Pasaulē

Wal-Mart piedāvā 4 miljardus dolāru par Dienvidāfrikas Massmart

Ritvars Bīders, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

ASV mazumtirdzniecības gigants Wal-Mart, cenšoties pieteikt savu klātbūtni strauji augošajā Āfrikas tirgū, piedāvājis par 4 miljardiem ASV dolāru pārpirkt Dienvidāfrikas trešo lielāko mazumtirgotāju Massmart, ziņo Reuters.

Wal-Mart, kas ir pasaulē lielākais mazumtirgotājs, kura darbību ASV tirgū negatīvi ietekmējusi globālā ekonomikas krīze, kas samazinājusi ASV patērētāju pirktspēju, tagad cenšas koncentrēties uz izmaksu samazināšanos un paplašināšanos starptautiskā mērogā.

Iegādājoties Massmart, Wal-Mart tiktu nodrošināts ievērojams veikalu tīkls Āfrikas lielākajā ekonomikā, kā arī klātbūtne 13 citās Āfrikas Subsahāras valstīs.

Massmart kopumā pieder aptuveni 280 veikali, kā arī deviņi atšķirīgi mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības tīkli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Wal-Mart par Dienvidāfrikas mazumtirgotāju piedāvā 2,3 miljardiem dolāru

Ritvars Bīders, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mazumtirdzniecības tīkls Wal-Mart izteicis oficiālu pārņemšanas piedāvājumu Dienvidāfrikas konkurentam Massmart, tādējādi cenšoties panākt savu klātesamību vienā no pasaules visstraujāk augošajiem jaunajiem tirgiem, ziņo Reuters.

Wal-Mart par Massmart kontroli piedāvā maksāt 2,3 miljardus ASV dolāru. Massmart saistībā ar šo piedāvājumu norāda, ka sadarbības rezultātā saredz iespējas paplašināt kompānijas darbību citos Āfrikas tirgos, kā arī attīstīt Massmart pārtikas tirdzniecības sektoru.

Sākotnēji Wal-Mart gribēja iegādāties Massmart pilnībā, taču tagad ASV milzis nolēmis iegādāties nedaudz vairāk nekā 50% Dienvidāfrikas konkurentā.

Komentāri

Pievienot komentāru