Dzīvesstils

Vorhola veidotais Mao Dzeduna portrets izsolīts par 12,7 miljoniem dolāru

Žanete Hāka, 03.04.2017

Jaunākais izdevums

Izsolē mākslinieka Endija Vorhola gleznotais līdera Mao Dzeduna portrets Sotheby’s izsolē pārdots par 12,7 miljoniem dolāru (ieskaitot nodokļus un komisijas), raksta BBC.

Tiesa gan, glezna tika pārdota par zemāku cenu nekā lēsts, jo iepriekš analītiķi prognozēja, ka pārdošanas cena sasniegs 15 miljonus dolāru.

Gleznu iegādājies kāds anonīms Āzijas kolekcionārs.

Vorhols sāka gleznot Mao 1972.gadā. Šis darbs izsolē 2014.gadā Londonā tika pārdots par 9,4 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 50 apartamentu durvis no slavenās Ņujorkas viesnīcas «Chelsea Hotel», kur savulaik apmetušies daudzi rakstnieki un mākslinieki, nākamnedēļ tiks pārdotas izsolē, pateicoties uzņēmīgam bijušajam bezpajumtniekam.

Neparastā izsole tiek rīkota pēc tam, kad bohēmistu iecienītā viesnīca 2011.gadā tika slēgta uz plašu renovāciju, kuras gaitā tiks saglabāta tikai šīs 12 stāvu ēkas oriģinālā fasāde, bet pārējais tiks uzbūvēts no jauna.

«Chelsea Hotel» kopš tās atvēršanas 1884.gadā bija iecienījuši daudzi radoši cilvēki, kas tur dzīvoja dienām ilgi, reizēm pat uz nenoteiktu laiku. Starp viņiem bija Marks Tvens, Džeks Keruaks, Bobs Mārlijs, Hamfrijs Bogarts, Madonna, Endijs Vorhols un daudzi citi.

Leonards Koens iemūžināja šo ēku savā dziesmā «Chelsea Hotel No. 2». Viesnīca arī kļuva bēdīgi slavena, kad pankroka mūziķis Sids Višess tika apsūdzēts par savas draudzenes Nensijas Spungenas noduršanu tajā.

Komentāri

Pievienot komentāru