Tirdzniecība un pakalpojumi

Zepter darbības rādītāji pasliktinājušies

Žanete Hāka, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Tirdzniecības uzņēmuma SIA Zepter International Baltic neto apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 679,5 tūkstošus latu, kas ir par 19% mazāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Lursoft dati.

Pārskata gadu Zepter noslēdzis ar 112,6 tūkstošu latu lieliem zaudējumiem.

Plānojot savu darbību šajā gadā, Zepter norāda, ka šogad iecerēts iesaistīt darbā pēc iespējas vairāk darbinieku, piešķirot plašākas iespējas ienākumu gūšanai. Ņemot vērā, ka šogad paredzēts tirdzniecībā ieviest jaunas produktu līnijas, uzņēmuma vadība cer, ka šogad patērētāju pirktspēja nemazināsies, un uzņēmumam izdosies sekmīgi attīstīties.

Lursoft datu bāzēs pieejamā informācija vēsta, ka Zepter īpašnieks ir Šveices uzņēmums UBA United Business Activities Holding AG, savukārt uzņēmuma valdē darbojas Marina Blohina un Konstantīns Tjagņirjadko.

Zepter piedāvā metāla traukus un galda piederumus, ūdens attīrīšanas sistēmas mājsaimniecībai un citas preces

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiztur viltotas Zepter produkcijas izplatītājus

Dienas Bizness, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Republikas Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes operatīvo darbību rezultātā ir aizturētas personas, kas Latvijas teritorijā izplatīja traukus un nažus, kuri tika pasniegti kā starptautiskā uzņēmuma Zepter ražoti.

Šā gada aprīlī uzņēmums Zepter International Baltic sāka saņemt informāciju no vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotājiem par apšaubāmas produkcijas ar zīmolu Zepter izplatīšanu tirdzniecības centru autostāvvietās un degvielas uzpildes stacijās. Izpētot iegūtās ziņas un apskatot pārdoto preču paraugus, uzņēmuma Zepter International Baltic pārstāvji konstatēja, ka neviens no virtuves mājturības priekšmetiem, kas iegādāts uz ielas, nav uzņēmuma Zepter izstrādājums, un vērsās Latvijas Republikas tiesībaizsardzības iestādēs.

Latvijas Valsts policijas darbinieki pēc tam veica kontrolpirkumu un aizturēja personas, kas izplatīja traukus un galda piederumus, uzdodot tos par uzņēmuma Zepter ražojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Uzdarbojas krāpnieki, kas izmanto Zepter vārdu

Lelde Petrāne, 17.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir konstatēts jauns krāpniecības veids, kad nelikumīgi tiek izmantots starptautiskā uzņēmuma Zepter nosaukums. Nenoskaidrotas personas vēršas labdarības un komerciālās organizācijās un izkrāpj no tām naudu, ķīlā atstājot produkciju. Turklāt, izmantojot stāstu par produkcijas paraugiem, kas palikuši pēc izstādes, blēži sabiedriskās vietās, tostarp tirdzniecības centru autostāvvietās, izplata it kā Zepter ražojuma traukus, nažus un galda piederumus. Oficiālie pārstāvji Zepter International Baltic brīdina par krāpniecību un aicina neiegādāties šos izstrādājumus.

Jūnija sākumā solīdi ģērbies vīrietis, kas uzdevās par uzņēmuma Zepter pārstāvi, uz kādu labdarības fondu atveda traukus, apgalvojot, ka tie palikuši pēc tikko noslēgušās izstādes un viņš tos plāno dāvināt pensionāriem. Aizbildinoties ar to, ka viņš kavē lidmašīnu, vīrietis, kas stādījās priekšā kā Tomass Breiners, palūdza samaksāt drošības naudu 3500 eiro apmērā. Viņš paziņoja, ka šo summu varēs saņemt atpakaļ pēc divām dienām, ierodoties uz tikšanos ar uzņēmuma Zepter direktoru Latvijā. Saņēmis naudu un atstājis traukus, viltvārdis pazuda nezināmā virzienā. Tāpat kā citos patērētāju apkrāpšanas gadījumos, arī šoreiz par Zepter produkciju tika uzdoti citu uzņēmumu izstrādājumi: Zillinger piederumi un Zephyr trauki. Agrāk ir konstatēti gadījumi, kad, uzdodot par Zepter, tika pārdoti Zeppelin, Solingen un Hanssen trauki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā turpina rosīties krāpnieki, kas izplata sliktas kvalitātes traukus, nažus un galda piederumus, uzdodot tos par Zepter produkciju. Blēži darbojas sabiedriskās vietās, jo īpaši tirdzniecības centru autostāvvietās, brīdina Zepter International Baltic oficiālie pārstāvji.

Krāpšanas shēma ir vienkārša. Parasti solīdi ģērbusies persona nejaušiem garāmgājējiem degvielas uzpildes stacijās un autostāvvietās tirdzniecības centru tuvumā piedāvā ar atlaidi iegādāties dažādu zīmolu izstrādājumus, nosaucot tos par Zepter produkciju. Turklāt viņš uzdodas par Zepter vadītāju no citas valsts, bieži vien Polijas, un pamato savu piedāvājumu ar to, ka viņam ir palikuši produkcijas paraugi no izstādes, kurus viņš nevar paņemt līdzi lidmašīnā.

Ir konstatēti gadījumi, kad kā Zepter produkcija šādā veidā tika pārdoti Zillinger, Zephyr, Zeppelin, Solingen un Hanssen trauki un piederumi. Rīkojoties atjautīgi, krāpnieki ir piemānījuši arī juridisko personu pārstāvjus un iekasējuši no viņiem drošības naudu par traukiem, kurus it kā plāno ziedot organizācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru