Jaunākais izdevums

Sanfrancisko apavu ražošanas startup Rothy’s, sekojot pasaules tendencēm atkritumu pārstrādes jomā, izlēmis izgatavot sieviešu apavus no pārstrādātām plastmasas ūdens pudelēm un citiem pārstrādātiem materiāliem, raksta Business Insider.

Uzņēmums ražo laiviņas ar spiciem un apaļiem galiem, kā arī mokasīntipa apavus, un pāris darbības gadu laikā tas jau kļuvis iecienīts pircēju vidū.

Kurpes veidotas no materiāla, kas izgatavots no 100% pārstrādātām plastmasas ūdens pudelēm, kas ir sterilizētas, izkausētas un izveidotas no jauna. Līdz šim kompānija apavu izgatavošanai izmantojusi 12 miljonus ūdens pudeļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Latvijas pārstāve dodas pasaules sieviešu ekspedīcijā piesārņojuma izpētei

Ilze Žaime, 08.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Plimutas ostas Lielbritānijā divu gadu pasaules okeāna apceļošanā dodas zinātnisko pētījumu ekspedīcija, kurā piedalās arī pārstāve no Latvijas. Ekspedīcijas mērķis ir pētīt okeāna plastmasas piesārņojumu, tā cēloņus un meklēt risinājumus.

Šajā ekspedīcijā iespēja piedalīties ir arī Latvijas pārstāvei – Nitai Jirgensonei, pievienojoties vienam no brauciena posmiem, un trīs nedēļu laikā šķērsojot Atlantijas okeāna ziemeļu daļu.

Kopumā ekspedīcijā no visas pasaules piedalīsies 300 sievietes, kuras divu gadu laikā 30 dažādos ceļojuma posmos ar jahtu nobrauks vairāk nekā 38 000 jūras jūdžu, pētot mikroplastmasu un toksīnus okeānā, jūrās, piekrastē. Papildus zinātniskajam izpētes darbam ekspedīcijas mērķis ir popularizēt sieviešu dalību STEM (zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas) jomas projektos, pētniecībā, burāšanā, iesaistīšanos risinājumu izstrādē un lēmumu pieņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru