Citas ziņas

Vismodernākais Cinamon kinoteātru komplekss Baltijā tiks atvērts jaunajā Sakala centrā Tallinā

, 26.06.2007

Jaunākais izdevums

Vismodernākais Cinamon kinoteātru komplekss Baltijas valstīs tiks atvērts jaunajā Sakala izklaides centrā. Vakar A/S Uus Sakala un Cinamon parakstīja līgumu par septiņu kino ekrānu atvēršanu Sakala centrā. Sakala centra celtniecība izmaksās 71 miljonu eiro, papildus Cinamon investēs 3,5 miljonus eiro kinoteātru kompleksa izveidē.

Cinamon vadītājs Arpads Aboni (Arpad Abonyi) teica, ka kinoteātris Sakala centrā nebūs parasts komplekss, bet pilnvērtīgs izklaides centrs. "Jaunais kinoteātris iepriecinās ikvienu Tallinas iedzīvotāju, jo balstoties uz pieredzi Lietuvā, līdz ar jaunā kompleksa atvēršanu ir sagaidāms biļešu cenu pazeminājums," piebilda Aboni.

Pēc Aboni novērtējuma Cinamon cer pirmajā darbības gadā sagaidīt vairāk kā pus miljonu apmeklētāju. Šāds vērtējums ir balstīts uz iepriekšējo pieredzi Kauņā pagājušajā gadā, kur Cinamon vairāk kā dubultoja filmu izrādīšanu pirmajā darbības gadā. "Mēs redzam labas izredzes Skala Cinamon kompleksā un šis ir nozīmīgs solis ceļā uz Cinamon stratēģijas sasniegšanu tuvāko gadu laikā: kļūt par galveno kinoteātru tīklu Baltijas valstīs," papildināja Aboni.

Uus Sakala uzraudzības valdes priekšsēdētājs Pīters Rebane (Peeter Rebane) stāstīja, ka Cinamon ir viens no galvenajiem nomniekiem jaunajā Sakala centrā, kas darbosies septiņās kino zālēs vairāk kā 3500 kvadrātmetru platībā. "Cinamon piedāvā visplašāko filmu klāstu, īpaši plašu programmu, kā arī dažas speciālas programmas. Es ticu, ka papildus koncertu un teātra apmeklētājiem arī kino fani atradīs ceļu uz jauno Sakala centru," piebilda Rebane.

Cinamon mērķis ir piedāvāt draudzīgu atmosfēru un augstākā līmeņa skaņas un attēla kvalitāti, cilvēkiem iespēju jauki pavadīt laiku, jaunas ēdināšanas iespējas, kafejnīcu, iespēju lietot internetu. Programmā tiks iekļauti gan Holivudas grāvēji, gan augstas kvalitātes neatkarīgas filmas.

Cinamon jau ir veiksmīgi atvēris divus kinoteātru kompleksus Lietuvā. Kauņā komplekss atvērts 2005.gadā, kur atvēršanas gadā to apmeklēja 572 000 kino fani. Pēc pusgada Cinamon atvēra kompleksu Klaipēdā, kuru pusgada laikā apmeklēja 260 000 cilvēku. Papildus Tallinas kinoteātru kompleksam, Cinamon šobrīd izstrādā vēl četru jaunu kinoteātru projektus Baltijas valstīs. 2008.gada novembrī uzņēmums atvērs Latvijā pirmo Cinamon kompleksu tirdzniecības centrā Alfa Rīgā. Tartu Cinamon celtniecība jau ir uzsākta un piecu ekrānu kinoteātris būs atvērts 2008.gada pavasarī/vasarā.

Cinamon kinoteātru interjera dizaina autors ir britu dizaineris Džons Gregs (John Gregg), kas veidojis interjera dizainus kokteiļbāriem Lounge 8, kas ir ļoti populāri gan Tallinā, gan Rīgā. Dizaineris Gregs ir veidojis dizainus arī Japānā, Venecuēlā, Spānijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Lielbritānijā.

Cinamon nav vienīgā kultūras institūcija, kas darbosies jaunajā Sakala centrā. Pagājušajā nedēļā A/S Uus Sakala parakstīja līgumu ar kompāniju Tallinn Black Nights Film Festival (BNFF). Saskaņā ar līgumu BNFF darbosies jaunajā Sakala centrā no 2009.gada līdz 2014.gadam. "BNFF festivāla laikā var izmantot visas septiņas kinoteātra zāles un divas mākslas kino zāles. Tāpat arī festivāla atvēršanas un noslēguma ceremonijas notiks Sakala lielajā zālē ar 1805 sēdvietām," teica Rebane.

Uus Sakala šobrīd veic pārrunas arī ar citām organizācijām, kas uzsāks savu darbību jaunajā centrā tiklīdz tiks parakstīti sadarbības līgumi.

Uus Sakala investē 71 miljonu eiro jaunā kultūras, konferenču un izklaides centra izveidē. Centrā būs izvietoti kultūras iestādes, konferenču un izklaides centrs ar lielu zāli paredzētu 1805 sēdvietām; Cinamon kinoteātru komplekss, mākslas kinoteātris, mākslas galerija, džeza klubs, deju studija, dažādas kafejnīcas, restorāni un mazumtirdzniecības veikali. Papildus informācija par jauno Sakala centru pieejama mājas lapā: www.sakala.ee.

Papildus informācija:

Arpad Abonyi

Cinamon, vadītājs

Tālr.: +370 6156 1208

E-pasts: [email protected]

www.cinamon.lt

Peeter Rebane

AS Uus Sakala, Uzraudzības valdes priekšsēdētājs

Tālr.: +372 501 8076

E-pasts: [email protected]

www.sakala.ee

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cinamon Holding parakstījis līgumu par Liepājas kinoteātra Balle iegādi.

Darījums esot daļa no Cinamon Holding izaugsmes stratēģijas, kas paredz paplašināt kinoteātru tīklu Baltijas valstīs. Balle būs otrais Cinamon kinoteātris Latvijā un piektais kinoteātris Cinamon Holding grupā.

Kinoteātri Balle Cinamon Holding iegādājās no AS KB Investments.

Cinamon Holding plāno kinoteātri Balle attīstīt, to pilnībā iekļaujot Cinamon kinoteātru grupā. Tas nozīmē, ka liepājniekiem un pilsētas viesiem būs pieejams daudzpusīgāks saturs. Uzņēmums plāno arī atjaunot kinoteātra telpas un aprīkojumu, izveidot jaunu mājaslapu un pievienot kinoteātri kopējā Cinamon Holding kinoteātru vadības sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Cinamon investē vairāk nekā 500 000 eiro jaunos lāzerprojektoros

Lelde Petrāne, 29.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas kinoteātru operators Cinamon investē vairāk nekā 500 000 eiro, lai visas 22 uzņēmuma kinozāles aprīkotu ar Barco lāzerprojicēšanas iekārtām, t.sk. arī Rīgas un Liepājas kinoteātros.

Uzņēmums Cinamon Holding, kuram pašlaik pieder 5 kinoteātri Baltijā, kļūšot par reģionā pirmo kinoteātru ķēdi, kas visu kinozāļu ekrānus apgādās ar lāzerprojektoriem.

Cinamon Holding komercdirektors Tomass Luhatss (Toomas Luhats) norāda, ka jaunais projicēšanas risinājums ļaus piedāvāt stabilu, augstas kvalitātes filmu skatīšanās pieredzi klientiem visos Cinamon kinoteātros.

Projicēšanas iekārtu modernizācija ir daļa no vispārējās Cinamon kinoteātru tīkla renovācijas un paplašināšanas, kuras mērķis ir renovēt esošos kinoteātrus un tuvākajā nākotnē atvērt arī 5 jaunus kinoteātrus.

Visu Cinamon kinozāļu aprīkošanu ar jaunajiem lāzerprojektoriem plānots pilnībā pabeigt līdz 2018. gada 1. ceturksnim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā atvērs astoņus 3D kinoteātrus

, 02.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada laikā Cinamon atvērs divus kinoteātru kompleksus ar 8 ekrāniem Latvijā - vienu Alfa centrā un otru Rīgas lielākajā iepirkšanās un izklaižu centrā Plaza.

Lietuvā pašreiz jau veiksmīgi darbojas divi kinoteātri – 2005. gadā atvērtais piecu ekrānu komplekss Kauņā un gadu vēlāk sešu ekrānu komplekss Klaipēdā. Pirmajā to darbības gadā Cinamon ieguva 34% no Lietuvas tirgus, piesaistot vairāk kā miljons apmeklētāju kinoteātriem, Db.lv informē Cinamon valdes loceklis Arpads Aboni.

Igaunijā pirmo Cinamon kinoteātri ar 7 ekrāniem atvērs Tartu jaunajā iepirkšanās centrā Tasku. Pavisam Baltijā darbojas un celtniecības procesā kopā ir 39 Cinamon kino zāles.

A. Aboni, Cinamon valdes loceklis norāda, ka kompānijas valde pieņēmusi lēmumu un apstiprinājusi investīciju plānu pirmo 3D digitālo kinoteātru celtniecībai Baltijā. “3D filmas un kinoteātri arvien vairāk iekaro popularitāti visā pasaulē – trīs dimensiju attēlu augstā kvalitāte sniedz kino cienītājiem pilnīgi jaunu pieredzi un rada sajūtu, ka piedalies filmā. ” uzsver A. Aboni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kino izplatīšanas un kino izrādīšanas uzņēmums SIA Forum Cinemas, kas pārvalda kinoteātri Kino Citadele, plāno paplašināt darbību arī ārpus Rīgas, atklāja Kino Citadele vadītājs Normunds Labrencis.

Tiesa, skaidrība par uzņēmuma aktivitātēm, pēc Labrenča teiktā, varētu būt vien nākamā gada beigās vai 2018.gadā, jo patlaban vēl notiek sarunas par iespējamām Forum Cinemas darbības vietām ārpus Rīgas.

Labrencis arī atzīmēja, ka patlaban kino izrādīšanas tirgus ir ļoti koncentrēts tieši Rīgā, veidojot apmēram 80% no visas kino izrādīšanas. «Reģioni patlaban nav attīstīti šajā jomā, taču iespējas ir,» viņš sacīja.

Kino Citadele vadītājs arī norādīja, ka Forum Cinemas, sākot darbību ārpus Rīgas, nevis pārņems kādu līdzšinējo kino izrādīšanas vietu, bet būvēs jaunu. «Ja mēs ejam ārpus Rīgas, skaidrs, ka labāk ir būvēt pašiem jaunu kinoteātri, jo, piemēram, pārņemot kādu jau iepriekš bijušu kino izrādīšanas vietu, jārēķinās ar dažādiem iespējamiem riskiem - ēka var būt pārbūvējama, atjaunojama, taču tam var būt šķēršļi un tā tālāk,» skaidroja Labrencis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar bondiādes kārtējā grāvēja Mierinājuma kvants un krievu filmas Admirālis pirmizrādi Latvijā darbu sāk daudzzāļu kinoteātris Cinamon.

Svinīgā Cinamon atklāšana notiks 6. novembrī, bet oficiāli darbu kinoteātris sāks 7. novembrī. Db.lv jau ziņoja, ka pirmais Cinamon kinoteātris Rīgā atradīsies tirdzniecības parkā Alfa un tajā būs 8 zāles ar kopējo vietu skaitu 1 360 skatītājiem. Kino zālēs vietu skaits ir no 60 līdz 410. Kinoteātrī būs 3 restorāni — IL Patio, Planeta Sushi un Coffee Break, kā arī saldumu veikaliņš un interaktīvo spēļu vieta PlayXone.

Interjera dizainu kinoteātrim veidojis Armands Vecvanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izveido megauzņēmumu ar «sapņu pozīciju Eiropas kinoteātru tirgū»; ietilpst arī Forum Cinemas

Lelde Petrāne, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SF Bio un Finnkino ir parakstījuši vienošanos par apvienošanos, kopīgi veidojot lielāko kinoteātru grupu Ziemeļu reģionā. 60 % jaunā uzņēmuma daļu īpašnieks būs Ratos un 40% daļu īpašnieks – Bonnier.

SF Bio un Finnkino, kas Baltijas tirgos darbojas ar Forum Cinemas nosaukumu, ir vadošie uzņēmumi savos tirgos, un abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem nosaukumiem. Jaunais uzņēmums darbosies Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Īpašnieki - Ratos un Bonnier - atbalstīs jaunās kinoteātru grupas ilgtermiņa izaugsmes mērķus gan esošajos, gan jaunajos tirgos.

«Šis ir labākais iespējamais darījums Bonnier,» norāda Jūnass Bonjers (Jonas Bonnier), Bonnier AB izpilddirektors, akcentējot uzņēmuma lielās izaugsmes iespējas.

«Ratos un Bonnier ir ļoti spēcīga īpašnieku kombinācija jaunajai kinoteātru grupai ar dziļām, ilgtermiņa zināšanām par nozari, kā arī finansiālu jaudu,» atzīmē Suzanna Kempbela (Susanna Campbell), Ratos izpilddirektore. «Mēs veidojam reģionā lielāko kinoteātru grupu, kur spēcīgi vietējie zīmoli apvienosies, lai būtu vēl konkurētspējīgāki un spētu nodrošināt pievilcīgu filmu piedāvājumu Ziemeļu un Baltijas reģionos,» viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas kompānijas Dodona Research veiktais pētījums par 2006. gada kinoteātru apmeklējumu Skandināvijā un Baltijā liecina , ka 2011. gadā šajā reģionā tas pieaugs par 15%, ziņo Variety.

Pētījums, kurā ietvertās valstis ir Dānija, Igaunija, Somija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija un Zviedrija, parāda, ka kinoteātru apmeklējums pa valstīm ir krasi atšķirīgs, piemēram Islandē iedzīvotāji uz kinoteātri iet vidēji 5 reizes gadā, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem pasaulē. Savukārt zems kinoteātru apmeklējums ir Somijā un Zviedrijā.

Kinoteātru apmeklējuma pieaugumu Baltijas valstīs galvenokārt sekmējis jauno daudzfunkcionālu kinoteātru celtniecība, kas sākās 2000. gadā.

Lietuva bija pēdējā, kas piedzīvoja šādu kinoteātru būvniecību, tāpēc šajā valstī arī vērojams lielākais pieaugums kinoteātru apmeklējumā Baltijas valstīs - 98%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Igaunijā aizdomās turētā statuss noteikts Bigbank līdzīpašniekam

LETA/BNS/ERR, 31.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Drošības policija aizdomās turētā statusu noteikusi bankas "Bigbank" līdzīpašniekam Parvelam Prūnsildam un Tartu vicemēram Prītam Humalam, kuri abi ir parlamenta opozīcijā esošās partijas "Tēvzeme" biedri.

Humals tiek turēts aizdomās par procesuālo ierobežojumu pārkāpumu lielā apmērā, savukārt Prūnsilds - par palīdzēšanu un atbalstīšanu.

Prūnsilds trešdien žurnālistiem apstiprināja, ka viņa dzīvesvietā Drošības policijas darbinieki otrdien veikuši kratīšanu un viņam oficiāli noteikts aizdomās turētā statuss.

Kriminālprocess saistīts ar Igaunijas Nacionālā muzeja bijušās izstāžu zāles Tartu pārdošanu brālībai "Sakala", kuras biedrs ir Prūnsilds. "Sakala" nesen par 1,2 miljoniem eiro iegādājās ēku no valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotāja "Riigi Kinnisvara" (RKAS).

RKAS ēku pirmo reizi izsolē izlika 2017.gadā, bet toreizējais valsts pārvaldes ministrs izsoli anulēja, jo par īpašumu interesējās Tartu pašvaldība, un piešķīra pilsētai pirmpirkuma tiesības. RKAS līguma projektu Tartu pašvaldībai iesniedza 2022.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Jauna, novatoriska Sennebogen kokapstrādes mašīna patērē par trešdaļu mazāk degvielas

Sadarbības materiāls, 14.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mašīnbūves uzņēmums Sennebogen Maschinenfabrik GmbH tirgū ieved ekonomiskākus Green Efficiency Drive (GED) modeļus, kas palīdz ietaupīt gandrīz 30 % degvielas.

Vācijas mašīnbūves uzņēmums Sennebogen Maschinenfabrik GmbH ražo īpaši zāģētavām un citiem baļķu apstrādātājiem paredzētas pick and carry kokapstrādes mašīnas, kurām ir īpaša pamatnes platforma un augšējā platforma jeb tornis, kas rotē 360 grādu leņķī. Sennebogen pārstāvis Matiass Ibelakers [Matthias Übelacker] stāsta, ka pēdējo divu gadu laikā tirgū ievestā modernā Green Efficiency Drive (GED) modeļa pamats ir novatoriska, elektriska pamatnes platforma, ar kuras palīdzību degvielas patēriņu izdevās samazināt par gandrīz 30 %. Tas bija iespējams, pateicoties viedajai ritošās daļas elektropiedziņas enerģijas pārvaldes sistēmai, kas iejaucas, ja tiek konstatēta neizmantota enerģija – piedziņa darbam izmanto enerģiju, kas rodas bremzējot. Rezultāts ir labāk vadāma mašīna ar mazāku motoru, kas izmanto mazāk enerģijas un mazāk piesārņo vidi – tomēr ar tādu pašu efektivitāti un efektivitāti kā iepriekšējie modeļi. Elektriskās piedziņas enerģiju dīzeļmotoram ražo ģenerators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Forum Cinemas pabeidzis Latvijas un Lietuvas uzņēmumu pievienošanu Igaunijas kompānijai

LETA--BNS, 02.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kompānija «Forum Cinemas» ir pabeigusi tāda paša nosaukumu kinoteātru operatoru pārņemšanu Latvijā un Lietuvā.

Somijas uzņēmumu grupai «Finnkino» piederošais kinoteātru operators «Forum Cinemas» pabeidzis uzņēmumu Latvijā un Lietuvā pievienošanu kompānijai Igaunijā, tādējādi tā darbība Baltijas valstīs turpmāk būs kā vienotai kompānijai ar galveno biroju Tallinā, paziņoja «Forum Cinemas».

«Kompānijas konsolidācija vienā reģionā nozīmē, ka grupas līmenī bizness Igaunijā, Latvijā un Lietuvā tiek uzskatīts par vienotu un arī kinoteātru rezultāti tiks vērtēti kopumā,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja «Forum Cinemas» vadītājs Baltijas valstīs Kristjans Kongo.

Viņš sacīja, ka lielākā daļa vadības jau iepriekš bija koncentrēta Igaunijā, tādēļ tika pieņemts loģisks lēmums tieši Igaunijas kompānijā apvienot Baltijas valstu tirgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

EK atļauj ASV kinoteātru operatoram AMC Theatres iegādāties Forum Cinemas īpašnieku

LETA, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) devusi atļauju Ķīnas kapitāla kontrolētajam ASV kinoteātru tīklam AMC Theatres iegādāties Stokholmā bāzēto kompāniju Nordic Cinema Group Holding, kas darbojas septiņās valstīs, tostarp ir Baltijas valstu kinoteātru tīkla Forum Cinemas īpašnieks.

AMC janvārī paziņoja, ka iegādājas Nordic Cinema Group Holding no privātā investīciju fonda Bridgepoint un Zviedrijas mediju grupas Bonnier Holding 8,25 miljardu Zviedrijas kronu (870 miljonu eiro) vērtā darījumā. Darījumam bija nepieciešama EK atļauja.

EK secināja, ka Zviedrijas kompānijas nonākšana AMC kontrolē neradīs konkurences problēmas, jo abu kompāniju uzņēmējdarbība ģeogrāfiski nepārklājas.

Nordic Cinema Group Holding ir 68 kinoteātri un mazākuma daļas nepilnu 50% apmērā vēl 50 saistītajos kinoteātros, kuriem kompānija sniedz dažādus koppakalpojumus. Nordic Cinema Group Holding kinoteātri ir tirgus līderi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Otrajā vietā pēc tirgus daļas tie ir Norvēģijā. Grupai ir arī kinoteātri Dānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kinoteātru tīkls MC Theatres noslēdzis 870 miljonu eiro vērtu līgumu, lai iegādātos Stokholmā bāzēto kompāniju Nordic Cinema Group Holding, kas darbojas septiņās Ziemeļvalstīs, tostarp ir Baltijas valstu kinoteātru tīkla Forum Cinemas īpašnieks.

AMC paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīts, ka tas iegādājas Nordic Cinema Group Holding no privātā investīciju fonda Bridgepoint un Zviedrijas mediju grupas Bonnier Holding 8,25 miljardu Zviedrijas kronu jeb 870 miljonu eiro vērtā darījumā.

Darījumam ir jāsaņem Eiropas Komisijas apstiprinājums par konkurences normu ievērošanu. Gaidāms, ka pārņemšanas atļauja tiks saņemta šā gada pirmajā pusē.

Nordic Cinema Group Holding ir 68 kinoteātri un mazākuma daļas nepilnu 50% apmērā vēl 50 saistītajos kinoteātros, kuriem kompānija sniedz dažādus koppakalpojumus. Nordic Cinema Group Holding kinoteātri ir tirgus līderi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Otrajā vietā pēc tirgus daļas tie ir Norvēģijā. Grupai ir arī kinoteātri Dānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Lietuvas Konkurences padome piespriež Forum Cinemas 1,384 miljonu eiro naudassodu par karteļa vienošanos

LETA, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kapitāla kompānijai Forum Cinemas, kas Lietuvā pārvalda kinoteātrus Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Panevēžā un Šauļos, būs jāmaksā 1,384 miljonu eiro naudassods par karteļa vienošanos, piektdien nolēmusi Lietuvas Konkurences padome.

Kompānija šo lēmumu gatavojas pārsūdzēt.

Konkurences padome atzinusi, ka kinoteātri Forum Cinemas, Multikino Lietuva un Cinamon Operations savā starpā saskaņojuši biļešu cenas.

«Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kompānijas, kas pārvalda kinoteātrus Viļņā un Kauņā, piekrītot Forum Cinemas iniciatīvai, atteikušās no skatītājiem draudzīgām ģimeņu, nedēļas nogales un citām akcijām, kā arī no atlaidēm skatītāju iemīļotām filmām. Forum Cinemas nepārprotami mudinājusi savus konkurentus turēties pie «pieņemtās prakses» neparedzēt atlaides kinofilmu rādīšanas sākumā,» paziņojumā presei norāda padomes locekle Jolanta Ivanauskiene.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cinamon kreditoru spiediena dēļ izmanto tiesiskās aizsardzības proces

, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu kreditoru pārmērīgi aktīvā rīcība piespiedusi SIA Multiplex Systems izmantot tiesiskās aizsardzības procesu, lai aizsargātu kreditoru kopuma intereses un saglabātu esošo biznesu, norāda kinoteātra Cinamon īpašnieka Multiplex Systems valdes loceklis Kristjans Kilps.

Viņš skaidro, ka uzņēmums veicis arī pārrunas ar kreditoriem par vienmērīgu parādu atmaksu, taču tas nav devis rezultātu. Cinamon ikdienas darbības finansu rezultāti parādot, ka kino izklaides bizness ir dzīvotspējīgs un attīstās. Taču pilnīgi visu finansu saistību nokārtošanai ir nepieciešams ilgāks laika periods.

Multiplex Systems parāda pamatsummu veido kinoteātra celtniecībā un attīstībā ieguldītās sākuma investīcijas.

Db jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23.decembrī apmierināja Multiplex Systems prasību un pasludināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir divi gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Premier Pictures uzsāk filmu izplatīšanu Baltijā

, 07.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premier Pictures uzsāk filmu izplatīšanu Baltijā, piedāvājot filmu Kā tikt vaļā no draugiem un tamlīdzīgiem, kas tiks demonstrēta tikko atvērtajā kinoteātra kompleksā Cinamon Rīgā, tirdzniecības parkā Alfa, informē Premier Pictures.

"Esam iecerējuši Baltijas valstīs piedāvāt plašu filmu klāstu un par vispiemērotāko laiku uzsākt šīs ieceres īstenošanu izvēlējāmies jaunā kinoteātru kompleksa Cinamon atvēršanu Rīgā," teic uzņēmuma filmu izplatīšanas vadītāja Kristina Kulioniene. "Ar otrā kinoteātru kompleksa atvēršanu Baltijas valstīs palielinās arī pieprasījums pēc arvien jaunām filmām, tādēļ nodrošināsim klientiem vēl lielāku izvēles iespēju," piebilst Kristina Kulioniene. "Klienti allaž vēlas redzēt jaunas filmas, bet šobrīd izvēles iespējas Baltijā ir ierobežotas."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saūda Arābijā trešdien tika atvērts pirmais komerciālais kinoteātris, izbeidzot vairāk nekā 35 gadus ilgušu kinoteātru aizliegumu konservatīvajā islāma monarhijā.

Saūda Arābijas kultūras un informācijas ministrs Avads al Avads deva atļauju atvērt jauno kinoteātri Karaļa Abdallāha Finanšu rajonā valsts galvaspilsētā Rijādā.

Uzsākot savu darbību, jaunais kinoteātris demonstrēs Holivudas filmu «Black Panther» («Melnā pantera»).

Saūda Arābijas Audiovizuālo mediju ģenerālkomisija pārbaudīja, vai šī filma atbilstoši jauniem noteikumiem ir piemērota skatītājiem, kuri ir vecāki par 15 gadiem.

Trešdienas seanss bija rezervēts tikai kino speciālistiem un šīs nozares interesentiem, bet no nākamās nedēļas kinoteātris būs atvērts plašākai sabiedrībai.

Jaunatvērto kinoteātri uzturēs ASV bāzētā firma «AMC Entertainment» saskaņā ar šomēnes parakstītu līgumu starp Saūda Arābijas valdību un šo firmu. Tas paredz, ka firma tuvāko piecu gadu laikā atvērs 30 līdz 40 kinoteātrus 15 Saūda Arābijas pilsētās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 8 zāļu kinoteātra Cinamon atklāšanu šonedēļ tiek pabeigts divu gadu ilgais tirdzniecības parka Alfa pārbūves projekts, raksta laikraksts Dienas bizness.

Tā laikā ir veikta Alfas paplašināšana, tirdzniecības centra (t/c) vecās daļas interjera un fasādes nomaiņa, jaunu nomnieku piesaistīšana, ieskaitot Zara, Mango, Bershka u.c. Tomēr būtiskākais elements jaunajā piebūvē ir kinoteātris.

Cer uz 10. daļu

Lai arī kinogājēju un veikalu apmeklētāju auditorijas īpaši nepārklājas, tomēr, kā stāsta Alfas apsaimniekotāja un attīstītāja SIA Linstow Center Management valdes loceklis Mārcis Budļevskis, citu valstu pieredze liecina, ka vidēji 10 % pārklājoties. Atšķirībā no konkurentiem šajā kinoteātrī lielāka nozīme piešķirta dizainam un interjeram. Cilvēki ar tā palīdzību tiks virzīti gan no, gan uz kinoteātri. Interjers katrā no Cinamon kinoteātriem ir individuāli pieskaņots konkrētai vietai un situācijai. Alfā tā interjeru izstrādājis Armands Vecvanags.

Komentāri

Pievienot komentāru
Infografika

INFOGRAFIKA: Rīgā dzīve dārgāka nekā citās Baltijas valstu galvaspilsētās

Žanete Hāka, 27.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četru cilvēku ģimene, kas dzīvo sev piederošā 70 kvadrātmetru dzīvoklī padomju laikā celtā daudzdzīvokļu namā, par pārtiku, mājokli un transportu Rīgā tērē 41%, Viļņā 40%, bet Tallinā tikai 24% no mājsaimniecības rīcībā esošajiem ienākumiem, liecina Swedbank Finanšu institūta veiktā Baltijas galvaspilsētu mājsaimniecību izdevumu pētījuma dati.

Tas, nozīmē - ar tipisku patēriņa modeli šāda ģimene pārtikai, mājoklim un sabiedriskajam transportam Rīgā iztērē ap 585 eiro mēnesī, Viļņā ap 525 eiro, bet Tallinā ap 493 eiro mēnesī.

Lai arī naudas izteiksmē izdevumu apjoms Baltijas valstu galvaspilsētās ir līdzīgs, tad līdzekļu apjoms, kas atliek citiem ikmēneša izdevumiem, būtiski atšķiras. Pēc trīs lielāko izdevumu segšanas – pārtika, mājoklis un transports - pārējiem tēriņiem ģimenei Tallinā paliek gandrīz divas reizes vairāk līdzekļu nekā kaimiņvalstu galvaspilsētās - 1560 eiro. Savukārt šādai pašai ģimenei Rīgā atliek 840 eiro, bet Viļņā - 774 eiro. Atšķirību pamatā galvenokārt ir dažādais ienākumu līmenis Baltijas valstu galvaspilsētās – bet vidējie ģimenes rīcībā esošie ienākumi Rīgā šogad ir 1425 eiro un Viļņā - 1299 eiro, tikmēr Tallinā tie sasniedz 2053 eiro. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šie ienākumi palielinājušies par 63 eiro Viļņā, par 83 eiro - Rīgā un par 100 eiro - Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz vasaras beigām Jūrmalā, Majoru sporta laukumā, darbosies Cinamon Vasaras kino, informē Cinamon pārstāvji.

Kinomīļiem katru vakaru būs iespēja vasarīgā atmosfērā baudīt atzītas kino pērles oriģinālvalodā ar tulkojumu latviski vai krieviski.

Jaunatklātais vasaras kinoteātris ir patlaban vienīgais āra kino Jūrmalā. Kinoteātris ierīkots daļēji atvērtā sporta hallē ar jumtu, un kino tur varēs baudīt arī lietus laikā. Ziemā sporta laukumā darbojas slidotava, vasarā pa dienu laukums pieejams skrituļslidotājiem.

Pirmajās nedēļās Cinamon Vasaras kino piedāvās tādas filmas kā Midnight in Paris (Pusnakts Parīzē), Her (Viņa), Горько! (Rūgts!), The Artist (Mākslinieks), One Day (Viena diena), 12 Years of Slave (12 gadi verdzībā), Two Mothers (Divas mātes) un daudzas citas komēdijas un drāmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divu gadu laikā Rīgā ir bijis manāms jauno projektu pieaugums, lai gan Viļņa jauno projektu būvniecībā aizvien saglabā līdera pozīcijas.

Tieši Viļņā tiek būvēti dzīvokļu skaita ziņā ievērojamākie projekti, Rīgai pēc šī rādītāja ieņemot otro vietu. Savukārt platības ziņā lielāki dzīvokļi jaunajos projektos ir Rīgā un Tallinā. Šīs un citas atšķirības iezīmējušās DNB bankas sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītāju Ober-Haus veiktajā apskatā par jauno projektu attīstību Baltijas valstu galvaspilsētās.

Kopš 2015. gada sākuma Rīgā uz 1000 iedzīvotājiem jaunajos projektos ir parādījies 5,1 pilnībā pabeigts dzīvoklis, kas ir par 2 dzīvokļiem vairāk nekā 2013. – 2014. gadā. Tallinā kopš 2015. gada jaunajos projektos ir pieejami 8,6 pabeigti dzīvokļi, kas ir par 4,7 vairāk nekā divus gadus iepriekš. Bet Viļņā attiecīgi - 13,4 pabeigtie dzīvokļi, kas ir par 5,6 dzīvokļiem vairāk nekā iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots, ka 31. martā Rīgā, Mūkusalas ielā tiks atklāts viens no lielākajiem tirdzniecības centriem (t/c) Latvijā — Riga Plaza.

Kredītresursus centra realizācijai piešķīris kādreizējā SEB Latvijas Unibanka (tagad SEB banka), Ungārijas MKB Bank Zrt un AS UniCredit Bank konsorcijs.

Riga Plaza kopējā platība kopā ar autonovietni būs 90 tūkst. m2, bet iznomājamā platība — 49 tūkst. m2. Tādējādi pēc iznomājamās platības t/c Riga Plaza varētu pretendēt uz otrā lielākā statusu pēc t/c Alfa. Pašlaik iznomāti 85 – 87 % platību, — informēja Viesturs Dimants, SIA Dīksna mārketinga direktors.

Pašlaik tiek rēķināts, ka t/c būs aptuveni 130 dažādi veikali un 20 kiosku vietas. Riga Plaza enkurnomnieki ir lielveikals Prisma, kas būs otrais Latvijā, Apranga grupas veikali, multibrendu lielveikals Peek & Cloppenburg, parfimērijas un kosmētikas preču veikals Douglas, kā arī 8 zāļu kinoteātris Cinamon, kas tāpat būs otrais Latvijā, un izklaides komplekss Fantasy Park.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien tiek atklāts tirdzniecības centrs Riga Plaza, kas tiek pozicionēts kā modes un izklaides centrs.

Pavisam Riga Plaza ir paredzēti aptuveni 130 veikali un ap 20 kiosku vietu. Riga Plaza būs atrodams pārtikas lielveikals Prisma, Latvijā pirmais Peek & Cloppenburg lielveikals divos stāvos, parfimērijas un kosmētikas preču veikals Douglas, 8 zāļu kinoteātris Cinamon, Latvijā pirmais Fantasy Park – vairāk nekā 2000 m2 liels izklaides komplekss u.c. Pie centra atklātajā un daudzstāvu autostāvvietā iespējams novietot ap 1500 automašīnu.

Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, tirdzniecības centra atklāšanas brīdī aizpildīti ap 70 % iznomājamo platību. Tirdzniecības centra attīstītāja — SIA Dīksna mārketinga vadītājs Viesturs Dimants teic, ka interese par telpām ir, taču pašlaik lielākā problēma nav vis prasītā nomas maksa — īpašnieki ir pietiekami elastīgi, bet gan fakts, ka mazumtirgotājiem trūkst līdzekļu investīcijām. Jauna veikala atklāšana prasa naudu gan dizainam, gan iekārtām, gan pašai precei. Bankas šobrīd mazumtirgotājus faktiski nekreditē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgā pārtikai, mājoklim un sabiedriskajam transportam jāatvēl vairāk nekā Viļņā un Tallinā

Žanete Hāka, 27.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četru cilvēku ģimene, kas dzīvo sev piederošā 70 kvadrātmetru lielā dzīvoklī padomju laikā celtā daudzdzīvokļu mājā, par pārtiku, mājokli un transportu Rīgā tērē 44%, Viļņā 41,5%, bet Tallinā tikai 25,5% no mājsaimniecības rīcībā esošajiem ienākumiem, liecina Swedbank Privātpersonu finanšu institūta veiktā Baltijas galvaspilsētu mājsaimniecību izdevumu pētījuma rezultāti.

Ar tipisku patēriņa modeli šāda ģimene pārtikai, mājoklim un sabiedriskajam transportam Rīgā iztērē ap 591 eiro mēnesī, Viļņā - ap 513 eiro, bet Tallinā - ap 499 eiro mēnesī.

Lai arī naudas izteiksmē izdevumu apjoms Baltijas valstu galvaspilsētās ir līdzīgs un salīdzinājumā ar pagājušo gadu saglabājies gandrīz tajā pašā līmenī, līdzekļu apjoms, kas atliek citiem ikmēneša izdevumiem, būtiski atšķiras. Pēc pamatvajadzību izdevumu segšanas pārējiem tēriņiem ģimenei Tallinā paliek 74% ienākumu jeb 1455 eiro, Rīgā 56% jeb 751 eiro, bet Viļņā 59% jeb 723 eiro.

Šo atšķirību pamatā ir dažādais ienākumu līmenis Baltijas valstu galvaspilsētās – vidējie ģimenes rīcībā esošie ienākumi Rīgā ir 1342 eiro un Viļņā 1236 eiro, bet Tallinā tie sasniedz 1953 eiro. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šie ienākumi palielinājušies par 4% Viļņā, teju par 8% Rīgā un par 9% - Tallinā. Vienlaikus ienākumu pieaugumam vērojams arī atsevišķu izdevumu kāpums (visizteiktākais Rīgā), tomēr rezultātā iznākums ir iedzīvotājiem labvēlīgs – salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ģimenes pamatvajadzību segšanai nepieciešamais izdevumu slogs samazinājies par 2% - 3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kino nozares pārstāvji aicina atvērt kinoteātrus un samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) biļetēm, teikts Kultūras ministrijai, Nacionālajam kino centram un Filmu padomei nosūtītajā vēstulē.

Vēstulē norādīts, ka kinoteātri esot specifiska publisku pasākumu norises vieta ar ļoti zemu inficēšanās risku, ko apliecinājusi pagājušā gada vasaras - rudens sezonas pieredze. Tāpēc nozares pārstāvji aicina atvieglot ierobežojumus kinoteātriem, ļaujot pakāpeniski atsākt kino demonstrēšanu.

Ņemot vērā kinoteātru telpu tehniskās iespējas, kinoteātri esot gatavi nodrošināt augstus drošības pasākumus, kas novērstu cilvēku drūzmēšanos un pulcēšanos iekštelpās, inficēšanās riskus samazinot līdz minimumam. Tāpat kinoteātros varētu nodrošināt drošu distanci starp apmeklētājiem katra atsevišķa kino seansa laikā. Savukārt daudzzāļu kinoteātros paredzēts nodrošināt atsevišķu filmu seansu nodalīšanu laikā un telpā, tādējādi samazinot apmeklētāju savstarpējās tikšanās intensitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Forum Cinemas piemērots sods vairāk nekā 30 tūkstošu apmērā

Elīna Pankovska, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) atklājusi, ka SIA Forum Cinemas ļaunprātīgi izmantojusi savu dominējošo stāvokli, lai gūtu konkurences priekšrocības kinofilmu izplatīšanas tirgū. Uzņēmumam piemērots naudas sods 30,99 tūkst. Ls apmērā.

SIA Forum Cinemas no citiem kinoteātriem, kam tā piegādā filmas, pieprasījusi plašākas atskaites par filmu demonstrēšanu, nekā tas nepieciešams, lai pati SIA Forum Cinemas varētu sagatavot atskaites filmu studijām. Šādi uzņēmums ieguvis konkurentu komercinformāciju, kas sniedza priekšrocības konkurences cīņā.

KP arī secinājusi, ka SIA Forum Cinemas kā filmu izplatītāja ierobežo citu kinoteātru iespējas rīkot akcijas un piedāvāt zemākas cenas. Cenu pazemināšana netika pieļauta ar ieganstu, ka tādējādi filmu studijas varētu nesaņemt tām pienākošos atlīdzību. SIA Forum Cinemas neņēma vērā, ka parasti mārketinga akciju laikā, lai arī tiek pazemināta vienas biļetes cena, palielinoties pārdoto biļešu skaitam, kopīgie ieņēmumi nesamazinās. Tādējādi nepamatoti ierobežota konkurējošo kinoteātru iespēja veikt mārketinga akcijas, kā arī patērētāju iespējas iegādāties kino biļetes par zemākām cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru