Citas ziņas

Vitronic par paskaidrojuma saturu no komentāriem atturas

Elīna Pankovska, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotoradaru ieviesējs Latvijā Vitronic Baltica un partneri līdz dokumentu izvērtēšanas un lēmuma pieņemšanas brīdim no detalizētiem komentāriem par to, kādi skaidrojumi un priekšlikumi iesniegti Valsts policijai, atturas. DB norādīja uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs.

Viņš vien bilda, ka 20.augustā Valsts policijā ir iesniegts argumentēts situācijas skaidrojums un priekšlikumi iespējamiem risinājumiem. Savukārt uzņēmuma darbība šobrīd turpinās ierastajā režīmā, proti, ātruma mērierīces tiek izvietotas saskaņā ar Valsts policijas norādījumiem. Jāmin, ka Vitronic situācijas skaidrojumu un priekšlikumus problēmu risināšanai, ar pielikumiem apkopojusi teju uz 200 lapām. Šobrīd Valsts policijai desmit darba dienu laikā būs jāiezvērtē iesniegtā informācija un attiecīgi jāpieņem lēmums.

DB jau rakstīja, ka mēģinājums uz Latvijas autoceļiem ieviest fotoradarus faktiski ir izgāzies, un, iespējams, autoceļi uz laiku varētu palikt bez fotoradariem. Pēc tikšanās ar Vitronic Baltica un Partneri pārstāvjiem Valsts policija pieņēma lēmumu lauzt līgumu par fotoradaru izvietošanu un apkalpošanu. Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādīja, ka vēl ir pāragri runāt, ka līgums tiks lauzts.

Ja tomēr līgums tiks lauzts, tas nozīmē, ka ceļi paliks bez šīm mērierīcēm, jo līdz ar līguma laušanas brīdi fotoradari savu darbību izbeigs un vairs nefiksēs pārkāpumus. Šobrīd netiek apsvērta arī doma, ka valsts varētu jau uzstādītos fotoradarus atpirkt no Vitronic Baltica. Kopumā Vitronic Baltica ir jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 60 jābūt tukšiem. Papildus tam komersantam jānodrošina arī 30 pārvietojamo fotoradaru darbība.

Jāatgādina arī, ka Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 27. jūlijā ierosināja uzņēmumam tiesiskās aizsardzības procesu (TAP). Vitronic divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo TAP plāns, kuru realizējot, uzņēmums varētu izkļūt no grūtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru