Mazais bizness

Mana pieredze: Askētismu savieno ar dārgmetāliem

Linda Zalāne, speciāli DB, 05.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iestrādājot dārgakmeņus rotās, cilvēkiem tiek dota iespēja sev nesāt līdzi nelielu daļu no dabas bagātībām, ir pārliecināta Lidija Hlinova.

Rotu zīmola Room 88 īpašniece un idejas autore Lidija Hlinova savām rokām skaistas lietas darinājusi jau sen. Aizraušanās sākās laikā, kad viņa bija profesionāla sporta deju dejotāja un pati sev veidoja tērpus, aksesuārus, bet pēc tam savas prasmes lika lietā, strādājot Spānijā, kur bija atbildīga par grupas Gore Performance, kura uzstājās klubos Amnesia un Pacha Ibiza, skatuves tērpiem. Vēlāk viņa pievērsās rotām. «Šis ir mans otrais rotu zīmols. Pirmā zīmola nosaukums bija Yayoi, un tas bija kardināli atšķirīgs no tā, ko pašlaik veidoju. Rotas bija lielas, uzkrītošas, un tās tika veidotas no koraļļiem, kristāliem, ķēdēm un virvēm. Interesanti, ka man pašai nekad nav patikušas lielas un uzkrītošas rotas, aksesuāri. Esmu minimālisma piekritēja, un tieši šāds rokraksts ir pirms diviem gadiem izveidotajam zīmolam Room 88. Manuprāt, rotai ir jābūt daļai no sievietes būtības, un tai jābūt tādai, ko vēlas nēsāt katru dienu. Būtībā – dzīvot kopā ar rotu, sarast ar to. Rotai ir jābūt ilgtspējīgai, tādai, ko sieviete vēlas atstāt nākamajai paaudzei,» savu pārliecību pauž Lidija.

Mācās pie meistara

Rotu gatavošanas prasmes un iemaņas Lidija apguva privātā skolā Assamblage Bukarestē, Rumānijā, kur viņa dzīvoja pusotru gadu. To kādā villā izveidojis Bukarestē dzīvojošs rotu meistars Deivids Sandu (David Sandu), kuram ir liela pieredzes bagāža. Pie viņa amata gudrības mācījušies daudzi. «Mācības ilga vienu gadu, un tās bija ļoti intensīvas. Šajā periodā ieguvu pamata zināšanas par rotu gatavošanu no dažādiem dārgmetāliem. Savas pirmās izgatavotās rotas fotogrāfiju ievietoju Instagram, un cilvēki sāka man vaicāt, cik tā maksā. Varu apgalvot, ka no pirmās rotas, kuru izgatavoju, jau sāku pelnīt. Tad atgriezos Latvijā ar 2000 eiro kabatā un ar šo naudu man vajadzēja gan dzīvot, gan iegādāties instrumentus rotu gatavošanai, gan nomāt darbnīcas telpu. Papildu ieguldījums bija ģimenes un draugu atdotās zeltlietas, kuras pēc tam pārveidoju sava dizaina rotās,» savu ceļu līdz rotu gatavošanai atminas Lidija, kura savu darbnīcu iekārtojusi Mākslinieku namā 11. novembra krastmalā ar brīnišķīgu skatu uz Daugavu. Interesanti, ka darbnīcas kārtas numurs ir 88. Lidija teic, ka šim skaitlim viņas dzīvē ir liela nozīme – viņa ir dzimusi 88. gadā, tādēļ arī zīmola nosaukums ir izveidots, iedvesmojoties no šī bezgalības skaitļa.

Lidija strādā ar dārgmetāliem – sudrabu un zeltu. Tos viņa papildina un paspilgtina ar dažādiem dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem.

Visu rakstu Askētismu savieno ar dārgmetāliem lasiet 5. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru