Ražošana

Aizvadītajā nedēļā reģistrēts uzņēmums ar 12,5 miljonu eiro pamatkapitālu

Žanete Hāka, 16.11.2015

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 239 jauni subjekti, kas ir par 9 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 23 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 216 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 18 individuālie komersanti un 23 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 210 subjekti, kas ir par 20 vairāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla, lielākais uzņēmums bijis SIA Darwin’s theory. Tā pamatkapitāls ir 12,5 miljoni eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Brīvības iela 149. Tās vienīgais valdes loceklis ir ASV pilsonis Alens Džeralds Virts.

Otrs lielākais uzņēmums bijis SIA Bluecrest Holding ar 82,5 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Katlakalna iela 11G. Uzņēmuma valdes loceklis ir Dmitrijs Kabanovs.

Savukārt trešajā vietā ierindojas SIA Blizzard Holding ar 43,8 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Arī šī uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Katlakalna iela 11G. Kompānijas valdes loceklis ir Aleksandrs Morozs.

Aizvadītajā nedēļā reģistrēta arī SIA Vigil Holding ar 42 tūkstošiem eiro un SIA Turebergs Steel Construction ar 24 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sešos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sasniedzis 4781, un, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, jauno uzņēmumu skaits audzis par 11,06%, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Šogad pirmajos sešos mēnešos likvidēti 3815 uzņēmumi, kamēr pērn šajā pašā periodā tika likvidēti 5799 uzņēmumi.

Jūnijā reģistrēti 708 jauni uzņēmumi, no kuriem 637 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 62 - individuālie komersanti, tāpat arī pagājušajā mēnesī reģistrētas četras jaunas zemnieku saimniecības, trīs ārvalsts komersantu filiāles un pa vienai akciju sabiedrībai un pilnsabiedrībai. Jauno uzņēmumu kopējais reģistrētais pamatkapitāls sasniedza 8,17 miljonus eiro. Vairāk nekā pusi no šīs kopsummas veidojis viena uzņēmuma pamatkapitāls, liecina "Lursoft" dati.

"Top 10" lielākie jūnijā reģistrētie uzņēmumi ir SIA "Davhex" ar 4,5 miljonu eiro pamatkapitālu, SIA "KRC1" ar 939 000 eiro pamatkapitālu, SIA "KRC2" ar 526 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Dotnuva Seeds" ar 500 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Ortomed īpašumi" ar 320 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Realto Vento" ar 92 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Mednieku cilts" ar 75 000 eiro pamatkapitālu, SIA "eConcept Baltic" ar 55 000 eiro pamatkapitālu, SIA "NP enterprise" ar 36 600 eiro pamatkapitālu un AS "Nordimo Capital" ar 35 000 eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26 restorāniem, kas pagājušajā nedēļā guva pasaulē populārākā restorānu ceļveža "Michelin Guide" atzinību, vairākiem reģistrēts nodokļu parāds, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskoto informāciju "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļautā restorāna "Tauro" īpašniecei SIA "Tauro" 24.novembrī bija VID administrēto nodokļu parāds 47 108 eiro apmērā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Tauro" pērn strādāja ar 332 935 eiro apgrozījumu un 514 703 eiro zaudējumiem. Miljardierim Jurijam Šefleram pastarpināti piederošais uzņēmums ar zaudējumiem strādā kopš 2010.gada. 2022.gadā "Tauro" nodokļos samaksāja 168 630 eiro, savukārt vidējais uzņēmumā nodarbināt skaits bija 16.

SIA "Binvest", kas pārvalda gan konditoreju "Mulberry", gan "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļauto restorānu "Chef's Corner", nodokļu parāds 24.novembrī bija 35 754 eiro, bet SIA "Zetop", kas pārvalda "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļauto restorānu "Whitehouse", - 61 448 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Krievijas ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos turpina sarukt

Db.lv, 29.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban Krievijas ieguldījumu apjoms Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālos samazinājies līdz 322,01 miljonam eiro, kas ir par 55,54% mazāka summa nekā 2016.gadā, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Kopš 2017.gada bijusi tendence sarukt Krievijas uzkrātajai ieguldījumu summai Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos, liecina "Lursoft" pētījuma dati. Apkopotā statistikas informācija atklāj, ka vēl 2017.gadā Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos no Krievijas bija ieguldīti 724,3 miljoni eiro, bet turpmākajos gados uzkrātā summa bijusi ar lejupejošu tendenci, kas nozīmē, ka no pamatkapitāliem izņemto summu apjoms bijis lielāks nekā no jauna ieguldītais. Kritums uzkrāto ieguldījumu apjomā, vien ar retiem izņēmumiem, seko ik mēnesi jau ilgāku laika periodu.

Pēc uzkrātā ieguldījumu apjoma Krievija šobrīd ierindojas astotajā vietā, kamēr pēc uzņēmumu skaita, kuru pamatkapitālos veikti ieguldījumi, - pirmajā pozīcijā. "Lursoft" norāda, ka Krievijas ieguldījumi šobrīd reģistrēti 3521 uzņēmuma pamatkapitālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pandēmijas skartākajā nozarē ārvalstu ieguldījumi palielinājušies visstraujāk

Db.lv, 20.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pēc uzkrāto ārvalstu ieguldījumu apjoma ceļojumu aģentūru un tūrfirmu sfēra neatrodas pat TOP 20 sarakstā, tieši šī pandēmijas būtiski ietekmētā nozare aizvadītajā gadā bijusi tā, kuras uzņēmumos ārvalstu ieguldījumu apjoms palielinājies visstraujāk, liecina Lursoft dati.

Tiesa gan, straujais pieaugums panākts, lielākoties pateicoties vienam uzņēmumam.

Savukārt vislielākais ārvalstu ieguldījumu pieaugums 2020.gadā reģistrēts uzņēmumu, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu operācijām, pamatkapitālos.

Aizvadītā gada izskaņā ārvalstu ieguldījumus pamatkapitālam bija piesaistījuši 19,7 tūkstoši Latvijas uzņēmumu. Lursoft pētījis, kurās nozarēs strādājošajiem uzņēmumiem 2020.gadā ar ārvalstu ieguldījumu piesaisti pamatkapitālam sekmējies labāk, bet kurām – mazāk veiksmīgi.

Visaugstākais īpatsvars ar ārvalstu kapitāla uzņēmumiem ir gaisa transporta nozarē. Šajā jomā reģistrēti 32 uzņēmumi, no tiem ārvalstu ieguldījumi reģistrēti 17 uzņēmumiem, secina Lursoft. Pēdējā gada laikā ieguldījumu apjoms šo uzņēmumu pamatkapitālos nav mainījies un tas saglabājies 3,11 milj. eiro apmērā. Savukārt apjomīgākie ārvalstu ieguldījumi uzkrāti finanšu pakalpojumu sektorā, kur tie 2020.gada izskaņā sasniedza 2,08 miljardus eiro. Gada laikā ieguldījumu summa šajā sektorā strādājošo uzņēmumu pamatkapitālos palielinājusies par nepilniem 5%. Vairāk nekā ceturtā daļa, 575 milj. eiro, no šīs summas līdz šim ieguldīti AS “Swedbank” pamatkapitālā. Lursoft aprēķinājis, ka 2020.gada beigās finanšu pakalpojumu nozarē bija reģistrēti 1926 uzņēmumi, no tiem ārvalstu ieguldījums pamatkapitālā bija reģistrēts 29,67% uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu uzņēmumu un privātpersonu ieguldījumu apjoms Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālos pērn sasniedzis 11,29 miljardus eiro, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Straujo kāpumu sekmējusi holdingkompānijas AS "Swedbank Baltics" reģistrācija 2021.gada februārī.

Uzņēmumam sākotnēji reģistrēts 35 000 pamatkapitāls, kas oktobrī palielināts līdz 3,88 miljardiem eiro. Jaunreģistrētais holdings arī kļuvis par AS "Swedbank" akcionāru.

Vienlaikus "Lursoft" secinājis, ka 2021.gada izskaņā ārvalstu ieguldījumi bija reģistrēti 18 300 uzņēmumu pamatkapitālos, kas ir mazāk nekā 2020.gada beigās, kad ārvalstu ieguldījumus bija piesaistījuši 19 800 Latvijas uzņēmumu.

Visievērojamāk ārvalstu kapitāla uzņēmumu skaits pērn sarucis Krāslavas novadā, kur 2020.gada beigās bija 102 uzņēmumi ar ārvalstu kapitālu, taču 2021.gada beigās - vairs tikai 64. Ieguldītāju skaits gan krities nedaudz lēnāk, gada laikā samazinoties par 26,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada beigās desmitajai daļai uzņēmumu bija reģistrēts ārvalstu pamatkapitāls, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Gada laikā šādu uzņēmumu skaits samazinājies par teju 10%.

Lursoft pētījis ārvalstu ieguldījumu izmaiņas Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālos 2021.gadā, analizējot, kā ieguldījumu apjoms pērn mainījies dažādās nozarēs.

Pētījuma dati atklāj, ka pagājušajā gadā vien retajā nozarē pieaudzis uzņēmumu skaits, kuru pamatkapitālos reģistrēti ārvalstu ieguldījumi. Pozitīvas izmaiņas bija vērojamas tikai veterināro pakalpojumu, radio un televīzijas programmu izstrādes un apraides, kā arī gaisa transporta sektoros. Visās trīs iepriekšnosauktajās nozarēs aizvadītajā gadā audzis arī ieguldītāju skaits un ieguldītās summas.

Jānorāda, ka tieši gaisa transports ir nozare, kurā reģistrēts viens no augstākajiem ārvalstu kapitāla uzņēmumu īpatsvariem. Lursoft apkopotie dati atklāj, ka 2021.gada beigās nozarē bija reģistrēti 36 uzņēmumi, no tiem 18 ar ārvalstu kapitālu. Ieguldījumu apjoms gaisa transporta nozarē 2021.gada laikā audzis par 5,75%, sasniedzot 2,06 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

2020.gadā bijis zemākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā

Db.lv, 04.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina Lursoft pētījums. Vienlaikus sarucis arī likvidēto uzņēmumu skaits.

Lursoft apkopotā informācija parāda, ka 2020.gada laikā reģistrēti 8938 jauni uzņēmumi, kas ir par 14,42% mazāk nekā 2019.gadā. Tiesa, kritumu uzrādījusi ne tikai jaunu uzņēmumu reģistrēšanas līkne, bet arī likvidēto uzņēmumu skaits, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pērn būtiski sarucis. Ja 2019.gada laikā Latvijā tika likvidēti nepilni 24 tūkstoši uzņēmumu, kas bija līdz šim lielākais likvidēto uzņēmumu skaits viena gada laikā, tad pērn to skaits sarucis par 51%, samazinoties līdz 11,69 tūkstošiem likvidētu uzņēmumu gada laikā.

Analizējot jaunu uzņēmumu reģistrēšanu pa mēnešiem, redzams, ka 2020.gada janvāris bijis ar pozitīvu tendenci un reģistrēts pat par 3% jaunu uzņēmumu vairāk nekā 2019.gada janvārī, savukārt februārī reģistrēts neliels, t.i., par 2,98%, kritums. Turpmākajos mēnešos līdz ar Covid-19 pandēmijas rezultātā izsludināto ārkārtas situāciju ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē, jauni uzņēmumi reģistrēti ievērojami mazāk nekā 2019.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā mēnesī reģistrēti 669 jauni uzņēmumi, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Tas ir mazāk nekā šī gada jūlijā, kad reģistrēti 724 jauni uzņēmumi, kā arī mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Gandrīz puse no visiem jaunajiem uzņēmumiem augustā reģistrēti Rīgā, savukārt mazākais skaits – Zemgalē un Latgalē.

Neskatoties uz mazāku jaunreģistrēto uzņēmumu skaitu augustā, kopējais šī gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits ir lielāks nekā pērn attiecīgajā periodā. Lursoft aprēķinājis, ka šogad laika periodā no janvāra līdz augusta beigām reģistrēti 6230 jauni uzņēmumi, kamēr 2020.gadā šajā pašā periodā – 5973.

Šogad ne tikai reģistrēts lielāks jauno uzņēmumu skaits nekā pērn, bet arī to kopējais pamatkapitāls bijis teju divas reizes lielāks. Lursoft izpētījis, ka šogad reģistrēto uzņēmumu kopējais pamatkapitāls sasniedzis 89,79 milj. EUR, no tiem 27,73 milj. EUR veido augustā reģistrētie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pagājušajā nedēļā lielākie reģistrētie uzņēmumi – AS NordBrik, AS MLJH Capital, AS Cantus grupa un AS Creative media partner

Žanete Hāka, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā reģistrēts 251 jauns subjekts, kas ir par 51 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 32 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 224 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 27 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 396 subjekti, kas ir par 54 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā reģistrēti četri uzņēmumi ar 35 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Viens no tiem ir AS NordBrik. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Lielirbes iela 17A – 14. Uzņēmuma darbības veids ir būvniecībai paredzēto betona izstrādājumu ražošana, kā arīcitu betona, ģipša un cementa izstrādājumu ražošana. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Gatis Liniņš, bet valdes locekle – Inga Vilde. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Edgars Dupats, padomes priekšsēdētāja vietnieks – Andris Garda, bet padomes locekle – Māra Pazuša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktualizējoties jautājumiem par jaunām sankcijām pret Baltkrieviju, Lursoft pētījis, kā pēdējo gadu laikā mainījies Baltkrievijas ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos, un apskatījis, kuri ir lielākie uzņēmumi Latvijā ar baltkrievu ieguldījumiem pamatkapitālā.

Eiropadome jau dienu pēc pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanas Minskā vienojusies par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus Eiropas Savienības gaisa telpā, liedzot tām piekļuvi ES lidostām.

Paredzams, ka sankcijas varētu ietekmēt arī Baltkrievijas ieguldījumu plūsmu, vēl pastiprinātāku vērību pievēršot personām, kas saistītas ar šiem uzņēmumiem.

Lursoft dati liecina, ka Baltkrievijas personu ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos šobrīd kopā veido 17,5 milj. eiro, kas to pēc uzkrāto ieguldījumu apjoma Latvijā citu valstu vidū ierindo 27.pozīcijā. Jānorāda, ka baltkrievu ieguldījumi Latvijā šobrīd reģistrēti 803 uzņēmumu pamatkapitālos. Tiesa, 11,46% no šiem uzņēmumiem šobrīd ir apturēta saimnieciskā darbība, savukārt 4,23% uzņēmumu jau uzsākts likvidācijas process.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Reģionālā investīciju banka dibina jaunu uzņēmumu

Žanete Hāka, 29.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstīts 209 jauns subjekts, kas ir par 8 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 21 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 200 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 8 individuālie komersanti.

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā bijis SIA Grunewald Residence ar 6,6 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Jura Alunāna iela 2, bet vienīgais valdes loceklis – Edgars Vadzītis. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Reģionālā investīciju banka.

Otrs lielākais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA Jaunā Teika Ausma ar 5,2 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Ropažu iela 10 k-1 - 1, bet vienīgais valdes loceklis – Andrejs Martinovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 292 jauni subjekti, kas ir par 31 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 38 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 266 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 18 individuālie komersanti, 5 zemnieku saimniecības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 168 subjekti, kas ir par 35 mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla, bija SIA Euro Mosaic ar 105 tūkstošiem eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Vējdzirnavu iela 28 – 13. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Indijas pilsonis Manharbhajs Patels Ašis.

Viņam pieder arī 33,3% uzņēmuma daļu. 33,3% kompānijas daļu pieder Indijas pilsonim Balumalam Ačpiliam Paršotam, bet pārējie 33,3% - Čaganbhajam Patelam Pannabenam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Aizvadītajā nedēļā reģistrē uzņēmumu ar 1,4 miljonu eiro pamatkapitālu

Žanete Hāka, 26.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 315 jauni subjekti, kas ir par 72 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 15 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 291 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 19 individuālie komersanti un 15 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 184 subjekti, kas ir par 13 vairāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums pēc pamatkapitāla aizvadītajā nedēļā bija SIA Latsson Licensing ar 1,4 miljonu eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Krišjāņa Valdemāra iela 21 – 11. Kompānijas valdes priekšsēdētāja ir Ilze Jansone, bet valdes loceklis – Armands Ukass.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Lielupe estates ar 200 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Savukārt trešais lielākais uzņēmums bijusi SIA Salmo Group ar 100 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Latvijā reģistrēti 10 660 jauni uzņēmumi, bet likvidēti – 20 746. Salīdzinot ar gadu iepriekš, jaunreģistrēto uzņēmumu skaits gada laikā pieaudzis par 4,41%, bet likvidēto uzņēmumu skaits – par 25,89%, liecina Lursoft sniegtā informācija.

Atšķirībā no iepriekšējiem sešiem gadiem, kad jaunreģistrēto uzņēmumu skaits samazinājās, pērn jauno uzņēmumu skaits, salīdzinot ar 2017.gadu, pat nedaudz palielinājies.

No visām fiziskajām personām, kuras 2018.gadā reģistrējušas jaunu uzņēmumu, teju puse jeb 49,05% personas par uzņēmumu dalībniekiem kļuvušas pirmo reizi. Tajā pašā laikā pērn bijuši arī vairāki gadījumi, kad uzņēmēji izveido vēl kādu uzņēmumu. Piemēram, uzņēmējs Edgars Ruģelis 2018.gadā reģistrējis 8 jaunas kompānijas, no šiem uzņēmumiem sešiem kā pamatdarbība norādīta restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi. Pēc Lursoft datiem, E. Ruģelis patlaban reģistrēts kā dalībnieks 29 uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tik daudzu iekāroto Mārupes privātmāju tirgū novērojama visai izteikta sabalansētība lielāko darījumu vērtības ziņā.

Deviņi no desmit lielākajiem darījumiem ir 250 000 – 300 000 eiro robežās.

Vadoties pēc "Cenubanka.lv" pieejamās informācijas, 2019. gadā Mārupē reģistrēts tikai viens privātmājas (viena dzīvokļa māja ar zemi) iegādes darījums vērtībā virs 300 000 eiro (darījumi uz pirkuma līguma pamata).

2019 gada vērienīgāko Mārupes privātmāju darījumu TOP10:

Nr.10

Eur 255 000

Mēmeles iela, 344.50 kv.m telpu platība un 1445 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts decembrī.

Nr.9

Eur 255 000

Mēmeles iela, 220 kv.m telpu platība un 1900 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts maijā.

Nr.8

Eur 259 000

Laimdotas iela, 267.3 kv.m telpu platība un 1848 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Cirmas agro; pēc dibināšanas sākta tā likvidācija

Žanete Hāka, 21.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 279 jauni subjekti, kas ir par 6 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 20 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 257 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 15 individuālie komersanti un 16 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 227 subjekti, kas ir par sešiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bija SIA Cirmas agro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Miera iela 36. Uzņēmums reģistrēts 15.septembrī, bet likvidācijas process uzsākts 16.septembrī. Par kompānijas likvidatoru ievēlēts Andris Muižnieks.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Energy Holding ar 703 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Garkalnes novads, Upesciems, Parka iela 2. Vienīgais kompānijas valdes loceklis ir Jānis Trubačejevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums - SIA Deuteros

Žanete Hāka, 09.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 248 jauni subjekti, kas ir par vienu subjektu mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 20 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 231 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 11 individuālie komersanti un 20 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 190 subjekti, kas ir par 45 mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, skatoties pēc pamatkapitāla, bija SIA Deuteros – 468,9 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Olaine, Rūpnīcu iela 4. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Daumants Vītols.

Otrs lielākais uzņēmums bijusi SIA Raihert Racing Academy ar 195,4 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Brīvības iela 165 – 3. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Leons Osipovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Ventmalas māja

Žanete Hāka, 18.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 179 jauni subjekti, kas ir par 10 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, informē UR.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 164 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 10 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēts 231 subjekts, kas ir par 30 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA Ventmalas māja – 533,22 tūkstoši eiro.

Otrs lielākais uzņēmums bijusi SIA MDL Holding ar 35 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Savukārt trešais lielākais pamatkapitāls bijis SIA Sigma Trans Service ar 34 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

Tāpat aizvadītajā nedēļā reģistrēta SIA La Tirgi Jelgava ar 10 tūkstošu eiro pamatkapitālu un SIA Hardwood Industry ar 8000 eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA Krasta Property

Žanete Hāka, 21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā reģistrēti 191 jauns subjekts, kas ir par 8 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 179 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 10 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 195 subjekti, kas ir par 70 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā, vērtējot pēc pamatkapitāla, bijusi SIA Krasta Property ar 2,3 miljoniem eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Mūkusalas iela 73. Uzņēmuma valdes loceklis ir Igaunijas pilsonis Kīks Pāvo.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Elkabe ar 800 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Baldones nov., Baldones pag., Vīgranti. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Aivars Bunkšis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums - SIA Ģertrūdes 17

Žanete Hāka, 25.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā komercreģistrā un uzņēmumu reģistrā reģistrēti 207 jauni subjekti, kas ir par 53 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR statistika.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 26 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 237 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 18 individuālie komersanti un 26 biedrības un nodibinājumi.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 211 subjekti, kas ir par 27 vairāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla, lielākais reģistrētais uzņēmums bijusi SIA Ģertrūdes 17 – 600,2 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Jūrmala, Lāču iela 10B. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Ēriks Masteiko.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Geronimo 55 ar 233,3 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Bērzaunes iela 11A, bet vienīgā valdes locekle – Baiba Kalniņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad aizvadītajā gadā reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, dati par šī gada martu viesuši cerību par situācijas uzlabošanos.

To apliecina ne tikai Lursoft apkopotie dati par jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāti martā, bet arī Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji, kas liecina, ka aizvadītajā mēnesī uzņēmēju noskaņojums uzlabojies gan pakalpojumu sektorā un mazumtirdzniecībā, gan arī rūpniecībā un būvniecībā.

Visaugstākais šis rādītājs martā bijis apstrādes rūpniecībā, ko ietekmējis uzņēmēju nedaudz pozitīvāks šī brīža pasūtījumu līmeņa novērtējums un optimistiskas uzņēmumu vadītāju prognozes turpmākajiem trim mēnešiem*.

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka aizvadītajā mēnesī Latvijā reģistrēti 1032 jauni uzņēmumi. Tas ir lielākais viena mēneša laikā reģistrētais jaunu uzņēmumu skaits kopš 2018.gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Krievijas ražojumi caur iepirkumiem varētu būt vairākās valsts un pašvaldību iestādēs

LETA, 25.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā ražotās pārtikas preces caur publiskajiem iepirkumiem varētu būt nonākušas vairākās valsts un pašvaldību iestādēs, līdzīgi kā tas noticis "Latvijas Televīzijas" (LTV) gadījumā, kas iepriekš ziņoja par Krievijā ražotā zīmola "Greenfield" tējas piegādi.

LTV iepirkumā tēja tika piegādāta no SIA "Lanekss", kuras pārstāvji norādīja, ka tā tiek iepirkta no cita Latvijā reģistrēta uzņēmuma - SIA "Tabakas nams grupa". Pārskatot preču sortimentu, "Lanekss" konstatējis, ka tās piedāvājumā ir arī majonēzes un mērces, kuru izcelsmes valsts ir Krievija, kā arī Baltkrievijā ražotas konfektes un vafeļu tortes.

"Lanekss" valdes locekle Ņina Siliņa norādīja, ka mērces un majonēzes uzņēmums ir iepircis no SIA "Avi Trade", savukārt saldumus no Baltkrievijas piegādājis SIA "Sapnis-L".

Taujāta par to, vai Krievijā ražotās preces piegādātas ne tikai LTV, bet arī citām valsts un pašvaldības iestādēm, Siliņa pauda, ka patlaban nevar sniegt konkrētu atbildi, jo nepieciešams laiks, lai pārskatītu pārtikas piegādes sortimentu saistībā ar iepirkumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Lielākie reģistrētie uzņēmumi – Pillar 22 un RBSSKALS Construction

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 244 jauni subjekti, kas ir par 10 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 26 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 223 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 16 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 264 subjekti, kas ir par 7 vairāk nekā pirms nedēļas.

Skatoties pēc pamatkapitāla, lielākie reģistrētie uzņēmumi aizvadītajā nedēļā bija SIA Pillar 22 – 200 tūkstoši eiro.

Tāpat ar 200 tūkstošu eiro pamatkapitālu reģistrēta SIA RBSSKALS Construction.

Aizvadītajā nedēļā ar 100 tūkstošu eiro pamatkapitālu reģistrēta SIA RBSSKALS Provide. Kā skaidro RBSSKALS pārstāve Ieva Vāverniece, sakarā ar formālu strukturālu reorganizāciju RBSSKALS grupā, ir veidoti pāris jauni uzņēmumi, lai skaidrāk nodalītu līdzšinējās uzņēmuma darbības jomas grupas iekšienē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielāko uzņēmumu aizvadītajā nedēļā reģistrē Japānas pilsonis

Žanete Hāka, 04.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā ierakstīti 226 jauni subjekti, kas ir par 29 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēts 31 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 206 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 16 individuālie komersanti un 4 zemnieku saimniecības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 171 subjekti, kas ir par 3 mazāk nekā pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā, skatoties pēc pamatkapitāla, lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA Nippon Innovations ar 500 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Vīlipa iela 12 – 34. Vienīgais kompānijas valdes loceklis ir Masako Ono.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA Ehrle Rēzekne ar 20 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rēzekne, Viļakas iela 5. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Dairis Grišins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien pēc aptuveni diennakti garas sēdes, debatēs pavadot arī visu nakti, galīgajā lasījumā pieņēma šā gada valsts budžetu un budžeta ietvaru nākamajiem trim gadiem.

Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, bet pret bija 39 parlamentārieši.

Budžeta skatīšanas gaitā parlaments noraidīja visus opozīcijas priekšlikumus, bet atbalstīja vairākus valdības un ministriju priekšlikumus par izmaiņām kopā ap 10 miljonu eiro apmērā. Tāpat nolemts ap 135 000 eiro piešķirt Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Darbs pie budžeta likumu pakotnes galīgajā lasījumā un ar to saistīto jautājumu skatīšanas sākās 8.martā plkst.9 no rīta. Debatēm iestiepjoties naktī, tika saīsināts izteikšanās ilgums un daudz repliku veltīts darba kvalitātes trūkumam šādos apstākļos, taču budžeta skatīšana tika turpināta. Iepriekšējos gados līdzīga prakse - budžeta skatīšana visu nakti - ir saņēmusi nopēlumus kā neauglīga, ir mēģināts no tās atteikties un budžetu skatīt vairākas dienas pēc kārtas, taču šoreiz deputāti atgriezās pie "nakts sēdes tradīcijas".

Komentāri

Pievienot komentāru