Citas ziņas

Lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – Saliena Golf Estate Phase 1

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Golf Estate Phase 1, kura pamatkapitāls ir 2,204 milj. Ls, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Kompānijas juridiskā adrese ir Babītes novada Babītes pagasta Piņķi – Rūpnieku iela 8. Pašlaik Lursoft gan vēl nav pieejamas ziņas par SIA Saliena Golf Estate Phase 1 darbības veidiem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā darbojas Lielbritānijas pilsonis Maikls Džeimss Makarovs (Michael James Makarov), bet valdes locekļa amatā iecelts Lielbritānijas pilsonis Rūperts Čārlzs Edvards Viljamss (Rupert Charles Edward Williams).

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Business and Office Park, kura pamatkapitāls ir 884,5 tūkst. Ls. Šī uzņēmuma juridiskā adrese sakrīt ar Saliena Golf Estate Phase 1 adresi, tāpat arī valdē amatus ieņem tās pašas personas.

Saliena ir mājokļu projekts, kas tiek realizēts 455 hektāru platībā, tāpat tiek attīstīts 74 hektāru golfa laukums Babītes pagastā un biznesa parks, liecina informācija saliena.com.

Pagājušajā nedēļā lielāko dibināto uzņēmumu sarakstā atrodas arī SIA LPG Terminālis, kuras pamatkapitāls ir 474,8 tūkst. Ls, SIA Annas Farm, kuras pamatkapitāls ir 280,9 tūkst. Ls, un SIA Saliena Leisure Developements ar pamatkapitālu 198,35 tūkst. Ls apjomā.

Kopumā aizvadītajā nedēļā reģistrēti 342 jauni subjekti, tostarp 325 SIA, 14 individuālie komersanti, pa vienai pilnsabiedrībai, individuālajam uzņēmumam, zemnieku saimniecībai, kā arī 22 biedrības un divi nodibinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Saliena plāno jau šogad pabeigt golfa apartamentu Saliena Golf Estate celtniecību, sacīja Saliena valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Saliena, turpinot attīstību, izveidojis un sācis Baltijā pirmā Golf Estate koncepta realizāciju. Pasaulē nekustamo īpašumu tirgū golfa komplekss un tam blakus dzīvojamais rajons tiek apzīmēts ar terminu Golf Estate, kas tiek atzīts par prestižu un pieprasītu dzīves vietu.

Šodien tika prezentēta Saliena Golf Estate koncepta pirmā kārta. Ir uzbūvētas pirmās divas mājas ar 25 dzīvokļiem, viena no tām nodota ekspluatācijā februārī, bet otra - aprīlī. Atlikušās projekta mājas paredzēts uzbūvēt līdz šī gada beigām, sacīja Makarovs.

Pagājušā gada jūlijā Saliena paziņoja par plāniem Salienas golfa kompleksa tuvumā uzbūvēt piecas mazstāvu dzīvokļu mājas un astoņas rindu mājas. Projektā plānots ieguldīt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu). Dzīvokļu platība būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem. Dzīvokļu pārdošanas vidējā cena ir, sākot no 1400 eiro (980 lati) par kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu.

Projekts Saliena ir uzsācis attīstīt ekskluzīvu privātmāju rajonu Golfa Villas pie Jūrmalas Golfa laukuma, tādējādi turpinot pirms vairākiem gadiem uzsākto Golf Estate konceptu.

Par jauno projektu lielu interesi jau izrāda golfa cienītāji no dažādām valstīm, kas novērtē projekta vienu no galvenajām priekšrocībām - privātmājas atradīsies tikai 200 metru attālumā no golfa kluba ēkas.

Jaunais projekts atbildīs premium klasei. Šobrīdbūs pieejamas deviņas somu ražotāja Honka pasaulē augsti novērtētās koka mājas 200 - 250 kv.m. platībā. Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu. Tas nozīmē, ka pircējs var līdzdarboties projekta īstenošanā no zemes izvēles līdz atslēgu nodošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijā lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Saliena 2015. gadu vērtē kā ļoti veiksmīgu gan pārdoto mājokļu, gan jaunu projektu attīstīšanas jomā. Pateicoties uz vietējo tirgu orientētai koncepcijai, lielākā daļa jauno mājokļu īpašnieku ir vietējie iedzīvotāji.

2015. gadā tika nodotas ekspluatācijā pirmās piecas un uzsākta celtniecība vēl 18 privātmājām, kas atbilst attīstītāja uzsāktajam konceptam «Ideālā māja». Tas radīts vietējam pircējam un paredz sabalansētu cenu. Koncepts paredz arī atšķirīgu pieeju sadarbībā ar pircēju – tas iegādājas mājokli vēl projekta stadijā. Cikla ilgums no mājas izvēles katalogā līdz atslēgu saņemšanai ilgst 6 – 9 mēnešus.

Saliena vasarā paplašināja mājokļu programmu vietējam pircējam ar dzīvokļiem. Trīs mēnešu laikā tika noslēgti darījumi par 70% šīs programmas mājokļu. Tie esot labākie pārdošanas rādītāji vietējam tirgum pēdējos 8 gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta attīstītājs Saliena Development SIA uzsācis vērienīgu Salienas mežaparka labiekārtošanu, kā rezultātā plānots vienu no nekustamā īpašumu projekta parkiem izveidot par aktīvās atpūtas centru iedzīvotājiem. Parka labiekārtošanā turpmāko desmit gadu laikā paredzēts ieguldīt aptuveni 300 000 eiro, teikts paziņojumā medijiem.

Salienas teritorijā kopumā šobrīd tiek attīstīti un labiekārtoti trīs parki, kas paredzēti iedzīvotāju atpūtai. Mežaparks ir lielākais parks Salienā un tā teritorija aizņem gandrīz 12 ha. Attīstītāja plānotās investīcijas ļaus nākotnē uzlabot aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu vietu, kurā būs izveidotas trases pastaigām, riteņbraukšanai, skriešanai un nūjošanai, bet ziemā tās būs izmantojamas distanču slēpošanai. Plānots izbūvēt arī sporta zonu volejbola laukumam ar tribīnēm.

Mazajiem un lielajiem bērniem tiks izveidotas Meža kaķa trases ar šķēršļu elementiem, kā arī bērnu rotaļu laukums ar dabas elementiem. Plānots izveidot arī estrādi ar soliņiem kopīgiem pasākumiem un skatu laukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Saliena turpina attīstīt nekustamā īpašuma projektu Pierīgā, kur izstrādājusi jaunu privātmāju konceptu Ideālā māja. Tas paredz jauno mājokļu būvniecību, visā procesā cieši sadarbojoties ar klientu un ļaujot izvēlēties zemes platību, izvietojumu, māju stāvu skaitu un plānojumu, kā arī papildkomplektācijas un apdari.

Šis būvniecības modelis tiks izmantots turpmākai dzīvojamai apbūvei Salienā.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, norādīja: «Ideālās mājas projekts ir jauns koncepts Latvijā. Mēs esam pārliecināti, ka šis būs ļoti pieprasīts koncepts.»

Ideālā māja no projekta sākuma ir gatava pēc 6 mēnešiem. Mājām tiek piedāvātas dažādas papildkomplektācijas energoefektivitātei, dārzam un atpūtas zonai vai klimata kontrolei, tādejādi atbilstot konkrētajām vajadzībām un finanšu prasībām.

Nekustamo īpašumu projekts Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts projekts ar dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena dzīvo 180 ģimeņu no 11 dažādām valstīm, ir izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena Development SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 20.maijā Salienā notiks pamatakmens ielikšana Britu vidusskolas būvniecībai Latvijā (British School of Latvia), informē SIA Saliena mārketinga vadītāja Zanda Ancāne.

Jaunā skola būs viena no astoņām prestižajām britu King's College skolām pasaulē, kura ar izcilību darbojas izglītības sistēmā Lielbritānijā un ārpus tās jau 45 gadus. Latvijas Britu vidusskola būs pirmā šāda līmeņa Lielbritānijas izglītības iestāde Latvijā.

Latvijas Britu vidusskolā mācības varēs apgūt visa vecuma bērni, sākot no pirmskolas (no 3 gadiem) līdz vidusskolai (18 gadiem). Plānots, ka ar pilnu noslodzi skola varēs nodrošināt kvalitatīvu izglītības apguvi aptuveni 580 audzēkņiem. Mācības nodrošinās pedagogu komanda no Lielbritānijas.

Šis būs jau trešais skolas projekts Salienā.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena jau dzīvo 300 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, tiek veidots viens no lielākajiem augstākā līmeņa golfa kompleksiem Baltijā, kā arī atrodas Starptautiskā skola. Salienas iedzīvotāju atpūtai izveidoti trīs parki 14 ha platībā. Tuvumā atrodas ledus halle, sporta komplekss ar baseiniem, futbola laukums un ezers. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena pērnais gads ir bijis viens no veiksmīgākajiem pēdējo gadu laikā. Tā pabeigusi īstenot Golf Estate konceptu ar dzīvokļu un rindu mājām, kā arī uzsākusi darbību jaunā privātmāju segmentā, orientējoties uz vietējo pircēju un tā vajadzībām. Tajā pašā laikā kompānija ir piesardzīga par šā gada prognozēm.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, komentē: «Jau no pērnā gada beigām ārvalstu pircējs ir kļuvis piesardzīgāks un nogaidošāks, vērojot globālās situācijas attīstību un izmaiņas Latvijas likumdošanā saistībā ar imigrācijas likumu. Varam jau šobrīd prognozēt, ka Salienai šis gads būs izaicinājumiem bagāts, pielāgojoties valsts politikas un ģeopolitiskās situācijas izmaiņām.»

Pozitīvas izmaiņas nekustamo īpašumu tirgū ir sagaidāmas, pateicoties nesen veiktajiem grozījumiem maksātnespējas likumā, kas paredz «nolikto atslēgu» principu piemērot pēc kredītņēmēju brīvprātības principa. Savukārt, nekustamo īpašumu tirgus vēl ilgi var izjust sekas, ko radīja stingrāki ierobežojumi imigrācijas likumā, kā rezultātā ārvalstu pircēji, kas nav Eiropas Savienības rezidenti, ir kļuvuši daudz piesardzīgāki pret mājokļu iegādi Latvijā, skaidro uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15 gadu laikā projekta izveidē Salienā ieguldīti vairāk nekā 250 miljoni eiro. Babītes novadā šo gadu laikā izveidota Rietumeiropai atbilstoša dzīves telpa, kur blakus mājām ir parki, bērnu laukumi, veikali, sporta iespējas un izglītības iestādes, intervijā žurnālam "Dienas Bizness" stāsta Saliena Group vadītājs Maikls Makarovs (Michael Makarov).

"Mēs šeit sākām no zaļas pļavas. Ja nemaldos, iepriekš šeit cilvēki audzēja burkānus," viņš saka.

Fragments no intervijas:

Kāds bijis galvenais biznesa izaicinājums?

Latvijā uzņēmējdarbībai kopumā un tostarp arī nekustamo īpašumu attīstīšanas jomā ir tikai viens izaicinājums – tirgus apjoms. Pie maza tirgus ir samērā sarežģīti attīstīt lielus projektus, bet, kā redzat, tas ir iespējams. Viss ir jādara ar īpašu pieeju un ar dvēseli, tad arī ir rezultāts.

Šādas vides radīšana prasa lielus ieguldījumus?

Vairāk nekā 250 miljonu eiro investīcijas 15 gados ir tie finanšu resursi, kas bija nepieciešami, lai no pļavas izveidotu skaistu dzīves telpu. Latvijas mērogā šī jau ir neliela pilsēta. Investīcijās ir iekļauts viss – gan partneru īstenotie skolu, golfa laukuma un citi projekti, gan arī mājokļu celtniecība, infrastruktūras izveide un apkārtējās vides labiekārtošana un uzturēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Salienā ar apsaimniekotāju varēs sazināties, izmantojot mobilo aplikāciju

Laura Mazbērziņa, 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekts Saliena izstrādājis speciālu mobilo aplikāciju iedzīvotājiem ar mērķi nodrošināt ātru saziņu ar apsaimniekošanas kompāniju un uzlabot apkārtējās vides kvalitāti.

Aplikācijas galvenais uzdevums ir nodrošināt informācijas apmaiņu iedzīvotājiem ar apsaimniekošanas uzņēmumu. Galvenā aplikācijas funkcija ļauj iedzīvotājiem ziņot apsaimniekotājam par problēmām, kuru novēršanu apsaimniekošanas komanda var uzsākt nekavējoties. Turpmāk par ikdienišķiem jautājumiem - no atstātiem gružiem uz ielas līdz logu tīrībai kāpņu telpās - varēs paziņot ar fotogrāfiju, kas nosūtīta ar vienu pogu. Turklāt aplikācija ļauj izsekot paveikto darbu progresam un pārliecināties par apsaimniekošanas komandas operativitāti. Šobrīd aplikācija tiek testēta un jau drīzumā aplikācija sāks darboties un būs pieejama Salienas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena ir izdevies izveidot jaunu konceptu vietējam pircējam ar nosaukumu Ideālā māja, nodrošinot atbilstošu cenu līmeni. Risinājums atrasts kopā ar koka paneļu māju ražotāju Ostby.

Pērn Salienā ir uzsākta 7 jaunā koncepta māju būvniecība, bet nākotnē ar šo projektu kompānija saista ambiciozus plānus, uzbūvējot vismaz 100 šādas privātmājas. Cenas kompānija sauc par demokrātiskām - no 189 000 eiro.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, stāstīja: «Saliena sadarbībā ar tās grupas uzņēmumu Ostby vairākus gadus ir meklējusi risinājumus, lai piedāvātu vietējam pircējam atbilstošu mājokļa piedāvājumu. Kopīgas sadarbības rezultātā ir izdevies organizēt optimālu ražošanas procesu gatavām koka mājām, kas arī ir atslēga zemākai cenai. Pēc mūsu aprēķiniem, iegādājoties māju kredītā, ikmēneša maksājums būtu no 594 eiro mēnesī, kas bieži vien ir līdzīgs īres maksājumam par dzīvokli lielai daļai Latvijas ģimeņu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta Saliena teritorijā plānots izveidot multifunkcionālu jāšanas manēžu, kas būs viens no modernākajiem šāda veida sporta centriem Baltijā, informē Saliena Development pārstāve Zanda Bāliņa.

Projekta attīstītājs ir SIA Jurmala Equestrian & Leisure. Pašlaik jau izstrādāts projekta koncepts un notiek projekta saskaņošana būvvaldē.

Jāšanas sporta centrs būs viens no modernākajiem Baltijā, un tajā varēs rīkot ne tikai vietējā, bet arī starptautiska līmeņa sacensības. Saskaņā ar izstrādāto projektu, jāšanas sporta centrā atradīsies 2500 kv.m liela slēgta jāšanas manēža, 5000 kv.m liels āra izjādes laukums ar 400 āra sēdvietām, staļļi ar 46 zirgu vietām un ģērbtuvēm un dušas telpām, kā arī bērnu laukums, specializēts zoo veikals, veterinārs, restorāns un daudzas citas aktivitātes, kas būs pieejamas visiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saliena šovasar paplašināja pērn rudenī uzsākto speciālo programmu vietējam tirgum, papildinot līdzšinējo privātmāju Ideālā māja piedāvājumu ar dzīvokļiem un rindu mājām vietējiem pircējiem. Trīs mēnešu laikā noslēgti darījumi par 70% šīs programmas mājokļu. Tie esot labākie pārdošanas rādītāji vietējam tirgum pēdējos 8 gados.

To varot skaidrot ar vietējo iedzīvotāju pieprasījuma pieaugumu pēc jauniem mājokļiem un labvēlīgāku bankas politiku.

Michael Makarov, Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, komentē: «Pēdējos gados novērojām vietējo iedzīvotāju intereses pieaugumu par īres iespējām Salienā. Tāpēc pirms trim mēnešiem uzsākām speciālu mājokļu programmu vietējam pircējam, ņemot vērā tā prasības un finanšu iespējas. Šis projekts ir pilnībā sevi attaisnojis. Dažu mēnešu laikā kopā ir noslēgti darījumi par 70% šīs programmas dzīvokļiem un rindu mājām. Ņemot vērā lielo pieprasījumu, nolēmām šajā segmentā palielināt dzīvokļu piedāvājumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Salienā pirmā mazstāvu dzīvokļu ēka tiks pabeigta nākamgad februārī

LETA / Db.lv, 17.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Saliena Salienas golfa kompleksa tuvumā uzsācis pirmo divu trīsstāvu dzīvokļu māju būvniecība. Pirmo māju plānots pabeigt nākamā gada februārī, bet otro - aprīļa vidū, žurnālistiem sacīja Salienas valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Dzīvokļu platības būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem.

Jau ziņots, ka, ieguldot 5,5 miljonus eiro, SIA Saliena šopavasar sāka nākamo posmu Salienas teritorijas attīstības projektā - daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būvniecību.

Pavisam paredzēts uzbūvēt piecas nelielas dzīvojamās mājas (maksimālais dzīvokļu skaits katrā - 20). Šogad varētu tapt divas ēkas.

«Mūs patiešām interesē vietējais tirgus. Tas šobrīd galīgi nav atmodies. Ceram, ka vietējos pircējus varētu interesēt cenu ziņā pieejami dzīvokļi energoefektivās mājās,» sacīja SIA Saliena valdes priekšsēdētāja Maikls Makarovs. Projektu izstrādāja arhitektu birojs Sarma&Norde, un šobrīd tehniskais projekts tiek skaņots. M. Makarovs pauda cerību, ka būvniecību varētu sākt šā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Linstow tirdzniecības centra projekta Salienā attīstība ir apstādināta

LETA, 25.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas iepirkšanās centru apsaimniekotājs «Linstow Center Management» (LCM) ir apstādinājis tirdzniecības centra projekta Salienā, Babītes pagastā attīstību, aģentūrai LETA pastāstīja LCM pārstāvji.

«Konkrētā projekta attīstība patlaban ir apstādināta. Ņemot vērā tirgus izmaiņas, šobrīd plānots strādāt pie projekta attīstības koncepta izmaiņām,» informēja LCM, nekomentējot, kādu konkrēti tirgus izmaiņu dēļ plānotas projekta attīstības koncepta izmaiņas.

LCM pārstāvji arī pastāstīja, ka jauna informācija par projektu varētu sekot 2020.gadā.

2013.gadā LCM toreizējais valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds sacīja, ka LCM pašlaik negatavojas strauji attīstīt tirdzniecības centra projektu Salienā, Babītes pagastā, taču atteicies no projekta nav.

«Šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs pašlaik arī negatavojamies to strauji attīstīt. Šim projektam vēl ir nepieciešams laiks, lai tas nobriestu, jo tur ir nepieciešami cita tipa tirgotāji, nekā mums ir, piemēram, Alfā vai Origo. Salienā ir nepieciešami lielu mērogu tirgotāji. Līdz ar to tie ir sarežģītāki lēmumi un investīcijas. It īpaši šīs dienas situācijā. Tādēļ es vēlreiz varu teikt - šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs ar to arī nesteidzamies. Alfa pilnīgi noteikti tiks paplašināta pirms Salienas attīstīšanas,» sacīja Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Gada griezumā: Tekstila nozare izlien caur adatas aci

Vēsma Lēvalde, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krītoša tirgus apstākļos saglabāti vairāk nekā 90% tekstilrūpniecības apgrozījuma, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tirgus kritums šajā gadā piedzīvots ne tikai ģeopolitiskās nestabilitātes zonā – Neatkarīgo valstu savienībā (NVS), bet arī Rietumeiropā. Līdz ar to kopējais eksporta apjoms nozarē, kas ir 88% no apgrozījuma, šogad tiek lēsts par 20 miljoniem eiro mazāks nekā pērn. Kopējais nozares apgrozījums būs par 24 miljoniem eiro mazāks nekā 2013.gadā, liecina Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas (VRUA) apkopotie dati. Tekstilrūpniecības līderi gan lielākoties noturējuši savas pozīcijas, bet a/s Valmieras stikla šķiedra šā gada trijos ceturkšņos pat kāpinājusi apgrozījumu, liecina biržas informācija. Savukārt daudzi mazāki uzņēmumi balansē uz kritiskas robežas. Īpaši grūtu gadu aizvada veļas un apģērbu šuvēji, kuru pamata tirgus bija Krievija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Covid-19 krīzē pērn no ES finanšu instrumentiem MVU sniegts 29 miljardu eiro atbalsts

Db.lv, 06.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Eiropas Savienības (ES) finanšu instrumentiem 2020.gadā Covid-19 krīzē Eiropas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) sniegts 29 miljardu eiro atbalsts, teikts Eiropas Komisijas (EK) ziņojumā par finanšu instrumentu īstenošanu pagājušajā gadā.

No tiem 21,6 miljardi eiro no Eiropas strukturālajiem un investīciju fondiem (ESIF), aptverot 478 000 MVU, no kuriem 375 000 ir mikrouzņēmumi, informē EK pārstāvniecības Latvijā Komunikācijas ģenerāldirektorātā.

Tādi finanšu instrumenti kā pašu kapitāls un parāds, aizdevumu garantijas, riska kapitāls un riska dalīšanas mehānismi ir izrādījušies resursu ziņā efektīvs veids, kā izmantot kohēzijas politikas resursus, vēl jo vairāk krīzes laikā.

Covid-19 pandēmija īpaši smagi skāra MVU, un daudzi darba ņēmēji bija pakļauti riskam zaudēt darbu, kad uzņēmumiem bija grūtības izdzīvot. EK uzsvēra, ka finanšu instrumentiem ir bijusi izšķiroša nozīme, lai sniegtu atbalstu MVU, kuriem tas visvairāk nepieciešams, un tādējādi tie palīdzēja mazināt Covid-19 krīzes negatīvo ekonomisko ietekmi ES reģionos un pilsētās. Jo īpaši, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finanšu instrumenti sniedza palīdzību tādu finanšu produktu veidā kā aizdevumi, garantijas un pašu kapitāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums – Ostby Holding

Gunta Kursiša, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kopumā Latvijā komercreģistrā parādījušies 309 jauni subjekti, un lielākie, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA Ostby Holding un SIA ADW Metallbau, liecina Uzņēmuma reģistra statistika.

Pagājušajā nedēļā reģistrētā SIA Ostby Holding pamatkapitāls ir 2,38 miljoni latu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Babītes novada Piņķi, Rūpnieku iela 8. Uzņēmuma valdē darbojas Apvienotās karalistes valstspiederīgie – valdes priekšsēdētājs Maikls Džeimss Makarovs (Michael James Makarov) un valdes loceklis Rūperts Čārlzs Viljams (Rupert Charles Williams). R. Č. Viljams ieņem valdes locekļa amatu arī janvāra pirmajā nedēļā lielākajā dibinātajā uzņēmumā SIA Property Experts, kura pamatkapitāls ir 21 tūkst. Ls. Tāpat abi Ostby Holdings valdē strādājošie ieņem valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatus arī nesen dibinātā uzņēmuma Saliena Golf Estate Phase 1 valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salienā piektdien ielikts pamatakmens King's College, Britu skolai Latvijā , kas būs pirmā izglītības iestāde Baltijā, kuras mācību programma tiek veidota pēc Britu izglītības sistēmas augstajiem standartiem un sagatavo skolēnus iestājeksāmeniem labākajās pasaules universitātēs.

King's College Britu skola Latvijā būs viena no astoņām prestižajām britu King's College skolām pasaulē. Kopumā Salienā šī būs trešā izglītības iestāde, kas tiek veidota pēc starptautiskas izglītības programmas pamatprincipiem. King`s College Latvija durvis vērs 2017.gada septembrī, un skolēnu uzņemšana jau ir uzsākta.

Pamatakmens ieguldīšanā piedalījās King's Group korporatīvās attīstības vadītājs Nicholas Fry Jáuregui, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Tim Colley, Babītes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Senkāns, Saliena SIA valdes priekšsēdētājs Michael Makarov, Diānas Zalānes projektu biroja arhitekte Agnese Tautiete un projekta attīstītājs ESPI SIA projekta vadītājs Reinis Raznačs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Sakret Holdings

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu devusi AS Sakret Holdings – 21 miljona latu apmērā, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) dati.

Kā parādnieks reģistrēts uzņēmums Sakret LT, savukārt ķīlu ņēmusi AS DNB banka.

Arī pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrēja vairāki ar kompāniju Sakret saistīti uzņēmumi un personas. Kā portālam db.lv skaidroja SIA Sakret direktors Andris Vanags, veicot vadības un pārvaldības optimizācijas un efektivizācijas procesu Sakret uzņēmumos, tiek veidots koncerns AS Sakret Holdings, kas turpmāk būs kā Sakret uzņēmumu mātes uzņēmums. AS Sakret Holdings meitas uzņēmumi ir SIA Sakret, SIA Sakret plus, Igaunijas OU Sakret un Lietuvas UAB Sakret LT. Notiek arī atsevišķo uzņēmumu piesaistīto kredītsaistību restrukturizācija - iepriekšējo vairāku līgumu vietā, ar AS DNB Banka tika noslēgts vienots kredīta līgums, apvienojot visas grupas uzņēmumu kredītsaistības. Reģistrētās komercķīlas apjoms saistīts ar jaunā vienotā kredīta apjomu, skaidro kompānijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināts - Zināms, cik maksās dzīvokļi Salienas jaunākajā projektā

Lelde Petrāne, 03.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena pēdējos gadus attīstījis vairākus konceptus vietējam pircējam privātmāju un dzīvokļu segmentā, un šobrīd, apvienojot līdz šim uzkrāto pieredzi, sākts attīstīt jaunu mājokļu projektu Saliena Park Apartments mazstāvu dzīvokļu māju segmentā.

Šis projekts tiks pielāgots vietējā iedzīvotāja prasībām. Jaunās dzīvokļu mājas atradīsies Salienas dzīvojamās zonas centrālajā daļā.

Pirmajā kārtā tiks uzbūvētas pirmās divas dzīvokļu mājas. Kopā jaunā koncepta ietvaros plānots uzbūvēt četras trīs stāvu mājas ar vienu līdz trim guļamistabām, balkonu vai terasi pirmajā stāvā. Pirmās mājas būvniecību plānots uzsākt šā gada otrajā

ceturksnī, bet pirmās mājas būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Visi dzīvokļi pārdošanā būs ar pilnu apdari. Dzīvokļi atbildīšot vietējā pircēja cenas kategorijai.

Kā biznesa portālam db.lv pastāstīja projekta attīstītājs, dzīvokļi maksās, sākot no 69 900 EUR, to platība būs no 42 līdz 105 kvadrātmetriem. Dzīvokļu rezervācija jau ir uzsākta. Katrā mājā paredzēti 22 dzīvokļi, kopā - 88 dzīvokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītāja «Saliena» īpašniekam «Ostermalm Property Investments Limited» piederošais koka karkasa māju ražotājs SIA «Ostby» uzskata, ka maksātnespējas pieteicēja SIA «Sanibūve» maksātnespējas procesu izmanto ļaunprātīgos nolūkos, sacīja «Ostby» valdes priekšsēdētājs Raivis Ancāns.

Viņš norādīja, ka «Ostby» no 2005.gada strādā Latvijas, Zviedrijas un citu Skandināvijas valstu tirgos, ražojot koka karkasa māju paneļus un moduļus, un uzskata, ka ierosinātajam maksātnespējas procesam nav pamata, jo «Sanibūve» pieteikumu par «Ostby» maksātnespēju iesniedza saistībā ar civilstrīdu un šis process nav saistīts ar «Ostby» faktisko maksātspēju.

«Uzskatām, ka «Sanibūve» šo maksātnespējas procesu izmanto ļaunprātīgos nolūkos, lai iegūtu naudu par neizpildītiem līguma darbiem. Turklāt uzņēmums par šo «Sanibūve» rīcību uzzināja no medijiem,» sacīja Ancāns.

Pamatojoties uz to, ka «Sanibūve» būtiski kavēja līguma būvniecības darbu izpildes termiņus, kā arī pieļāva citus būtiskus līguma pārkāpumus, «Ostby» 2019.gada 30.augustā vienpusēji izbeidza pērn gada nogalē noslēgto līgumu ar «Sanibūve» par būvniecības pakalpojumiem kādā Zviedrijas projektā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamā īpašuma attīstītāji aicina jauno valdību uzlabot investīciju vidi nozarē

Zane Atlāce - Bistere, 15.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā nekustamo īpašumu attīstītāju alianse (NNĪAA) ir nosūtījusi vēstuli jaunās valdības veidotājiem - Ministru prezidenta kandidātam Krišjānim Kariņam un ekonomikas ministra kandidātam Didzim Šmitam -, aicinot uzlabot investīciju vidi nekustamo īpašumu jomā, informē NNĪAA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags.

Lai gan līdz ar vispārējo ekonomikas izaugsmi ir vērojamas atsevišķas pozitīvas tendences arī jauna nekustamā īpašuma attīstībā, joprojām saglabājas ievērojama Latvijas atpalicība no Lietuvas un Igaunijas būtiskākajos nekustamā īpašuma segmentos, norāda asociācijā.

Rīgā uz vienu iedzīvotāju ir divreiz mazāka biroju platība, nekā Tallinā, un ievērojami mazāka, nekā Viļņā. Pat īstenojot visus tos biroju projektus, kas patlaban Rīgā ir plānošanas vai celtniecības stadijā, saglabāsies tikpat ievērojama mūsu galvaspilsētas atpalicība biroju pieejamībā, jo kopš krīzes Lietuvā ir uzbūvēti 338 000 m2 jaunu biroju platību, Igaunijā - 316 000 m2 jaunu biroju platību, bet Latvijā - tikai 158 000 m2 jaunu biroju platību (Colliers dati). Ņemot vērā, ka biroju telpas pakalpojumu ekonomikā ir uzskatāmas par uzņēmējdarbības infrastruktūru, šāda Latvijas atpalicība atstāj ļoti negatīvu iespaidu uz iespējām piesaisīt starptautiskus uzņēmumus un vietējo uzņēmumu izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Bez šaubām, sākumā man nebija vēlēšanās attīstīt Valmierā gaļas kombinātu - vienkārši es no tā neko nejēdzu. Tikai, galu galā, pateicoties pilsētas mēram...,» sacījis Krievijas multimiljonārs Sergejs Čerņins, kurš nopirka Valmieras gaļas kombinātu Triāls.

Intervijā žurnālam Ir, jautāts, vai viņu pierunāja, multimiljonārs atbildējis: «Jā, pierunāja. Pats pēc tam nodomāju: darīt kaut ko jaunu - arī tas ir interesanti. Tagad esmu sācis sarunas ar liela mēroga Krievijas tirgotājiem, lai varētu atjaunot kombināta darbību.»

«Vai nav bail bez pieredzes? Ja ir nauda, var tepat uz vietas nolīgt pieredzējušu komandu, un to mēs jau esam izdarījuši. Tie ir cilvēki no gaļas biznesa, no vietējās tirdzniecības, viņi visus pazīst. Turklāt man pašam ir zināma reputācija, teikšu bez liekas pieticības - esmu «vīrs un vārds»,» skaidrojis S. Čerņins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

International School Exupéry mācības maksās 1600 eiro mēnesī

Kristīne Stepiņa, 23.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuplajam Latvijas privātskolu pulkam pievienosies vēl divas lielas mācību iestādes

Šoruden Pierīgā, Piņķos, tiks atklāta franču skola Exupéry International School, turpat netālu – Salienā nule guldīts pamatakmens King’s College Britu skolai Latvijā.

International School Exupéry izveidē tiks investēti 11 miljoni eiro, aptuveni 700 tūkstoši no šīs summas ir maksa par diviem hektāriem zemes. Skolas būvniecībā tiks ieguldīti mācību iestādes dibinātājas Jeļenas Bujanovas privātie līdzekļi. Krievijā viņai pieder uzņēmums Oberon, kurš IT nozarē darbojas jau kopš 2003.gada. Mācību maksa būs 1600 eiro mēnesī, bet bērnu dārzā 1300 eiro mēnesī.

Savukārt Babītes novada Piņķos 2017. gada septembrī tiks atklāta starptautiski pazīstamā izglītības institūciju tīkla King’s Group izveidotā King’s College, Britu skola Latvijā. Ieguldījumi skolas izveidē ir 6 miljoni eiro. Investors un attīstītājs – SIA ESPI.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus pērn uzņemtie apgriezieni turpina augt un šobrīd jauno mājokļu segmentā vērojama liela aktivitāte. Pieprasījums pēc jauniem un moderniem mājokļiem ir augsts - gandrīz katrā mikrorajonā ir uzcelts kāds jauns mājokļu projekts un vairāki ir būvniecības vai plānošanas procesā.

Pētījumi liecina, ka jauna mājokļa tīkotāji jūtas arvien stabilāk un pārliecinātāk par savu finansiālo situāciju. Nozīmīgu artavu kopējā procesā sniedz arī ALTUM programmas, ko atbalsta un realizēt piedāvā lielākās bankas Latvijā.

Lai ikviens varētu ērti meklēt, pārskatīt un salīdzināt šobrīd pieejamos mājokļu piedāvājumus Rīgā un Pierīgā, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv īpaši veidotā portāla sadaļā piedāvā vienuviet apskatīt dažādās Rīgas apkaimēs iegādei pieejamos jaunos dzīvokļu projektus, mājas un apbūves zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru