Ražošana

Zelta Druvas apgrozījums audzis par 16%

Žanete Hāka, 17.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības uzņēmuma SIA Agrofirma Zelta Druva apgrozījums pērn sasniedzis 3,512 miljonus latu, kas salīdzinājumā ar 2011.gadu ir par 16,23% vairāk, liecina Lursoft dati.

2,27 miljonus latu no uzņēmuma kopējā neto apgrozījuma sastādījuši ieņēmumi no svaigpiena realizācijas Latvijā, otrs lielākais ieņēmumu avots bijis kviešu realizācija (627,5 tūkstoši latu), bet spēkbarības maisījuma realizācija bijusi 199,37 tūkstoši latu.

Augstais apgrozījums uzņēmumam ļāvis arī ierindoties starp Dobeles novada lielākajiem uzņēmumiem. Vēl ievērojamāk nekā apgrozījums aizvadītajā gadā pieaugusi lauksaimniecības uzņēmuma peļņa, kura palielinājusies no 60,45 tūkstošiem latu 2011.gadā līdz 298,7 tūkstošiem latu pērn.

Pagājušais gads bijis raksturīgs ar labām graudu un augkopības kultūru ražām, bet grūtībām novākšanā un realizācijā, ko radīja paaugstinātais mitrums, norāda uzņēmums.

Šajā gadā uzņēmums paredzējis pēc būtiskiem rekonstrukciju darbiem vairāku gadu garumā stabilizēt lopkopības ražošanas nozari.

SIA Agrofirma Zelta Druva galvenais darbības veids ir lauksaimniecība, pamatā piena lopkopība. Uzņēmums ražo arī liellopu gaļu, rapsi, pārtikas un lopbarības graudus, kā arī citu lopbarību savām vajadzībām.

SIA Agrofirma Zelta Druva reģistrēta 1992.gada aprīlī un sākotnēji strādājusi kā Paju sabiedrība – agrofirma Zelta druva. Uzņēmuma lielākie kapitāldaļu turētāji ir Edgars Silakalns un Ēriks Ludis Gailītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes grupa Food Union godinājusi labākos ražotņu AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks svaigpiena piegādātājus 2015.gadā. Zemnieki tika godināti par ievērojamiem panākumiem savu saimniecību ražošanas efektivitātes uzlabošanā un attīstībā, kā arī par pienesumu Latvijas piensaimniecības attīstībai kopumā. Pasākums pulcēja 300 zemniekus no visas Latvijas.

Kopumā septiņās nominācijās – Par nozīmīgu ieguldījumu piensaimniecības attīstībā Latvijā, Par efektīvu saimniekošanu un un kvalitatīvu svaigpiena ražošanu, Par lielāko svaigpiena daudzuma piegādi, Par veiksmīgu sadarbību un aktīvu iesaisti piensaimniecības veicināšanā, Par ilglaicīgu un lojālu sadarbību, Par centību un nominācijā Latvijas piensaimniecības patrioti – Food Union apbalvoja 31 piena piegādātāju no visas Latvijas.

Nominācijā Par nozīmīgu ieguldījumu piensaimniecības attīstībā Latvijā apbalvojumus saņēma SIA Kalnāji īpašnieks Vladislavs Butāns Tukuma novadā, SIA Agro-Kaķenieki īpašnieks Vasilijs Pravdivecs Dobeles novadā, SIA Pampāļi īpašnieks Jānis Vaļko Saldus novadā, A/S LIS Latgale īpašniece Valentīna Sarkane no Viļānu novada un J. Gierkena Z/S īpašnieks Juris Gierkens no Krimuldas novada.

Komentāri

Pievienot komentāru