Jaunākais izdevums

Latvijas elektronikas ražošanas kompānija Volburg sākusi darbu jaunās telpās Salaspilī, informē Swedbank pārstāvji.

2013.gadā Volburg ar Swedbank finansējumu iegādājās ražotni Salaspilī un veica rekonstrukciju. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 1,2 miljoni eiro, no tā Swedbank finansējums ir 880 tūkstoši eiro. Rekonstrukcijai tika piesaistīta arī Latvijas Garantiju aģentūras garantija.

Kompānija Volburg ražo elektroniskās komponentes industriālai lietošanai. Starp klientiem ir pasaulē pazīstami zīmoli, pēc kuru dokumentācijas Volburg veic pilna cikla elektronisko moduļu un iekārtu izgatavošanu.

Piemēram, automobiļu ražotājam Volvo Truck tiek ražotas sastāvdaļas displejiem, kuri projicē informāciju uz automašīnas priekšējā stikla un elektronikas moduļi autobusu automātiskajām pārnesumu kārbām. Savukārt Vācijas tekstilmašīnu ražošanas gigantiem tiek piegādātas sastāvdaļas iekārtām trikotāžas izgatavošanai Ķīnā un citur Āzijā.

Volburg valdes loceklis un līdzīpašnieks Viktors Kononovs norāda, ka kompānijai ir svarīgi, lai tai būtu sava ražošanas bāze. Viņš norāda, ka Volburg ir neliela kompānija un bez Latvijas Garantiju aģentūras un Swedbank atbalsta to nebūtu iespējams realizēt. 85% no produkcijas ir eksports.

Volburg ambīcija ir kļūt par nākamā līmeņa piegādātāju pasaules gigantiem. Piemēram, automobiļu rūpniecībā no tā dēvētās B kategorijas apakšuzņēmēja kļūt par A kategorijas jeb tādu, kurš jau pa tiešo piegādā savu produkciju gala ražošanai, uzsver V.Kononovs.

Desmit gadu laikā Volburg ir spējis kāpināt eksporta īpatsvaru savā ražošanā no 20% līdz 85%.

Volburg nodarbojas ne tikai ražošanu, bet arī ar pētniecību. Tiek pētīti jauni tehnoloģiskie materiāli, procesi, lai uzlabotu līmēšanas, lodēšanas, lakošanas procesus elektronikas ražošanā.

Volburg apgrozījums 2013.gadā bija 2,3 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko komponentu ražošanas uzņēmums Volburg meklē jaunas nišas un vēlas paplašināt darbību automobiļu produkcijas ražošanā , otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Patlaban Volburg galvenokārt ražo produktus pēc klienta pasūtījuma, paša izgudrotu produktu tam pagaidām nav, taču kompānijas speciālisti nodarbojas arī ar pētniecību, vērtējot jaunus tehnoloģiskos materiālus un procesus, lai uzlabotu līmēšanas, lodēšanas, lakošanas procesus elektronikas ražošanā, stāsta kompānijas valdes loceklis Viktors Kononovs. Tā, piemēram, pērn uzņēmums veicis investīcijas 150 tūkst. eiro apmērā.

Uzņēmums darbu sāka pirms gandrīz 20 gadiem, un šo gadu laikā tas ir būtiski audzējis darbības apjomus, spējis attīstīt ražošanu – vēl nesen tā produktu klāstā bija tikai iespiedplates un modeļi, taču tagad kompānija klientiem piedāvā arī galamontāžu. Desmit gados Volburg ir spējis palielināt eksporta īpatsvaru no 20% līdz 85%. Lielāko daļu jeb 62% no uzņēmuma ražotā produktu klāsta veido elektronika (industriālajām iekārtām), raksturo V. Kononovs. Starp uzņēmuma klientiem ir dažādi pasaulē pazīstami zīmoli, pēc kuru dokumentācijas Volburg veic pilna cikla elektronisko moduļu un iekārtu izgatavošanu. Piemēram, automobiļu ražotājam Volvo Truck tiek ražotas sastāvdaļas displejiem, kuri projicē informāciju uz automašīnas priekšējā stikla, un elektronikas moduļi autobusu automātiskajām pārnesumu kārbām. Savukārt Vācijas tekstilmašīnu ražošanas gigantiem tiek piegādātas sastāvdaļas iekārtām trikotāžas izgatavošanai Ķīnā un citur Āzijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursa Eksporta un inovācijas balva 2014 otrajā kārtā izvirzīts 31 uzņēmums

Lelde Petrāne, 08.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2014 četrās kategorijās iesniegts 101 pieteikums no uzņēmumiem visā Latvijā. Noslēgusies konkursa pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa 2. kārtai ir izvirzīts 31 uzņēmums.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrajā kārtā ietilpst uzņēmumu apmeklējumi un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot 1. kārtas rezultātus, 2. kārtā izvirzīti uzņēmumi:

• 66 NORTH BALTIC, SIA

• COMPAQPEAT, SIA

• KARAVELA, SIA

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas tev jāzina 28. oktobrī

Dienas Bizness, 28.10.2014

Baltijā.

Straujuma: Lietuvas sašķidrinātās gāzes terminālis mazinās Baltijas enerģētisko izolētību

Ministru prezidente Laimdota Straujuma pirmdien, 27. oktobrī, piedalījās Lietuvas sašķidrinātās gāzes termināļa kuģa Independence svinīgajā atklāšanas ceremonijā Klaipēdā, Lietuvā. Ministru prezidente savā uzrunā uzsvēra – jaunais sašķidrinātās gāzes terminālis mazinās Baltijas enerģētisko izolētību. Lasīt tālāk...

Foto: BFL / Kęstutis Vanagas

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad runa ir par riteņbraukšanu, nīderlandieši vienmēr ir priekšgalā. Asfalta vai betona vietā SolaRoad vienā braukšanas virzienā uzstādīti īpaši solārie paneļi, kas var izturēt lietu, sniegu, ekstremālas temperatūras un, protams, arī velosipēdistu un gājēju svaru.

Top detaļas pasaules gigantiem. Patlaban Volburg galvenokārt ražo produktus pēc klienta pasūtījuma, paša izgudrotu produktu tam pagaidām nav.

ES Tiesa atļauj arestēt airBaltic un Rīgas lidostas īpašumus.

Pieteikumi šīm un citām ziņām - raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunie elektroniķi izgatavojuši kustīgu robota roku un ar saules bateriju darbināmu automašīnu

Dienas Bizness, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronikas dienā 2014 skolēni demonstrējuši atzīstamas zināšanas elektronikā un izgatavojuši gan kustīgu robota roku, gan saules bateriju darbināmu automašīnu, gan lietošanai gatavu automašīnas videoreģistratoru ar GPS signāla uztvērēju, informē pasākuma organizatori.

«Bērni, jūs esat veikuši pareizo izvēli. Jūs esat nodrošinājuši sev nākotni,» jaunos elektroniķus uzslavēja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola , «jums būs lielāka alga nekā vienaudžiem, jo elektronikas nozare turpina augt un mūsu aplēses rāda, ka līdz 2020.gadam Latvijā pietrūks vairāk nekā 20 tūkstoši matemātikas, informācijas tehnoloģiju, inženierzinātņu, ražošanas un būvniecības speciālistu. Jums būs iespēja strādāt jomā, kur 90% produkcijas eksportē. Jums būs iespēja pašiem radīt inovācijas, dot lietām dzīvību».

Savukārt Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) prezidents Normunds Bergs mudināja jauniešus tēmēt augstāk: «Es aicinu jūs pārlieku neaizrauties ar domu par darba iegūšanu. Darbošanās elektronikas nozarē nozīmē, ka jūs paši varēsiet izgudrot jaunus produktus, dibināt uzņēmumus un paši ražot. Jūs varat kļūt par darba devējiem citiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīts eksporta atbalsta kustības “The Red Jackets” organizētais Eksporta izcilības forums, kura laikā, valsts augstākajām amatpersonām klātesot, jau ceturto reizi tika paziņoti pašmāju daudzsološākie jaunie eksportētāji.

Šogad svinīgā apbalvošanas ceremonija norisinājās Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma PLEIF ietvaros, kura mērķis ir veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi un inovāciju, stiprinot sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē. Kā galvenā foruma tēma šogad tika izvirzīta Latvijas stratēģiskā komunikācija un radošo talantu potenciāls.

No visiem titulam “The Red Jackets” un “Rising Stars” izvirzītajiem pretendentiem žūrijas komisija rūpīgā atlasē izvēlējās 10 Latvijas vadošos eksporta zīmolus un 10 uzlecošās eksporta zvaigznes, kas pievienojas līdzšinējiem 100 pašmāju eksporta izcilniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. februārī ievēlēta VAS “Latvijas Pasts” (LP) pagaidu padome - par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Kaspars Rokens, savukārt par padomes locekli – Māris Macijevskis.

Uzņēmuma pagaidu padome ievēlēta, jo 7. februārī par savu atkāpšanos paziņoja līdzšinējā LP padome.

Pagaidu padome savas pilnvaras pildīs līdz atklātā konkursā tiks izvēlēti jauni uzņēmuma padomes locekļi. Konkursu uz LP padomes locekļu amatiem plānots izsludināt tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka šogad 7.februārī "Latvijas pasta" padome paziņoja par atkāpšanos. Līdzšinējie "Latvijas pasta" padomes locekļi - padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda un padomes loceklis Ivars Blumbergs - skaidroja, ka atkāpušies no amata, jo sadarbība un komunikācija ar Satiksmes ministriju nonākusi strupceļā un nav vērsta uz konstruktīvu darbu pie kopīga mērķa nodrošināt un attīstīt konkurētspējīgu uzņēmumu, kas veic tā statūtos paredzēto darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru