Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardiera Ričarda Brensona uzņēmuma "Virgin Galactic" kosmosa kuģis ceturtdien veica pirmo komerciālo lidojumu.

Tā pasažieri bija Itālijas gaisa spēku virsnieki pulkvedis Valters Villadei un pulkvežleitnants Andželo Landolfi, kā arī Itālijas Nacionālās pētniecības padomes inženieris Pantaleone Karluči. Viņi dažu bezsvara stāvokļa minūšu laikā veica mikrogravitācijas eksperimentus.

"Virgin Galactic" divu fizelāžu lidmašīna ar diviem pilotiem, zem kuras bija piestiprināts nelielais kosmosa kuģis "Unity", kurā bija divi piloti, trīs pasažieri un instruktors, pacēlās no kosmodroma "Spaceport America" ASV Ņūmeksikas štatā.

No lidmašīnas tika palaists kosmosa kuģis, kurš sasniedza 85 kilometru augstumu un dažas minūtes pavadīja uz kosmosa robežas, kad tajā esošie cilvēki varēja piedzīvot bezsvara stāvokli.

Pēc tam kosmosa kuģis sekmīgi atgriezās kosmodromā Ņūmeksikā.

Viss lidojums ilga aptuveni 90 minūtes.

Sākotnēji Itālijas pētnieku lidojums bija plānots 2021.gada rudenī, taču "Virgin Galactic" tolaik paziņoja, ka ir spiests to atlikt iespējama defekta dēļ lidojuma kontroles sistēmā. Pēc uzlabojumu veikšanas izmēģinājumi tika atsākti šā gada sākumā.

Nākamais komerciālais lidojums paredzēts augustā.

"Virgin Galactic" uz komerciālajiem lidojumiem pārdevis aptuveni 800 biļetes, kuras no 2005. līdz 2014.gadam maksāja 200 000 dolāru, bet pēc tam - 450 000 dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru