Jaunākais izdevums

Noslēdzies apjomīgs darījums starp vienu no pasaulē lielākajiem vodkas ražotājiem Polijas Central European Distribution Corp. (CEDC) un zīmola Russkij Standart īpašnieku Rustamu Tariko. Pret 200 miljonu ASV dolāru investīciju viņš turpmāk būs 100% CEDC akciju īpašnieks.

DB iepriekš rakstīja (2013.18.03.), ka CEDC nespēj pildīt saistības pret savu 1,2 miljardu dolāru vērto obligāciju turētājiem, un apsver pirkšanas piedāvājumus no R. Tariko kompānijas Roust Trading un citu lielo vodkas tirgus spēlētāju – Mihaila Frīdmana Alfa Group un Marka Kaufmana Whitehall Group puses. M. Tariko gada sākumā pret 65 miljonu dolāru ieguldījumu jau februārī bija ieguvis CEDC kontrolpaketi un kļuvis par direktoru padomes priekšsēdētāju.

Kopā ar Alfa Group solīšanā piedalījās arī Jurijam Šefleram piederošā SPI Group, kurai savukārt pieder Latvijas Balzams. Kaut sarubnās ar kreditoriem sākumā figurēja «vai nu – vai» retorika, kas nosvērās par labu M. Tariko, galu galā ar savu 100 miljonu dolāru artavu CEDC restrukturēšanā piedalās arī Alfa Group, ziņo Krievijas biznesa laikraksts Kommersant.

Alfa Group miljoni CEDC ir kredīts uz gadu Krievijas operāciju finansēšanai. 70% no kompānijas apgrozījuma ir tieši Krievijā, raksta Kommersant. Kredīta termiņu ļaut pēc vajadzības pagarināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tieto Latvia izstrādājusi Samsung Pay maksājumu risinājumu Krievijas bankai Russkij Standart

Žanete Hāka, 21.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieto Latvia ieviestais maksājumu risinājums ļauj bankas Russkij Standart klientiem veikt pirkumus, izmantojot Samsung Pay maksājumu karšu maku viedtālrunī pie jebkura tirgotāja, kam ir uzstādīts POS termināls banku karšu pieņemšanai, informē uzņēmums.

Šāda iespēja tiek nodrošināta, pateicoties gan NFC (Near Field Communication), gan MST (Magnetic Secure Transmission) tehnoloģiju atbalstam.

Bankas Russkij Standart klientu veicamie maksājumi, izmantojot Samsung Pay, ir aizsargāti ar viedtālrunī iebūvēto sistēmu Samsung KNOX, kas nodrošina ierīces aizsardzību pret ļaunprātīgiem uzbrukumiem un nepārtraukti izseko iespējamos apdraudējumus, kā arī pateicoties tokena izmantošanai maksājumu kartes datu vietā.

“Mobilo kanālu, tai skaitā mobilās bankas un mobilo maksājumu pakalpojumu izmantošana patērētāju vidū nepārtraukti pieaug. Novērojot dažādu tirgu tendences, tostarp arī Krievijas tirgu, bankas ir vēlamais piegādātājs tādiem risinājumiem kā maksājumu karšu maki viedtālrunī. Bankām tā ir iespēja ne tikai aktīvāk piedalīties mobilo maksājumu procesā, bet arī veicināt lojalitātes attīstību un stiprināšanu, pateicoties arvien jauniem saskares punktiem ar gala patērētāju, kā arī radīt papildu ienākumu avotus, atzīmē Tieto Maksājumu risinājumu vienības direktors Māris Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru