Jaunākais izdevums

Igaunijas zemo cenu alkohola veikalu tīkls «Alko1000», kas pašlaik darbojas vairākās vietās Latvijā pie Igaunijas robežas, kā arī Igaunijas dienvidos, šogad plāno atvērt veikalus Rīgā un Tallinā, ziņo laikraksts «Postimees».

Veikalu Rīgā iecerēts atvērt, jo alkohola un pārtikas cenas Latvijas galvaspilsētā ir augstas, savukārt «Alko1000» stratēģijas pamatā ir noliktavas tipa veikali ar zemām cenām, norāda laikraksts, atsaucoties uz «Alko1000» dibinātāju Einaru Visnapū.

Pirmais «Alko1000» veikals tika atvērts 2017.gadā Tartu.

LASI ARĪ:

FOTO: Db.lv pārliecinās - alkohola tūrisms turpina zelt

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Alko1000 vadītājs: Alkohola tirdzniecība Igaunijas un Latvijas pierobežā sarūk

LETA/BNS, 03.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alkoholisko dzērienu veikalu tīkls «Alko1000» arvien vairāk koncentrējas uz Igaunijas tirgu, jo alkohola pārdošanas apjomam Igaunijas un Latvijas pierobežā ir skaidri lejupejoša tendence, paziņojis tīkla vadītājs Einars Visnapū.

«Patiesībā tas ir saistīts ar vienu no diviem iemesliem - cilvēki Igaunijā ir samazinājuši alkohola patēriņu vai arī iegādājas to Igaunijā un mazāk pērk pierobežā. Pirmajai iespējai es neticu,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja uzņēmējs.

Visnapū uzsvēra, ka pieaug cilvēku dzīves līmenis un daudziem sāk trūkt motivācijas braukt no Tallinas uz otru Igaunijas galu, lai iegādātos alkoholiskos dzērienus.

«Nozīme pilnīgi noteikti ir arī degvielas cenas kāpumam. Nav šaubu, ka vietējais tirgus atkopjas, jo īpaši attiecībā uz alu,» viņš norādīja.

«Tas nav tikai mans viedoklis par situāciju. Latvijas tirgotāji arvien biežāk runā par pārrobežu tirdzniecības samazinājumu, jo vietējais tirgus tur ir stabils,» paskaidroja Visnapū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas alkoholisko dzērienu mazumtirgotāji norāda, ka joprojām aktīva ir pārrobežu tirdzniecība ar Latviju, turklāt tagad Igaunijas iedzīvotāji Latvijā iegādājas ne tikai lētākus alkoholiskos dzērienus, bet arī jaunos tabakas produktus.

Alkohola cenu atšķirība Igaunijā un Latvijā joprojām ir liela, lai gan Igaunija pagājušajā vasarā samazināja akcīzes nodokli alkoholam ar mērķi samazināt pārrobežu tirdzniecību, sacīja alkoholisko dzērienu veikalu tīkla "Alko1000" vadītājs Einars Visnapū.

"Cilvēki kļūdījās. Medijos rakstīja, ka Igaunija akcīzes nodokli samazinājusi par 25% un alkohols tagad mūsu valstī ir lēts - tas pilnīgi noteikti nav lēts. Cenu atšķirība ar Latviju pašlaik ir tikpat liela, cik tā bija sākumā, iespējams pat vēl lielāka," Visnapū otrdien teica ziņu aģentūrai BNS.

Savukārt alkohola mazumtirgotājs "Superalko" otrdien paziņoja, ka veikalos Latvijas robežas pusē pēdējā laikā strauji pieaugusi inovatīvo tabakas produktu, piemēram, elektronisko cigarešu šķidrumu un karsējamās tabakas produktu tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas zemo cenu alkohola veikalu tīkls Alko1000, kura dibinātājs ir Einars Visnapū, šogad plāno atvērt veikalus Rīgā un Tallinā. Pašlaik uzņēmums darbojas vairākās vietās Latvijā pie Igaunijas robežas, kā arī Igaunijas dienvidos. Alko1000 stratēģijas pamatā ir noliktavas tipa veikali ar zemām cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru