Atpūta

FOTO: Virvju trases izveide Pārdaugavas Esena dārzos iestrēgusi saskaņošanā

Laura Mazbērziņa, 03.10.2018

Jaunākais izdevums

Eksbaņķiera Arnolda Laksas Pārdaugavā ierīkotajā brīvdabas atpūtas teritorijā Esena Pārdaugavas dārzi šā gada vasaras sezonā bija plānots atvērt virvju trasi, taču tās saskaņošanas process ar atbildīgajām institūcijām ir ieildzis un plāni atlikti uz nākamo gadu.

Kā vēstīts, brīvdabas atpūtas teritorija ierīkota 64 hektāru platībā un tika atklāta jūnija sākumā. Teritorijas vadīšanu A. Laksa ir uzticējis savai meitai Dinnijai.

Līdz ar citām aktivitātēm apmeklētājiem - atbilstoši fiziskajai sagatavotībai - plānots piedāvāt arī trīs virvju trases. Šobrīd tās ir gandrīz pabeigtas, taču nepieciešams būvvaldes apstiprinājums. Tagad tiek plānots, ka trases varētu tikt atklātas nākamā gada pavasarī. Ķiparu taka ir bērniem no 3 gadu vecuma, bet virju taka Esena Kalns ir divos posmos un dažādās grūtības pakāpēs.

«Virvju trase ir gandrīz pabeigta, un šobrīd mēs gaidām no būvvaldes apstiprinājumu. Diemžēl šis process ir pamatīgi ieildzis, jo iepriekš tika plānots trasi atvērt jau jūlijā, pēc tam oktobrī, bet šobrīd izskatās, ka tas notiks nākamā gada pavasarī. Trasei varētu būt labs potenciāls,» lēš D. Laksa. Virvju trases izveides kopējās izmaksas pārsniedz 70 tūkstošus eiro.

Jautāta, kā veicies atpūtas vietas pirmajā sezonā, D. Laksa stāsta, ka Esena Pārdaugavas dārzus apmeklējuši vairāki tūkstoši cilvēku.

Esena Pārdaugavas dārzos ir iespējams īrēt zemes gabalu, lai ierīkotu savu mazdārziņu, taču D. Laksa atzīst, ka atsaucība šim pakalpojumam nav bijusi liela. «Ziemas mēnešos mēs stratēģiski izvērtēsim vairākus aspektus, domājot par to, ko mēs nākamgad varētu uzlabot un piedāvāt. Tomēr es domāju, ka ideja par savu mazdārziņu un zemes pleķīti Rīgā ir laba alternatīva tiem, kuriem nav lauku saimniecību,» uzskata D. Laksa. Esena Pārdaugavas dārzos 500 kvadrātmetrus liela zemes gabala īre paredz līgumu vismaz uz gadu. Gada cena ir, sākot no 400 eiro.

Vislielākā klientu interese bijusi par Esena Pārdaugavas dārzos piedāvātajām teltīm, kurās iespējams rīkot dažādus pasākumus.

D. Laksa uzsver, ka nebaidās no rudens un ziemas mēnešiem. «Mēs ceram, ka rudens un ziemas mēneši mūs palutinās un būs silts laiks,» viņa teic. Arī aukstais laiks paver vairākas biznesa iespējas, piemēram, distanču slēpošanu, braukšanu ar ragaviņām no kalna. Arī ziemā būs iespējams īrēt teltis, kuras plāno apsildīt.

Nākamajā sezonā tiks izskatīta iespēja attīstīt veikparku, kā arī izveidot jaunus bērnu laukumus.

Esena Pārdaugavas dārzu teritorijā esošo muižu īpašnieki par pašu līdzekļiem plāno atjaunot. «Šobrīd mēs nevaram atbildēt, kas būs šajā muižā – viesnīca, restorāns vai kaut kas cits. Šobrīd mums ir daudz un dažādi plāni. Visas idejas un ieceres mēs ar ģimenes locekļiem apspriedīsim ziemas mēnešos, kad būs klusāka sezona,» stāsta D. Laksa.

Tev varētu interesēt arī:

Eksbaņķieris Arnolds Laksa saimnieko muižas dārzos

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Eksbaņķieris Arnolds Laksa saimnieko muižas dārzos

Kristīne Stepiņa, 25.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksbaņķieris Arnolds Laksa Pārdaugavā ir ierīkojis brīvdabas atpūtas teritoriju 64 hektāru platībā Esena Pārdaugavas dārzi, kas tiks atklāta jūnija sākumā

Tur tiek gaidīti visi tie, kas vēlas relaksēties pie dabas krūts, svaigā gaisā nodarboties ar sportiskām aktivitātēm vai no darba birojā uz kādu brīdi pārcelties uz zaļu pļavu. Teritorijā ietilpstošajos Klusajos dārzos izīrēšanai vasaras sezonas garumā tiks piedāvātas dārza mājiņas ar zemes pleķīti, kurā pilsētnieki varēs rušināties, stādot puķes un dārzeņus.

A. Laksa cer, ka Esena Pārdaugavas dārzi pāris gados kļūs par rentablu projektu, un vēlas, lai ar to nodarbojas viņa bērni. Brīvdabas atpūtas teritorijas vadīšanu viņš ir uzticējis savai meitai Dinnijai.

Daļā teritorijas ir iespējama apbūve, visticamāk, nākotnē tur varētu tapt nelielas ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārziņu nomas bizness gan Rīgā, gan Pierīgā gatavojas jaunajai sezonai, un aug klientu vēlme iekopt savu mazdārziņu.

Savu pirmo sezonu "Dobnīca" noslēdza ar četriem eksperimentāliem dārziem. "Klientu atsauksmes bija pozitīvas un izdevās iekopt, izaudzēt arī bagātīgu ražu," biznesa portālam db.lv stāsta "Dobnīcas" izveidotāji Ieva un Arnolds Vestmaņi.

Db.lv jau rakstīja, ka pilsētnieki Ieva un Arnolds Vestmaņi Ķekavas novada Vimbukrogā 2019. gadā izveidoja interaktīvu dārziņu nomas biznesu "Dobnīca".

"Dobnīca" radīta mūsdienu cilvēkam, kurš vēlas pavadīt laiku pie dabas un reizē izaudzēt produktus savai lietošanai, bet laika prioritāšu dēļ viņam nepietiek resursu nepārtrauktai sava dārza uzturēšanai. Klients var izvēlēties kopt savu dārziņu pats, vai uzticēt dažādus darbus "Dobnīcas" komandai.

Komentāri

Pievienot komentāru