Foto

Pirms mēneša atklāto pašapkalpošanās velosipēdu «darbnīcu» noārdījuši huligāni

Dienas Bizness, 23.10.2013

Jaunākais izdevums

Skolas un Lāčplēša ielas krustojumā pie Kaņepes Kultūras centra atklāto Open Bikes pašapkalpošanās velosipēdu «darbnīcu» un riepu pumpēšanas punktu salauzuši huligāni.

Divi vīrieši 22. oktobra naktī, ejot garām pašapkalpošanās velosipēdu darbnīcai, sākotnēji to nolocīja, bet pēc 15 minūtēm, atgriežoties un nu jau ar pudelēm rokā, to nolauza pavisam.

Jau ziņots, ka velosipēdu pašapkalpošanās «darbnīcu» veidoja divi statīvi – vienā metāla auklās piestiprināti instrumenti velosipēda labošanai, bet otru statīvu var izmantot kā rokas pumpi velosipēda riepu piepumpēšanai.

Pilotprojekta autors un realizētājs ir Open Bikes, ko atbalsta Rīgas domes Satiksmes departaments. Atklājot «darbnīcu», Rīgas Domes pārstāvji solīja, ka, ja šis punkts veiksmīgi darbosies, tādi paši statīvi tiks izvietoti arī citviet Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Liepājā atklāta brīvdabas pašapkalpošanās velodarbnīca

Gunta Kursiša, 14.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā, Jūrmalas parkā pie skeitparka, uzstādīts Liepājā pirmais brīvpieejas veloremonta statīvs ar velopumpi.

Pašapkalpošanās darbnīcai ir divi statīvi – vienā metāla auklās piestiprināti instrumenti velosipēda labošanai, bet otru statīvu var izmantot kā rokas pumpi velosipēda riepu piepumpēšanai.

Statīvi velosipēdu labošanai un riepu piepumpēšanai uzstādīti pilotprojekta ietvaros; autors ir OpenBikes jeb nodibinājums Rīgas atvērtā velo darbnīca.

Db.lv jau rakstīja, ka pērn rudenī tika atvērta pašapkalpošanās velodarbnīca Rīgā, Skolas un Lāčplēša ielas krustojumā pie Kaņepes Kultūras centra. Tiesa gan, jau pēc dažām nedēļām tai postu nodarīja huligāni.

Komentāri

Pievienot komentāru