Citas ziņas

Zināmi ES fotokonkursa Breaking stereotypes uzvarētāji

, 19.10.2007

Jaunākais izdevums

Par Eiropas Savienības fotokonkursa Breaking Stereotypes uzvarētāju no vairāk nekā 600 visas Eiropas Savienības studentu vidus ir atzīts fotomākslas students no Polijas, informēja kampaņas Par dažādību. Pret diskrimināciju nacionālā korespondente Latvijā Ieva Kustova.

Krzysztof Gołuch, kurš studē Silēzijas Universitātes Radošās Fotomākslas institūtā Opavā, Čehijā, pārsteidza tiesnešus ar savu foto, kurā bija redzams cienījama vecuma vīrietis ratiņkrēslā pie kāpņu posma - tā ir pārdomas rosinoša metafora par daudzajiem šķēršļiem un diskriminācijas formām, ar kurām cilvēki saskaras ikdienas dzīvē.

Labākās fotogrāfijas pašlaik ir apskatāmas ceļojošajā izstādē visā Eiropā. Tā tika atklāta šonedēļ Briselē, kur iepretim Eiropas Komisijas galvenās mītnes ieejai ir apskatāma brīvdabas foto ekspozīcija.

Dažādībai veltītais Eiropas foto konkurss tika uzsākts 2007. gada martā informatīvās kampaņas Par dažādību. Pret diskrimināciju. ietvaros un kā Eiropas Vienādu iespēju gada – 2007 elements. Konkursa mērķis bija palīdzēt studentiem saprast, kā dažādība var bagātināt mūsu sabiedrību. Tā arī bija iespēja ieklausīties ES studentu viedokļos un noskaidrot, kā viņi izprot un uztver diskrimināciju.

Starptautiska fotogrāfu, profesoru un diskriminācijas novēršanas ekspertu žūrija izvēlējās trīs pirmo vietu ieguvējus. Žūrija pamatoja savu izvēli šādi: ''No pirmā acu uzmetiena uzvarējusī fotogrāfija izraisa dziļas vientulības un bezpalīdzības sajūtu. Skatītāju šim attēlam piesaista tieši šis nevarīgums un tukšums. Noteiktu diskriminācijas aspektu, proti, vecuma un kustībnespējas, atveide ļauj fotogrāfijai atstāt paliekošu iespaidu gan vizuālā, gan emocionālā līmenī. Tā rosina pārdomas, pamudinot tos, kuri lūkojas uz šo attēlu, izteikt savu viedokli un nostāties pret diskrimināciju.''

Nora Krauss, vācu studente no Berliner Technische Kunstschule, ieguva otro vietu, pateicoties saviem iespaidīgajiem foto atveides paņēmieniem un atvērtajai, skaidrojošajai dažādības atspoguļošanas pieejai. Viņas fotogrāfijā redzams jauns vīrietis, kurš nekustīgi stāv uz cilvēkiem pārpildītām kāpnēm, lūkojoties tieši uz skatītāju, kustīga cilvēku pūļa ielenkumā trokšņainā un daudzveidīgā pilsētā.

Nākamās godalgotās vietas ieguvēja Maja Kurant, arī poļu studente no Gdaņskas Universitātes, izveidoja mozaīku, kas sastāv no 44 vienāda izmēra kvadrātiem un atspoguļo 44 cilvēkus no 44 valstīm, un katram no tiem uz kādas ķermeņa daļas ir uzrakstīts vārds ''diverse'' (''dažāds, atšķirīgs'').

Konkursā varēja piedalīties tēlotājmākslas, grafiskā vai komunikāciju dizaina, vizuālās komunikācijas, multivides dizaina un citu saistītu nozaru studenti. Īsumā, konkursa uzdevums bija iesniegt vai nu individuāli vai komandā radītu darbu, kurā atspoguļota dažādības būtība.

Pirmo trīs vietu ieguvēji kopumā saņems €9000, un daļa no šīs summas tiks piešķirta pirmās vietas ieguvēja mācību iestādei, lai pamudinātu studentus piedalīties līdzīgos konkursos arī turpmāk.

Lai aplūkotu par labākajām atzītās fotogrāfijas un iegūtu izsmeļošāku informāciju par kampaņu Par dažādību. Pret diskrimināciju. un Eiropas Vienādu iespēju gadu – 2007, apmeklējiet tīmekļa vietnes:

www.stop-discrimination.info

http://http://equality2007.europa.eu

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Facebook algoritma maiņa – vai citu sociālo tīklu lielā iespēja?

Arnis Ozols, HTTPOOL Baltics CEO, 12.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Uzņēmumu pārstāvjiem, kas grib virzīt savu zīmolu Facebook, jāiegaumē, ka kopienas jeb grupas būs svarīgākas nekā jebkad.

Ziņu par to, ka Facebook mainīs ziņu lentas (timeline – angļu val.) algoritmu, dažādi pasaules interneta resursi aprakstīja ar skaļiem virsrakstiem. Daži to nosauca par giljotīnu medijiem, kam Facebook ir viens no galvenajiem lietotāju «piegādātājiem». Daži savukārt metās apgalvot, ka sociālo mediju vide neatgriezeniski mainīsies un nekas neliecina, ka šīs pārmaiņas būs pozitīvas. LinkedIn un Twitter klusē un turpina ierasto praksi – pagaidām pieturēsies pie jau pārbaudītajiem algoritmiem. Vai tā būs viņu lielā iespēja?

Facebook prioritāri ziņu lentā turpmāk rādīs paziņojumus no draugiem, ģimenes locekļiem un grupām, kam pievienojies konkrētais lietotājs, pieņemot, ka šīs ziņas viņu interesē visvairāk. Sociālā tīkla vadītājs Marks Zakerbergs (Mark Zuckerberg) uzsver, ka tā ir atgriešanās pie «saknēm», tajā pat laikā neapšaubot, ka zīmoliem savu auditoriju sasniegt būs grūtāk nekā jebkad agrāk. Eksperti norāda, ka tuvāko mēnešu laikā zīmoli pieredzēs būtisku kritumu dabīgajā sasniedzamībā jeb «organic reach» un arī kopējais sociālajā tīklā pavadītais laiks samazinās. M. Zakerbergs gan uzskata, ka šis laiks, kas tiks veltīts Facebook, būs pavadīts kvalitatīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BAN izsludina fotokonkursu rallija Latvija 2007 skatītājiem

, 05.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība Baltijas Apdrošināšanas Nams aicina rallija Latvija 2007 līdzjutējus arī šogad piedalīties fotokonkursā Satriecošākais mirklis rallijā Latvija 2007.

Konkursā var piedalīties ikviens rallija Latvija 2007 skatītājs. Fotoattēliem jāattēlo mirklis, kurš autoram šķiet vissatriecošākais un aizraujošākais rallija gaitā. Tas var būt notikums trasē, ārpus tās, skatītāju tribīnēs vai līdzjutēju rindās. Vienīgais ierobežojums – fotogrāfs, uzņemot kadru, nedrīkst pārkāpt rallija drošības noteikumus, piemēram, atrasties uz trases.

Fotoattēli iesniedzami elektroniski, nosūtot tos pa e-pastu: [email protected] līdz 10.oktobrim. Fotoattēlus iespējams pievienot arī fotokonkursa galerijā www.ban.lv/fotokonkurss. Katrs pretendents var iesniegt līdz 3 fotoattēliem. Fotoattēla izmērs nedrīkst būt mazāks par 640x480 pikseļiem un nedrīkst pārsniegt 1280x960 pikseļus. Sūtījums nedrīkst pārsniegt 10 MB apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludināts starptautisks fotokonkurss

, 09.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir izsludināts Valkas pilsētas domes starptautiskais fotokonkurss, kurā var piedalīties ikviena Eiropas Savienības valstī dzīvojoša persona, kura ir sasniegusi 15 gadu vecumu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Konkursu rīko ar mērķi – iegūt pēc iespējas vairāk mākslinieciski kvalitatīvu un interesantu Valkas pilsētas, pasākumu, kultūras un tūrisma objektu, iedzīvotāju un pilsētas viesu fotoattēlus dažādos gadalaikos. Tāpēc konkurss tiek rīkots divās daļās ziema. pavasaris un vasara. rudens. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš 1.konkursa daļai ir no 2008.gada 7.janvāra līdz 2008.gada 31.maijam, bet 2.daļai – no 2008.gada 1.jūnija līdz 2008.gada 30.novembrim. Piedāvājumi iesniedzami Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma informācijas centrā (UATIC) Valkā, Rīgas ielā 22.

Fotokonkursa rezultātā iegūtās fotogrāfijas tiks izmantotas Valkas pilsētas domes vajadzībām – dažādu informatīvo izdevumu veidošanai un ievietošanai pilsētas mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aktīvs Eiropas pilsoniskums. Komisija piešķir "Golden stars" balvas par 2007. gadu

, 19.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir izraudzīti desmit projekti, un katrs no tiem saņems "Golden Star" balvu kā atzinību par aktīvo līdzdalību un darbošanos iedzīvotāju labā, kas izpaudās tik atšķirīgos projektos kā šie, kuru mērķis bija organizēt starpkultūru dialogu starp dažādām iedzīvotāju grupām, vai citi projekti, kas pavēra iespējas mācīties un paplašināt redzesloku par Eiropas integrācijas jautājumiem. Apbalvošanas ceremonija notiks novembra sākumā Briselē.

Balvas pasniegs saskaņā ar programmu "Iedzīvotāji Eiropai", jaunu programmu, kas izstrādāta, reaģējot uz vajadzību sekmēt iedzīvotāju līdzdalību Eiropas veidošanā. Apbalvoto projektu mērķis ir būt vislabākajiem attiecīgajā jomā, un vienlaikus šo projektu publicitāte atbalstīs un veicinās jaunās programmas tematisko pieeju.

Eiropas komisārs, kurš atbild par izglītību, apmācību, kultūru un jaunatnes lietām, Jans Figels (J?n Figel') teica: "Priecājos, ka iedzīvotāji visā Eiropā ar tādu aizrautību iesaistījās pasākumos, kas saistīti ar tik daudziem jautājumiem, sākot no izpratnes par vides problēmām un beidzot ar starpkultūru dialogu. Šī tendence liecina par to, ka jāsaglabā pašreizējā platforma, lai apstiprinātu projektus, kuri veicina sabiedrības līdzdalību, un paustu atzinību tiem, kā arī par to, ka mums jāturpina centieni sasniegt visplašākos sabiedrības slā��us."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu tiek apbalvota Eiropas Gada pašvaldība Latvijā. Šogad titulu ieguva Liepājas pilsēta un Iecavas novads.

Katru gadu konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Iepriekšējais gads bija veltīts aktīvām un veselīgām vecumdienām un paaudžu sadarbībai. Eiropas Gada pašvaldība 2013 apbalvošanas ceremonija notika Liepājas Latviešu biedrības namā, un godinātas tika ne tikai pašvaldības, bet arī Eiropas Gada cilvēki.

Konkursa komisija, viesojoties pašvaldībās, vērtēja gan paveikto iedzīvotāju integrācijā, kultūrā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistīšanā starptautiskajā sadarbībā, kā arī lūkoja pēc cilvēkiem katrā pašvaldībā, kuri devuši lielu ieguldījumu savas pilsētas vai novada attīstībā, popularizēšanā, kā arī palīdzot līdzcilvēkiem. Noslēguma pasākumā tika apbalvotas 15 pašvaldības un 45 cilvēki pasludināti par Eiropas Gada cilvēkiem 2013. Viņu vidū arī trīs liepājnieki - rakstniece Sandra Vensko, ērģelnieks Voldemārs Bariss un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apbalvoti konkursa Mūsu mazais pārgājiens uzvarētāji

Sandra Dieziņa, Db, 09.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tērvetes dabas parkā noticis Zemkopības ministrijas organizētā un Meža attīstības fonda finansiāli atbalstītā konkursa Latvijas skolēniem Mūsu mazais pārgājiens 2007 apbalvošanas pasākums.

Uzvarētāji 1.-4. klašu grupā:

1.vieta – Ogres 1.vidusskolas 3.a klase;

2.vieta – Atašienes brāļu Skrindu vidusskolas 2.klase;

3. vieta – Smiltenes Trīs Pakalnu pamatskolas 1.a, 1.b un 1.c klase.

Uzvarētāji 5.-9. klašu grupā:

1.vieta – Jersikas pamatskolas 9.klase;

2.vieta – Sīļukalna pamatskolas 6.klase;

3.vieta – Murmastienes pamatskolas 5.-7.klašu skolēni.

Uzvarētāji 10.-12. klašu grupā:

1.vieta – Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 11.a klase;

2.vieta – Vaboles vidusskolas 10.-12.klašu skolēni;

3.vieta – Zilupes vidusskolas 10.c klase.

Uzvarētāji interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā:

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uz Rietumiem eksportējošiem Latvijas zivrūpniekiem nākamgad vajadzētu just darba rezultātus

LETA, 18.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zivrūpniekiem, kuri pēdējos gadus intensīvi strādājuši pie eksporta uz Rietumiem, nākamgad vajadzētu just darba rezultātus, aģentūrai LETA prognozēja zivju konservu Kaija ražotāja Karavela līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele.

Viņš sacīja, ka kompānijām, kas strādā pie eksporta uz Rietumiem, attiecīgā eksporta līkne aug.

Domāju, ka nākamgad lēnā garā visiem, kuri strādā Rietumu virzienā, šai līknei vajadzētu sākt kāpt. Vajadzīgi 2-4 gadi, kamēr uzņēmums runā ar klientiem, stāsta par savu produkciju un rāda to klientiem, līdz seko breaking point [izlaušanās punkts], kad potenciālie partneri piekrīt sadarboties. Ja strādā ar potenciālo klientu bāzi, tavi produkti ir interesanti un konkurētspējīgi, iespējas ir, sacīja Endele.

Endele arī teica, ka Karavela šogad varētu sasniegt kompānijas vēsturē augstākos pārdošanas apmērus Rietumos, un arī kopvērtējumā sagaida izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunija piesaista rekordaugstu britu tūristu skaitu

Jānis Rancāns, 24.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos trijos mēnešos Igaunijas tūristu mītnēs ir nakšņojuši vairāk nekā 259 tūkstoši tūristu, kas ir par 19% vairāk nekā 2010. gada attiecīgajā laika posmā, raksta Breaking Travel News. No visa tūristu kopskaita 9,5 tūkstoši ir bijuši briti.

Jaunie aviokompānijas Ryanair lidojumu maršruti no Austrummidlendas, Lūtonas un Edinburgas, kā arī easyJet maršruts no Liverpūles, ir palīdzējuši uz Tallinu atvest vairāk britu nekā pērn.

«Tallina ir viena no divām 2011. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētām un tas izraisa lielu interesi par pilsētu. Mēs daudz iegūstam no jauniem lidojumu maršrutiem un labas tūrisma infrastruktūras. Tallinā ir atvērti jauni tūrisma objekti. Šie faktori rada lielisku augsni ārzemju tūrisma attīstībai,» norāda Igaunijas amatpersonas.

Jau rakstīts, ka Rīgā nav piemērotas infrastruktūras, lai uzņemtu lielus, starptautiskus forumus, kas nopietni kavē iespēju pievilināt tūristus ārpus jau tradicionālās tūrisma sezonas – vasaras, uzskata Vlads Korjagins, tūrisma operatora Baltic Travel Group valdes priekšsēdētājs. Turklāt, lai brauktu tūristi, jābūt regulārai reklāmai un investīcijām - kad Rīgas svētki būs tikpat atpazīstami kā Brazīlijas karnevāls, mērķis būšot sasniegts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vodafone nopelna 13.4 miljardus eiro

, 19.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākā mobilo telefonu kompānija Vodafone savā 2008./2009. finanšu gadā strādājusi ar 13.4 miljardu eiro lielu peļņu, ziņo The Independent.

Salīdzinot ar 2007./2008. finanšu gadu, kompānija 2008./2009. finanšu gadā guvusi par 17% lielāku peļņu. Vodafone gan neuzskata, ka arī šajā finanšu gadā izdosies gūt peļņas pieaugumu. Šaubas par to rada nenoteiktība pasaules ekonomikā un aizvien pieaugošais bezdarbs Eiropā.

Vodafone skaidro, ka zemāku ienesīgumu Eiropas tirgos 2008./2009. finanšu gadā kompensēja spēcīgā izaugsme Āfrikas un Indijas tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Par eiro «sabrukšanu» un kā no tās pasargāties

Ingus Grasis, SEB bankas Private Banking pārvaldes investīciju stratēģis, 13.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd aktuāla tēma ir «eiro sabrukšana». Pastāvot bažām par vienotās valūtas nākotni, pieaug investoru interese par iespējām sevi pasargāt no iespējamiem zaudējumiem nākotnē. Lai saprastu kādu investīciju stratēģiju izvēlēties, ir jātiek skaidrībā, par kādiem potenciālajiem «zaudējumiem» īsti iet runa un kas tiek saprasts ar frāzi «eiro sabrukšana».

Praksē tas varētu nozīmēt divas alternatīvas. Pirmajā gadījumā, tas nozīmētu, ka eiro zona pārstāj eksistēt un katra valsts atgriežas pie savas valūtas. Vairums finanšu analītiķu uzskata, ka šāds mazas varbūtības notikums nodarītu Eiropas valstu ekonomikā ārkārtīgi lielus zaudējumus un atstātu ievērojamu negatīvu ietekmi uz visas pasaules ekonomikas izaugsmi (īsu ieskicējumu var redzēt The Economist raksta «How it could happen; why it would be horrible», kuru var izlasīt, klikšķinot šeit. Sekojošā recesija radīs zaudējumus visiem investoriem, jo visticamāk zaudējumus cietīs pilnīgi visas aktīvu klases.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien (25. oktobrī) no Singapūras uz Sidneju savā pirmajā komerciālajā reisā izlidoja pasaulē lielākā pasažieru lidmašīna Airbus A380, ziņo Associated Press.

Lidmašīna ar 455 pasažierim (daži no viņiem par šo lidojumu samaksāja vairākus tūkstošu USD) un 30 apkalpes locekļiem no Singapūras lidostas izlidoja 08:16. Lidojums ilgs 7,5 stundas un tā atgriezīsies atpakaļ Singapūrā piektdien.

Singapore Airlines kopumā ir pasūtījusi 19 Airbus A380 lidmašīnas, no kurām piecas saņems jau 2008. gadā.

Video: Airbus A-380 pacelšanās no Singapūras lidostas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Taigera Vudsa sieva šķiroties saņems lielāko kompensāciju vēsturē

Valdis Vikmanis, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV golferis Taigers Vudss (Tiger Woods) savai sievai Elīnai maksās 750 miljonus ASV dolāru lielu šķiršanās kompensāciju, ziņo Breaking News.

Vienošanās paredz, ka T. Vuds nedrīkstēs savu bērnu tuvumā pielaist nevienu darudzeni, savukārt Elīna nedrīkstēs publiski izpaust informāciju par T. Vudsa attiecībām ar citām sievietēm.

Portāls norāda, ka šķiršanās dokumenti ir parakstīti, un nedēļas laikā šķiršanās process tiks pabeigts un Elīna saņems lielāko šķiršanās kompensāciju, ko jebkad saņēmusi kādas slavenības sieva.

T. Vudss ir pasaulē bagātākais sportists un kļuvis par pirmo un pagaidām vienīgo cilvēku, kurš tikai ar sportu vien nopelnījis vairāk par miljardu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves industrija visvairāk sarukusi jaunajās ES dalībvalstīs, bet Vācijas pārdošanas rādītāji balstījuši Rietumeiropas tirgu, raksta irishtimes.com.

Reģistrācijas kāpumu februārī uzrādījusi vien Vācija par 21.5% un Luksemburga par 0.3%, toties vissmagāk kritums skāris Islandi — 91.2%, bet no ES dalībvalstīm Latviju 76.2 un Rumāniju — 66.5%.

No reģistrēto jaunu automašīnu markām vissliktāk klājies Mercedes, februārī uzrādot 34.2 % kritumu, tam seko Nissan ar 25.5%, Peugeot un Citroen 25.3%, Renault 23.1, Saab un Opel 21.9%, Fiat 16.5%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Īrijā aizturēts kuģis ar kravu no Latvijas

, 17.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijā konfiscēts kāds Kambodžā reģistrēts kravas kuģis, uz kura klāja atrasts liels daudzums kontrabandas cigarešu. Kuģis bijis ceļā no Latvijas, informē Belfast Telegraph.

Sakarā ar kuģi, kurš no Latvijas vedis vairākas tonnas ar kokmateriāliem, konstatēts vēl viens pārkāpums. Kuģa apkalpes, kas ir Ukrainas izcelsmes, darba samaksa bijusi zem 1 EUR stundā.

Sakarā ar kuģa apkalpes zemo darba samaksu Īrijas dokeri atteikušies izkraut kravu no kuģa.

Tuvākajā laikā Īrijā ieradīsies kompānijas, kurai pieder kuģis, pārstāvis, lai risinātu situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārvalstu mediji seko līdzi traģēdijai Zolitūdē

Dienas Bizness, 22.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu mediji seko ceturtdienas vakarā notikušajai nelaimei, kad iebruka veikala Maxima jumts. Par nelaimi un notikumu attīstību raksta Euronoews, BBC, Chinadaily, Reuters, Deuche Welle, CNN, RIA Novosti, The Irish Times un citi.

Latvijai tiek izteiktas līdzjūtības arī ar sociālo mediju palīdzību. Līdzjūtības izteikušas jau, piemēram, Lielbritānijas un ASV vēstniecības.

Sociālajos tīklos līdzjūtību izsaka arī citu valstu iedzīvotāji.

BBC ziņa par traģēdiju Zolitūdē ir otra svarīgākā ziņu plūsmā. Britu medijs ziņo, ka Latvijas galvaspilsētā, tirdzniecības centrā, iegruvis jumts, prasot vairāku cilvēku dzīvības, bet daudzi ir pazuduši bez vēsts, savukārt vairāki gruvešos ir iesprostoti. Tāpat medijs ziņo, ka lielveikals Maxima durvis vaļā vēra 2011. gadā.

Īpašu uzmanību notikušajam pievērsis arī Krievijas medijs RIA Novosti, kur traģēdija ir galvenā ziņa. Medijs ziņo gan precīzu cietušo skaitu, gan regulāri atjaunina informāciju, ieskaitot notikušā apstākļus un to, ka negadījumā cietušo ģimenēm tiks izmantota kompensācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas start-up konkursā «InnoStars Awards 2019» laureātu vidū ierindoti divi start-up uzņēmumi no Latvijas - «MedHydrogel» un «Vigo».

No kopskaitā 116 pretendentiem tika izvēlēti 15 uzvarētāji, kuri dalījās ar inovatīvajiem risinājumiem veselības aprūpē, katram balvā saņemot 25 000 eiro lielu finansējumu, apmācības un mentoru piesaisti. Latvijas start-up uzņēmēji izcēlās ar redzes aizsardzības tehnoloģiju pēc ķīmiskām acu traumām un rehabilitācijas rokasgrāmatu, kas izmanto mākslīgo intelektu. Konkursu organizē «EIT Health», kas ir viena no lielākajām Eiropas publiskā privātā sektora partnerībām veselības aprūpes inovāciju jomā.

Konkurss norisinājās jau trešo gadu, un tā uzvarētāji tika izvēlēti no 116 dalībniekiem, kuri pārstāvēja 13 valstis, kas iekļaujas «EIT Health» programmā «Reģionālā inovācijas shēma» (RIS). Kā šī gada uzvarētāji tika atzīti 15 start-up uzņēmumi no Centrālās, Austrumu un Dienvideiropas valstīm, kas joprojām turpina pilnveidoties veselības aprūpes inovāciju jomā. Ekspertu komisijas izvirzīto start-up uzņēmumu vidū bija pieci uzņēmumi no Portugāles, pa diviem no Latvijas, Polijas, Ungārijas, un pa vienam no Čehijas, Lietuvas, Itālijas un Rumānijas. Katram finālistam tika piešķirts finansējums 25 000 eiro apmērā, kā arī apmācības, individuālais mentorings četru mēnešu garumā un iespēja piedalīties divās apmācību programmās Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumu stratēģiskajās sacensībās S3 uzvar komanda Lattelecom

, 05.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu stratēģiskajās sacensībās S3 uzvarēja komanda Lattelecom, atstājot

aiz sevis Eko Investors un Latvija Statoil.

Desmitniekā iekļuva arī Cēsu alus, Latvijas Mobilais telefons, SEB

banka, Nordea banka, Swedbank, Fazer maiznīcas un Tieto.

Pēc kārtas jau trešo stratēģisko sacensību dalībniekiem - 25 uzņēmumu komandām - bija jāveido Latvijas leģenda jeb Nokia. Pirmajā posmā bija «jāizzina

tirgus», meklējot kontrolpunktus. Otrajā - jāvāc resursi, jāveido reklāma, jāpieveic birokrātijas labirints (jāorientējas naktī mežā). Trešajā - «jāiekaro

tirgus», veicot dažādas sarežģītības pakāpes intelektuālus, spēka, sadarbības

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādāties par augstu cenu un pārdot par vēl augstāku šķiet piemērota stratēģija tikai drosmīgākajiem investoriem, tomēr pirkt akcijas, kas ir populāras un paļauties uz to kāpumu tomēr nav tik riskanti, kā tas izklausās.

Kā raksta MarketWatch, akciju tirgus uzvarētājiem ir tendence savas uzvaras atkārtot. Stratēģija iepirkt labākās ASV tirgus sektoru akcijas vienā gadā un turēt tās nākamajā pēdējo pāris desmitgadu laikā lielākajā daļā gadījumu ir ievērojami pārspējusi Standard & Poor’s 500 indeksu, liecina Standard & Poor’s Equity Research dati.

Šī inerces vadītā stratēģija patlaban norāda uz lielāku kāpumu tirgus trīs populārākajos sektoros, no kuriem viens ir patēriņa sektors – tas šogad pieaudzis par 25,1%, ražošanas – par 20,3% un materiālu sektors – par 13,6%. Standard & Poor’s 500 šajā periodā piedzīvojis 10,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludināts fotokonkurss par godu Mihaila Eizenšteina 140 gadu jubilejai

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas kultūras aģentūra" Jūgendstila centrs, pieminot 140. gadskārtu, kopš dzimis Rīgas jūgendstila meistars, būvinženieris Mihails Eizenšteins, rīko īpašu fotokonkursu. Tā mērķis ir akcentēt jūgendstila laika nozīmi Latvijas un Rīgas kultūrvidē. Fotokonkursā aicināti piedalīties gan profesionāli fotomeistari, gan amatierfotogrāfi. Fotogrāfijās katrs konkursa dalībnieks aicināts tvert un iemūžināt dokumentālus kadrus, asociācijas par Rīgu kā jūgendstila metropoli, tēlus un noskaņas par jūgendstila laiku un arhitektūru.

Darbi konkursam iesniedzami līdz šā gada 15. novembrim. Konkursa dalībniekiem jāiesniedz viena fotogrāfija (20 x 30 cm) un CD ar darba digitālo kopiju (faila izmērs ne mazāks par 3000 x 2000 pix) Jūgendstila centrā, Pils ielā 18. Katrs dalībnieks var piedalīties konkursā ar ne vairāk kā divām fotogrāfijām. Iesniegtajiem darbiem jāpievieno informācija par autoru.

Trīs labākās fotogrāfijas plāno iegādāties Rīgas kultūras aģentūra, kas paredzējusi tās izmantot Jūgendstila centra bukletu veidošanā.

Eizenšteins Rīgā ir projektējis 19 namus un lielākā daļa namu ir izcili arhitektūras mākslas darbi. Vērtīgākie viņa projektētie nami atrodas Alberta ielā un tās apkārtnē. Rīgā Eizenšteins pavadīja savas dzīves 20 gadus, šeit ir uzceltas viņa projektētās ēkas, kas vēl šodien priecē rīdziniekus un pilsētas viesus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaules Preses Fotokonkursa izcilākie darbi

Lelde Petrāne, 17.02.2014

Pasaules Preses Fotokonkursa absolūtais uzvarētājs: Signāls. Āfrikas migranti paceļ savus tālruņus, mēģinot uztvert lētu signālu no Somālijas - niecīgu saikni ar radiniekiem ārzemēs.

worldpressphoto.org

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

57. ikgadējā Pasaules Preses Fotokonkursa starptautiskā žūrija paziņojusi uzvarētājus deviņās prestižā konkursa kategorijās.

Kā ierasts, konkursam savus darbus bija iesnieguši profesionāli preses fotogrāfi, fotožurnālisti un dokumentālie fotogrāfi no visas pasaules. Līdz janvāra vidum, kad noslēdzās fotogrāfiju iesniegšanas termiņš, 98 671 bildi bija iesnieguši 5754 fotogrāfi no 132 valstīm.

Galerijā aplūkojami uzvarējušie darbi pa kategorijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaules preses fotokonkursa labākie darbi - dominē nāve un izmisums

Lelde Petrāne, 15.02.2013

Darbs, kas atzīts par labāko. Autors: Pauls Hansens no Zviedrijas izdevuma Dagens Nyheter. Skats no Gazas pilsētas.

worldpressphoto.org

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien tika paziņots, kuri ir jaunākā Pasaules preses fotokonkursa labākie darbi.

Aplūkojot uzvarējušās fotogrāfijas gan pārņem pārdomas par to, kas norisinās pasaulē. Starp darbiem dominē kara ainas, mirušu, ievainotu un izmisumā esošu cilvēku, tai skaitā bērnu, fotogrāfijas.

Šis ir pasaulē lielākais ikgadējais preses fotogrāfiju konkurss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbu iesniegšanai foto konkursā 6x6 atlikušas divas dienas

, 22.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl līdz 23. septembrim ir iespēja iesniegt darbus Universitātes radio NABA fotokonkursā 6x6, kas tiek rīkots par godu radio NABA 6.dzimšanas dienai. Konkursa tēma ir Raidījums.

2007. gada nogalē, atzīmējot Universitātes radio NABA 5 gadu jubileju, tika rīkota fotoizstāde “5x5”, kuras radošā tēma bija RADIO. Izstāde tika veidota no 25 darbiem. Tā kā fotokonkurss un izstāde guva lielu atsaucību, radio NABA savu 6. dzimšanas dienu nolēma svinēt ar ceļojošo foto izstādi.

5 labākie autori iegūs balvas no Epson, Universitātes radio NABA, žurnāliem Foto Kvartāls un Rīgas Laiks u.c.

Veidojot izstādi, NABA aicina spriest par radio ne tikai tā ikdienas formātā, kas atklājas caur radioviļņiem, bet arī vizuāli, to aptverot kā parādību, kā kultūras telpas paplašinājumu dažādos virzienos, tādējādi uzsverot, ka radio nav tikai medijs, kas translē vienīgi skaņu un informāciju, bet arī rosina pārdomas un iztēli, rada noskaņas un tēlus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24 gadus vecs Zviedrijas students Viktors Johansons pārspējis gandrīz 20 tūkstošus konkurentu un ieguvis Google 2012. gada fotokonkursa galveno balvu.

Db.lv piedāvā aplūkot fotokunkursa labākos darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dobelē atklās dvīņu fotoizstādi Divi

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 10.maijā, plkst. 11:00, Dobeles pilsētas sporta hallē, Tērvetes 10, sadarbojoties ar Dobeles Jauniešu domi, tiks atklāta Sandas Kvēpas fotoizstāde DIVI, atainojot dvīņus, kuri piedalījušies Zemgales dvīņu saietā Dobelē pirms 10 gadiem.

Izstādes mērķis ir apvienot Zemgales dvīņu saieta dalībniekus un izveidot fotoizstādi par dvīņiem, tā restaurējot 10 gadus vecu notikumu un popularizējot dvīņu būtību.

Zemgales dvīņu saiets notika pirms 10 gadiem, 1999.gadā, pulcējot kopā 11 dvīņu pārus no Dobeles un Bauskas rajona. Tas bija pirmais un pagaidām arī vienīgais Zemgales dvīņu saiets Dobelē, kurā dvīņi rādīja savas dotības, dziedot, deklamējot, dejojot un piedaloties fotokonkursā, kurā izstādīja savas labākās bērnības fotogrāfijas.

Fotogrāfijas plānots izstādīt arī Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru