Jaunākais izdevums

Grieķu safrāns tiek uzskatīts par vienu no labākajām garšvielām pasaulē.

Mazā Grieķijas pilsētiņā Kozani safrānu audzē Saffron Producers Cooperative, kas atrodas Krokos ciemā.

Lai novāktu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami aptuveni 170 tūkstoši augu. Ņemot vērā to, cik daudz pacietības nepieciešams tik plašas ražas novākšanai, vairs nav jābrīnās, kādēļ safrāns ir viena no dārgākajām garšvielām pasaulē.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot safrāna ražas novākšanas un apstrādes procesu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija un nekustamo īpašumu projektu attīstītājs “YIT LATVIJA” ekspluatācijā nodevis daudzdzīvokļu ēku “Safrāns”, kas atrodas Rīgā, Purvciemā, celtniecības stadijā izpārdodot gandrīz 60% no kopskaitā 81 pieejamā dzīvokļa.

Vērojot īpašumu iegādes tendences tirgū, uzņēmumā norāda, ka tieši pēdējā gada laikā pieprasījums pēc dzīvokļiem un darījumu skaits jaunajos projektos izteikti pieaug.

Jaunajā 9 stāvu daudzdzīvokļu ēkas projektā “Safrāns”, Žagatu ielā, izvietoti gan vienistabas un 2 istabu dzīvokļi, gan arī 3 un 4 istabu dzīvokļi. YIT novērojis, ka vienistabas dzīvokļi pārsvarā tiek iegādāti kā investīcija, taču vienlīdz pieprasīti ir arī dzīvokļi ar lielāku istabu skaitu.

“Jau uzsākot jaunā projekta “Safrāns” būvniecību tuvajā Purvciemā, izjutām pastiprinātu interesi no tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. Sākotnēji vislielākais pieprasījums līdz šim ir novērots pēc divistabu dzīvokļiem, savukārt vienistabas dzīvokļi tiek izvēlēti kā investīciju objekts tieši infrastruktūras priekšrocību dēļ”, stāsta YIT LATVIJA valdes loceklis Andris Božē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma attīstītāju un projektu TOP10

Db.lv, 16.02.2023

Pēc darījumu apmēra pērn populārākais jaunais projekts bija "YIT Latvija" attīstītie "Silvas nami", kur veikti 115 darījumi par 12,2 miljoniem eiro.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārdoto dzīvokļu darījumu summas pagājušajā gadā lielākie attīstītāji Latvijā bija "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks", liecina nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas "Colliers" apkopotie dati.

Uzņēmuma jaunākajā dzīvojamo platību tirgus pārskatā secināts, ka "Bonava Latvija" jau ceturto gadu pēc kārtas sasniegusi lielāko jauno dzīvokļu pārdošanas apjomu, savukārt "YIT Latvija" izdevies sasniegt lielāko pārdoto dzīvokļu skaitu gadā.

Lielāko attīstītāju TOP 10:

"Top 3" attīstītāju "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks" tirgus daļa 2022.gadā ir attiecīgi 13%, 11% un 7%, salīdzinot ar 15%, 5% un 4% gadu iepriekš. "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks" un arī "Kaamos" arī 2022.gadā turpināja aktīvi paplašināt savus zemes gabalu portfeļus, norāda "Colliers" Konsultāciju pakalpojumu direktore Agija Vērdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums “Food Union” radījis īpašu Ukrainai veltītu saldējumu tās nacionālā karoga krāsās.

Ar simbolisku mērķi saldējuma receptē no dabiskām izejvielām savītas ziedu garšas – plūškoka un rudzupuķu garša zilajā saldējuma krāsā un safrāns saldējuma dzeltenajā krāsā. Aukstajam gardumam dots “Слава Україні” nosaukums, kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.

“Šis saldējums ir veltījums Ukrainas tautas drosmei un brīvības mīlestībai. Bet vēl svarīgāk – tas ir atgādinājums ikvienam Latvijas iedzīvotājam, ka Ukrainā joprojām notiek briesmīgs karš, tāpēc mums jāturpina palīdzēt tās cilvēkiem arī pēc tam, kad pirmais atbalsta vilnis ir rimis,” uzsver “Food Union” ģenerāldirektore Latvijā Irēna Holodnaja.

Zili-dzeltenais saldējums bez maksas būs pieejams Ukrainas iedzīvotājiem Rīgas atbalsta centrā (Kaļķu ielā 1) un Ukrainas iedzīvotāju dienas centrā “Common Ground” (Andrejostas ielā 27), kā arī “Ekselence” saldējuma vasaras tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā, uzrādot Ukrainas personu apliecinošus dokumentus.

Komentāri

Pievienot komentāru