nesen, bet ticam, ka rūpīgā attieksme pret to, ko darām, palīdzēs tam kļūt par vienu no labākajiem brendijiem Latvijā,» teic K. Fišers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: No izlietotām alus muciņām izgatavo traukus un svečturus

Anda Asere, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No lietotām alus un citu dzērienu muciņām Mārtiņš Eiduks izgatavo traukus un interjera priekšmetus; jaunākais produkts ir Adventes svečturis Ziemassvētku laikam.

Zīmola Muca izstrādāto dizaina priekšmetu galvenais izejmateriāls ir lietotas mucas, kas savu laiku nokalpojušas, piemēram, vīna, alus, viskija. «Dodam tām otro dzīvi,» saka Mārtiņš Eiduks, Mucas koka trauku un svečturu idejas autors.

Ideja no ceļojuma

Ideja par dizaina priekšmetiem, kas izgatavoti no mucām, Mārtiņam radās ceļojuma laikā. Viņš trīs gadus ceļoja un vairāk nekā gadu pavadīja Jaunzēlandē. Tur viņam iznāca pastrādāt vīna dārzos un vīna darītavās, kur radās pirmie iedīgļi idejai par lietotu mucu izmantošanu. Pirms Jaunzēlandes Mārtiņam nebija nekādas saskares ar koku, tik vien, cik mājās bija redzējis, kā tētis ar to darbojas. «Kad esi viens pats, ceļo, visu redzi citādi. Tomēr ir forši kaut ko darīt savām rokām,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hokeja klubs Rīgas Dinamo nākamnedēļ, 28.jūlijā, sāks abonementu tirdzniecību uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Arēnā Rīga. Kopumā tiks piedāvāti trīs abonementu veidi - Platīna, Zelta un Sezonas.

Abonementi:

Platīna abonements

Cena: 3000 LVL;

•Sezonas abonoments VIP sektorā;

•Abonoments uz Play Off spēlēm, ja Dinamo iekļūst Top 16;

•Uzkodas un dzērieni par brīvu visas sezonas garumā;

•Īpašas tikšanās un pasākumi pirms un pēc spēlēm;

•Atribūtikas un suvenīru komplekts;

•Reklāma arēnā Rīga un Dinamo mājas lapā;

•15% atlaide Hokeja pasaule veikalos;

•Iespēja ražot suvenīrus ar Dinamo simboliku nekomerciāliem mērķiem;

•Īpašais Dinamo Gadagrāmatas komplekts;

•Īpašais krēsla dizains;

•Sava ieeja arēnā Rīga.

Zelta abonements

Cena: 500 LVL;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji no Harry Winston dārglietu veikalu tīkla veikala pašā Parīzes centrā nozaguši dārglietas aptuveni 85 miljonu eiro vērtībā, ziņo aģentūra Reuters.

Veikalu apzaguši četri vīrieši, no kuriem divi bija pārģērbušies par sievietēm. Laupīšanas laikā veikala darbiniekiem un apmeklētājiem draudēts ar ieroci.

Gada laikā minētais Parīzes dārglietu veikals aplaupīts jau otro reizi. Pirmo reizi gan laupījums bijis krietni mazāks.

Harry Winston dārglietu veikalus lielā mērā iecienījuši pasaules bagātie uz slavenie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple ražotais mobilais telefons iPhone nemaz nav tik ļoti pieprasīta un peļņu nesoša ierīce, par kādu to uzskata mobilo telefonu kompānijas, gluži pretēji – tas pārvēršas par pasaulē lielāko zaudējumu nesēju.

Šādi secinājumi izdarīti Dānijas kompānijas Strand Consult veiktajā pētījumā, raksta Guardian.

Mobilo telefonu industrijā iPhone uzskata par telefonu, kura ekskluzīvā pārdošana mobilo telefonu kompānijai dod zināmu pārsvaru pār saviem konkurentiem. Tā, piemēram, vēl šī gada jūlijā Vodafone finanšu direktors Endijs Halfords (Andy Halford) norādīja, ka viņa pārstāvētā kompānija labprāt piedāvātu iPhone saviem klientiem visā Vodafone impērijā. Patlaban Vodafone piedāvā iPhone 11 valstīs, taču ne galvenajos Eiropas tirgos, kur šī it kā ekskluzīvā iespēja pieder T-Mobile un O2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

M. Avotiņš: Tās ir baumas. Swedbank dzīvos

Ieva Mārtiņa, 30.09.2008

Swedbank vadītājs Māris Avotiņš ekskluzīvā intervijā Db kategoriski noliedz uzvirmojušās baumas par bankas bankrotu, pamatojot to ar faktiem, kas iepriekš netika atklāti. "Divas pamatlietas, kas raksturo banku stabilitāti – pašu kapitāls un likviditāte–, Swedbank šobrīd ir krietni augstāki nekā to prasa normatīvi," uzsver Māris Avotiņš.

Foto: Eva Šavdine

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā nedēļā uzvirmojušās baumas par it kā Swedbank finanšu problēmām ir pilnīgi nepamatotas, par ko liecina arī visi svarīgākie bankas rādītāji.

Uzvirmojušās baumas par Swedbank it kā finanšu problēmām Swedbank vadītājs Māris Avotiņš pilnībā noliedza, to intervijā Db pamatojot ar plašāku iekšējo informāciju, kādu līdz šim banka nestāstīja, tostarp rādītājiem, kas apliecina bankas stabilitāti. Swedbank Latvijā ir lielākā banka, kurai kopumā ir virs 900 tūkstošiem klientu, tai ir arī lielākais hipotekāro kredītu portfelis, veidojot 28 % tirgus daļu.

Db pagājušajā nedēļā vai katru dienu saņēma ziņas par tirgū cirkulējošām baumām, ka Swedbank ir finansiālas problēmas, un pat ziņas par dienu, kad Swedbank bankrotēs. Vai šīs baumas ir pamatotas un ja ne, vai varētu to pamatot ar skaitļiem. Tātad, vai cilvēki var būt pilnīgi droši par savu naudu un Swedbank kā stabilu un drošu sadarbības partneri?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā ieradīsies Irākas sieviešu - uzņēmēju delegācija

, 21.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 21. oktobra līdz 26. oktobrim Rīgā viesosies sešas Irākas sievietes – uzņēmējas, lai piedalītos sieviešu uzņēmēju pieredzes apmaiņas programmā Stiprinot sievietes lomu sabiedrībā biznesā un attīstībā (Enhancing Women’s Role in Society Business and Development), informē Ārlietu ministrija.

22. oktobrī Ārlietu ministrijā apaļā galda diskusijā plānota pieredzes apmaiņa par sievietes pozīcijām uzņēmējdarbībā un sabiedrībā, kā arī tiks pārrunāta Latvijas loma Irākas pilsoniskās sabiedrības atbalstam. Diskusiju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja.

Vizītes ietvaros Irākas sievietēm paredzētas tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Vizīti veido Ārlietu ministrija sadarbībā ar nevalstisko organizāciju Līdere un uzņēmumu MRS grupa. Sadarbības projekts paredz uzņemt Irākas sieviešu uzņēmēju delegāciju un sniegt tām mentoringa kursus par uzņēmējdarbības sākšanu, attīstību un sievietes pozīcijām uzņēmējdarbībā, kā arī sabiedrībā. Tāpat projekta ietvaros plānota konference.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji: Ziemassvētku dāvanas šogad vajadzētu Ušakovam, žagarus - Viņķelei

LETA, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāko Ziemassvētku dāvanu, iedzīvotāju ieskatā, šogad pelnījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), savukārt visvairāk žagaru būtu pelnījuši labklājības ministre Ilze Viņķele (V) un premjers Valdis Dombrovskis (V), liecina jaunākā DNB Latvijas barometra aptauja.

Jautāti, kurš sabiedrībā zināms cilvēks būtu pelnījis vislielāko Ziemassvētku dāvanu, ievērojami biežāk nekā citus cilvēkus iedzīvotāji nosauca Rīgas mēru Ušakovu - viņam dāvanu novēl 20%.

Iedzīvotāju viedokļi par to, kurš par šogad paveikto būtu pelnījis lielāko dāvanu, būtiski atšķiras atkarībā no sarunvalodas ģimenē. Ja no iedzīvotājiem ar krievu sarunvalodu ģimenē Ušakovu nosauca 42% aptaujāto, tad no latviski runājošajiem Rīgas domes priekšsēdētāju minēja vien 5%. Latviski runājošie savukārt par cilvēku, kurš visvairāk būtu dāvanas cienīgs, uzskatījuši premjeru Dombrovski. Viņam dāvanu vēl 13% latviski runājošo un 1% aptaujāto iedzīvotāju ar krievu sarunvalodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: No Briseles sākam saņemt nepareizos produktus

Didzis Meļķis, DB starptautisko ziņu redaktors, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ko Briseles «kāposts» līdz šim ir palīdzējis celt un stiprināt patiesas integrācijas ziņā, to Briseles «sviests» ar īstermiņa domāšanu un apšaubāmu loģiku sāk apdraudēt

Tā nākas domāt, sekojot amatu dalīšanai ES vadošajās institūcijās, kur vārdi «demokrātija», «līdztiesība» un nu jau arī «profesionālisms» tiek valkāti bez sevišķas sajēgas, bet augstākajos krēslos mēģina iedabūt acīmredzami nepiemērotus kandidātus aplamu motīvu dēļ.

Kas attiecas uz pirmo «sviestu», tas ir stāsts par sieviešu līdztiesību. Proti, ka «vājais» dzimums ir līdztiesīgāks par to otru un tam vadošos amatos ir jāiedala īpašas sieviešu kvotas. Eiroparlamenta (EP) šefs Martins Šulcs ir brīdinājis, ka nelaidīs cauri tādu Eiropas Komisijas (EK) sastāvu, kurā nebūs pietiekami daudz sieviešu, un lai dalībvalstis prototies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smiltenē tirdzniecības centrā "Centrs", Baznīcas laukumā 2, durvis vēris juvelierizstrādājumu zīmola "Given by Grenardi" veikals, kas piedāvā augstvērtīgu un izteiksmīgu rotaslietu sortimentu par pieejamām cenām. Jaunatklātajā veikalā radītas trīs darbavietas pilsētas iedzīvotājiem.

Smiltenes "Given by Grenardi" veikalā pieejams plašs pakalpojumu klāsts – juvelierizstrādājumi sievietēm, vīriešiem un bērniem, rotaslietu bezprocentu nomaksa, zelta maiņa, "Goldwork" juvelieru serviss un gravēšanas pakalpojumi.

"Given by Grenardi" ir Latvijas uzņēmums ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecībā. Šobrīd "Given" tīklā jau ir 35 veikali visā Latvijā un interneta veikals, darbinieku skaits sasniedz 106. "Given" vērtība ir profesionāla klientu apkalpošana, īpašu uzmanību pievēršot darbinieku apmācībai. Lai nodrošinātu augstu klientu servisa kvalitāti, visi "Given" darbinieki ir apguvuši pārdošanas apmācību programmu "Given akadēmijā".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlera jaundibinātajā partijā grib jaunas sejas

Lelde Petrāne, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksprezidents Valdis Zatlers Reformu partijas dibināšanas kongresu nolēmis rīkot 23.jūlijā. Latvijas ekonomiski aktīvie pilsoņi vecumā no 18 līdz 55 gadiem jaundibinātajā partijā gribētu redzēt jaunus cilvēkus, kuri līdz šim nav darbojušies politikā (16%), dažādu sfēru profesionāļus (4%), gudrus, spējīgus cilvēkus ar savu viedokli (4%), kā arī atsevišķus politiķus no esošajām partijām (4%).

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, 2011.gada jūlijā veiktais pētījums.

Tāpat ekonomiski aktīvie pilsoņi sagaida Zatlera reformu partijā cilvēkus, kuri ir gatavi strādāt valsts labā (3%), godīgus, nekorumpētus cilvēkus (3%), dažādus populārus cilvēkus, kas šobrīd nedarbojas aktīvajā politikā, kā arī 3% ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka svarīgāk par personībām partijā ir citi aspekti.

Ekonomiski aktīvie pilsoņi kā personas, kuras gribētu redzēt V.Zatlera veidotajā partijā, visbiežāk minējuši Ingūnu Sudrabu (7%), Vairu Vīķi – Freibergu ( 3%), Valdi Zatleru (3%), Jāni Maizīti (2%) un Aivaru Lembergu (2%).

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: «Ieliktenis», kuram būs sevi jāpierāda kā īstam valstsvīram

Dienas Bizness, 03.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Republikai ir ievēlēts jauns prezidents - Andris Bērziņš. Un tas šobrīd ir galvenais, neraugoties uz dažādām peripetijām, ažiotāžām un pat skandāliem.

Protams, jau ir dzirdami dažnedažādi izteikumi par to, ka, ievēlot par prezidentu Bērziņu, deputāti esot atriebušies Valdim Zatleram par viņa soli, rosinot atlaist Saeimu, ka viņš esot oligarhu ieliktenis utt. Vistālāk attiecībā uz šādiem izteikumiem droši vien ir gājusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, paziņojot, ka Bērziņa ievēlēšana Valsts prezidenta amatā esot solis atpakaļ politikas neatkarībā no oligarhiem. Skaļi teikts!

Acīmredzot šajā kontekstā ir vērts atgādināt dažu labu vēsturisku notikumu. Pirmkārt, kad par Valsts prezidenti ievēlēja jau minēto Vīķi-Freibergu, ļoti liela sabiedrības daļa bija neizpratnē - kāpēc gan teju pēdējā brīdī no Kanādas atbraukusi kundzīte būtu jāieceļ prezidentes godā… Šķiet, nevienam nav jāatgādina, ka dažu gadu laikā viņa kļuva par atjaunotās Latvijas vēsturē tautas visvairāk mīlēto politiķi. Savukārt pirms četriem gadiem pietiekami liela daļa politiķu ar putām uz lūpām stāstīja, ka Zatlers nekādi nevarot būt prezidents, jo viņš taču ir oligarhu ieliktenis, turklāt pats atzinis, ka, būdams augstas raudzes ārsts, no saviem pacientiem ņēmis «pateicības». Tieši tie paši politiķi vakardienas Saeimas sēdē apgalvoja, ka tieši Zatlers esot vienīgā pareizā izvēle prezidenta postenim. Un nevar jau arī noliegt - Zatlers šobrīd ir kļuvis par tautas favorītu, tiesa, šo godu baudot vien dažas pēdējās dienas - kopš sava paziņojuma, ka Saeima jāatlaiž. Cerams, līdzšinējais prezidents turpinās sevi pierādīt kā tiešām spēcīgu, progresīvi domājošu politiķi, kandidējot nākamās Saeimas vēlēšanās, kas gaidāmas, visticamāk, jau šā gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igauņi izvirzīs Ilvesu ES prezidenta amatam

Madara Fridrihsone, Db, 12.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas politiķi nolēmuši neatpalikt no saviem kolēģiem Latvijā, kas ES prezidenta amatam izvirzījuši eksprezidenti Vairu Vīķi – Freibergu un ES prezidenta amatam gatavojas izvirzīt Igaunijas pašreizējo prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, vēsta dv.ee.

To šodien paziņojis Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips.

ES prezidējošā valsts Zviedrija sanāksmi, kurā tiks lemts par kandidātiem ES prezidenta amatam sasauks 19. novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aivars Lembergs gatavs apvienoties ar Andri Šķēli

Vēsma Lēvalde, Db, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs un ZZS premjera kandidāts Aivars Lembergs nākamajās vēlēšanās neizslēdz sadarbību ar Tautas partijas līderi Andri Šķēli.

Par to Ventspils mērs izteicās LTV 1 raidījumā Labrīt, Latvija! «Krīzes brīdī spēcīgas, talantīgas, ar organizatora talantu apveltītas personības atgriešanās politikā ir apsveicama,» sacīja A. Lembergs. Viņš norādīja, ka A. Šķēle neesot apgalvojis, ka nāk, lai darbotos «pret», tāpēc sadarbība esot iespējama. Viņš arī norādīja, ka tāpat kā Šķēle neesot vēlējies iesaistīties priekšvēlēšanu cīņās, taču viņu kaitinot tas, ka netiek izmantotas Latvijas iespējas, ka valdībai esot studentu sindroms – lēmumu pieņemšanai vienmēr pietrūkstot vienas nakts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunā grāmata par Vairu Vīķi-Freibergu sauksies Va(i)ras virtuve

, 22.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunai Lato Lapsas grāmatai par eksprezidenti Vairu Vīķi- Freibergu konkursa kārtībā izvēlēts nosaukums, bet tā autori atteikušies no konkursa galvenās balvas- V. Vīķes-Freibergas somiņas.

Par to ziņo BalticScreen. Par jaunās grāmatas nosaukumu saņemti 300 nosaukuma priekšlikumi, kas tagad aplūkojami mājaslapā www. vairasvirtuve.lv. Par vispiemērotāko žūrija atzinusi ir rīdzinieces Maijas S. un valmierieša Pētera J. neatkarīgi vienam no otra iesūtīto nosaukumu, kas reizē norāda kā uz grāmatas galveno varoni, tā arī uz jomu, kurā viņa darbojusies. Līdz ar to jaunās grāmatas nosaukums būs Va(i)ras virtuve, un jau tuvākajās dienās grāmatas mājas lapā tiks publiskots arī tās vāka vizuālais risinājums. Nelielu problēmu gan radījis fakts, ka abi uzvarējušā nosaukuma iesūtītāji atteicās no konkursa galvenās balvas – V. Vīķes-Freibergas savulaik lietotas rokassomiņas. Sarkanā lietotā rokassomiņa nosūtīta Latvijas nacionālās pretestības simbola Gunāra Astras krimināllietas izmeklētājam Voldemāram Fridriham Gothardam. Starp iesūtītajiem grāmatas nosaukumiem bija arī tādi varianti kā Vāverīte Vaira, Vairdarbība, Skeleti Vairas dainu skapī u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fragments no laikraksta Dienas Bizness sarunas ar bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Runājot par ieguldījumiem Latvijā, kā jūs vērtējat šejienes investīciju vidi ar pēdējiem lielākajiem darījumiem Liepājas metalurgā, Citadelē, AirBaltic?

Ar jebkuriem lieliem projektiem, tostarp arī ar ES naudām, baidos, ka mums te atkal notiek šī feodālā sadale pēc principa: tev no šī katliņa un man no tā katliņa. Vienam tādējādi veidojas pustukšītis un aiztukšītis, bet citam vispār nekas netiek. Šī feodālā sadale, kas notiek, savstarpēji vienojoties un ar korupcijas starpniecību, ir redzama visur pasaulē, taču, jo vairāk tā ir kaut kur izplatīta, jo mazāk šī valsts attīstās. Šādai valstij ir arī lielāks risks nonākt līdz iekšējai nestabilitātei un pat līdz karadarbībai un vardarbībai. Taču cilvēki to neapjēdz, viņi iesaistās šādās shēmās un domā: es dabūšu savu procentiņu tur un šeit, un viss būs kārtībā, brīnišķīgi un skaisti – mēs tā vienmēr esam darījuši, tā visi dara un es darīšu tāpat. Tā ir ļoti liela kļūda. Sabiedrībai ir jāsasniedz zināma kritiskā masa gan politiķu, gan darījumu cilvēku vidū, kas saprot, ka darīt lietas pēc likuma burta un priekšrakstiem ir izdevīgāk un beigu beigās lētāk nekā mēģināt visādus apvedceļus, kas it kā pareizā grupā esošos cilvēkus noved pie zināmām priekšrocībām un tie var visu pievākt sev, kaut vai no tiem pašiem ES fondiem. Es domāju, ka visi šie paradumi mums nav tik izteikti kā dažā labā zemē, ar kurām es esmu iepazinusies, mēs balansējam uz robežas, tomēr mums šīs feodālās tendences nav vēl izzudušas pavisam. Pirms dažiem gadiem kāds lielījās, ka oligarhi esot aprakti, bet es varētu pārfrāzēt Džordžu Bernardu Šovu un teikt, ka ziņas par viņu nāvi ir bijušas priekšlaicīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru