Citas ziņas

Zatlers vērtē vairākas iespējas, kā iesaistīties politikā pēc Valsts prezidenta pilnvaru beigām

LETA, 11.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Valdis Zatlers patlaban vērtē vairākas iespējas, kā iesaistīties politiskajā dzīvē pēc Valsts prezidenta pilnvaru beigām 7.jūlijā, intervijā laikrakstam Diena sacīja Zatlers.

«Līdz pilnvaru beigām būšu politiski neitrāls, bet es konsultēšos ar visiem politiķiem, kuri vēlēsies ar mani konsultēties, un ar daudziem cilvēkiem ārpus politikas, lai noskaidrotu, kas ir labākais veids, kā panākt mērķi - godīga, labi pārvaldīta Latvija, Saeima un valdība bez oligarhiem,» sacīja Zatlers.

Konkrētus plānus Zatlers neatklāja, taču atzina, ka viņam ir vīzija, kas top. Zatlers patlaban arī tiekoties ar daudziem sabiedrībā pazīstamiem un mazāk zināmiem cilvēkiem, lai saprastu, cik daudzi ir gatavi iet politikā, lai īstenotu šo mērķi kopā ar viņu. Zatlers neizslēdza iespēju, ka nākamajās, iespējams, Saeimas ārkārtas vēlēšanās, piedalīsies kāds jauns politiskais spēks, kas būs gatavs uzņemties tiešo varu pār politiskajiem procesiem.

«Man pat cilvēki, kas dibinājuši nelielas partijas, ir teikuši - mēs jums dāvināsim partiju, tikai dariet kaut ko tautas labā,» sacīja Zatlers, piebilstot, ka patlaban viņš saņem daudz vairāk vēstuļu nekā iepriekšējos gados, tostarp nevalstisko organizāciju atbalsta vēstules.

Zatlers intervijā atklāj, ka vēlas tikties ar vairākām nevalstiskām organizācijām, lai uzzinātu, cik liels atbalsts varētu būt tautas kustībai, kas atbalstītu pārmaiņas valstī.

«Lai tās būtu neatgriezeniskas, nepietiks tikai ar politiķiem. Tam būs vajadzīgs tautas atbalsts. Ir svarīgi, lai cilvēki piedalās, lai ir sajūta, ka pārmaiņu process pieder man un no katra ir atkarīgs, vai mums izdomās. Nevienā brīdī nedomāt, ka tur jau būs visi vecie vēži tajās pašās kulītēs un ka mums jau nekas nesanāks. Mums ir jāiet ar skaidru domu: ja katrs ies, tad sanāks,» sacīja Zatlers.

Valsts prezidents arī norāda, ka pirms vēlēšanām partiju apvienībai "Vienotība" bija viens skaidrs mērķis - uzvarēt vēlēšanās, un jau nākamajā dienā pēc vēlēšanām bija jāizvirza jauns mērķis, bet tas netika izdarīts.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera pilnvaru termiņš beigsies 7.jūlijā. Saeima par jauno prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta parlamentā ievēlēto deputātu Andri Bērziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru