Internets

Writer.is meklē darbinieku: negarantējam, ka sākumā alga vienmēr tiks samaksāta laikā vai pilnā apmērā

Lelde Petrāne, 11.01.2016

Jaunākais izdevums

«Mēs esam pavisam jauns latviešu startups Writer.is, kas meklē komandas biedru ar programmēšanas iemaņām. Darbs nav labi apmaksāts. Mēs negarantējam, ka sākumā alga vienmēr tiks samaksāta laikā vai pilnā apmērā. Visai komandai alga ir vienāda. Mums nav plaša biroja ar visādām izklaides iespējām, bezmaksas pusdienām, šūpuļtīkliem un slidkalniņiem. Mūsu birojs ir internets. Mēs strādājam katrs no savas pasaules malas, taču satiekamies katru dienu,» tā, meklējot jaunu darbinieku, vēsta Ivars Indriks, tekstu platformas rīka Writer.is dibinātājs.

Mums ir komanda no cilvēkiem, kuri ar «visām četrām» ir noskaņoti panākt, ka līdz 2020. gadam Writer.is dominē kā pasaules interneta medijs. Mūsu komandā ir vieta cilvēkam, kurš ir gatavs pārrakstīt kodu kaut miljons reizes vai visu pārbūvēt no nulles. Komandas biedrs, kurš ir pašmotivēts un disciplinēts, kas vienmēr meklē, kā sevi attīstīt. Mēs meklējam komandas biedru, kas nekad nesaka «tas nav iespējams». Cilvēku, kurš vienmēr atrod kādu apkārt ceļu, kā nonākt pie risinājuma, paskaidro I. Indriks.

Viņš arī uzsver: «Mūsu komandai patīk strādāt pie konkrētiem un izmērāmiem uzdevumiem. Mēs izvairāmies no abstraktām lietām. Mēs regulāri izvirzām sasniedzamus mērķus un tiecamies tos sasniegt. Mūsu komandai vienmēr vienlaicīgi ir tikai viens mērķis, uz ko tiecamies. Un šis mērķis ir konkrēts un izmērāms.»

«Lielākā daļa no startupiem pajūk un izbeidz savu darbību. Bieži vien, jau pirmajos mēnešos. Varbūtība, ka izdosies izveidot pasaules mēroga startupu ir ļoti zema. Un mēs to apzināmies. Un tik un tā mūsu komanda ir neapstādināma. Un šajā komandā ir vieta vēl vienam neapstādināmam programmētājam,» norāda I. Indriks.

Atšķirībā no citiem sociālajiem tīkliem, Writer.is izveido platformu tieši tekstiem, akcentējot vizuālo rakstīšanas funkciju , iepriekš vēstīja laikraksts Dienas Bizness.

Writer.is ir virtuālā piezīmju grāmatiņa ikdienas pierakstiem. Lasītāji var redzēt, kā teksts parādās burtu pa burtam. Šī rīka princips ir līdzīgs citos sociālajos tīklos – Facebook, Twitter, Instagram – ietvertajiem – cilvēks izveido savu profilu, publicē informāciju un seko līdzi tam, ko rakstījuši citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no citiem sociālajiem tīkliem, Writer.is izveido platformu tieši tekstiem, akcentējot vizuālo rakstīšanas funkciju , ceturtdien vēsta Dienas Bizness.

Writer.is ir virtuālā piezīmju grāmatiņa ikdienas pierakstiem. Lasītāji var redzēt, kā teksts parādās burtu pa burtam. Šī rīka princips ir līdzīgs citos sociālajos tīklos – Facebook, Twitter, Instagram – ietvertajiem – cilvēks izveido savu profilu, publicē informāciju un seko līdzi tam, ko rakstījuši citi.

«Katrā sociālajā tīklā mainās saturs – Twitter tie ir īsi citāti, ask.fm uzdod muļķīgus jautājumus un saņem tādas pat atbildes, Instagr.am ir fotogrāfijas, Tumblr – kustīgās bildītes, Writer.is – savas pārdomas. Writer.is vajadzīgs cilvēkiem, kuri vēlas izpausties, turklāt nevajag nekādas tehniskās zināšanas, kā, piemēram, lai izveidotu blogu Wordpress,» raksturo Ivars Indriks, Writer.is līdzdibinātājs. Vaicāts, vai tas ir vēl viens sociālais tīkls, viņš atbild apstiprinoši, tomēr norāda, ka īpaši šo aspektu neizceļ, jo viņa skatījumā šodien visam internetā jādarbojas kā sociālajam tīklam. «Mūsu mērķis ir radīt platformu, kurā atrodoties, cilvēks iedziļinās stāstā, nevis ātri pārskrien pāri virsrakstiem un bildītēm. Tie, kuri lasa ātrāk, var nomainīt ātrumu, kādā veidojas teksti,» teic Ivars. Runājot par to, cik daudz sociālo tīklu viens cilvēks spēj lietot, otrs Writer.is dibinātājs Artis Trekters norāda, ka agrāk cilvēki bija uzticīgi vienam, bet tagad izmanto vairākas platformas, piemēram, pat vairākus līdzīga veida komunikācijas rīkus – Skype, Facebook, Messenger, WhatsApp u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas uzņēmēji atzīstas savās kļūdās: Ivars Indriks, tekstu platformas rīka Writer.is dibinātājs

Anda Asere, 13.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobris ir Kļūdu atzīšanas diena (Day for Failure), kuras mērķis ir izcelt to, ka aiz lieliskiem panākumiem bieži vien slēpjas šādas tādas kļūdas un neveiksmes.

DB aptaujāja Latvijas uzņēmējus, lai noskaidrotu viņu pieredzi. Šīs dienas gaitā publicēsim uzņēmēju pārdomas!

Mācāmies no savām kļūdām

Ivars Indriks, tekstu platformas rīka Writer.is dibinātājs:

«Viena no lielākajām kļūdām ir bijusi sadrumstalota uzmanība un fokusa trūkums. Šo kļūdu tikai ar laiku var iemācīties un saprast.

Mērķējot uz lielām lietām un lieliem panākumiem, ir nepieciešams daudz enerģijas. Taču, ja enerģija ir izkliedēta uz visām pusēm, neko zīmīgu sasniegt nevar. To var salīdzināt ar saules gaismu – tā patīkami silda, ja ir izkliedēta, taču, laižot saules gaismu caur palielināmo stiklu, rodas koncentrēta enerģija, ar kuru var pat aizdedzināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noskaidrotas TechHub Academy finālistu komandas

Lelde Petrāne, 26.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TechHub Riga žūrija šodien izziņojusi desmit tehnoloģiju iesācējuzņēmumu komandas, kas piedalīsies TechHub Academy 10. februārī.

Žūrijas darbs nebija viegls, jo dalībai TechHub Academy šoreiz tika saņemti vairāk nekā 50 spēcīgi un profesionāli tehnoloģiju iesācējuzņēmumu komandu pieteikumi no 10 valstīm, to skaitā ASV, Vācijas, Lielbritānijas un Skandināvijas.

10 izvēlētās komandas konsultēs pieredzējuši starptautiski mentori, investori un komunikācijas eksperti, kuri vērtēs un palīdzēs uzņēmumiem attīstīt savu biznesa stratēģiju. Piecas labākās komandas piedalīsies Pitch Battle ideju sacensībās konferences TechChill Baltics 2016 ietvaros, prezentējot savu ideju vairāk nekā 400 dalībnieku auditorijai un cīnoties par galveno balvu.

TechHub Academy finālisti ir:

Komentāri

Pievienot komentāru