Nekustamais īpašums

VZD varēs aprēķināt iespējamās kadastrālās vērtības

Elīna Pankovska, 22.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts zemes dienestā (VZD) turpmāk iespējams aprēķināt iespējamās kadastrālās vērtības. Tas gan ir maksās pakalpojums, DB informēja Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta pārstāve Natālija sivko.

Pakalpojums paredzēts klientiem, kuri plāno darbības ar nekustamo un vēlas noskaidrot kā plānotās aktivitātes ietekmēs īpašuma kadastrālo vērtību.

Jaunais pakalpojums ļaus noskaidrot arī kāda būs ēkas vai dzīvokļa kadastrālā vērtība, ja aprēķinā tiks ņemti vērā šī gada apstiprinātie grozījumi Kadastrālās vērtēšanas noteikumos, kuri stāsies spēkā 2012.gadā.

Pieprasot pakalpojumu, iesniegumā par vērtējamo objektu klientam jānorāda objekta kadastra apzīmējums vai adrese un vēlamie (iespējamie) objektu raksturojošie dati, piemēram, nekustama īpašuma lietošanas mērķi un to platības, apgrūtinājumi un to aizņemtās platības, ēkas fiziskais stāvoklis, ēkas būvniecības gadījumā zemes vienības kadastra apzīmējums, ēkas dati u.c.

Maksa par pakalpojumu ir 18 Ls par vienu vērtību. VZD gan uzsver, ka aprēķinātajai iespējamai kadastrālajai vērtībai ir tikai informatīvs raksturs un tā nav izmantojama valsts nodevas noteikšanai, privatizācijai, nekustamā īpašuma nodokļa apmēra noteikšanai u.c. tiesisku attiecību kārtošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru