Jaunākais izdevums

Lietuviešu holdings Linas Agro Group pēc Latvijas putnu pārstrādes uzņēmumu a/s Putnu fabrika Ķekava (Ķekava) un a/s Lielzeltiņi iegādes plāno palielināt to jaudu par 20%, kā arī investēt uzņēmumos ap miljonam latu ik gadu, pievēršoties Baltijas un pasaules eksporta tirgiem, atzina kompānijas valdes loceklis Andrius Pranckevičus.

Jautāts, kā Linas Agro Group plāno panākt iegādāto uzņēmumu apgrozījuma pieaugumu līdz 70 miljoniem eiro jeb 49 miljoniem latu, viņš norādīja, ka gan a/s Putnu fabrika Ķekava (Ķekava), gan a/s Lielzeltiņi esot pietiekami daudz neizmantotu rezervju.

«Joprojām pastāvam uz šādiem aprēķiniem. Visos nopirktajos uzņēmumos ir ļoti laba tehniskā bāze, vienlaikus ir ļoti ievērojama jaudu palielināšanas rezerve. Daudzas iekārtas netiek darbinātas, putnu fermās daudz brīvu vietu, tātad noteikti krietni var palielināt putnu skaitu, arī pārstādē ir rezerves. Pēc pašreizējiem aprēķiniem, jaudas varētu palielināt par vismaz 20%,» sacīja A. Pranckevičus.

Viņš arī sacīja, ka pēc darījuma pilnīgas pabeigšanas investīcijas Latvijā iegādātajos uzņēmumos katru gadu varētu būt, sākot no viena līdz trim miljoniem eiro (700 tūkst. līdz 2,1 miljons latu). «Ja vien būs iespēja, piesaistīsim arī Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Savukārt atdevi gribētu redzēt katrā ziņā ātrāk nekā desmit gados,» sacīja uzņēmējs.

«Kas attiecas uz tirgu kopumā, jāatzīst, ka Latvijas tirgus ir pārāk mazs, lai to vispār izdalītu atsevišķi, kā «vietējo tirgu» mēs definējam Baltijas tirgu. Noteikti milzīgas rezerves ir eksportam. Plānojam, ka putnu gaļas eksports būs nedaudz vairāk nekā 30% no kopējās uzņēmumu saražotās produkcijas, kas ir nozīmīgs rādītājs. Tātad - aktīva tirgošanās Baltijas tirgū, akcents uz eksportu, neizmantotās jaudas un pieprasījuma pieaugums būs nosacījumi, kā sasniegsim apgrozījuma pieaugumu,» sacīja A. Pranckevičus.

Savukārt saistībā ar konkurentiem viņš atzina, ka patlaban Baltijas broileru tirgū ir trīs lieli spēlētāji - Kauno grudai, Igaunijas a/s Tallegg un tagad arī Linas Agro Group. Tā kā lielākie konkurenti darbojas lielās Baltijas un Skandināvijas uzņēmumu grupās, Latvijas uzņēmumu apvienošanās palīdzēs nostiprināt Ķekavas un Lielzeltiņu pozīcijas cīņā ar konkurentiem.

«Protams, ir arī Polijas ražotāji, kas ar saldētu vistas gaļu pārpludina ne tikai Lietuvas, bet arī Latvijas un Igaunijas tirgus. Polijā ir tradīcijām bagāti vistas gaļas ražošanas uzņēmumi, kuri var atļauties «spēlēties» ar cenu. Tomēr lielākais poļu trumpis ir zemais pievienotās vērtības nodoklis - 5% salīdzinājumā ar 21% Latvijā un Lietuvā. Patērētājam svarīgākais ir tas, ka tirgū ir vairāki spēlētāji ar labu produkciju, kas savstarpēji konkurē ar cenām. Protams, ražotājam jāspēj atrast līdzsvaru starp jaudām, pašizmaksu un uzcenojumu - tā, lai varētu arī nopelnīt. To apzināmies, tādi ir spēles noteikumi,» rezumēja uzņēmējs.

Kā ziņots, šā gada 3. jūlijā Linas Agro Group parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% Ķekavas, kā arī 100% SIA Broileks, 100% SIA Cerova un 100% SIA Lielzeltiņi akciju un daļu iegādi, darījumā kopumā ieguldot 12,5 miljonus eiro jeb 8,78 miljonus latu.

Darījumu 28. oktobrī akceptēja Konkurences padome.

Holdingkompānijā Linas Agro Group iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada 17.februāra kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

Linas Agro Group pēdējā finanšu gada (2012. gada 1. jūlijs - 2013. gada 31. jūnijs) konsolidētie ieņēmumi sasnieguši 2,043 miljardus litu jeb 416 miljonus latu un ir par 53% lielāki, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Visas grupas darbības nozares bija rentablas. Grupas kopējā rentabilitāte ir pieaugusi no 6,1% iepriekšējā gadā līdz 7,4% šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Ķekavas putnu fabrika pošas apgūt Ķīnas tirgu

Kristīne Stepiņa, speciāli DB, 23.09.2014

a/s Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā vadība un lietuviešu akcionāri izstūrē Putnu fabriku Ķekava no maksātnespējas un pošas apgūt Ķīnas tirgu

2011. gada vasarā, kad pašreizējais a/s Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers sāka strādāt uzņēmumā, tas bija smagā finansiālā situācijā, pavisam tuvu maksātnespējai. «Uzņēmumam bija lieli zaudējumi, naudas plūsma negatīva, pārdošanas apjomi samazinājās, turklāt tā brīža vadībai nebija priekšstata, kā situāciju vērst par labu. Galvenie piegādātāji atteicās piegādāt izejvielas, bija izveidojies tāds kā strupceļš, kad tie, kas ir pie stūres, īsti nezina, ko darīt, kā arī netic, ka vispār ir iespējams kaut ko darīt, lai to mainītu. Man un maniem kolēģiem vajadzēja īsā laika periodā izdomāt, kā no šīs smagās situācijas izkļūt. Sagatavojām plānu, ko prezentējām gan lielākajiem kreditoriem, gan akcionāriem, gan bankai, kā rezultātā akcionāri mani pierunāja palikt un šo plānu realizēt,» atceras A. Vilcmeiers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Putnu fabrika Ķekava kaļ plānus Rietumeiropai

Sandra Dieziņa, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu fabrikas Ķekava un SIA Lielzeltiņi jaunais īpašnieks trīs gados ieguldīs 5–10 miljonus eiro

Lielākais putnu gaļas ražotājs Latvijā a/s Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) šobrīd gatavo investīciju plānu turpmākajiem gadiem ražošanas apjomu palielināšanai. To atklāj PF Ķekava jaunā īpašnieka – Lietuvas lauksaimniecības holdingkompānijas AB Linas Agro Group – pārstāvis Gintars Maželis. Sarunā ar DB viņš atzina, ka turpmāko trīs gadu laikā atkarībā no biznesa plāna gan PF Ķekava, gan SIA Lielzeltiņi tiks investēti 5–10 milj. eiro. Investīcijas plānotas iekārtu modernizācijā abos uzņēmumos, kas dos pamatu turpmākai attīstībai nākamajos gados.

Redz potenciālu

PF Ķekava eksporta apjomi šobrīd veido ap 30% no saražotā. Pērn uzņēmumam izdevies saražot 17,4 tūkst. tonnu vistas gaļas, kas ir par 1600 t vairāk nekā gadu iepriekš. Linas Agro Group pārstāvis nenoliedz, ka mērķis ir stiprināt pozīcijas eksporta tirgos. «Šobrīd Ķekavai un Bauskas uzņēmumam ir labas pozīcijas Latvijas tirgū, bet vajag, lai tos labāk zinātu arī Baltijā un plašākā mērogā – Skandināvijā, Vācijā un citur Rietumeiropā,» uzsver G. Maželis. Tieši saskatot potenciālu un iespējas vertikālajai integrācijai, Linas Agro Group, kura galvenais darbības veids ir graudu tirdzniecība un sadarbība ar vietējiem graudu ražotājiem, pērn iegādājās abus Latvijā lielākos putnkopības uzņēmumus, kā arī vēl divas saistītās kompānijas – SIA Cerova un SIA Broileks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS “Putnu fabrika Ķekava” ir pabeigusi reorganizācijas procesu, kura rezultātā uzņēmumam tika pievienoti SIA “Lielzeltiņi” (zīmols “Bauska”), SIA “Broileks” un SIA “Cerova”, kļūstot par vienu uzņēmumu – AS “Ķekava Foods”.

Reorganizācijas rezultātā visi produktu zīmoli tiek saglabāti, uzņēmumam ir palielināts pamatkapitāls un iecelta jauna valde.

Latvijā uzņēmuma produktus arī turpmāk varēs atrast ar jau iecienītajiem zīmoliem “Ķekava” un “Bauska”, tāpat ir saglabāts arī eksporta zīmols “Top Choice Poultry” un īpaši Somijas un Zviedrijas mazumtirdzniecības tīkliem veidotais zīmols “Grannfågel”.

“Uzņēmumu apvienošanas galvenais mērķis ir celt mūsu efektivitāti un konkurētspēju ārvalstu tirgos, tādēļ uzņēmumam izvēlēts ārvalstu partneriem saprotams nosaukums “Ķekava Foods”. Taču šīs pārmaiņas nemaina mūsu pamatvērtības. Tas ir apliecinājums mūsu apņēmībai turpināt attīstīt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību un augstākās kvalitātes svaigās gaļas produktus, kuru kvalitāti apliecina zīme “Audzēts bez antibiotikām” un ko atzinīgi novērtē kā Latvijas, tā ārvalstu pircēji,” stāsta “Ķekava Foods” valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičius.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

FOTO: Linas Agro Group jauna centra izveidē investējis vairāk nekā 4 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 22.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ozolnieku novada Cenu pagastā, netālu no Jelgavas, atklāts Lietuvas lauksaimniecības investīciju holdinga «Linas Agro Group» lauksaimniecības tirdzniecības un pakalpojumu centrs, kuram dots nosaukums «Baltijas Ceļš», informē uzņēmumu pārstāvis Viesturs Strauja.

Tagad abas holdinga meitassabiedrības Latvijā - «Dotnuva Baltic» un «Linas Agro» - strādā zem viena jumta.

Līdz šim «Dotnuva Baltic» galvenā mītne atradās Pierīgā - Piņķos, savukārt «Linas Agro» Latvijas vadības un pārdošanas komanda uz Ozolniekiem pārcēlusies no Jelgavas.

Jaunā tirdzniecības un pakalpojumu centra kopējā platība ir 3300 kvadrātmetri, no kuriem ofisa un mācību centra telpām atvēlēti 1700 m2. Servisa zonā vienlaikus iespējams apkalpot 10 traktorus. Tehnikas ekspozīcijai izveidota plaša un ērti pārskatāma telpa divu stāvu augstumā. Blakus iekārtotas telpas sēklu, mēslojuma un augu aizsardzības līdzekļus tirdzniecībai. Te klienti varēs saņemt arī agronomu konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Putnu fabrika Ķekava» ar jaunu zīmolu «Grannfågel» sākusi piegādāt produkciju mazumtirdzniecības tīkliem Zviedrijā, informē uzņēmumā.

«Zīmola «Grannfågel» nosaukums zviedru valodā nozīmē «kaimiņu putns»,» saka Andrjus Pranckevičs, AS «Putnu fabrika Ķekava» valdes priekšsēdētājs.

Zīmola «Grannfågel» produkcija no jūnija vidus ir nopērkama kopumā 25 tirdzniecības vietās visā valstī. Sākuma periodā produkcijas eksports aptvers Stokholmas reģionu, bet jau tuvākajā laikā «Grannfågel» cāļa gaļas produkti būs nopērkami Gēteborgā, Malmo un citās lielākajās Zviedrijas pilsētās.

«Ķekava» nodrošina vairāk nekā 5% no kopējā putnu gaļas importa Zviedrijā. Kopumā «Putnu fabrika Ķekava» šajā reģionā darbojas vairāk nekā 10 gadus. Pirms gada «Ķekava» saņēma Zviedrijas atbildīgo iestāžu atļauju un kļuva var vienīgo gaļas importētāju Zviedrijas publiskajam sektoram, to skaitā skolām, slimnīcām un citām publiskajām iestādēm. Kopumā Zviedrijas mazumtirdzniecības tīkliem un HORECA segmentam «Ķekava» tagad ik mēnesi piegādās ap 400 tūkstošiem kilogramu produkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) ieviesīs jauna dizaina konceptu uzņēmumam piederošajā specializētajā veikalu tīklā Ķekava.

Jaunā dizaina koncepta ietvaros visos Ķekava veikalos tiks rekonstruētas iekārtas un aprīkojums, kā arī izvietota papildu informācija par vistas gaļas izcelsmi.

«Jau šobrīd iedzīvotājiem Ķekava veikalos piedāvājam tikai Latvijā audzētu un pārstrādātu vistas gaļu. Kopumā jaunā dizaina koncepta ieviešanā 25 veikalos divu gadu laikā esam paredzējuši investēt ap 300 tūkstošiem eiro,» sacīja Andris Vilcmeiers, AS Putnu fabrika Ķekava valdes priekšsēdētājs.

Pirmais jaunā dizaina koncepta Ķekava veikals atvērts Mildas tirdziņā, E.Birznieka-Upīša ielā. Līdz 2015.gada beigām jauno konceptu plānots ieviest vēl piecos firmas veikalu tīkla Ķekava veikalos. Pāreju uz jauno veikalu tīkla konceptu pilnībā plānots pabeigt tuvāko divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvēršot darbību Baltijas tirgū, Latvijas putnu gaļas ražotājs AS «Putnu fabrika Ķekava» atklājis pirmo uzņēmuma veikalu Lietuvā. Jaunatklātais veikals atrodas Benedikto gardēžu tirgū Viļnā, un tas ir «Ķekava» pirmais veikals ārpus Latvijas, informē AS «Putnu fabrika Ķekava».

Veikals piedāvā vairāk nekā 20 dažādus produktus gan svaigās gaļas, gan marināžu, gan gatavo produktu kategorijās.

««Ķekava» firmas veikali ir veids, kā mēs varam būt vistuvāk savam pircējam gan vietējā tirgū, gan ārvalstīs, un mums ir liels prieks, ka esam uzsākuši veikalu tīkla attīstību arī ārpus Latvijas. Lietuvas tirgū «Ķekava» ražotā produkcija ir pieejama kopš pērnā gada rudens, un īsā laikā tā ir guvusi augstu pircēju novērtējumu. Konkurence ar vietējiem ražotājiem ir sīva,» saka Andrjus Pranckevičs, AS «Putnu fabrika Ķekava» valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs norāda, ka šobrīd antibiotiku patēriņš «Ķekavā» ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas lauksaimniecības investīciju holdings «Linas Agro Group» Ozolniekos cels lauksaimniecības tirdzniecības un pakalpojumu centru 3300 kvadrātmetru platībā.

Šādu centru pēc «Linas Agro Group» pasūtījuma par aptuveni 4,8 miljoniem eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), būvēs viens no Lietuvas lielākajiem celtniecības uzņēmumiem «Panevëžio statybos trestas» (PST).

Kā ziņu aģentūrai BNS norādījusi «Linas Agro» Mārketinga nodaļas vadītāja Daiva Kizerskiene, centrs būs paredzēts divām šā holdinga meitassabiedrībām Latvijā - «Dotnuva Baltic» un «Linas Agro».

«Vienā modernā ēkā būs gan tirdzniecības daļa, kur tiks tirgotas sēklas, mēslojums, ķimikālijas, gan tehnikas daļa, kurā atradīsies traktoru un citas tehnikas ekspozīcija, servisa zāles un rezerves daļu noliktavas,» viņa stāstījusi.

Kā paziņojis PST, septembra nogalē tas ar «Linas Agro» parakstījis attiecīgu līgumu par 3,5 miljoniem eiro, nerēķinot PVN. Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas pārtikas produktu ražošanas un lauksamniecības uzņēmums "Linas Agro Group", kura grupas uzņēmums ir Latvijas gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava", nākamgad plāno ražot savu elektroenerģiju no atjaunīgiem resursiem, informē uzņēmums.

"Ilgtspējīga un videi draudzīga ražošana kļuvusi par svarīgu konkurences priekšrocību. Gan mūsu patērētāji, gan biznesa partneri Baltijas un Skandināvijas valstu reģionā sagaida, ka produkti tiks ražoti ilgtspējīgi un atbildīgi. Tas jo sevišķi būtiski ir Skandināvijā, kur ilgtspējas prasības kļūst aizvien augstākas," norāda AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs un AB "Linas Agro Group" valdes priekšsēdētāja vietnieks Andrijus Pranckevičs.

A.Pranckevičs skaidro, ka ilgtspējas sasniegšana ražošanā iesaistītiem uzņēmumiem nav viegls uzdevums. "Lai arī putnu gaļas ražošana pasaulē ir būtiski mainījusies kopš "Putnu fabrikas Ķekava" izveides 1967. gadā, un vienāda apjoma vistas gaļas ražošanas radītā ietekme uz vidi kopš tā laika jau ir samazināta par 50 %, pārtikas produktu ražošanas nozarei joprojām nepieciešams liels enerģijas un ūdens apjoms. Piemēram, mūsu putnu gaļas ražošanas uzņēmumi ik gadu patērē vairāk nekā 23 000 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas, vairāk nekā 700 000 m3 ūdens un 80 000 MWh gāzes. Šobrīd mēs lūkojamies pēc ilgtspējīgākiem resursiem un nākotnē centīsimies samazināt enerģijas patēriņu, un kļūt par elektroenerģijas ražotājiem," saka A.Pranckevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linas Agro Group parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% AS Putnu fabrika Ķekava, 100% SIA Broileks, 100% SIA Cerova un 100% SIA Lielzeltiņi akciju un daļu iegādi.

Linas Agro plāno uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēt 12,5 miljonus eiro. Kā teikts uzņēmuma paziņojumā, darījumu plānots noslēgt līdz šī gada decembrim, un tā noslēgšana ir atkarīga no vairāku nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no Latvijas Republikas Konkurences padomes. AB Linas Agro Group finanšu konsultanti darījuma ietvaros bija Porta Finance, kamēr juridiskās konsultācijas sniedza Raidla Lejiņš & Norcous.

AB Linas Agro Group valdes loceklis Andrius Pranckevičius komentē: «Putnu fabrika Ķekava, SIA Broileks, SIA Cerova un SIA Lielzeltiņi ir uzņēmumi, kas darbojas putnkopības jomā. Uzņēmumu pamatdarbība ir broileru audzēšana un putnu gaļas ražošana. Mēs plānojam iegādāties visus uzņēmumus kopā. Uzskatām, ka putnkopība ir perspektīva un potenciāli peļņu nesoša nozare, neskatoties uz to, ka daļu no uzņēmumiem, kurus plānojam iegādāties ir nepieciešams restrukturizēt. Mūsuprāt, šis darījums ļaus mums paplašināt un diversificēt savu darbību, piedāvājot tirgū augstākas pievienotās vērtības produktus. Pēc darījuma noslēguma mēs plānojam vertikāli integrēt iegādātos uzņēmumus, nodrošinot lopbarības ražošanu, olu inkubāciju, putnu audzēšanu, kaušanu un gaļas tālāko pārstrādi. Iegādājamo uzņēmumu darbības jomas zināmā mērā pārklājas ar AB Linas Agro Group operācijām, tādējādi nodrošinot papildus sinerģijas. Mēs ik gadu pārdodam aptuveni 1,5 miljonus tonnu graudu un citu lauksaimniecības produktu, daļu no kuriem varēsim izmantot kombinētās lopbarības ražošanā Latvijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Putnu fabrika Ķekava apvieno uzņēmumus un maina nosaukumu

Db.lv, 24.10.2023

AS “Putnu fabrika Ķekava” un SIA “Lielzeltiņi” valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičius.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS “Putnu fabrikas Ķekava” ir uzsākusi juridisku procesu, lai dokumentāli pabeigtu apvienošanos ar uzņēmumiem SIA “Lielzeltiņi” (zīmols “Bauska”), SIA “Broileks” un SIA “Cerova”, kļūstot par vienu uzņēmumu – AS “Ķekava Foods”.

Procesu iecerēts pabeigt šī finanšu gada laikā jeb līdz 2024. gada jūlijam.

"Plānojot tālāku uzņēmumu attīstību, skaidri redzējām nepieciešamību stiprināt mūsu konkurētspēju un turpināt eksporta apjomu palielināšanu, tāpēc tika pieņemts lēmums radīt jaunu, starptautiskai videi piemērotu nosaukumu “Ķekava Foods”. Uzņēmuma apvienošanā saglabāsim visas darba vietas abos uzņēmumus, taču vairāki iekšējie procesi tiks efektivizēti. Apvienojot uzņēmumus, mēs samazināsim izmaksas, atmetīsim liekus darījumus uzņēmumu starpā, ietaupīsim laika resursus, kā arī samazināsim valsts institūciju prasīto birokrātisko procedūru apjomu. Turklāt pēdējo gadu laikā gan Covid-19 pandēmija, gan energoresursu straujais cenu kāpums, lai arī radīja zaudējumus, bija spēcīgs impulss attīstīt uzņēmumu produktivitāti, kas mūs ir padarījis stiprākus," stāsta AS “Putnu fabrika Ķekava” un SIA “Lielzeltiņi” valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičius.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs «Putnu fabrika Ķekava» plāno sākt produkcijas eksportu uz Japānu, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Viņš norādīja, ka viens no reģioniem, uz kuru kompānija fokusējas, ir Āzija, tostarp pirms diviem gadiem sākts «Putnu fabrikas Ķekava» produkcijas eksports uz Ķīnu un Vjetnamu, bet šobrīd procesā ir licences saņemšana no Japānas veterinārā dienesta, lai drīzumā sāktu eksportu arī uz šo valsti.

Pranckevičs piebilda, ka ļoti svarīgs tirgus kompānijai ir arī Ziemeļvalstis, tostarp īpaši, Zviedrija, kā arī kompānijai būtisks reģions ir bijušās Padomju Savienības valstis, tostarp Ukraina, Baltkrievija, Uzbekistāna, Kazahstāna un Armēnija, uz kurām «Putnu fabrika Ķekava» sāka eksportu pagājušajā gadā.

Pēc viņa teiktā, «Putnu fabrika Ķekava» saredz lielu potenciālu arī Rietumeiropas valstu tirgos, kur pagaidām uzņēmuma realizācijas apmēri nav lieli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Putnu fabrika Ķekava biometāna ražotnē Bauskā plāno investēt līdz 14 miljoniem eiro

LETA, 13.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Putnu fabrika Ķekava" biometāna gāzes ražotnē Bauskā plāno investēt aptuveni 12 līdz 14 miljonus eiro, intervijā stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Pranckevičs atklāja, ka "Putnu fabrika Ķekava" jau ir vienojusies ar Bauskas pašvaldību, ražotnei ir vieta un būvniecības plāni, kā arī patlaban notiek projekta inženiertehniskā projektēšana. Tāpat par projektu sāktas sarunas ar ministriju un valdību.

Projekta rezultātā "Putnu fabrika Ķekava" kūtsmēslus un pārējos ražošanas pārpalikumus varēs pārvērst biometānā un zaļajā enerģijā.

"Projekts mums ir ļoti svarīgs, jo ļaus ievērojami samazināt ražošanas izmaksas. Mums būs sava gāze, kas iegūta no ražošanas pārpalikumiem, savukārt substrāts, kas paliek pāri pēc biometāna un biomasas ražošanas, ir labs mēslojums laukiem," skaidroja Pranckevičs.

Patlaban uzņēmums no valdības puses gaida, kādas būs atbalsta programmas biometāna ražotnes izveidei. Pranckevičs norādīja, ka Lietuvā šādas atbalsta programmas jau ir un to pašu "Putnu fabrika Ķekava" sagaida arī Latvijā. Atbalsta programmas ministrijas sola vasarā vai rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta - Atļauj AB Linas Agro Group iegādāties vistas gaļas ražotnes

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut lauksaimniecības uzņēmumu holdingkompānijai AS Linas Agro Group iegādāties AS Putnu fabrika Ķekava, SIA Lielzeltiņi, SIA Cerova un SIA Broileks. Atļauja dota, jo apvienošanas rezultātā uzņēmumi varēs stiprināt konkurētspēju Baltijas un Skandināvijas tirgū, tomēr neiegūs tādu tirgus varu, kas ļautu ietekmēt cenas Latvijā.

Holdingkompānijā AB Linas Agro Group ietilpst 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi, kas darbojas tādos tirgos kā lauksaimniecība, lauksaimniecības produktu tirdzniecība un izejvielu piegāde, kā arī loģistikas pakalpojumi, tomēr neviens no tiem nenodarbojas ar vistu audzēšanu vai gaļas pārstrādi.

AS Putnu fabrika Ķekava un SIA Lielzeltiņi ir vistas gaļas pilna cikla ražotāji. SIA Lielzeltiņi nodarbojas arī ar kombinētās lopbarības ražošanu, lielāko daļu saražotās produkcijas patērējot sava uzņēmuma vajadzībām. Savukārt SIA Cerova un SIA Broileks ir SIA Lielzeltiņi saistītie uzņēmumi, kas nodarbojas ar olu inkubāciju un vistu audzēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Linas Agro Group ir pabeigusi KG Group iegādes darījumu

Db.lv, 16.07.2021

AB “Linas Agro Group” valdes priekšsēdētājs Darius Zubas un Tautvydas Barštys, “KG Group” dibinātājs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AB “Linas Agro Group” ir pabeigusi vienu no lielākajiem biznesa iegādes darījumiem Lietuvas vēsturē.

Pārtikas un lauksaimniecības produktu ražošanas un tirdzniecības uzņēmums iegādājies AB “Kauno Grūdai”, AB “Kaišiadorių Paukštynas”, AB “Vilniaus Paukštynas” un saistīto uzņēmumu kontrolpaketi, kas kopā darbojas kā “KG Group”. Pēc pušu vienošanās darījuma summa netiek atklāta.

Šī darījuma rezultātā AB “Linas Agro Group” iegādājās kontrolpaketi kopumā 34 uzņēmumos, kas darbojas mājputnu, graudu, miltu, ātri pagatavojamo produktu, barības un premiksu ražošanas un veterināro produktu tirdzniecības jomās. Uzņēmumi ir reģistrēti un darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā un Nīderlandē. Darījuma finansēšanai AB “Linas Agro Group” saņēma sindicēto aizdevumu no trim bankām - Luminor, Swedbank un SEB bankas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pēc iepriekšējā veikalu tīkla Ķekavas broileri bankrota šajās dienās darbu sācis jauns tīkls PFK Trade, kurā tiek tirgota AS Putnu fabrika Ķekava (Ķekava) saražotā produkcija, apliecināja Ķekavas valdes priekšsēdētājs Andirs Vilcmeiers.

Veikalu tīkls tiek attīstīts iepriekš bankrotējušās veikalu ķēdes AS Ķekavas broileri vietā, un tā īpašnieks ir Ķekavas jaundibinātais meitasuzņēmums SIA PFK Trader.

«Šodien jau ir atvērti 17 veikali, līdz nedēļas beigām plānojam atvērt vēl trīs. Savukārt līdz 10.maijam ar pilnu jaudu darbosies kopumā 27 veikali visā Latvijā. Visa produkcija tiks tirgota ar zīmolu Ķekava,» sacīja Vilcmeiers.

Viņš arī norādīja, ka veikalu produkcijas klāsts būs daudzveidīgs, tomēr uzmanība tikšot pievērsta sezonas produktiem.

«Tā kā iestājusies grilēšanas sezona, pievērsīsim uzmanību jaunām marinādēm, vistas šašlikiem un dažādām desiņām. Jau Lieldienās, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada aprīli, apgrozījums pieauga par 24,8%, tā ka ceram uz līdzīgu pieaugumu arī šajā vasarā,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ķekavas adoministrators: uzņēmuma pārdošana lietuviešiem nāks tam par labu

Nozare.lv, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānotā AS Putnu fabrika Ķekava (Ķekava) 87% akciju pārdošana Lietuvas kompānijai "AB Linas Agro Group" nāks par labu uzņēmumam, jo tiks piesaistīts vērā ņemams investors, atzīstĶekavas maksātnespējas administrators Olafs Švanks.

«Tas ir tikai apsveicami, ka tāda mēroga uzņēmums kā Linas Agro Group kļūst par Ķekavas vairākuma akcionāru. Vienīgā izeja Ķekavai tiesiskās aizsardzības plāna izpildē ir to grozīt vai piesaistīt stratēģisko investoru ar finanšu līdzekļiem un sekmīgu industrijas pieredzi,» sacīja Švanks.

Viņš arī norāda, ka Ķekavas vadība un iepriekšējie vairākuma akcionāri nav gribējuši atzīt investora piesaistes nepieciešamību, tādēļ sāka «nesekmīgo cīņu par administratora maiņu».

«Tagad esmu gandarīts, ka viņi ir sapratuši, ka pašu spēkiem galā netiks, un ir pieņēmuši pareizu lēmumu savu akciju pārdošanai, kas noteikti nāks par labu Ķekavai,» atzina administrators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava), salīdzinot ar 2013.gadu, par 12,5% palielinājis pārdošanas apjomu. PF Ķekava šodien apmeklēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura iepazinās ar uzņēmuma ražotni un tikās ar tā vadību.

«Pirms dažiem gadiem PF Ķekava piedzīvoja patiešām grūtus laikus, un ar bažām domāju par šī uzņēmuma nākotni. Šodien esmu gandarīta, ka, nomainot vadību un sakārtojot ražošanu, PF Ķekava īsā laikā ir spējusi pārvarēt problēmas un uzņēmums jau piedzīvo izaugsmi,» norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lai turpinātu ilgtermiņa izaugsmi, PF Ķekava tuvākajos gados plāno investēt uzņēmuma attīstībā vairākus desmitus miljonu eiro.

PF Ķekava saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma. Kopš 2013.gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai Linas Agro Group AB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināts - Ķekava un Bauska mītam par hormoniem vistas gaļā liek pretī jaunu zīmi

Lelde Petrāne, 13.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas putnu gaļas ražotāji AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) un SIA Lielzeltiņi (Bauska) metušies uz vienu roku un ieviesuši atpazīstamības zīmi 100% Latvijā audzēts dzīvnieks. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

(Papildināta 2. rindkopa un pievienota 8. rindkopa.)

ES aizliedz jebkādu augšanas hormonu lietošanu un ir vienīgais reģions pasaulē, kas nosaka, ka vistas gaļai jābūt brīvai no salmonellas. Tāpat jau vairākus gadus spēkā ir ES prasība, ka antibiotikas nedrīkst lietot profilakses nolūkos, bet drīkst atļautās vielas lietot ārstniecības gadījumā (ja ganāmpulkam jau konstatēta kāda saslimšana). Tādā gadījumā tās tiek lietotas, stingri ievērojot veterinārārsta norādījumus. Atsevišķas prasības nosaka, cik dienas pirms dzīvnieka kaušanas šīm farmakoloģiski aktīvām vielām jābūt izvadītām no organisma, ko kontrolē PVD, veicot analīzes. «Eiropas Savienībā gaļa, kas varētu būt patērētājam kaitīga, nav iespējama pēc būtības,» šodien notikušajā preses konferencē apgalvoja arī pieaicinātais Zemkopības ministrijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākās putnu fabrikas Ķekava parādi nonākuši Lietuvas konkurentu rokās. Nozares eksperti pagaidām neprognozē notikumu turpmāko attīstību, taču cer, ka uzņēmuma darbība savstarpējos ķīviņos tiks saglabāta.

Putnu fabrikas Ķekava (PF Ķekava) valde apstiprina, ka uzņēmums ir saņēmis oficiālu un formālu vēstuli no Nordea bankas par Ķekavas kredīta cedēšanu vienam no uzņēmuma lielākajiem konkurentiem Baltijā KG Group. Tas ir Lietuvā bāzēts koncerns, kuram jau pieder divi putnu gaļas pārstrādes uzņēmumi, kas tieši konkurē ar PF Ķekava ražoto produkciju. KG Group ietilpst Kauno Grudai, kas ir viens no lielākajiem putnu un lopbarības ražotājiem Baltijā.

Der atgādināt, ka Nordea banka ir lielākais nodrošinātais PF Ķekava kreditors. PF Ķekava valde atzīmē, ka iepriekš banka netika informējusi uzņēmumu par kredīta pārdošanu, nemaz nerunājot par to, ka kredīts tiek pārdots tiešajiem konkurentiem. «Lai gan uzņēmējdarbībā augstā cieņā ir konfidencialitāte, tomēr ne mazāk svarīga ir godīga un ētiska attieksme un rīcība, par kādu nevar dēvēt bankas veikto soli, kredītu pārdodot klienta tiešiem konkurentiem. Tā, piemēram, joprojām no uzņēmuma tiek slēpti cesijas darījuma nosacījumi,» uzsver PF Ķekava valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmei ers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Putnu fabrikas Ķekava apgrozījums pērn pārsniedzis 69 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 24.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas putnu gaļas ražotāja AS «Putnu fabrika Ķekava» apgrozījums pērn pieaudzis par 11,6% jeb 7,2 miljoniem eiro, sasniedzot 69, 3 miljonus eiro, liecina auditoru apstiprinātais uzņēmuma pārskats par 2017./18. finanšu gadu.

«Ķekava» neto peļņa pārskata periodā sasniegusi 2,1 miljonus eiro.

Apgrozījuma pieaugumu galvenokārt nodrošinājusi saražotās produkcijas apjoma un ražošanas kapacitātes palielināšana, kā arī eksporta attīstība esošajos un jaunos tirgos.

«Pircēji arvien vairāk pievērš uzmanību ne tikai gaļas izcelsmei, bet arī putnu labturībai. Līdz ar to aug ražotāju atbildība un attiecīgi būtiski pieaug produktu kvalitāte. Pēdējo divu gadu laikā Ķekava investējusi 4,2 miljonus kvalitātes paaugstināšanas pasākumos un ražošanas infrastruktūrā, kā arī pirmie Baltijā esam ieviesuši ražošanas modeli, kas ļauj izaudzēt veselīgus putnus un piedāvāt pircējam produktu ar marķējumu Audzēts bez antibiotikām. Esmu patiešām lepns, ka investīciju un darba rezultātā veiksmīgs gads bijis visiem Linas Agro uzņēmumiem Latvijā un īpaši esmu gandarīts par Ķekava finanšu sniegumu,» teic AS «Putnu fabrika Ķekava» valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ķekava prezentē jauno eksporta zīmolu starptautiskajā pārtikas izstādē

Zane Atlāce - Bistere, 20.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava prezentē jauno eksporta produktu zīmolu Top Choice Poultry šonedēļ notiekošajā pārtikas produktu izstādē SIAL Parīzē, informē uzņēmumā.

SIAL izstāde ir viens no vērienīgākajiem nozares notkumiem un pulcē vadošos pārtikas industrijas pārstāvjus no visas pasaules. PF Ķekava tajā prezentē šogad izveidoto ekporta zīmolu Top Choice Poultry, kas piedāvā gan svaigu, gan saldētu vistas gaļu.

«Eiropas tirgū konkurence ir ļoti sīva, jo īpaši ar ražotājiem no Centrāleiropas, Dienvideiropas un Skandināvijas. Nīderlandē un Zviedrijā, kur Top Choice Poultry produktu līnija jau šobrīd ir pieejama, tā ir augstu novērtēta, un ļoti drīz plānojam paplašināt eksporta tirgu,» saka Andrjus Pranckevičs (Andrius Pranckevičius), AS Putnu fabrika Ķekava valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu gaļas ražotāja AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava) svaigā vistas gaļa saņēmusi Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norādi Kvalitatīvs produkts jeb Zaļā karotīte, informē uzņēmumā.

Zaļās karotītes zīme apliecina, ka PF Ķekava svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Norāde Zaļā karotīte būs izvietota uz kopumā 14 PF Ķekava svaigās gaļas produktu veidiem, kuru skaitā ir svaigs cālis, cāļa krūtiņas fileja, cāļu šķiņķīši, cāļu spārniņi un pusspārni, cāļu kājas, muguras un stilbiņi. Putnu gaļa ir 100% audzēta un pārstrādāta Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

«Esam gandarīti, ka PF Ķekava produkcijas augstā kvalitāte ir novērtēta nacionālā līmenī. Mūsu veiktais pētījums rāda, ka vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju ir būtiska pārtikas produktu izcelsmes valsts, un informāciju par to viņi meklē, pirmkārt, uz produktu iepakojuma. Tādēļ vizuāla norāde uz produkta ir ne tikai apliecinājums tā augstajai kvalitātei, bet orentieris pircējiem, lai atpazītu un izvēlētots Latvijā ražotus pārtikas produktus. Uz PF Ķekava svaigās gaļas norāde Zaļā karotīte būs izvietota kopā ar mūsu pašu ieviesto atpazīstamības zīmi 100% Latvijā audzēts dzīvnieks,» norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības grupu "Linas Agro Group" paredzēts pārdēvēt par "Akola Group", paziņojis uzņēmums.

Par nosaukuma maiņu "Linas Agro Group" akcionāri lems 27.oktobrī.

Lēmums mainīt nosaukumu pieņemts pēc tam, kad pēdējo gadu laikā "Linas Agro Group" iegādājusies vairākus uzņēmumus un paplašinājusi darbību, norādīja "Linas Agro Group" valdes priekšsēdētājs Darjus Zubs.

"Mūsdienās mūsu darbība aptver pārtikas ražošanas ķēdi no lauka līdz galdam, tāpēc mēs vēlamies, lai mūsu nosaukums būtu universāls un aptvertu mūsu darbības plašo spektru," sacīja Zubs.

Ar jauno nosaukumu grupa plāno turpināt paplašināt darbību ārvalstīs.

"Mēs saskatām arvien lielākas perspektīvas pārtikas ražošanas attīstībā, jo īpaši jaunu pārtikas produktu un zīmolu izstrādē un to ieviešanā Rietumeiropas un citu valstu tirgos," teica Zubs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Putnu fabrika Ķekava (Ķekava) šogad plāno 10% apgrozījuma pieaugumu, kā arī mērķtiecīgi strādā uz eksporta palielinājumu no līdzšinējiem 28% līdz 40% no saražotā, akcentu liekot uz Skandināvijas tirgiem, atzina jaunieceltais Ķekavas valdes priekšsēdētājs Andrus Pranckevičus.

«Tuvākajos gados plānots Ķekavas, kā arī Lielzeltiņu attīstībā investēt 11 miljonus eiro. Tas attaisnosies, jo putnu gaļas patēriņš pasaulē līdz 2022.gadam pieaugs par aptuveni 9%, kas vairāk nekā divkārt pārsniedz cūkgaļas un liellopu gaļas patēriņa pieauguma prognozes - attiecīgi 3-4%. Investīciju prioritāte būs iekārtu modernizācija un eksportspējīgu produktu attīstība,» sacīja uzņēmējs.

Jautāts, uz kādiem tirgiem tiks likti akcenti, viņš atzina, ka tā būs Skandināvija.

«Patlaban 28% no kopējā saražotā produkcijas apjoma tiek eksportēti. Mūsu plāns ir jau tuvāko gadu laikā eksporta apjomu palielināt līdz 40%. Galvenie mērķa tirgi mums ir Skandināvija, kur jau šobrīd Ķekavas ražotā produkcija ir augstu novērtēta. Tāpat svarīga arī Rietumeiropa. Galvenās produktu kategorijas, ko redzam eksportam, ir produkti ar pievienoto vērtību, tostarp gan svaigā vistas gaļa, gan pārstrādātā produkcija,» sacīja Pranckevičus.

Komentāri

Pievienot komentāru