Finanses

Wal-Mart peļņa pieaugusi par 3.2 %

, 12.11.2009

Jaunākais izdevums

Pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart šodien paziņojis, ka kompānijas peļņa šā gada trešā ceturkšņa peļņa bijusi 3.24 miljardi ASV dolāru, kas ir par 3.2 % vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, raksta Bloomberg.

Wal-Mart ir pielikusi lielas pūles, lai krasos izmaksu samazinājumus sabalansētu ar atlaižu politiku un augsto ASV bezdarba līmeni (oktobrī – 10.2 %, kas ir pēdējo 26 gadu augstākais rādītājs), kas negatīvi ietekmējis uzņēmuma pārdošanas apjomus. Wal-Mart plāno arī turpmāk pielietot agresīvu cenu politiku, jo īpaši tuvojoties Ziemassvētkiem, tā uzņēmuma pārstāvji.

Wal-Mart akcijas cena Ņujorkas biržā šodien palielinājās par 66 centiem līdz 52.97 ASV dolāriem. Kopumā gan šogad Wal-Mart akcijas cena ir samazinājusies par 5.5 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-mart Canada pārtrauks Visa maksājumu karšu pieņemšanu

LETA, 13.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un pasaules lielākā mazumtirgotāja Wal-Mart Stores Inc. Kanādas struktūrvienība Wal-mart Canada paziņojusi, ka vairs nepieņems Visa maksājumu kartes, jo tā nav spējusi panākt vienošanos ar ASV kredītkaršu gigantu.

Wal-mart Canada norāda, ka ar Visa kartēm veiktajiem pirkumiem piemērotās nodevas joprojām saglabājas nepieņemami augstas.

Uzņēmums vēsta, ka klienti no 18.jūlija vairs nevarēs izmantot šīs maksājumu kartes Tanderbejas veikalā, bet laika gaitā šāds lēmums tiks ieviests visā Kanādā.

Tikmēr Visa izteicis kritiku Wal-mart Canada, uzskatot, ka kompānija savas finanšu intereses vērtē augstāk par klientu vajadzībām.

«Wal-mart pieņēmis šādu biznesa lēmumu, neskatoties uz to, ka Visa piedāvā vienas no zemākajām likmēm, kas valstī pieejamas tirgotājiem,» vēsta Visa preses pārstāvis.

Wal-mart gan cer, ka vēl izdosies panākt vienošanos ar Visa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāti un valdību pārstāvji nosūtījuši vēstuli ASV un pasaules lielākajam mazumtirgotājam «Wal-Mart Stores Inc.», kurā aicina pārtraukt t-kreklu ar PSRS simboliku tirdzniecību, sociālajā tīklā «Facebook» norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

«Wal-Mart pārdod t-kreklus ar totalitārā režīma, kurš nogalināja miljonus, simboliku,» raksta Kalniete, kura ir viena no šīs vēstules parakstītājām.

Viņa norāda, ka vēstulē aicina mazumtirgotāju demonstrēt korporatīvo atbildību, cienīt to cilvēku atmiņu, kas cietuši no Padomju totalitārā režīma un nekavējoties pārtraukt šādu preču tirdzniecību.

Vēstuli parakstījuši četri Lietuvas politiķi un trīs Igaunijas politiķi, kuru vidū ir arī Igaunijas tieslietu ministrs Urmass Reinsalu. No Latvijas vēstuli parakstījis arī EP deputāts Krišjānis Kariņš (V).

Kā liecina eiroparlamentārietes sociālā tīkla ierakstam pievienotais attēls no «walmart.com» interneta veikala, par 19,99 ASV dolāriem (17 eiro) tiek pārdots sarkans vīriešu t-krekls, uz kura attēlota piecstaru zvaigzne, kā arī sirpis un āmurs un uzraksts «CCCP».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart jau šonedēļ ASV par 97 dolāriem varētu sākt tirgot kompānijas Apple ražotā viedtelefonu iPhone 3GS 16 gigabaitu versiju, ziņo Appleinsider.com.

Wal-Mart cena būtu par 100 dolāriem zemāka nekā šī telefona cena pašreizējā piedāvājumā ASV.

Tiesa gan Wal-Mart joprojām nepieciešams vienoties ar ASV mobilo sakaru operatoru AT&T, jo pagaidām ekskluzīvas iespējas tirgot iPhone ASV joprojām ir AT&T.

Analītiķi lēš, ka šī Wal-Mart iniciatīva samazināt iPhone 3GS cenu varētu veicināt arī pašu Apple samazināt šīs iPhone versijas cenu līdz 99 dolāriem, kad iznāks jaunākā iPhone versija, kas plānota šogad vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Wal-Mart plāno audzēt tirgu ar maziem veikaliem

, 23.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart, kas līdz šim bija atpazīstama ar saviem lielajiem iepirkuma centriem, tirgus daļas palielināšanas nolūkos plāno ASV atvērt mazākus veikalus, ziņo BBC.

Wal-Mart veikalu izmēri pakāpeniski samazinājušies jau pēdējo piecu gadu laikā. Wal-Mart prognozē, ka izaugsme starptautiskajos tirgos jau tuvākajā laikā pārsniegs kompānijas izaugsmi mājas tirgū – ASV. Lai mēģinātu noturēt izaugsmi ASV un turpinātu tālāku tirgus daļas iekarošanu, Wal-Mart plāno paplašināt savu tirdzniecības vietu tīklu ar mazākiem veikaliem.

AS mazumtirdzniecības gigantam pieder arī veikalu tīkls Asda Lielbritānijā.

Wal-Mart prognozē, ka kompānijas apgrozījums šogad, salīdzinot ar 2008. gadu, būs par 1 līdz 2 % lielāks. Iepriekš tika prognozēts apgrozījuma pieaugums 5 līdz 7 % robežās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Pasaules lielākā mazumtirgotāja otrā ceturkšņa peļņa aug par 5,7%

Jānis Šķupelis, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules lielākā mazumtirgotāja Wal-Mart Stores peļņa šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn palielinājusies par 5,7%, raksta Bloomberg.

Kopumā kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī palielinājusies līdz 3,8 miljardiem ASV dolāru jeb 1,09 ASV dolāriem uz akciju. Pieaudzis arī Wal-Mart apgrozījums – par 5,4% līdz 109,4 miljardiem ASV dolāru. Pirms tam prognozēja, ka kompānijas peļņa uz akciju būs sasniegusi 1,08 ASV dolārus uz akciju.

Aptuveni 15 minūtes pēc tirdzniecības sākšanās ASV fondu tirgū Wal Mart akcijas cena bija pakāpusies aptuveni par 3,5%, pietuvojoties 52 ASV dolāru atzīmei. Saskaņā ar Thomson/First Call aptaujas datiem vēl pirms pašreizējo finanšu rādītāju publicēšanas analītiķu vidējais nospraustas cenas nākotnes orientieris noteikts 61 dolāra apmērā par akciju. Ekspertu vidējā prognoze paredz, ka šogad kompānija nopelnīs 4,46 dolārus uz vienu akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Wal-Mart tagad savus pircējus nodrošina ar visu nepieciešamo sākot no šūpuļa līdz kapam,» raksta Reuters.

Pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart savā interneta vietnē lietotājiem sācis piedāvāt iegādāties zārkus.

Lietotāji var izvēlēties zārkus, sākot ar tērauda zārkiem, kuru cena ir 895 USD (424 LVL) līdz bronzas zārkiem, kuru cena ir 2 899 USD (1 374 LVL).

Reuters norāda, ka Wal-Mart klientiem piedāvā priekšapmaksu, tādējādi cilvēks, kas savu dzīvi plāno uz priekšu var iegādāsies zārku, maksājumu sadalīt pa 12 mēnešiem un par to Wal-Mart neprasa procentus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google un ASV un pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart Stores Inc. otrdien paziņoja par partnerību, kas ļaus cilvēkiem iegādāties mazumtirdzniecības uzņēmuma produktus interneta giganta tiešsaistes veikalā.

«Sākot ar septembra beigām, mēs sadarbosimies ar Google, lai piedāvātu simtiem tūkstošu produktu, kurus varēs iegādāties ar balss komandām, izmantojot Google Assistant. Šis būs šobrīd lielākais produktu apjoms, ko piedāvā kāds mazumtirgotājs šajā platformā,» norāda Wal-Mart e-tirdzniecības vadītājs Marks Lors.

Wal-Mart savā platformā integrēs Google Express, kas jau ļauj klientiem iegādāties tādu zīmolu kā Costco un Walgreen's produktus, lai konkurētu ar ASV interneta tirdzniecības gigantu Amazon.

Amazon jau ilgstoši apgrūtinājis Wal-Mart darbību internetā, taču tagad tas sācis konkurēt arī reālajā pasaulē, paredzot iegādāties ASV lielveikalu tīklu Whole Foods Market.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google ir kļuvis par pasaulē otro vērtīgāko zīmolu, tieši aiz Wal-Mart, izspiežot no otrās pozīcijas Coca-Cola, aprēķinājuši Brand Finance analītiķi.

Google turklāt izdevies pamatīgs lēciens, jo vēl pērn tas šajā topā ieņēma vien piekto vietu.

Zīmols Coca-Cola tagad ierindots trešajā vietā, daļēji tāpēc, ka bezalkoholiskais dzēriens vairs nav tik populārs jaunattīstības valstīs kā iepriekš.

Wal-Mart zīmola vērtība esot 41,4 miljardi ASV dolāru, savukārt Google - 36,2 miljardi ASV dolāru, Coca-Cola - 34,8 miljardi ASV dolāru.

Top pieci noslēdz IBM un Microsoft ar zīmolu vērtībām attiecīgi 33,7 miljardi ASV dolāru un 33,6 miljardi ASV dolāru. Top desmit iekļuvuši arī tādi zīmoli kā GE, Vodafone, HSBC, HP un Toyota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart peļņa pārsniedz prognozes

Lelde Petrāne, 22.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtidzniecības tīkla Wal-Mart Stores Inc. fiskālā ceturtā ceturkšņa peļņa pieaugusi līdz 6,06 miljardiem ASV dolāru jeb 1,70 ASV dolāriem uz akciju, ziņo MarketWatch.

Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā Wal-Mart nopelnīja 4,76 miljardus ASV dolāru jeb 1,25 ASV dolārus uz akciju.

Apgrozījums ceturksnī, kas noslēdzās 31.janvārī, pieaudzis par 2,5% līdz 115,6 miljardiem ASV dolāru, liecina mazumtirgotāja paziņojums.

Analītiķi bija prognozējuši, ka Wal-Mart nopelnīs 1,31 ASV dolāru uz akciju, bet apgrozījums būs 117,5 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Wal-Mart pirmā ceturkšņa peļņa sasniegusi 3,4 miljardus dolāru

Jānis Šķupelis, 17.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart publicēja savus šā gada pirmā ceturkšņa finanšu rādītājus.

Kompānija paziņoja, ka pirmajā ceturksnī spējusi nopelnīt 3,4 miljardus ASV dolārus jeb 98 centus uz akciju. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā Wal-Mart peļņa bija 3,3 miljardi ASV dolāri jeb 87 centi uz vienu akciju.

Tāpat šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo termiņu pērn pieauguši kompānijas pārdošanas apjomi – par 4,4% līdz 103,4 miljardiem ASV dolāru. Straujāk tie auguši ārpus ASV – par 6,2% (uzņēmums strauji izplešas Ķīnā, Čīlē un Meksikā). Tikmēr ASV Wal-Mart pārdošanas apjomi sarukuši 1,1%.

Kompānijas vadība prognozē, ka arī šā gada otrais ceturksnis tai būs veiksmīgs - uzņēmuma peļņa uz akciju būs 1,05 līdz 1,1 ASV dolāru robežās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart bosa darba samaksa pērn sarukusi līdz 18,7 miljoniem

Lelde Petrāne, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wal-Mart Stores Inc., pasaulē lielākā mazumtirgotāja, vadītājs Maikls Djūks (Michael Duke) pagājušajā gadā kā darba samaksu saņēmis 18,7 miljonus ASV dolāru, kas ir mazāk nekā iepriekšējā gadā, ziņo Bloomberg.

61 gadu vecais Djūks gadā, kas noslēdzās 31.janvārī, saņēmis veicināšanas atalgojumu, kas ir piesaistīts Wal- Mart finansiālajai darbībai, 3,85 miljonu ASV dolāru apmērā. Iepriekšējā gadā šī samaksas daļa bija lielāka - 4,8 miljoni ASV dolāru.

Viņa alga pieaugusi par 2,4% līdz 1,23 miljoniem ASV dolāru.

Iepriekšējā gadā Djūka darba samaksa kopumā veidoja 19,2 miljonus ASV dolāru.

Bloomberg norāda, ka pārdošanas apjomi Wal-Mart ASV veikalos, kas atvērti vismaz 12 mēnešus, samazinājušies jau septiņus ceturkšņus pēc kārtas, liekot Djūkam pārskatīt ASV vadības komandu un atgriezt tūkstošiem preču veikalu plauktos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Benetton, H&M, Primark apģērbu ražotāju ikdiena - darbs Āzijas rūpnīcās

Gunta Kursiša, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ļoti liela daļa pasaulē populāru apģērbu zīmolu, piemēram, Hennes & Mauritz AB (H&M), Benetton, Primark, Wal-Mart, savu produkciju ražo Āzijas valstīs, un šajā kontekstā izskan pārmetumi Rietumvalstu uzņēmumiem par sliktajiem darba apstākļiem, kādos jāstrādā Āzijas valstu iedzīvotājiem, kā arī lielo negadījumu skaitu, tostarp letālu - pēdējā pusgada laikā Bangladešas ražotnēs miris vairāk nekā tūkstotis strādājošo, ziņo Reuters.

Ziņu aģentūra Reuters fotogrāfijās iemūžinājusi darbu Āzijas valstu apģērbu ražotnēs.

Piemēram, Indijas pilsēta Tirupura savu ražotņu dēļ ieguvusi palamu «dolāru pilsēta», jo ik gadu no pilsētas tiek eksportēti trikotāžas izstrādājumi un adījumi divu miljardu ASV dolāru apjomā.

Indijas un citu Dienvidāzijas valstu rūpnīcas cer sagaidīt pasūtījumu pieplūdumu pēc tam, kad, nogalinot vairāk nekā tūkstoti strādājošo, sabruka Hennes & Mauritz, Benetton un citu pasaulē atpazīstamu zīmolu apģērbu ražotne Bangladešā, liekot kompānijām izskatīt iespēju pārcelt rūpnīcu uz kādu citu vietu.

Tomēr rūpnīcu pārstāvji Vjetnamā, Kambodžā, Indonēzijā, Šrilankā un Indijā atzīst, ka vismaz pagaidām starptautiskie apģērbu zīmoli interesi par ražotņu izveidošanu šajās valstīs nav izrādījuši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasaulē lielākā mazumtirgotāja peļņa aug

Ritvars Bīders, Db.lv, 12.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart Stores šī gada trešajā ceturksnī strādājis ar 3.24 miljardu ASV dolāru lielu peļņu, kas ir par 3.2% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, vēsta Associated Press.

Par spīti tam, ka Wal-Mart veikalos, kuri atvērti vismaz gadu, apgrozījums samazinājies par 0.4%, kopumā kompānijai izdevies apgrozījumu palielināt par 1.1 miljardu dolāru līdz 99.4 miljardiem ASV dolāru.

Wal-Mart norāda, ka peļņas pieaugumu izdevies gūt, pateicoties stingrākai izmaksu kontrolei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft dibinātājs Bils Geitss Forbes veidotajā bagātāko amerikāņu sarakstā palielinājis savu pārsvaru pār investoru Vorenu Bafetu, ziņo BBC.

Kāpjot Microsoft akciju vērtībai, Geitsa bagātības apmērs pieaudzis par 3 miljardiem ASV dolāru līdz 59 miljardiem ASV dolāru, pat neraugoties uz viņa filantropijas centieniem.

Savukārt Bafeta bagātība sarukusi par 11 miljardiem ASV dolāru līdz 39 miljardiem ASV dolāru. Tas saistīts ar viņa kompānijas Berkshire Hathaway vērtības samazināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mazumtirdzniecības kompānija Wal-Mart šī gada otrajā ceturksnī strādājusi ar 3.44 miljardu ASV dolāru lielu peļņu, kas ir tikpat daudz, cik kompānija nopelnīja 2008. gada otrajā ceturksnī, ziņo Associated Press.

Wal-Mart apgrozījums šī gada otrajā ceturksnī bija 100.08 miljardi dolāru, kas ir par 1.4% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, kad kompānijas apgrozījums bija 102.9 miljardi dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart piedāvā 4 miljardus dolāru par Dienvidāfrikas Massmart

Ritvars Bīders, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mazumtirdzniecības gigants Wal-Mart, cenšoties pieteikt savu klātbūtni strauji augošajā Āfrikas tirgū, piedāvājis par 4 miljardiem ASV dolāru pārpirkt Dienvidāfrikas trešo lielāko mazumtirgotāju Massmart, ziņo Reuters.

Wal-Mart, kas ir pasaulē lielākais mazumtirgotājs, kura darbību ASV tirgū negatīvi ietekmējusi globālā ekonomikas krīze, kas samazinājusi ASV patērētāju pirktspēju, tagad cenšas koncentrēties uz izmaksu samazināšanos un paplašināšanos starptautiskā mērogā.

Iegādājoties Massmart, Wal-Mart tiktu nodrošināts ievērojams veikalu tīkls Āfrikas lielākajā ekonomikā, kā arī klātbūtne 13 citās Āfrikas Subsahāras valstīs.

Massmart kopumā pieder aptuveni 280 veikali, kā arī deviņi atšķirīgi mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības tīkli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart par Dienvidāfrikas mazumtirgotāju piedāvā 2,3 miljardiem dolāru

Ritvars Bīders, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mazumtirdzniecības tīkls Wal-Mart izteicis oficiālu pārņemšanas piedāvājumu Dienvidāfrikas konkurentam Massmart, tādējādi cenšoties panākt savu klātesamību vienā no pasaules visstraujāk augošajiem jaunajiem tirgiem, ziņo Reuters.

Wal-Mart par Massmart kontroli piedāvā maksāt 2,3 miljardus ASV dolāru. Massmart saistībā ar šo piedāvājumu norāda, ka sadarbības rezultātā saredz iespējas paplašināt kompānijas darbību citos Āfrikas tirgos, kā arī attīstīt Massmart pārtikas tirdzniecības sektoru.

Sākotnēji Wal-Mart gribēja iegādāties Massmart pilnībā, taču tagad ASV milzis nolēmis iegādāties nedaudz vairāk nekā 50% Dienvidāfrikas konkurentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Wal-Mart aplūko iespējas bezpilota lidaparātu izmantošanai sūtījumu piegādēm

LETA, 27.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart Stores Inc. aktīvi aplūko iespējas izmantot bezpilota lidaparātus, lai valstī veiktu sūtījumu piegādes, tādējādi sekojot interneta tirdzniecības giganta Amazon un citu mazumtirdzniecības uzņēmumu piemēram, pirmdien paziņoja kompānijas preses pārstāvis.

Wal-Mart jau vairākus mēnešus veicis izmēģinājumus ar šo tehnoloģiju iekštelpās un pirmdien uzņēmums iesniedzis lūgumu ASV aviācijas varasiestādēs, lai šos izmēģinājumus pārceltu uz ārtelpām.

Papildus piegādēm kompānija arī vēlas izmantot bezpilota lidaparātus, lai no putna lidojuma uzraudzītu tās noliktavas un citas ēkas, vai lai transportētu veikalos veiktos pirkumus uz klientu automašīnām.

«Tā ir daļa no mūsu nepārtrauktajiem pūliņiem uzlabot efektivitāti mūsu piegādes tīklā un klientus apkalpot ātrāk un labāk,» norāda Wal-Mart preses pārstāvis.

Kā ziņots, ASV Federālā civilās aviācijas pārvalde (FAA) martā apstiprināja Amazon plānus valstī sākt bezpilota lidaparātu izmēģinājumus sūtījumu piegādēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

27 eiroparlamentārieši aicina Amazon netirgot preces ar PSRS simboliku

LETA/BNS, 16.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27 Eiropas Parlamenta (ED) deputāti aicinājuši ASV tirdzniecības gigantu «Amazon» vairs nepārdot preces ar PSRS simboliku.

Lietuvas EP deputāta Antana Guogas ierosināto vēstuli «Amazon» vadītājam Džefam Bezosam parakstījuši EP deputāti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Nīderlandes, Vācijas, Horvātijas, Lielbritānijas, Slovākijas, Somijas, Portugāles, Ungārijas un Spānijas, un starp viņiem ir visu EP frakciju pārstāvji.

Vēstulē EP deputāti uzsvēruši, ka nosoda totalitāro režīmu - nacistu vai komunistu - simboliku izmantošanu, jo šie režīmi «sistemātiski pārkāpa cilvēktiesības, apspieda brīvību un demokrātiju».

«Kopējais padomju režīma upuru skaits aplēsts uz vairāk nekā 60 miljoniem. Vairāk nekā desmit miljoni cilvēku tika nosūtīti uz darba nometnēm Sibīrijā, kur nācās izturēt necilvēcīgus dzīves apstākļus, piespiedu darbu, badu un fizisku vardarbību. Padomju režīma asiņainā darbība, terors un necilvēcīgums skāra gandrīz katru ģimeni bijušajās okupētajās valstīs. Šīs darbības traģiskās sekas ir jūtams vēl šodien,» norādīts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart Meksikā plāno veikt 1,3 miljardu dolāru investīcijas

LETA, 08.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un pasaules lielākais mazumtirgotājs Wal-Mart Stores Inc. paziņojis, ka plāno Meksikā veikt jaunas investīcijas 1,3 miljardu dolāru (1,2 miljardu eiro) apmērā, neskatoties uz jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa stingro nostāju attiecībā uz ārvalstu tirdzniecību un darba vietu saglabāšanu ASV.

Uzņēmums plāno Meksikā uzbūvēt jaunus izplatīšanas centrus un paplašināt jau esošos, radot vairāk nekā 10 000 jaunu darba vietu.

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto jau atzinīgi novērtējis šādu "Wal-Mart" ieceri, kas paredzēta laikā, kad novērojamas būtiskas neskaidrības un riski.

Tramps jau publiski brīdinājis sodīt ASV uzņēmumus, kuri pārceļ savu darbību un investīcijas uz ārvalstīm.

Wal-Mart Meksikā ir vairāk nekā 2300 veikali un kompānija nākamo desmit gadu laikā plāno atvērt vēl 1000.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaulē lielākā mazumtirgotāja peļņa aug

Lelde Petrāne, 17.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wal-Mart Stores Inc., pasaulē lielākā mazumtirgotāja, otrā ceturkšņa peļņa pieaugusi par 3,6%, ziņo Bloomberg.

ASV Ārkanzasas štatā bāzētā mazumtirgotāja tīrā peļņa pieaugusi līdz 3,6 miljardiem ASV dolāru jeb 97 centiem uz akciju, kas atbilst Bloomberg aptaujāto analītiķu prognozei.

Ieņēmumi trīs mēnešos - līdz 31.jūlijam - pieauguši par 2,8% līdz 103,7 miljardiem ASV dolāru.

Wal-Mart konkurents Target Corp. savus darbības rezultātus plāno paziņot rītdien.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas biržu indeksi trešdien pieauga, investoriem reaģējot uz ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) signāliem.

FRS sanāksmes protokols radīja labāku priekšstatu par ASV centrālās bankas 30.janvāra lēmumu nemainīt bāzes procentlikmi, kā arī apstiprināja piesardzīgu pieeju turpmākām darbībām, ko bija paudis FRS vadītājs Džeroms Pauels.

Protokolā bija atzīmēts, ka, palielinoties globāliem riskiem un pastāvot bažām par tirdzniecības saspīlējumu, ASV ekonomikas pieaugumam vajadzētu «atkāpties» no pērnā gada straujā tempa.

«Jebkurš, kas domāja, ka varbūt FRS nebija nodoma sūtīt vēsti, ar kuru Pauels nāca klajā preses konferencē, var beigt brīnīties,» sacīja «FTN Financial» ekonomists Kriss Lovs. «FRS tiešām ir noskaņota uz procentlikmju nemainīšanu ilgtermiņā, un nākamais tās politikas solis patiesībā varētu būt procentlikmju samazināšana.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Pensilvānijas pavalsts iedzīvotāja Merija Baha (Maru Bach) uzvarējusi tiesvedību pret lielveikalu ķēdi Wal-Mart, kas esot viņu apkrāpusi par diviem centiem.

Pavalsts tiesa lēmusi par labu M. Bahai un lielveikalu gigantam likusi atmaksāt izkrāptos divus centus, 100 dolāru lielu kompensāciju un segt tiesas izdevumus, vēsta Associated Press.

Merija Baha augustā esot iegādājusies cīsiņu iepakojumu, kas maksājot 98 centus, bet pie kases atklājusi, ka jāmaksā viens dolārs. Pēc viņas iebilduma kasieris atzinis kļūdu un atmaksājis divus centus.

Taču, kad tāds pats gadījums noticis sešas dienas vēlāk, M. Bahas pacietības mērs bijis pilns un viņa lielveikalu ķēdi iesūdzējusi tiesā, uzsverot, ka šādas nelielas izkrāpšanas notiekot pārāk bieži.

Lielveikals skaidro, ka ievieš dārgāku cīsiņu iepakojumu, kas maksās vienu dolāru un tāpēc notikusi nejauša cenu sajaukšana, bet M. Bahai esot jau tiesvedību vēsture ar dažādiem veikaliem par cenu atšķirībām un patiesībā viņa iepērkoties nevis preču dēļ, bet «tiesvedību dēļ», Wal-Mart pausto citē pittsburghlive.com.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google šogad kļuvis par vērtīgāko zīmolu pasaulē, bet zīmols Coca Cola pirmo reizi izkritis no globālo zīmolu Top 10, liecina Brand Finance 500 vērtīgāko zīmolu šā gada pārskats.

Saskaņā ar aplēsēm Google zīmola vērtība ir 44,3 miljardi ASV dolāru. Otrajā vietā ierindots zīmols Microsoft, kura vērtība esot 42,8 miljardi ASV dolāru. 2010.gada pārskatā Microsoft atradās tikai piektajā vietā.

Wal-Mart, kas pērn atradās pirmajā pozīcijā, šogad noslīdējis uz trešo vietu, un šī zīmola vērtība ir 36,2 miljardi ASV dolāru.

Top 10 dominē ASV kompānijas, bet ir viens izņēmums - Lielbritānijas telekomunikāciju kompānija Vodafone, kuras zīmola vērtība ir 30,68 miljardi ASV dolāru.

Coca Cola ar zīmola vērtību 25,8 miljardi ASV dolāru nokritusi no trešās pozīcijas uz 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas kompānijas nolēmušas sākt pārbaudes Bangladešas apģērbu ražotnēs, lai samazinātu negadījumus nozarē, kurā pēdējo sešu mēnešu laikā šajā valstī gājis bojā vairāk nekā 1,2 tūkstoši strādājošo.

Eiropas starptautiskā ražošanas nozares arodbiedrība IndustriALL vēlas panākt, lai lielās kompānijas noslēgtu līgumu, kurā apņemtos izstrādāt noteiktus ugunsdrošības un celtniecības standartus, kas būtu jāievēro to meitasuzņēmumiem Bangladešā. Līdz šim šādu vienošanos atbalstījuši vairāki lielie Eiropas apģērbu ražotāji kā, piemēram, Marks & Spencer, Inditex un H&M.

Iebildumi pret eiropiešu ideju izskanējuši no ASV kompāniju puses. Tā, piemēram, ASV mazumtirdzniecības milzis Wal-Mart paudis uzskatu, ka daudz efektīvāk ir veikt regulāras pārbaudes savās Bangladešas ražotnēs. Kompānija patlaban arī ir sākusi apjomīgas pārbaudes savās 279 Bangladešas piegādātāju ražotnēs. Tikmēr ASV grupa Gap Inc. pavēstījusi, ka nepievienosies līgumam, kamēr netiks mainīta strīdu šķiršanas kārtība.

Komentāri

Pievienot komentāru