Ražošana

Zirga gaļas apritē neatklāj krimināla rakstura pārkāpumus

Elīna Pankovska, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krimināla rakstura pārkāpumi zirga gaļas apritē, saskaņā ar Latvijas un Eiropas savienības normatīvajiem aktiem, nav atklājušies. Tā veiktajā pārbaudē secinājusi Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP).

Marta sākumā ENAP saņēma iesniegums no Pārtikas un veterināra dienesta (PVD). Iesniegumā policijai tika lūgts izvērtēt, vai, norādot produkcijas pavaddokumentos zirga gaļu kā liellopa gaļu, nenoformējot pavaddokumentus, kā arī veicot citas darbības, nav saskatāmi krimināla rakstura pārkāpumi.

Policija neatklāja krimināla rakstura pārkāpumus. Taču iegūtā informācija liecina par administratīviem pārkāpumiem. Proti, ir pārkāptas aprites, dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu aprites prasību, kā arī dzīvnieku kapsētu iekārtošanu un uzturēšanas prasību pārkāpšana. Policija arī norāda, ka nav norādīta informācija par preci, pakalpojumu, ražotāju, pārdevēju vai pakalpojumu sniedzēju. Šie pārkāpumi ir PVD kompetencē.

Turklāt pārbaudes laikā nav atklāti gadījumi, kad fiziskai vai juridiskai personai (patērētājam) tiktu nodarīts vai radīts kaitējums, kas ir viens no priekšnoteikumiem kriminālprocesa sākšanai. Pamatojoties uz to ENAP pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Komentāri

Pievienot komentāru