Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Ditas Balčus teātra pirmizrādi Būt... Šekspīram nesen Rīgā atklāta kultūras telpa 3 MĀSAS, kas būs jauna vieta mākslai, mūzikai un teātrim Vecrīgā. Taču, lai izdzīvotu, kultūras telpa centīsies papildu ienākumus gūt, atvēlot aptuveni 100 cilvēkiem piemēroto zāli arī korporatīvajiem pasākumiem.

Kultūras telpa 3 MĀSAS iekārtota ēkā uz Vaļņu un Zirgu ielas stūra Vecrīgā, kādreizējā Mākslas darbinieku namā, kas kopš pagājušā gadsimta 50.gadiem bijis kā radoša oāze un jaunu ideju laboratorija, daudzus gadu desmitus vienkopus pulcējot aktierus, rakstniekus, mūziķus un māksliniekus.

3 MĀSAS ir jauna telpa teātra, mūzikas un mākslas radošajām izpausmēm - tajā notiks izrādes, koncerti, izstādes, improvizācijas, prozas lasījumi, kā arī citas radošas aktivitātes. 3 MĀSAS turpmāk būs Ditas Balčus teātra un Kulturmarka.lv īstenoto pasākumu mājvieta.

Telpu interjers veidots sadarbībā ar dizaina zīmolu Recycled.lv, kas kopj ideju par lietu otrreizēju izmantošanu. Telpu interjeram tika izlietoti 753 optisko briļļu stikli, 94 briļļu rāmji ar stikliem, 6 sieviešu kurpes,1 cilindrs, 1 smokings, 29 žaketes,14 kleitas, 12 svārki un 17 blūzes. Tā, piemēram, teātra apmeklētāji sēž uz apģērbtiem krēsliem, savukārt lampas veidotas no brillēm. Visas iecerētās idejas gan vēl nav īstenotas laika trūkuma dēļ.

Teātris režisores Ditas Balčus vadībā pastāv kopš 1990.gada, un tā repertuārā ir gan bērniem, gan pieaugušajiem iestudētas izrādes, kas līdz šim spēlētas n.t. Kabata telpās un Gandrīz teātrī Artelis. Tā kā pēc pirkuma darījuma folkklubs Ala pagrabs pārvācās uz Kabatas telpām, bija jāmeklē jauna mītnes vieta.

Kā biznesa portālam db.lv stāstīja viena no projekta pārstāvēm Egija Silāre un Dita Balčus, sākotnēji palīdzība tika meklēta Rīgas domē, taču tas bijis «kā pret sienu». Līdz ar to tika meklētas iespējas īrēt telpas no valsts. Pēc emociju pilniem meklējumiem teātris nonācis līdz ēkai Zirgu ielā 1, kas atbilst tā specifiskajām vajadzībām. Īres līgums noslēgts uz pieciem gadiem ar iespēju pagarināt. Sākotnēji iegūts arī Kultūrkapitāla fonda finansējums īrei.

Kā stāstīja E. Silāre, telpās ienākot, tās bijušas visai labā stāvoklī, tādēļ veikts vien neliels kosmētiskais remonts: «Nauda, kuru ieguldījām nelielā kosmētiskajā remontā un telpu iekārtošanā ir 3750 eiro, papildu tam saņēmām dāvinātus audumus, krāsu bundžas un mūsu ģimenes un draugu laika un darba spēka atbalstu.»

Ar Nodarbinātības valsts aģentūras atbalstu piesaistīti jaunieši, kas palīdz uzkopt telpas, kontrolēt biļetes, komunicēt sociālajos tīklos, fotografēt, par to saņemt 90 eiro mēnesī lielu stipendiju.

Lai izdzīvotu un dzīvotu, telpas centīsies izīrēt dažādiem korporatīvajiem pasākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru