Mazais bizness

Sākam biznesu: Dakteris viedierīcē

Anda Asere, 10.09.2018

Santa Banga, DoctorOnline (SIA Telemedicine) attīstības projektu vadītāja.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Telemedicīnas platformas DoctorOnline interneta vietne un mobilā lietotne dod iespēju pacientiem piekļūt ārstiem attālināti, vienlaikus speciālisti šādi var nopelnīt.

Jau iepriekš pacienti ir zvanījuši ārstiem ārpus darbalaika un izmantojuši telefonu mobilās lietotnes, jo speciālisti ir ciešā kontaktā un konsultē arī brīvdienās; daļai ģimenes ārstu pat ir konkrētas stundas, kad pacienti var zvanīt un konsultēties pa telefonu. «Šī platforma ir veids, lai konsultācijas ārpus darba laika būtu izdevīgas abām pusēm – tādējādi pacients fotogrāfijas var sūtīt droši, saņem izrakstu par veikto konsultāciju, ar ko tālāk var doties pie cita speciālista, bet ārsts veiktos pierakstus var ielīmēt ambulatorajā pacienta kartē un saņemt naudu par konsultāciju. Viss saliekas pa plauktiņiem,» saka Santa Banga, DoctorOnline (SIA Telemedicine) attīstības projektu vadītāja.

Doma par šādu platformu radusies no pašu pieredzes – bērni parasti saslimst brīvdienās, un ģimenes ārsts ne vienmēr ir sasniedzams. Gadījumos, kad ir skaidrs, ka medicīniskā konsultācija ir vajadzīga, bet ārsts nav sazvanāms, otra iespēja ir doties uz slimnīcu, bet, ja gadījums nav akūts, ir jārēķinās vismaz ar trim četrām gaidīšanas stundām. «Bija dzirdēts par šādu praksi ārzemēs. Pēdējos desmit gados telemedicīna pasaulē attīstās strauji,» teic Santa.

Projektā ieguldīti 120 tūkstoši eiro, tie ir uzņēmuma īpašnieka Grigorija Gluskina privātie līdzekļi. «Neizslēdzam iespēju, ka nākotnē varētu piesaistīt investorus, līdzīgi, kā to dara projekti ārzemēs. Citviet šādās platformās iegulda apdrošinātāji, mobilo telefonu operatori, farmācijas uzņēmumi, aptieku tīkli, tādējādi dažādojot savu portfeli,» teic Santa.

Platforma ārstiem un pacientiem ir pieejama kopš jūnija. Šobrīd tajā reģistrēto ārstu skaits ir ap 30 un piereģistrējušies vairāk nekā 300 pacienti. Platformā ik dienu reģistrējas četri līdz desmit jauni pacienti, notiek līdz trīs līdz četras video konsultācijas. Konsultācijas piesaka gan no dažādām pilsētām Latvijā, gan ārzemēs. Uzņēmuma zvanu centra dati liecina, ka pacienti visvairāk interesējas par iespējām saņemt konsultācijas ar pediatriju, ginekoloģiju, kontracepciju un dzemdniecību saistītos jautājumos. Savukārt karstajā laikā bija aktīva interese arī par kardioloģijas jautājumiem.

Visu rakstu Dakteris viedierīcē lasiet pirmdienas, 10.septembra laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināto ārstu konsultāciju platformā "DoctorOnline" vēl pirms mēneša notika aptuveni 10 konsultācijas nedēļā, taču šobrīd to skaits dienā pārsniedz 30.

Pēdējo 10 dienu laikā platformā reģistrējušies 200 jauni pacienti un 83 ārsti. Šobrīd "DoctorOnline" ir reģistrēti vairāk nekā 140 ārsti.

"Kopš marta otrās nedēļas ir redzams, ka attālinātas konsultācijas cilvēkiem kļūst vajadzīgākas. Ņemot vērā šī brīža izmaiņas normatīvajos aktos, kas prasa klīnikām samazināt klātienes konsultāciju skaitu, ārsti meklē risinājumus. Katru dienu saņemam jaunus pieteikumus no klīnikām un privāti praktizējošiem ārstiem. Šobrīd strādājam gandrīz 24 stundas diennaktī, lai visu paspētu. Tāpat nemitīgi veicam tehniskos papildinājumus," stāsta Santa Batuhtina-Banga, "DoctorOnline" (SIA "Telemedicine") biznesa attīstības direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Platforma DoctorOnline nodrošinās ārstu konsultācijas tiešsaistē

Laura Mazbērziņa, 29.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu sāk pirmā pašmāju telemedicīnas platforma «DoctorOnline», kas pacientiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem - ļauj saņemt nepieciešamā medicīnas speciālista konsultācijas tiešsaistē sev ērtā laikā un vietā, izmantojot datoru vai viedierīci. Vietni attīsta SIA «Telemedicine», un līdz šim projektā investēti ap 120 tūkstošiem eiro.

Telemedicīna ir nozare, kas jau vairāku gadu garumā strauji attīstās visā pasaulē. Analogi risinājumi jau tiek plaši izmantoti ārvalstīs, veicinot laicīgāku saslimstības gadījumu diagnostiku.

«DoctorOnline» vietnes darbības princips ir, lai ikviens interesents bez gaidīšanas rindā un neatkarīgi no atrašanās vietas, piereģistrējoties platformā, var pieteikties uz video konsultāciju sev ērtā laikā pie interesējoša speciālista, to uzreiz apmaksājot ar bankas karti. Kā ierīce izmantojams pie interneta pieslēgts dators, viedtālrunis vai planšete, kam iebūvēta kamera, mikrofons un darbojas skaņas iekārtas. Ja nepieciešams, pacients pirms konsultācijas var pievienot arī attēlus, piemēram, analīžu rezultātus, kas efektivizēs konsultācijas norisi. Visi pievienotie faili tiek uzglabāti, pielietojot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, un atkarībā no pacienta vēlmes var tikt dzēsti uzreiz pēc konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru