Jaunākais izdevums

Tā kā Rīgā ir daudz konditoreju, kur piedāvā visdažādākās maizītes un pīrādziņus, kārumnīca Frutever nāk klajā ar alternatīvu , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Kafejnīcā cilvēki var baudīt saldumus, kūkas, saldējumu, pudiņus bez sirdsapziņas pārmetumiem – neviens deserts nesatur cukuru, pārtikas piedevas, lielākoties tajos nav arī piena produktu, izņemot pudiņos, turklāt neviens deserts un kūka nav cepta,» sava uzņēmuma koncepciju atklāj Sofja Zaharova, SIA Frutever īpašniece. Ideja par savu biznesu gaisā sākusi virmot pirms gada. «Vectēvs aizgāja pensijā, skatījos uz viņu un vecmammu un domāju par to, ka man ir jārada naudas plūsma, lai es būtu neatkarīga no darba devēja,» teic Sofja. Viņa lasīja grāmatas, domāja par savu biznesu, bet vairākus mēnešus mocījās neziņā, jo vēlme sākt uzņēmējdarbību bija, taču nebija skaidrs, ar ko tieši nodarboties.

Pamats – kokteiļi

Pagājušā gada septembrī Latvijas Universitātes Studentu biznesa inkubators izsludināja uzņemšanu. Sēžot pirmajā vieslekcijā, Sofja joprojām nezināja, ko darīt – neviena ideja nebija sirdij tik tuva, lai viņa būtu tai gatava atdot visu. «Pēkšķi man radās ideja – smūtiju bārs. Tas notika tāpat, kā redzēts multenēs, kur varoņa galvā iedegas lampiņa,» viņa teic. Ar vecākiem, ceļojot pa Eiropu, Sofja bija ievērojusi, ka tirdzniecības centros ir šādi augļu kokteiļu bāri, pie kuriem vienmēr veidojas milzīgas pircēju rindas. Viņai šķita, ka augļu kokteilis ir laba un veselīga alternatīva steidzīgai maltītei, un viņa pievērsās šīs idejas attīstīšanai. Tomēr pusgada laikā biznesa modelis mainījās vairākas reizes – viņa prātoja par kokteiļu piegādi uz birojiem, tāpat bija iecere piedāvāt kokteiļus mazumtirgotājiem. «Šīs idejas ierobežotu – nevarētu izpausties tik radoši, sortimentam būtu jābūt ierobežotam, turklāt dzērieni būtu jāpasterizē, lai pagarinātu to derīguma termiņu. Tāpēc beigās aizdomājos par savu kārumnīcu. Uz to mani arī mudināja pārtikas tehnoloģe, ar kuru konsultējos par kokteiļu ražošanas tehnoloģisko procesu. Vienojāmies, ka kafejnīcā manas idejas var labāk izpaust – cilvēks atnāk, izvēlas sastāvdaļas un viņa acu priekšā pagatavo kokteili,» stāsta Sofja.

Visu rakstu Našķoties ar tīru sirdsapziņu lasiet 17. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kafejnīcas Frutever īpašniece Sofja Zaharova sapratusi, ka šī «nav mana lieta» un meklē pircēju savam uzņēmumam

«Sākums bija spožs, bet jau pēc pāris mēnešiem es sāku sajust, ka kaut kas nav kārtībā. It kā viss notiek, bet iedvesma un azarts pamazām zūd. Šo pieredzi var salīdzināt ar iemīlēšanos, kurai seko vai nu dziļa mīlestība, vai intereses izšķīšana. Manā gadījumā bija otrais. Un tas, protams, iespaidoja tālāko kafejnīcas dzīvi, kura attīstījās visai lēnām – vienkārši manī vairs nedega uguns. Martā es to skaidri apzinājos un nolēmu kafejnīcu pārdot,» saka S. Zaharova. Uzņēmumu viņa plāno pārdot par 29 tūkstošiem eiro, vienlaikus saprotot, ka, jo ātrāk kafejnīcai mainīsies īpašnieks, jo visiem būs labāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16. jūlijā Gleznotāju ielā durvis vērs augļu kokteiļu un desertu kārumnīca FRUTEVER, informē LU studentu Biznesa inkubatora pārstāve Nataļja Kornišova.

Idejas autore Sofja Zaharova ir LU EVF Biznesa inkubatora 2014./2015. akadēmiskā gada sezonas dalībniece. Pārņemta ar ideju šo pasauli padarīt veselīgāku un laimīgāku, LU Sociālo zinātņu fakultātes nu jau absolvente sākumā vēlējās gatavot svaigus kokteiļus un piegādāt tos uz Rīgas birojiem, līdz saprata, ka pilsētas iedzīvotājiem ir nepieciešama vieta, kur viņi varēs izvēlēties saldumus, nedomājot par to kaitīgo ietekmi.

Kārumnīcas ēdienkarti veidos uz vietas pagatavoti kokteiļi un deserti, kuros cukuru aizvieto dabīgi saldinātāji – svaigi un žāvēti augļi, agaves un kļavu sīrupi. Konservanti un citas E vielas FRUTEVER kārumos netiek izmantotas, kā arī tie netiek cepti.

Komentāri

Pievienot komentāru