Ražošana

Kā top? Paint Eco krāsas

Laura Mazbērziņa, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls db.lv viesojās Iecavas novada uzņēmumā Linum Color, vērojot zīmola Paint Eco krāsu ražošanas procesu.

Ražošanas procesa fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Uzņēmums Paint Eco ražo dabīgos lineļļas produktus – pernicu, beices, krāsas un vaskus. «Šie produkti ir paredzēti gan iekšdarbiem, gan ārdarbiem. Uzņēmuma darbība sākās ar lineļļas ražošanu, vēlāk uz šī produkta bāzes sākām ražot beici, krāsu un vaskus. Šobrīd strādājam pie jaunu produktu izstrādes. Beice veido lielāko daļu no mūsu apgrozījuma,» pastāstīja Paint Eco pārdošanas vadītājs Guntars Jaunpujens-Pujens.

Lineļļu uzņēmums iepērk no eļļas ražotāja SIA Iecavnieks & Co.

Krāsu izejvielas ir lineļļas pernica un dabīgie minerālpigmenti. Uzņēmums veikalu tirdzniecības tīklos piedāvā toņu pamatpaleti, bet klientiem ir iespēja pasūtīt papildtoņus no krāsu katalogiem. Pēdējo gadu laikā Latvijā pieprasītāki ir bēšie un pelēkie toņi.

«Lai atšķirtos no citiem ražotājiem, mēs izveidojām oriģinālus krāsu nosaukumus – lācis, melone, pūce, vāvere,» teic Aina Savicka, Paint Eco tehnoloģe.

Paint Eco produkti ir cilvēkiem un dabai draudzīgi. «Lineļļas pernicas produkti dziļi iesūcas koksnē un tādējādi efektīvāk pasargā koka virsmu no mitruma, UV starojuma un palielina virsmas nodilumizturību. Ar Paint Eco produktiem apstrādāta virsma neplaisā un nelobās. Šo krāsoto virsmu pēc vairākiem gadiem ir viegli atjaunot,» pastāstīja A. Savicka.

«Lineļļas pernicas krāsas ir izdevīgākas nekā ķīmiskās, jo ar vienu krāsas litru var nokrāsot par aptuveni trešdaļu vairāk nekā ar ķīmiskajām krāsām,» komentē G. J. Pujens.

Uzņēmums strādā apgūst arī eksporta tirgu - Čehiju, Vāciju, Poliju, Lietuvu, Dienvidkoreju, Lietuvu, Nīderlandi, Holandi, Somiju. «Eksports no mūsu apgrozījuma veido 40%, bet mūsu komanda aktīvi strādā, veicot tirgus analīzi. Ceram, ka nākošā gada laikā realizēsim projektu, kas ievērojami palielinās eksporta apgrozījumu,» sacīja G. Jaunpujens-Pujens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Desmito gadu uz lineļļas viļņa

Biznesa Plāns, 19.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kalnciema kvartāls, Ludzas novadpētniecības muzejs, Lubānas amatnieku centrs - tās ir tikai dažas no sabiedriskām ēkām, kas ieguvušas izskatīgas un ilgmūžīgas fasādes, pateicoties Iecavas lineļļas pernicas krāsu ražotājam SIA Linum Color.

Uzņēmums Linum Color, kura produkcija tirgū tiek virzīta ar zīmolu Paint Eco, radies pirms deviņiem gadiem. Tolaik augu eļļu ražotājs SIA Iecavnieks, domājot, kā paplašināt lineļļas pielietojumu, izveidoja lineļļas krāsu ražotni, jaunajā projektā investējot aptuveni divus miljonus eiro. Tā radās videi un cilvēka veselībai draudzīga alternatīva ķīmisko krāsu industrijas piedāvājumam.

«Dzīvo» kopā ar koku

Mūsdienās lielāko daļu ēku krāso ar ķīmiskajām krāsām, kas nav ilgmūžīgas, plēves efekta dēļ šāds krāsojums bojā apdares dēļus, turklāt nav labvēlīgs ne videi, ne cilvēkiem. «Lineļļu prata izmantot mūsu senči, bet pēc kara, kad vajadzēja ātri atjaunot ēkas, tika radītas un popularitāti ieguva ķīmiskās krāsas no naftas pārstrādes pārpalikumiem. Jaunās krāsas sniedza iespēju pie rezultāta tikt ātrāk par tradicionālajām metodēm,» stāsta Linum Color direktore Rita Rancāne.

Komentāri

Pievienot komentāru