Jaunākais izdevums

Par Latvijas Valsts prezidentu ievēlēts valdošās koalīcijas izvirzītais Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas direktors Valdis Zatlers.

Pēc ievēlēšanas, pateicoties Saeimas deputātiem par uzticību, jaunievēlētais prezidents pauda apņēmību vienot mērķus un ideālus. "Mans uzdevums ir vienot tautu," tā preses konferencē pēc ievēlēšanas paziņoja V. Zatlers.

Par Valdi Zatleru aizklātā balsošanā nobalsoja 58 Saeimas deputāti, par opozīcijā esošā Saskaņas centra izvirzīto bijušo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aivaru Endziņu – 39 parlamentārieši, savukārt viens deputāts nobalsoja pret abiem kandidātiem.

Par V. Zatleru nodoto balsu skaits liek domāt, ka par viņu balsojusi ne tikai valdošā koalīcija, bet arī Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, taču šī politiskā spēka līderis Jakovs Pliners Db teica, ka viņa frakcija balsojusi par A. Endziņu, bet V. Zatlera atbalstītāji, acīmredzot, bijuši arī Jaunā laika un Saskaņas centra vidū. Jaunā laika priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš gan to noliedz.

Izvairās skaidru atbilžu

Līdzšinējā slimnīcas direktora ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā ar gavilēm uztvēra vairāki simti cilvēku, kas bija pulcējušies pie Saeimas, lai atbalstītu V. Zatleru.

Savukārt daudzie A. Endziņa atbalstītāji V. Zatleru, kurš pēc ievēlēšanas iznāca no Saeimas nama sasveicināties ar saviem atbalsttājiem, sagaidīja ar saucieniem: "Aploksnes! Aploksnes!" un "Zagļi!".

Paša V. Zatlera ticību savai spējai mazināt sabiedrības sašķeltību tas gan nemazināja. "Es strādāšu, lai jūs justos tā, it kā visa tauta būtu mani ievēlējusi," tā V. Zatlers atbildēja uz Db jautājumu, vai viņš atbal-stītu Satversmes grozījumus, kas Valsts prezidenta ievēlēšanas tiesības piešķirtu tautai, apzinoties, ka tādā gadījumā viņš šajā amatā netiktu ievēlēts.

Jautājumu par prezidenta ievēlēšanas kārtības maiņu jau iepriekš ierosinājusi V. Zatleru atbalstošā Tautas partija, bet pēc vakar notikušās Valsts prezidenta ievēlēšanas gatavību šādai diskusijai pauž arī opozīcijā esošais Jaunais laiks. V. Zatlers skaidru atbildi par attieksmi pret iespējamiem Satversmes grozījumiem nesniedza, norādot, ka šis jautājums būtu jāizlemj sabiedrībai.

Visai neskaidri jaunievēlētais prezidents atbildēja arī uz jautājumu par to, vai viņš būtu gatavs atlaist 9. Saeimu, ja atklātos, ka liela daļa parlamenta deputātu ir saņēmuši pretlikumīgu finansējumu – pēc V. Zatlera teiktā, šādi fakti būtu jāvērtē pašai Saeimai.

Izvairīgi V. Zatlers atbildēja arī uz jautājumiem par to, vai fakts, ka par Valsts prezidentu kļuvis cilvēks, kas atzinis, ka no saviem pacientiem pieņēmis materiālas pateicības un tās nav deklarējis, nenozīmē korupcijas legalizāciju Latvijā.

Nomaksāšot nodokļus

Viņš nākamnedēļ došoties uz VID un lūgšot skaidrot, kā nomaksāt nodokļus par pacientu "pateicībām". VID ir paziņojis, ka tās ir jādeklarē un par tām jāmaksā nodokļi, ziņo LETA. Pašreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga ar preses sekretāres starpniecību aģentūrai LETA paudusi, ka V. Zatlera ievēlēšana pamudinās Veselības ministriju ķerties pie šīs problēmas risināšanas. «Tādi ienākumi kā V. Zatleram bijuši gandrīz visiem Latvijas ārstiem,» tā V. Vīķe – Freiberga, kas drīz pēc ievēlēšanas telefoniski apsveikusi savu pēcteci ar ievēlēšanu valsts pirmās amatpersonas godā. "V. Zatleram vēlu, lai viņa mugurkauls būtu stiprs ne tikai fiziskā, bet arī politiskā nozīmē," tā nu jau bijušais sāncensis A. Endziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīgas satiksme informatīvajai kampaņai TURIES! tērēs ap desmit tūkstošiem latu

Lelde Petrāne, 29.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme sākusi informatīvu kampaņu TURIES!, kuras mērķis esot pievērst pasažieru uzmanību drošai braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā.

Kā norādīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis, Rīgas satiksme, «organizējot informatīvi sociālo reklāmas kampaņu TURIES!, balstījās uz faktu, ka 2011.gadā pieaudzis to pasažieru skaits, kuri guvuši dažāda veida traumas, sabiedriskā transporta līdzeklim strauji bremzējot. Tā, piemēram, 2010.gadā ir fiksēti 127 krišanas gadījumi sabiedriskajā transportā, savukārt 2011.gada desmit mēnešos pasažieru krišanas gadījumi jau sasnieguši 158».

Par kampaņas TURIES! galveno informatīvo kanālu, taupot finanšu līdzekļus, esot izvēlēti sabiedriskā transporta līdzekļu saloni. Tajos ir izlīmētas atgādinoša rakstura uzlīmes ar aicinājumu turēties, kā arī monitoros tiek pārraidīti video klipi. Tāpat kampaņas ietvaros ir izvietoti informatīva rakstura atgādinājumi sabiedriskā transporta pieturvietās ar aicinājumu sabiedriskajā transporta līdzeklī turēties. Masu medijos reklāma esot izvietota ar nosacījumu, ka tai tiek piemērota speciāla cena kā par sociālo reklāmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

10 baušļi pieklājīgai braukšanai

, 10.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ plašākai publikai tika prezentēti 10 pieklājīgas braukšanas principi Braucam tuvāk ideālam!, kuru izstrādē tika iesaistīti satiksmes eksperti un autovadītāji.

picturegallery.c1cdbb8a-0fdd-4522-b6f6-ab174b612953

SEB līzinga direktors Ints Krasts atklāj: "Mēs kā viena no lielākajām auto līzinga kompānijām uzskatām, ka esam līdzatbildīgi par to, kas notiek uz mūsu ceļiem. Autobraucēji ir mūsu klienti, un mēs zinām, ka daudzus uztrauc situācija, kas pašlaik ir novērojama Latvijā. To nav iespējams izmainīt dienas, nedēļas vai pat vairāku mēnešu laikā – sabiedrības ieradumi mainās ļoti lēni, tādēļ pieklājīgas braukšanas principu izstrāde ir pirmā, bet noteikti ne pēdējā kampaņas Par drošu un laipnu satiksmi daļa. Gribu aicināt arī visus Latvijas iedzīvotājus, braucot ar automašīnu, aktīvi padomāt par savu paša braukšanas stilu un būt laipnākiem vienam pret otru!"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā zīmola komunikācijas maiņu Latvijas tirgū īstenojis piena produktu zīmols Actimel.

Pārmaiņu pamatā ir pāreja no racionālas komunikācijas par Actimel labvēlīgo ietekmi uz veselību uz emocionālu komunikāciju ar #StayStrong uzmundrinājumu. #StayStrong jeb #turies atklāj zīmola jauno pozicionējumu, kas izceļ ikdienā nepieciešamo pozitīvo izturību.

«Iekšējais spēks slēpjas attieksmē – šādu ziņu vēlamies nodot mūsu auditorijai,» saka Gunta Jurča, Danone mārketinga vadītāja Baltijas valstīs. «Šīs pārmaiņas ir nozīmīgs lēciens komunikācijā, jo īpaši zīmolam, kas iepriekš fokusējies uz produkta funkcionālo vēstījumu.»

Globālā #StayStrong ziņojuma adaptācijai Latvijā piesaistīts arī vēstnieks – Rīgas Improvizācijas teātra aktieris Jānis Rozenvalds. Komunikācija īstenota arī sociālajos tīklos ar #turies un #StayStrong mirkļbirkām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju par modes lietu politiķu vidū ir kļuvusi spriešana par nepieciešamību atvērt Satversmi un kaut ko tajā pamainīt.

Nu jau ilgu laiku tiek spriests, ļaut vai neļaut Valsts prezidentam, bez referenduma rīkošanas, atlaist Saeimu. Pagaidām gan šī iecere kaut kā negūst deputātu vairākuma atbalstu, taču nav izslēgts, ka nākamgad, īsi pirms pašvaldību vēlēšanām, tīri aiz nepieciešamības uzspodrināt savu apsūbējušo tēlu, politiķi ar balsojuma palīdzību var pateikt, Valdi Zatler, ja ļoti gribas, vari mūs atlaist!

Taču, kā zināms, atverot kādu likumu, tajā var paspēt sadarīt brīnumumu lietas. Piemēram atjaunot 81. pantu, kurš tikai Aigara Kalvīša valdības laikā no pamatlikuma tika izņemts. Pirmām kārtām jānorāda, ka konstitūcijai tomēr nebūtu jābūt tam dokumentam, kurš tiek vērts vaļā un ciet ar apskaužamu regularitāti plus vēl atkarībā no politiķu garastāvokļa maiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazā biznesa skaistums – plānots un ar apdomu vadīts darbs, kurā īpašnieks ir sev saimnieks

Programmētājs Ingus Bukšs kādu laiku strādājis algotu darbu, bet tad, apstākļiem mainoties, meklējis kaut ko savu un izveidojis uzņēmumu ar ironisku nosaukumu Tup un Turies. Viņa kaislība ir Apple Mac datori, un tāpēc arī radīts Macforums.lv. Šobrīd bizness reducējies līdz serveru uzturēšanai un servera vietas nomai jeb hostingam un mājaslapu izveidei.

Noturēt cepures

«Hostings ir samērā vienkāršs bizness, kamēr viss ir kārtībā, bet apmēram reizi gadā jau arī kaut kas brūk, un, kad tas brūk, pilnīgi dzirdu, kā es sirmoju,» noteic Ingus. Ir jāsaprot, ka «tie nav vienkārši 200 klienti; tanī brīdī viņiem nedarbojas e-pasti, un bizness būtībā apstājas. Visi zvana, visiem vajag. Ir jau savs puds sāls apēsts un izstrādāta stratēģija, paredzēti varianti, bet, ja es nespēšu diennakts laikā atrast risinājumu, viņi pacels cepuri un aizies.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Kampaņā Turies pie karotītēm! mudinās izvēlēties Latvijā ražotu produkciju

Dienas Bizness, 09.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar kampaņu Turies pie karotītēm! Iedzīvotāji tiek aicināti izvēlēties kvalitatīvu, Latvijā ražotu produkciju, kas marķēta ar Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmēm, kā arī pievērst uzmanību informācijai, kas norādīta uz produktu etiķetēm, informē Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF).

Federācijas aptauja Pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā, kas veikta, gatavojoties kampaņai, liecina, ka Zaļā karotīte ir atpazīstamākā no pārtikas produktu kvalitātes zīmēm Latvijā, un arī tās jaunāko māsu – Bordo karotīti – atpazīst gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju.

Aptauja liecina, ka pārtikas izvēlē galvenais kritērijs iedzīvotājiem joprojām ir cena (79%), taču 71% aptaujāto uzsvēruši arī kvalitātes nozīmi. Kā sava veida iepirkšanās ceļvedis pārtikas iegādē iedzīvotājiem kalpo kvalitātes zīmes uz iepakojuma – 74% aptaujāto tām pievērš uzmanību, sevišķi, ja tiek lemts par kāda jauna produkta iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Svētki kā indikators lojalitātei pret vietējo

Raivis Bahšteins, DB viedokļu redaktors, 24.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešiem trūkst patriotisma par pašmāju pārtikas ražotāju produkciju, bet vēl mazāk tā ir mūsu mazumtirgotājiem

Turies pie sarkanbaltsarkanās karotītes! Tā, pārfrāzējot nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kampaņas saukli, varētu mudināt iedzīvotājus Lieldienu galdam izvēlēties vietējos produktus. Ņemot vērā citzemju pārtikas produktu ievērojamo patēriņu, «vidējam pircējam» uzklāt svētku galdu tikai ar pašmāju produktiem būtu zināms izaicinājums. Vienlaikus – arī iespēja demonstrēt lojalitāti pašmāju lauksaimniecības produkcijai un mūsu zemē tapušiem produktiem. Pircējiem tā būtu arī izdevība pārvērtēt iepirkšanās paradumus. Varbūt dienišķā maize vai olas krāsošanai un ripināšanai nav jāmeklē lielveikala bezpersoniskajās aukstuma vitrīnās, bet gan tiešās pirkšanas pulciņā vai pat bioloģiskā zemnieka sētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kā panākt, ka virtuves iekārtas strādā Tavā labā – 5 padomi skapīšu iekārtošanā

Sadarbības materiāls, 18.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdiena gatavošana mājās ir lielisks veids, kā sekot līdzi savai veselībai un fiziskajai formai, gatavojot tādu ēdienu, kas atbilst tieši Tavām vēlmēm un vajadzībām. Pie tam, vakariņu taisīšana darba dienas beigās var būt ļoti relaksējošs process. Protams, tas ir relaksējoši vienīgi tad, kad virtuvē valda kārtība. Daudzi no jums noteikti būs saskārušies ar situāciju, kad plaukti ir piekrauti ar dažādām garšvielām, traukiem un inventāru, līdz vienā brīdī kļūst neiespējami tajos orientēties.

Virtuves iekārtas ir paredzētas tam, lai ēst gatavošana būtu ērta un patīkama, tāpēc svarīgi virtuves vidi uzturēt tīru un kārtīgu. Raksta turpinājumā piedāvājam dažus vienkāršus soļus, kas ātri vien palīdzēs tikt pie sakārtotiem skapīšiem!

1. Sāc ar virtuves skapīšu atbrīvošanu

Tas ir pirmais solis, lai tiktu pie sakārtotiem virtuves skapīšiem. Sāc ar to iztukšošanu, visus priekšmetus novietojot trīs atsevišķās kaudzēs – ārā mešanai, pārdošanai vai ziedošanai un atstāšanai. Kad visi plaukti un skapji ir tukši, sāc ar atbrīvošanos no nevajadzīgajām mantām, un tikai tad pievērsies lietām, ko grasies paturēt. Tādā veidā Tev būs vieglāk orientēties un saprast, cik daudz vietas būs nepieciešams atvēlēt atstājamajiem priekšmetiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV uzņēmuma "SpaceX" dibinātājs miljardieris Īlons Masks izsaucis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz dueli par Ukrainu, Kremļa saimniekam adresētu izaicinājumu publicējot sociālajā tīklā "Twitter".

"Ar šo paziņojumu es izaicinu Vladimiru Putinu uz dueli. Likme ir Ukraina," savā oficiālajā tvitera profilā ierakstījis uzņēmējs.

"Vai jūs piekrītat šai kaujai, Kremli?" nākamajā ierakstā jau vaicāja Masks, ierakstā iekļaujot Kremļa oficiālā tvitera profila vārdu.

Jau 5.martā Masks dalījās ar video, kurā viņš sarunājas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Tajā pašā dienā viņš ierakstīja tviterī: "Turies stingri, Ukraina."

Viņš arī piebilda: "Jūtu līdzi dižajiem Krievijas cilvēkiem, kas to nevēlas."

Pēc Krievijas 24.februāra iebrukuma Ukrainā Masks nodrošināja Ukrainai piekļuvi "SpaceX’ satelītu interneta sistēmai.

Zelenskis pateicās Maskam tviterī: "Esmu pateicīgs viņam par atbalstu Ukrainai vārdos un darbos."

Komentāri

Pievienot komentāru