Ražošana

Yappy Kids: Ražotāji joprojām ir mūsu lielākā sāpe

Armanda Vilcāne, 22.05.2019

Zīdaiņu mēbeļu ražotāja SIA Yappy Kids valdes loceklis un vadītājs Vadims Frolovs.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Regulāras un pietiekamas investīcijas zīmolā ir ļoti nozīmīgas, jo tieši tas dod produktam pievienoto vērtību, DB norāda zīdaiņu mēbeļu ražotāja SIA Yappy Kids valdes loceklis un vadītājs Vadims Frolovs.

SIA Yappy Kids apgrozījums pēdējos četros gados teju četrkāršojies, pērn sasniedzot 540 tūkstošus eiro. Tas nodrošinājis uzņēmumam vietu laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā. Tuvākajos trīs gados SIA Yappy Kids iecerējis sasniegt vismaz viena miljona eiro lielu apgrozījumu.

Potenciāls liels

2015. gadā tirgū ienācām ar diviem bērnu gultiņu modeļiem, nekā cita nebija, atminas V. Frolovs. «Uzreiz sākām darbību visās trijās Baltijas valstīs, un jau pirmajā gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 146 tūkstošus eiro. Latvija, Lietuva un Igaunija joprojām ir mūsu pamata tirgus, taču šobrīd savu produkciju eksportējam arī uz vairākām citām valstīm, to starpā ir Slovēnija, Norvēģija, Čehija, Austrija, Vācija, Gruzija un ASV. Tāpat ievērojami paplašinājies arī mūsu sortiments – pašlaik klientiem piedāvājam ap 100 dažādu preču. Mums ir vairāki gultiņu modeļi, katrs pieejams vismaz divās krāsās, pārdodam arī kumodes, zīdaiņu matračus un gultas veļu,» stāsta uzņēmuma vadītājs. Lai gan Yappy Kids finansiālie rezultāti jau kopš pastāvēšanas sākuma bija labi, būtiskākās problēmas sagādāja uzticamu sadarbības partneru atrašana.

«Mums pašiem nav savas ražotnes, tāpēc viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem sākotnēji bija atrast spēcīgu uzņēmumu, kas par atbilstošu cenu ir spējīgs izgatavot augstas kvalitātes produktu. Tas bija un joprojām ir ļoti sarežģīti. Uzskatu, ka mēs varam notirgot daudz vairāk, taču ražotāji joprojām ir mūsu lielākā sāpe. Ne vienmēr runa ir par cenu, bieži vien lielākās problēmas ir ar produkta kvalitāti. Šobrīd sadarbojamies ar vairākām ražotnēm gan Latvijā, gan Igaunijā, un jāatzīst, ka pagāja gandrīz trīs gadi, kamēr atradām stabilus ražotājus un vienojāmies par pieņemamiem sadarbības nosacījumiem,» pauž V. Frolovs. Paši par savas ražotnes atvēršanu Yappy Kids pagaidām nedomā. «Tas noteikti ir to ieguldījumu vērts, taču tādā gadījumā nepieciešams piesaistīt nozares profesionāļus – ražotājus, kuri veiksmīgi palīdzētu attīstīt tieši ražotni. Es esmu pārdevējs, un mums visiem ir jādara tas, ko protam vislabāk,» uzskata uzņēmējs.

Uzņēmuma lielākais un ambiciozākais mērķis ir trijos gados sasniegt viena miljona eiro lielu apgrozījumu, nākotnes plānus ieskicē V. Frolovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot aptuveni 20 000 eiro, Latvijas bērnu mēbeļu ražošanas un pārdošanas uzņēmums SIA Yappy Kids Rīgā, Zemitāna ielā atklās izstāžu zāli, kurā varēs aplūkot uzņēmuma ražotās mēbeles, informē uzņēmuma valdes loceklis un vadītājs Vadims Frolovs.

Jaunajā izstāžu zālē uzņēmuma klientiem būs iespēja iepazīties ar dažādām precēm, ieskaitot gultiņas, kumodes, matračus un bērnu gultas veļu. Tāpat uzņēmums saviem klientiem izveidojis atpūtas zonu.

«Bērna piedzimšana vienmēr ir saistīta ar raizēm. Jo tik daudz kas jāizvēlas un jāiegādājas: ratiņi, autokrēsls, pirmais apģērbs, vanniņa, komplekts uz dzemdību namu un, protams, vieta, kur bērns pavadīs savas dzīves pirmo mēnešu lielāko daļu – gultiņa. Liekas, ka izvēlēties gultiņu nav grūti, bet ir dažādi aspekti: materiāls, funkcionalitāte, izmērs, krāsa, forma utt,» komentēja SIA Yappy Kids valdes loceklis un vadītājs Vadims Frolovs.

DB jau rakstīja, ka SIA Yappy Kids apgrozījums pēdējos četros gados teju četrkāršojies, pērn sasniedzot 540 tūkstošus eiro. Tas nodrošinājis uzņēmumam vietu laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā. Tuvākajos trīs gados SIA Yappy Kids iecerējis sasniegt vismaz viena miljona eiro lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru