Transports un loģistika

«Lufthansai» jauns reiss uz Kataru

Aivars Mackevics [email protected], 28.10.2005

Jaunākais izdevums

Lufthansa paplašina savu maršrutu tīklu. Sākot ar 2006. gada 10. janvāri, Lufthansa trīs reizes nedēļā piedāvās reisu no Frankfurtes uz Kataras galvaspilsētu Dohu. Reisi ar moderno Airbus A330, kurā ir 221 sēdvieta, aties katru otrdienu, ceturtdienu un svētdienu. Reisu laiki atļauj ceļotājiem optimāli savienot nākamos reisus uz iecienītiem galamērķiem Eiropā un Ziemeļamerikā. Dohā dzīvo apmēram 450 tūkstoši no 800 tūkstošiem Kataras iedzīvotāju. Saskaņā ar Pasaules Bankas kritērijiem valsts ir viena no desmit bagātākajām valstīm pasaulē. Labklājība galvenokārt ir balstīta uz valsts dabīgās gāzes resursiem un gāzes un naftas ražošanu, eksportēšanu un tālāku pārstrādi. Katarai pieder lielākās atjaunojamās dabīgās gāzes rezerves pasaulē. Iekļaujot reisus uz Dohu, Lufthansa neatlaidīgi turpina savu stratēģiju attiecībā uz reisiem uz pasaules naftas tirgiem. Bez Dohas lidsabiedrība piedāvā reisus uz tādiem svarīgiem naftas tirgiem kā ASV, Nigēriju, Norvēģiju, kā arī Alžīriju un Lībiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Katara sāk pārvadājumus caur Omānu, lai apietu nesaskaņās iesaistītās valstis

LETA--AP, 12.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katara paziņojusi, ka tā sākusi pārvadāt kravas caur Omānu, lai apietu Persijas līča valstis, kuras ar to pārtraukušas diplomātiskās attiecības un liegušas piekļuvi ūdens transportceļiem.

Parasti kravu tranzīts uz Kataru notiek caur Dubaijas Džebelali ostu, no kurienes tās ar mazākiem kuģiem nogādā galamērķi. Taču kopš 5.jūnija Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) pievienojušies Saūda Arābijai, Bahreinai un Ēģiptei, liedzot Katarai piekļuvi to ūdens transportceļiem.

Kataras ostas pārvalde norāda, ka tās kravas tagad tiks transportētas caur Omānas ostām Soharu un Salālu.

AAE, Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pagājušajā pirmdienā paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedodas uz Kataru.

Šīs valstis apsūdzējušas Kataru par ekstrēmistu grupējumu atbalstīšanu, taču Doha šos apgalvojumus noliedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četras arābu valstis pirmdien paziņojušas par diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Kataru, apsūdzot to terorisma atbalstīšanā.

Diplomātiskās attiecības ar Kataru pārtraukuši Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte un Saūda Arābija.

Visas četras valstis paziņojušas, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija, kas cīnās pret Jemenas šiītu nemierniekiem, paziņojusi, ka izslēdz Kataru, kas koalīcijas rīcībā bija nodevusi kara lidmašīnas.

Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA vēsta, ka Saūda Arābija pārtraukusi diplomātiskās attiecības ar Kataru un slēgusi ar to robežas, "lai pasargātu savu nacionālo drošību no terorisma un ekstrēmisma briesmām". Saūda Arābija apsūdz Kataru, ka tā atbalsta tādus ekstrēmistiskus grupējumus kā "Musulmaņu brālība", "Al Qaeda" un "Islāma valsts", kā arī Irānas atbalstītus grupējumus, kas darbojas Saūda Arābijas rietumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas rītā laikapstākļu – biezās miglas – dēļ, starptautiskajā lidostā Rīga kavējas ielidojošie reisi, portāls db.lv uzzināja lidostā.

Līdz plkst. 8.25 ceturtdienas rītā, Rīgas lidostā uzņemts viens ielidojošais reiss – plkst. 3.11 ielidoja reiss no Barselonas, kura ielidošanas laiks pēc saraksta ir plkst. 1.55. Reiss no Maskavas, kuram bija jāielido plkst. 6.45, ir novirzīts uz citu lidostu, bet pārējie reisi kavējas no vienas līdz pat trim stundām.

Atcelts pagaidām ir tikai viens reiss – Latvijas aviokompānijas airBaltic reiss no Kopenhāgenas, tāpat atcelts arī izlidojošais reiss uz Kopenhāgenu. Kavējas arī no Rīgas lidostas izlidojošie reisi.

Pasažieri aicināti sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, zvanīt uz uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien apturējis jebkāda veida sadarbību ar Kataru, kas iesaistīta vērienīgā korupcijas skandālā, kurš satricinājis Briseli.

Ierosinājumu apturēt sadarbību ar Kataru atbalstīja 541 EP deputāts, un tiki divi balsoja pret.

"Eiropas Parlaments (..) aptur visu darbu pie likumdošanas dokumentiem, kas saistīti ar Kataru. Tas īpaši attiecas uz vīzu režīma liberalizāciju un plānotajām vizītēm, kamēr aizdomas nav apstiprinātas vai noraidītas," teikts EP rezolūcijas projektā.

Dokumentā arī aicināts izveidot neatkarīgu ētikas iestādi un atvēlēt vairāk darbinieku un naudas, lai rūpīgāk uzraudzītu un pārbaudītu Eiropas Savienības (ES) lobija reģistra locekļus un pretendentus arī no valstīm, kas neietilpst ES.

EP priekšsēdētaja Roberta Metsola ceturtdien paziņoja, ka pati personīgi vadīs EP reformas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Glastik investējis 200 tūkstošus iekārtās un telpās

Lelde Petrāne, 06.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interjera dizaina risinājumu uzņēmums SIA Glastik paplašinājis savu darbību, investējot vairāk nekā 200 000 eiro jaunās ražošanas iekārtās un ražotnes telpu pielāgošanai. Pagājušajā gadā uzņēmums uzsācis arī pašu ražoto akustisko un dizaina elementu eksportu uz Skandināviju un Poliju.

SIA Glastik šogad plānojot dubultot eksporta apjomus, palielinot uzņēmuma eksporta īpatsvaru līdz 70% no kopējā realizācijas apjoma.

Dzidris Augustinovičs, SIA Glastik vadītājs, komentēja: «Aktīvi plānojam attīstīt darbību gan lielākajos esošajos eksporta sadarbības tirgos Polijā, Dānijā, Norvēģijā un Igaunijā, gan arī perspektīvā raugāmies uz Tuvajiem Austrumiem, piemēram, Kataru, kur 2022. gadā plānojas Pasaules čempionāts futbolā un jau pašlaik notiek ļoti aktīva infrastruktūras celtniecība. Šobrīd jau esam noslēguši pirmos sadarbības līgumus ar Kataru.»

Šobrīd SIA Glastik nodrošina produktu eksportu uz Somiju, Dāniju, Norvēģiju, Turciju, Vāciju, Poliju, Kataru, Holandi, Igauniju un Lietuvu. Pēdējo gadu laikā uzņēmums piedalījies vairāku objektu realizācijā dažādos Latvijas reģionos, piemēram, SIA Glastik ražotie akustiskie paneļi ir uzstādīti Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās un J.Vītola Mūzikas akadēmijā, savukārt griestu un sienu apdares materiāli izmantoti Lidostas RĪGA VIP centra telpu apdarē, Valmieras slimnīcā, Liepājas olimpiskajā peldbaseinā. Šobrīd uzņēmums piedalās jaunas topošas viesnīcas kazino zāles griestu izgatavošanā, Piņķu mūzikas skolas akustisko elementu izgatavošanā, kā arī dekoratīvo sienu elementu un durvju izgatavošanā PBLC Biznesa centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Mēģinājums Kataru «nolikt pie vietas»

Jānis Šķupelis, 06.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvajos Austrumos augot ģeopolitiskajai spriedzei, Ziemeļjūras jēlnaftas Brent cena šīs nedēļas sākumā mēģina noturēties virs 50 ASV dolāru par barelu līmeņa. Vairāku valstu kopums, kas ietver Saūda Arābiju, Ēģipti, Apvienotos Arābu Emirātus un Bahreinu, paziņojis, ka sarauj lielu daļu diplomātisko un ekonomisko saišu ar Kataru, kas saistīts ar izvirzītām apsūdzībām, ka šī valsts finansē terorismu.

Tuvie Austrumi ir atbildīgi aptuveni par 30% no visā pasaulē patērētās naftas piegādēm. Ja šajā reģionā palielinās ģeopolitiskā spriedze, tad parasti aug arī melnā zelta vērtība. Jānorāda, ka Katara ir viena no pasaules bagātākajām valstīm. Tāpat šī valsts ir pasaules lielākā sašķidrinātās gāzes eksportētāja.

Pagaidām gan naftas tirgus karstu vēl nestrebj, un izejvielu eksperti steiguši norādīt, ka šis ģeopolitiskais pavērsiens naftas eksportu no Tuvajiem Austrumiem, visticamāk, ietekmēs visai maz. Citi gan steidz piebilst, ka šādam notikumam nav precedenta, kas rada grūtības ar tālākās gaitas prognozēšanu. Katrā ziņā Saūda Arābija, kas ir šī reģiona līderis, pēdējā laikā asāk ieskicējusi savu sacensību arī ar Irānu. Šīs valsts karalis Salmans, piemēram, norādījis, ka Irāna ir pasaules galvenā terorisma finansētāja. Politikas eksperti skaidro, ka Katara pēdējā laikā izdarījusi mēģinājumus īstenot neatkarīgāku ārpolitiku (piem., tās amatpersonas mēģinājušas dibināt siltākas saites ar Irānu, un arī citos gadījumos Kataras intereses pēdējo gadu laikā bijušas pretējas Saūda Arābijas interesēm). Pašlaik aktuālās rīcības pamatā varētu būt mēģinājums Kataru šajā ziņā «nolikt pie vietas» (Kataru ir atkarīga no dažāda ne-enerģijas importa).

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic reiss no Briseles, ar kuru plānoja lidot arī Straujuma un Šulcs, Rīgā piezemējas 5 stundas vēlāk

Db.lv/LETA, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviokompānijas airBaltic reiss no Briseles, ar kuru Rīgā no darba vizītes Briselē bija jāatgriežas premjerei Laimdotai Straujumai un vairākiem valdības ministriem, kā arī vizītē Latvijā jāierodas Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājam Martinam Šulcam, ielidoja ar gandrīz 5 stundu nokavēšanos.

Reisam BT604 pēc saraksta Rīgā vajadzēja ielidot plkst.23:05, bet tas nosēdās krietni pēc pusnakts. airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags portālam db.lv pavēstīja, ka reiss tehnisku iemeslu dēļ Rīgā ieradās novēloti – plkst. 3:58.

L. Straujuma un vairāki valdības ministri trešdien bija darba vizītē Briselē, lai iepazīstinātu ar Latvijas prezidentūras prioritātēm. Ar attiecīgo airBaltic reisu bija jāatgriežas arī ministriem un L. Straujumai, kā arī M. Šulcam. Ministru prezidente ceturtdien skaidroja, ka trešdien, kad bija jāatgriežas Rīgā no Briseles, neparedzētu apstākļu dēļ tas nebija iespējams, tāpēc daudzi ministri palikuši lidostā un atgriezušies tikai ceturtdien no rīta. Savukārt viņai bijusi iespēja doties uz Rīgu vienā čarterreisā ar M. Šulcu, vēsta aģentūra LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" sākusi 2023.gada ziemas sezonu no Viļņas, piedāvājot lidojumus uz četriem jauniem galamērķiem - Tenerifi, Dubaiju, Grankanāriju un Turīnu, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji informē, ka lidojumi maršrutā Viļņa-Tenerife notiks divas reizes nedēļā, maršrutā Viļņa-Dubaija vienu reizi nedēļā, Viļņa-Grankanārija vienu reizi nedēļā, savukārt Viļņa-Turīna divas reizes nedēļā.

Tāpat lidostas pārstāvji norāda, ka pirmais reiss no Viļņas uz Tenerifi izlidoja 31.oktobrī, bet pirmais reiss uz Dubaiju notika 1.novembrī. Savukārt maršrutā Viļņa-Grankanārija pirmais reiss paredzēts šā gada 2.decembrī, bet reiss uz Turīnu notiks 30.decembrī.

""airBaltic" ir nozīmīgs un ilgtermiņa Lietuvas lidostu partneris. Mēs novērtējam, ka "airBaltic" skaidri uzsver turpmākos plānus ieguldīt Viļņas lidostā un vienlaikus uzlabot Lietuvas ceļotāju savienojamības iespējas," atzīmē Lietuvas valsts lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" aviācijas pakalpojumu pagaidu vadītājs Toms Zitikis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 17.aprīlī, plkst. 12:00 Ventspils lidostā (Ganību ielā 103) notiks regulāro lidojumu Rīga – Ventspils – Rīga svinīga atklāšana.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, aviosabiedrības airBaltic prezidents Bertolds Fliks, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš, Ventspils lidostas vadītājs Artūrs Kokars.

Ventspilī lidojumu atklāšanas dienā viesosies un atklāšanas pasākumu apmeklēs arī Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Aviosabiedrība airBaltic 11.aprīlī uzsāka regulāros lidojumus starp Rīgu un Ventspili un Ventspils ir otrais airBaltic iekšzemes lidojumu galamērķis Latvijā. Sākotnēji airBaltic ar Fokker 50 tipa lidmašīnu nodrošinās lidojumus Rīga - Ventspils – Rīga darba dienās ar rīta un vakara reisiem:

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ventspilī kursēs septiņi jauni Mercedes-Benz zemās grīdas autobusi

Dienas Bizness, 18.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 16. maijā Ventspilī, Ventspils Tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākuma ietvaros SIA Domenikss nodeva septiņus pārbūvētus un pasažieru pārvadāšanai aprīkotus Mercedes-Benz Sprinter autobusus pašvaldības uzņēmumam SIA Ventspils Reiss. Visu autobusu aprīkojums nodrošina iespēju pārvadāt arī pasažierus ar īpašām vajadzībām.

Jaunie Mercedes Benz Sprinter ražoti Vācijā un aprīkoti Latvijā, Jelgavā SIA UniversālsLTD. Busiņi pēc pārbūves ir aprīkoti ar 18 sēdvietām un četrām stāvvietām, tiem ir pagarināta un padziļināta transportlīdzekļa aizmugures daļa, lai nodrošinātu iespēju tajos atbilstoši likumā noteiktajām prasībām pārvadāt arī pasažierus ar īpašām vajadzībām. Tāpat pasažieru un vadītāju ērtībām ierīkoti gaisa kondicionieri un elektroniskie maršruta rādītāji.

Videi draudzīgie un drošie Sprinter mikroautobusi ļaus Ventspils iedzīvotājiem un viesiem izbaudīt drošu braukšanu, bet Ventspils Reiss autoparkam – ilgtermiņā ietaupīt uz degvielas un ekspluatācijas izmaksām, norāda SIA Domenikss pēcpārdošanas nodaļas direktors Andrejs Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vēl viena Air France lidmašīna bijusi tuvu avārijai

Lelde Petrāne, 07.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākta izmeklēšana saistībā ar problēmām, ko piedzīvojusi aviokompānijas Air France lidmašīna. Lidmašīnu piemeklējusi līdzīga problēmu ķēde kā šīs pašas aviokompānijas lidmašīnu, kas avarēja 2009.gada jūnijā, atsaucoties uz izdevuma Le Figaro vēstīto, ziņo thelocal.fr.

Laikraksts rakstījis, ka problēmas, kas piemeklējušas reisu no Karakasas uz Parīzi, izmeklē Francija civilās aviācijas drošības iestāde Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (BEA).

Incidents norisinājies 21.jūlijā, kad lidmašīna, kas lidoja uz Parīzes Šarla de Golla lidostu, piedzīvoja negaidītu turbulenci.

Problēmas, kas piemeklējušas šo lidmašīnu, atgādinājušas tās, ko piedzīvoja Air France reiss AF 447 no Riodežaneiro uz Parīzi 2009.gada jūnijā. Lidmašīna sākusi paātrināties, kas izraisījis ātruma pārsniegšanas brīdinājuma signālu. Vienlaikus pārstājis darboties autopilots un lidmašīna vienā minūtē pacēlusies par 900 metriem, kā rezultātā ātrums samazinājies līdz 205 mezgliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Estonian Air grasās atvērt maršrutus no Tallinas uz Āzijas valstīm

Dienas Bizness, 09.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nacionālās lidsabiedrības Estonian Air vadība tiksies ar trīs Āzijas valstu – Singapūras, Kataras, Omānas – pārstāvjiem, lai runātu par iespējām uzsākt lidojumus no Tallinas uz galamērķiem šajās valstīs.

Estonian Air mērķis ir pievilināt vairāk pasažieru no minētajām valstīm, lai tie, dodoties uz Eiropu, ceļotu caur Tallinu, atsaucoties uz Eesti Paevaleht, ziņo BBN.

Singapūras, Kataras un Omānas pārstāvji ieradīsies uz starptautiskās civilās aviācijas konferenci Routes Europe, kas šā gada maijā norisināsies Tallinā.

Igaunijas ekonomikas ministrs Juhans Parts jau parakstījis aviācijas nolīgumus ar Singapūru un Kataru – līdzīgs šāds nolīgums tiek gatavots arī Omānai.

Estonian Air vadītājs Tero Taskila norāda, ka kompānijas Omānā un Katarā ļoti aktīvi meklē iespējas savas valstis savienot ar Eiropu. «Mēs viņiem dodam iespējas pievienoties jaunam Estonian Air savienojumu tīklam. Ministra Parta parakstītie līgumi arī palielina Estonian Air vērtību potenciālo investoru acīs,» piebilda T. Taskila.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AB Holdings plāno «halal» pelmeņu eksportu uz Kataru

Nozare.lv, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerns AB Holding tuvākajos gados plāno produkcijas eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras tirgum piedāvājot īpašus «halal» pelmeņus ar brieža gaļu, kūpinātas brieža un arī zirga gaļas desas, atzīst holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš norādīja, ka minētā reģiona tirgus ir ļoti perspektīvs, tomēr jārēķinās ar garšas īpatnībām un ļoti augstām kvalitātes prasībām.

«Pagājušajā gadā premjera vadībā liela delegācija brauca uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataru un citām reģiona valstīm. Politiķi «atvēra durvis» uz šo tirgu, tālāk ir biznesa uzdevums - to apgūt. Reģionā darbojas kompānija Hassad food - tas ir valsts fonds ar septiņu miljardu gada apgrozījumu, kas nodarbojas ar pārtikas produktu iepirkumiem arābu tirgiem. Vienīgais, kas viņus ieinteresēja Latvijā, ir lauksaimniecības produkcija un «halal» gaļa, kas iegūta atbilstoši islāma reliģiskajām tradīcijām. Šajā reģionā ļoti iecienīta kūpināta desa, kur iespējami daudz piparu un sāls. Tāpat ļoti lielā cieņā brieža un zirga gaļa un tās izstrādājumi. Piemēram, mēs sākām pārrunas par iespējām piegādāt reģionam vītinātu «halal» briežu un arī zirga gaļas desu,» sacīja Abdulmuslimovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Par veiksmīgu savu sarunu rezultātu ar Gazprom vadību» ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) nosaucis Gazprom piekrišanu izskatīt jautājumu par dabas gāzes iepirkuma cenas samazināšanu, raksta telegraf.lv.

Taču var izrādīties, ka īstais «varonis» nemaz nav A.Kampras, bet gan tāda valsts kā Katara.

Jāatgādina, ka vakar a/s Latvijas Gāze vadītājs Adrians Dāvis paziņoja, ka Gazprom piekritis sākt izskatīt jautājumu par iepirkuma cenas samazināšanu Latvijai un, ja galējais lēmums tiks pieņemts par labu Latvijai, tad jau 2011.gadā Gazprom gāzes iepirkuma aprēķina formula varētu tikt mainīta.

Uz šo paziņojumu reaģējis arī A.Kampars, kurš paziņojis, ka Gazprom lēmums ir pirmais pozitīvais rezultāts viņa nesenajai tikšanās ar koncerna vadību.

Savukārt neatkarīgie eksperti A.Kampara nopelnus nav noskaņoti pārvērtēt. «Jā, iespējams gāzes iepirkuma cena Latvijai tik tiešām tiks samazināta, tikai tas nav iepriekšminēto sarunu rezultāts. Runa ir par pavisam citiem apstākļiem,» norāda Krievijas eksperts un kompānijas RusEnergy analītiķis Mihails Krutihins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Gazprom boss sola cenu dubultošanos; Latvija cer zemās cenas saņemt janvārī

Lelde Petrāne, 25.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dabasgāzes cenām vajadzētu atgriezties pirmskrīzes līmenī līdz 2012.gadam, ārvalstu medijiem norādījis Krievijas gāzes giganta Gazprom vadītājs Aleksandrs Medvedevs, ziņo AFP. Tas ir pretstatā a/s Latvijas Gāze vadītāja sacītajam, ka cenas Latvijai varētu samazināties.

«Līdz 2012.gadam pirmskrīzes līmens atkal tiks sasniegts,» sacījis A. Medvedevs, kas nozīmētu cenu dubultošanos no to pašreizējā līmeņa.

Gazprom šobrīd kontrolē aptuveni vienu ceturtdaļu no Eiropas dabasgāzes tirgus, bet «2020.gadā Krievijas gāze veidos vairāk nekā 30 procentus no tirgus,» prognozējis Gazprom vadītājs.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība/ JL) pēc tikšanās ar Krievijas gāzes apgādes kompānijas Gazprom meitaskompānijas Latvijā, a/s Latvijas gāze valdes priekšsēdētāju Adrianu Dāvi paziņoja, ka ir pamatotas cerības līdz gada beigām ar Gazprom vienoties par zemākām dabasgāzes cenām Latvijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24. oktobrī Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic atcēlis divus reisus – uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo un Vācijas pilsētu Hamburgu, liecina informācijas lidostas Rīga mājaslapā.

Atcelts šodien plkst. 09:30 paredzētais reiss uz Oslo, kā arī reiss plkst. 13:00 paredzētais reiss uz Hamburgu.

Db.lv nav izdevies saņemt oficiālu lidsabiedrības ziņojumu par to, kādēļ atcelti abi lidojumi.

Jau ziņots, ka airBaltic padome par jauno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju ir izvēlējusies Martinu Gausu (Martin Gauss), kurš stāsies amatā no 1.novembra.

Šā gada septembrī airBaltic mīklainos apstākļos jau atcēla vairākus reisus, ieskaitot uz Berlīni, Briseli, Palangu, Tallinu, Tartu un Viļnu. Toreiz aviokompānija skaidrojumus par reisu atcelšanu nesniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz vasaras pasākumiem Liepājā, Ogrē un Cēsīs tiks nodrošināti papildu reisi, lai iedzīvotāji varētu atgriezties mājās pēc koncertu un svētku apmeklējuma.

Sabiedriskā transporta padome (STP) atbalstījusi papildu vilciena reisu nodrošināšanu uz trim pasākumiem šovasar, lai to apmeklētāji varētu laikus nokļūt mājās. Savukārt pēc pasažieru plūsmas izpētes vairākos autobusu reisos STP nolēma noteikt transportu pēc pieprasījuma.

Liepāja, Ogre, Cēsis

STP atbalstījusi nodrošināt papildu vilcienu reisus maršrutā Rīga – Ogre, Rīga – Liepāja un Rīga – Cēsis laikā, kad pilsētās notiek vērienīgi pasākumi. Papildu vilciena reiss noteikts maršrutā Rīga – Ogre pēc trešā starptautiskā Operetes festivāla Galā koncerta Ogrē. Vilciens 14. jūlijā plkst. 00.30 izbrauks no Ogres uz Rīgu.

Līdzīgi papildu reiss tiks nodrošināts maršrutā Rīga – Cēsis, lai būtu iespējams apmeklēt Cēsu pilsētas svētkus un pēc tiem atgriezties Rīgā. 20. jūlijā vilciens no Rīgas izbrauks plkst. 14.11, savukārt 21. jūlijā plkst. 00.30 izbrauks no Cēsīm uz Rīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājuši 17 gadi kopš 2001. gada 11. septembra traģēdijas ASV, kad teroristu uzbrukumos kopumā gāja bojā gandrīz 3000 cilvēku.

Četras teroristu pašnāvnieku grupas, kopumā 19 Al-Qaeda teroristi, nolaupīja četras pasažieru lidmašīnas un izmantoja tās kā ieroci pret civiliem un militāriem objektiem ASV, lidojumā taranējot šos objektus. Divas no nolaupītajām lidmašīnām (United Airlines reiss 175 un American Airlines reiss 11) ar aptuveni 18 minūšu intervālu Ņujorkā ietriecās Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņos, kas drīz pēc trieciena sabruka. Bojā gāja 2606 cilvēki, kas tobrīd atradās ēkās. American Airlines reisa 77 lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā, Virdžīnijā, izraisot vispārēju eksploziju un degšanu. Ceturtā nolaupītā lidmašīna, aviokompānijas United Airlines reiss 93 tika mērķtiecīgi virzīta uz Vašingtonu, bet nokrita netālu no Šenksvilas pilsētiņas Pensilvānijas štatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra ir pieņēmusi lēmumu par bijušā AS Air Baltic Corporation (airBaltic) vadītāja Bertolta Flika saukšanu pie kriminālatbildības.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pastāstīja, ka ir pieņemts lēmums par personas saukšanu par kriminālatbildības, taču, ņemot vērā, ka persona ir atteikusies prokuratūrā ierasties uz lēmuma saņemšanu, plašāka informācija par apsūdzības būtību netiks atklāta.

Uz jautājumu, kā prokuratūra rīkosies, ja persona arī turpmāk atteiksies ierasties prokuratūrā uz pirmstiesas izmeklēšanu, Šēnberga atbildēja, ka tādā gadījumā prokuratūra par tālāko rīcību lems.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs rosināja prokuratūrai saukt pie kriminālatbildības bijušo airBaltic amatpersonu par tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kas izraisījušas smagas sekas. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» pilotu un stjuartu trešdien atcelti divi reisi no Vācijas pilsētām Brēmenes un Berlīnes uz starptautisko lidostu «Rīga», liecina informācija lidostas mājaslapā.

Bija plānots, ka reiss no Berlīnes Rīgā ielidos plkst.12.45, bet reiss no Brēmenes - plkst.13.20. Tāpat šodien atcelts izlidojošais reiss no Rīgas uz Brēmeni, kam bija jāizlido plkst.13.45.

Jau vēstīts, ka «Ryanair» atcēlusi 150 no trešdien paredzētajiem 400 reisiem uz un no Vācijas saistībā ar pilotu un stjuartu plānoto streiku.

Šo streiku organizē pilotu arodbiedrība «Vereinigung Cockpit» un daudznozaru arodbiedrība «Ver.di», un tajā, visticamāk, piedalīsies vairums no «Ryanair» 400 pilotiem un aptuveni 1000 stjuartiem. Streika nolūks ir panākt atalgojuma palielināšanu un darba nosacījumu uzlabošanu.

Aviokompānija šo streiku nodēvējusi par nepamatotu, norādot uz atalgojuma un darba nosacījumu uzlabojumiem, kas jau tikuši piedāvāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, skandāls par ierēdņu kukuļošanu Mercedes autobusu iegādē ir ne tikai Rīgas un ne tikai piecu gadu gara problēma, raksta laikraksts Telegraf.

Laikraksta Telegraf rīcībā esot dokumenti, kas liecina, ka pērn Ventspilī organizētā autobusu iepirkuma konkursa nosacījumi bijuši uzrakstīti speciāli Daimler un faktiski izslēguši no konkursa citus dalībniekus, turklāt šo faktu konstatējis Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB).

Telegraf uzskaita vairākus nosacījumus – motora tilpumu un jaudu, kā arī citus autobusu tehniskos parametrus, kas bija iekļauti pašvaldības uzņēmuma Ventspils reiss izsludinātā iepirkuma nosacījumos un kas izslēdz jebkādu citu autobusu iegādi. Interesanti, ka sūdzību iesniegusi SIA Silverstar, kas bija Daimler pārstāvis Latvijā 2000. gadā, kad Ventspils reiss pirmo reizi iepirka Mercedes autobusus pasažieru pārvadājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ventspils reiss plāno autoparka nomaiņu

Vēsma Lēvalde, 20.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pašvaldības kapitāla pasažieru pārvadātājs SIA Ventspils reiss izsludinājis iepirkumu 24 jauniem autobusiem.

Plānots nomainīt dažādas ietilpības autobusus, kurus Ventspils reiss iegādājās 2000. gadā, DB informēja uzņēmuma direktors Arvis Bernics. Autobusu nomaiņa bijusi paredzēta uzņēmuma biznesa plānā jau pirms vairākiem gadiem, taču atlikta, jo iepriekš iegādāto Mercedes autobusu tehniskais stāvoklis atļāvis tos ekspluatēt ilgāk nekā sākotnēji paredzēts. Autobusu iegādei uzņēmums novirzīs pašu līdzekļus, pērkot tos līzingā. Vairums no plānotajiem autobusiem ir mazas ietilpības autobusi pilsētas un starppilsētu pārvadājumiem, kā arī vidēji un lieli autobusi tālsatiksmei. Ventspils reisa vadītājs atzina, ka necer uz īpaši zemākām autobusu cenām, salīdzinot ar laiku pirms krīzes, taču uz izdevīgākiem līzinga nosacījumiem gan. SIA Ventspils reiss 2009. gadu pabeidzis ar aptuveni 5 miljonu latu apgrozījumu un peļņu, informēja A. Bernics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) aviosabiedrība Emirates Airline, kas plānoja šī mēneša beigās veikt pasaulē ilgāko avioreisu starp Dubaiju un Panamu, nolēmusi to atlikt par apmēram vienu gadu.

Šis reiss, kuru bija paredzēts sākt 31.martā un kas ilgtu 17 stundas un 35 minūtes, «operatīvu faktoru» dēļ ir pārcelts uz 2016.gada beigām vai 2017.gada sākumu, aviokompānija pavēstīja trešdien Panamā publicētā paziņojumā.

Dubaijas lidsabiedrība Emirates Airline pērn augustā paziņoja par ieceri veikt šādu lidojumu, kas padarītu Panamu par šīs kompānijas avioreisu pirmo galamērķi Centrālamerikā.

Kompānija bija paziņojusi, ka piedāvās vienu reisu dienā uz Panamas galvaspilsētu ar lidmašīnu Boeing 777-200LR, kas var pārvadāt arī līdz 15 tonnām kravu.

Emirates Airline tagad ir nolēmusi atlikt šo reisu, «ņemot vērā visus operatīvos faktorus, tostarp [gaisa] flotes izmantošanu un komerciālo pieprasījumu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fliks brīnās par KNAB piesliešanos aviācijas eksperta lomai

LETA, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais AS Air Baltic Corporation vadītājs Bertolts Fliks ir neizpratnē par viņam inkriminēto noziegumu un brīnās par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piesliešanos aviācijas eksperta lomai.

Advokāts Viktors Tihonovs pēc sazināšanās ar savu klientu Fliku aģentūrai LETA teica, ka klientam nav izprotams, kāpēc viņam tiek piedēvēti «krimināli reisi».

«Klients pauž lielu neizpratni par to, kopš kura laika KNAB ir kļuvis par lielo aviācijas ekspertu. Tas tiek saistīts ar to, ka airBaltic no apmēram 55 000 lidojumu gadā vidēji tiek atcelts 1000 reisu. No 55 000 viens procents tiek atcelts tehnisku problēmu dēļ, kā, piemēram, slikts laiks un tamlīdzīgi, viens procents tiek atcelts iepriekš plānojot. KNAB atlasījis atsevišķus reisus un kāpēc tie ir krimināli reisi - tas ir pagaidām miglā tīts un nesaprotams aspekts,» norādīja advokāts.

Komentāri

Pievienot komentāru