Transports un loģistika

Valmierā uzstādīti septiņi gulošie policisti

Rudīte Šmite, 27.10.2004

Jaunākais izdevums

Lai uzlabotu satiksmes drošību, šogad Valmierā uz ielām uzstādīti septiņi vaļņi ātruma samazināšanai jeb tā sauktie gulošie policisti. Vaļņi pārsvarā atrodas pie izglītības iestādēm vai vietām, kur pulcējas bērni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karstajās vasaras dienās īpaši daudz darba ir Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbiniekiem, kuri vienlaikus uzrauga, lai viss būtu kārtībā Rīgas peldvietās, kā arī patrulē ar laivām Rīgas akvatorijā, informē RPP.

Pagaidām šovasar nav konstatēts daudz pārkāpumu, taču karstajās dienās gan Ķīšezerā, gan Daugavā parādās arvien vairāk atpūtnieku, tādēļ patrulēt nepieciešams biežāk. Vislielākās problēmas sagādā tieši vienas dienas atpūtnieki, kuri ar laivu vai kuteri izbrauc vien reizi vai divas reizes gadā.

Viens no biežākajiem pārkāpumiem ir nepietiekams glābšanas vestu skaits, tāpat bieži gadās, ka vecāki savus bērnus nav ieģērbuši glābšanas vestēs, lai gan likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam veste kuģošanas laikā jānēsā obligāti. Mēdz būt arī atpūtnieki bez kuģošanas līdzekļa tiesībām, taču šādu pārkāpēju skaits pēdējos gados ir sarucis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dublinā, Džordžijas štatā, ASV pirmdien svinīgā ceremonijā, klātesot P-D Grupas dibinātājam un AS Valmieras stikla šķiedra uzraudzības padomes priekšsēdētājam J.Preiss-Daimler, Valmiera Glass Grupas prezidentam A.Schwiontek, uzņēmuma valdes locekļiem un Laurens apgabala amatpersonām, tika iemūrēta kapsula Valmiera Glass USA Corp. jaunās ražotnes pamatakmenī, simboliski iezīmējot tās būvniecības sākumu, liecina paziņojums biržai Nasdaq Riga.

Līdzās 7 400 kvadrātmetru lielajai ražotnei, kurā šobrīd tiek ražoti stikla šķiedras produkti ar augstu pievienoto vērtību, paplašināšanās rezultātā tiks izveidota 36 200 kvadrātmetru ražošanas infrastruktūra – moderna ražotne, kas ļaus paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī dos papildu darba vietas Dublinas pilsētas un Džordžijas štata iedzīvotājiem. Ēkas celtniecību plānots sākt 2016.gada 1.jūnijā, pabeigt – līdz 2017.gada jūnijam. 2017.gada oktobrī paredzēts uzsākt produkcijas ražošanu.

Kapsulā līdzās vēstījumam nākamajām paaudzēm tika ievietots Dublinas vietējais laikraksts, jaunākais Valmiera Glass Grupas informatīvais izdevums Valmiera Glass® News, simbolisks stikla šķiedras pavediens un Valmiera Glass Grupas uzņēmumu valsts vietējā valūta – 3 monētas, kas simbolizē Valmiera Glass Grupas logotipu, kas, savukārt, izcēlies no Preiss-Daimler grupas logo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras ražotāja AS "Valmieras stikla šķiedra" pabeigusi ASV meitasuzņēmumu "P-D Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp." likvidācijas procesu, teikts uzņēmuma paziņojumā "Nasdaq Riga".

Turpmāk "Valmiera Glass" grupu veido "Valmieras stikla šķiedra" Latvijā un "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē. Grupas uzņēmumi darbu turpina ierastajā kārtībā.

Līdz ASV esošo uzņēmumu likvidācijai "Valmieras stikla šķiedrai" piederēja 100% uzņēmuma "Valmiera Glass USA Trading Corp." kapitāldaļu un 52,21% "P-D Valmiera Glass USA Corp." kapitāldaļu.

Jau vēstīts, ka 2020.gada 2.jūnijā "P-D Valmiera Glass USA Corp." noslēdza aktīvu pirkuma līguma procesu, nododot Dublinā, Džordžijas štatā, ASV, esošās pirmās un otrās fāzes aktīvus uzņēmumam "Saint-Gobain Adfors America, Inc.". Tajā pašā dienā "P-D Valmiera Glass USA Corp." aktīvi pilnībā nodoti "Saint-Gobain Adfors America, Inc." īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Teātra un Gaujmalas ieskauts bizness

Lāsma Vaivare, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja šeit nebūtu Valmieras drāmas teātra, droši vien nebūtu arī kafejnīcas

Tā DB atzīst Sandra Zīrāpe, kas saimnieko teātra pirmajā stāvā esošajā kafejnīcā Ceturtais cēliens. Arī teātra mājā esošā skaistumkopšanas salona īpašniece Simona Laure piekrīt – bizness cieši vijas ap teātri, lai gan šobrīd jau cilvēki nāk pie konkrēta meistara un vairs nav tik būtiski, kur salons izveidots. Savukārt pretim teātrim esošajā restorānā Rātes vārti šopavasar izveidots īpašs leģendārā režisora Oļģerta Krodera piemiņas stūrītis. Viņš restorānu sauca par savām otrajām mājām, par pirmajām ilgus gadus viņam kalpoja Valmieras teātris, kur viņš dzīvoja ne vien garīgi, bet arī fiziski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policistus «točkā» pārsteiguši vairāk nekā 30 mobilie tālruņi

Lelde Petrāne, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldas policisti veikuši sankcionētu kratīšanu kādā Lēdurgas pagasta mājā, jo bija aizdomas, ka tajā ierīkota nelegāla alkohola un cigarešu tirdzniecības vieta. Liels bijis likuma sargu pārsteigums, kad papildus cigaretēm un alkoholam, viņi atraduši arī 32 mobilos tālruņus.

Piektdien, 15. jūlijā, Siguldas policisti veica sankcionētu kratīšanu kādā privātmājā Lēdurgas pagastā, jo bija aizdomas, ka tajā ir ierīkota tā saucamā «točka» jeb nelegāla akcizēto preču tirdzniecības vieta. Kratīšanas laikā policisti atrada un atsavināja aptuveni 9500 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes preču zīmēm un gandrīz 50 litru šķidruma ar spirtam raksturīgo smaku. Turpinot kratīšanu, policisti uzgāja arī 32 mobilos tālruņus, kuru izcelsmi likuma sargiem vēl jānoskaidro, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Točkā» policisti sastapuši arī kādu 1960. gadā dzimušu sievieti, kura atzinusi nelegālu akcizēto preču tirdzniecību. Taču, kad likuma sargi sievietei jautājuši par mobilo tālruņu izcelsmi, viņa atbildējusi, ka tos atvedis viņas dēls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vasarnīcas teritorijā Jūrmalā izņemts vēl nebijis daudzums psihotropo vielu

Lelde Petrāne, 22.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā Valsts policija izņēmusi 40,5 kilogramus psihotropo vielu jeb «spaisa», kas bija paslēpts maisiņos puķu dobē vasarnīcas teritorijā. Aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā aizturēts 31 gadu vecs vīrietis. Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija bija saņēmusi operatīvo informāciju par to, ka Jūrmalā, Vārnukrogā, tiek glabātas narkotiskās vai psihotropās vielas lielā apmērā. Pārbaudot šo informāciju, sestdien, 18. martā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās minētajā vietā, lai veiktu kratīšanu. Kratīšanā piedalījās arī Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, neatradās vasarnīcā. Kratīšanā, kas ilga visu dienu, policisti pie mājas atrada ar plēvēm pārklātu puķu dobi. Paceļot plēves, atklājās, ka apakšā atrodas apmēram pusotru metru dziļa bedre, kas pilna ar iepakojumiem ar nezināmas izcelsmes vielu. Sākotnējās ekspertīzes rezultāti liecina, ka tur atradušies 40 kilogramu un 458 grami psihotropo vielu ar ķīmisko formulu JWH-018.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Dobeles iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki šā gada jūlija sākumā likvidēja divas marihuānas audzētavas – Dobeles novadā, Penkules pagastā un Ķeguma novadā, Ķegumā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, sankcionētas kratīšanas laikā neapdzīvotas privātmājas teritorijā, speciāli ierīkotā siltumnīcā policisti atsavināja 69 marihuānas augu stādus un 54 nesen iestādītus jaunus augu stādus. Kopumā atsavināti 2045 grami neizžāvētas marihuānas.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, policisti likvidēja vēl vienu marihuānas audzētavu Ķegumā, kura bija speciāli ierīkota privātmājā un blakus esošajā siltumnīcā. Sankcionētas kratīšanas laikā, privātmājā policisti atsavināja 16 marihuānas augu stādus un siltumnīcā – 5 marihuānas augu stādus. Papildus tam, policisti atsavināja arī vairākus iepakojumus ar jau izžāvētu zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nemieri Vecrīgā: Ziņo aculiecinieki

Dienas Bizness, 14.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daži no mūsu kolēģiem vakar bija aculiecinieki notiekošajam Vecrīgā, proti, kā dziesmotais protests Doma laukumā pārauga vandālisma aktos pie Saeimas un tās tuvākajā apkārtnē. Ja arī Jums ir stāsts par to, kas patiesībā notika 13. janvārī, rakstiet mums.

Stāsta žurnāliste Madara Laicāne: „Uz Vecrīgas pusi ar draugiem aizgājām pēc tam, kad LNT ziņās redzējām nobijušos korespondentu sejas, jo nolēmām apskatīt, vai situācija ir tiešām tik dramatiska. Kad nonācām Doma laukuma tuvumā, to no visām pusēm, jau bija bloķējuši policisti, kas gan neizskatījās īpaši draudīgi. Mēģinājām pieiet Doma laukumam no vairākām pusēm. Pie SEB bankas puses bija arī vairāki agresīvi runājoši cilvēki, kas aicināja barā skriet cauri policistu līnijai un pašus policistus apsaukāja un kaunināja. Visdrošāk bija pie Jēkaba ielas, jo tur bija bāzējušās Alfas vienības.

Pēc 21.00 atbrauca vēl papildus vienības un četri policijas suņi. Pēc neilga brīža izskatījās, ka viss ir diezgan mierīgi, tāpēc nolēmām doties projām pa Torņa ielu, bet nejauši iekļuvām jauniešu barā, kas tika „izspiests” cauri Zviedru vārtiem. Vairāki jaunieši kliedza: „Atlaist Saeimu”, bet vairums bija diez gan mierīgi noskaņoti. No pūļa atdalīties neizdevās, jo arī jau no aizmugures nāca Alfa vienības policisti. Tā mēs tikām aizdzīti līdz Pulvertornim, kur pēc neilga brīža tika atdzenāti cilvēki arī no citām tuvējām ielām. Vairums cilvēku, tāpat kā es, bija atnākuši pasākumu tikai novērot, bet bija arī vairāki, kas meta ar ķieģeļiem. Viņus gan uzreiz saņēma civilajās drēbēs ģērbtie policisti, kas bija pūlī. Redzēju arī sievieti, kurai bija pārsista piere. Policisti aizvien cītīgāk spieda cilvēkus ārā no Vecrīgas. Kāds jaunietis iesaucās: „Eu, draugi, ejam visi labāk uz Makdonaldu!”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieci policisti Filipīnās piespieduši tūristu no Vācijas nopirkt viņiem portatīvos datorus, draudot viņam ar viltus apsūdzībām terorismā un narkotiku glabāšanā, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo thelocal.de.

Incidents noticis Manilas finanšu rajonā Makati.

Vietējās policijas boss paudis sašutumu un sacījis, ka apsūdzētie policisti varētu būt veikuši līdzīgas izspiešanas arī pagātnē.

«Es esmu ne tikai satriekts. Es esmu dusmīgs, Dieva dēļ. Varbūt viņi šādas lietas ir darījuši jau gadiem ilgi,» viņš sacījis medijiem.

Pieci policisti vērsušies pie tūrista no Vācijas Makati iepirkšanās centrā 29.janvārī un sākotnēji apsūdzējuši viņu viltotu preču iegādē. Kad viņš to noliedzis, viņi apsūdzējuši nelaimīgo tūristu nelegālā narkotiku glabāšanā. Taču, kad arī tas tūristu nav nobiedējis, policisti draudējuši viņu arestēt par terorisma atbalstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi Skarbo Jāņu dziesmu izlasi. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači, turklāt turpmāk reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

Lai novērstu lielo negadījumu skaitu, ko autobraucēji izraisa, braucot reibumā, un atgādinātu par iespējamām sekām, CSDD sadarbībā ar Ceļu policiju pirms Jāņiem uzsāk satiksmes drošības kampaņu Skarbās Jāņu dziesmas.

Salīdzinājumā ar 2005. gadu autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanu dzērumā, pieaudzis par 40%.

"Mūsu senči Jāņu dziesmās apdziedāja svētku tradīcijas un paražas. Savukārt mūsdienās viena no galvenajām Jāņu dienas aktualitātēm ir autoavārijas un traģēdijas uz Latvijas autoceļiem," norāda CSDD.

Ņemot vērā mūsdienu Jāņu skarbo realitāti, CSDD kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi īpašu Skarbo Jāņu dziesmu izlasi, ko sabiedrība var iepazīt caur TV un radio klipiem. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Db akcija: Policisti sagādes darbos joprojām izmanto 20 gadīgus ZIL

Irēna Zandere, Db, 22.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru kopīgi rīkotās akcijas ietvaros pārbaudīja, vai iespējams samazināt policijas autotransporta izmaksas.

Db akcija: Policisti sagādes darbos joprojām izmanto 20 gadīgus ZILValsts policija (VP) dienesta pienākumu pildīšanai izmanto transportu, vecāku par 20 gadiem, konstatēja Db, pārliecinoties, ka uz tiesībsargu autotransporta rēķina valsts naudu ietaupīt neizdosies.

VP autoparks ir bagāts arī ar automašīnām, kas vecākas par 10 gadiem. Šādu auto īpatsvars sasniedz 45 līdz 48%, bet jaunu transportlīdzekļu iegādi kavē finansējuma trūkums. «No 2006. gada mums nav bijuši iepirkumi,» tā A. Šteinerts, norādot, ka policijai būtu nepieciešami motocikli, patruļmašīnas, ūdenstransports. Piemēram, Ceļu policija patlaban iztiekot ar aptuveni 35 motocikliem. «Var jau saukt, bet pagaidām ir tā, kā tas ir, un tāpēc ir jāremontē, ir jāekspluatē viņas saudzīgi. Tas jau nav noslēpums, ka visdārgākā mašīna ir tā, kurai ir vissliktākais vadītājs, tas nav atkarīgs no izlaiduma gada,» skaidroja A. Šteinerts. Tiesa, pārmest policistiem tīši nesaudzīgu automašīnu lietošanu arī neesot īsta pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu policijā pašlaik dažviet Latvijā trūkst darbinieku, tāpēc plānots pārskatīt šīs struktūras darba organizāciju, «balstoties uz modernas valsts principiem», aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis stāstīja, ka Latvija ir maza valsts un pastāv atšķirības starp reģioniem. Ja Latgalē policisti gaida rindā uz darbu dienestā, tad policistu trūkums jūtams Kurzemē un Zemgalē. Policijas vadība esot veikusi pasākumus, lai Kurzemē policistu rindas papildinātu VP koledžas absolventi, kuri līdzīgi kā armijā pēc mācībām nosūtīti dienestam šajā reģionā. Šis projekts ir izdevies, jo vairums absolventu palika dzīvot Kurzemē.

Šobrīd kopumā VP nav nokomplektēti aptuveni 10% amata vietu, bet pēdējos divus gadus izteikts darbinieku trūkums jūtams Rīgas reģiona Ceļu policijā, kur šobrīd trūkst aptuveni 30% likumsargu. Ķuzis neatklāja, cik precīzi darbinieku trūkst, jo tā esot ierobežotas pieejamības informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prokuratūrai nodod Jēkabpils spēļu zāles laupīšanas lietu

LETA, 27.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde Zemgales apgabala prokuratūrai ir nodevusi kriminālprocesu par šā gada 25. janvāra rītā Jēkabpilī notikušo bruņoto laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei Fēnikss, pēc kura izcēlās apšaude un tika nogalināts policists Andris Znotiņš, bet vēl divi citi policisti ievainoti, ziņo LETA.

Policijas lietvedībā atradās 25.janvārī sāktais kriminālprocess par bruņotu laupīšanu organizētā grupā, par policista Znotiņa slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos un par divu VP amatpersonu slepkavības mēģinājumu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, proti, mēģinājumu nošaut policistus laikā, kad viņi pildīja dienesta pienākumus un veica bruņotu noziedznieku aizturēšanu.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 118. panta 1. punktā un 176. panta 4. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm. 118. pants paredz atbildību par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, un par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt 176. panta 4. daļa pants paredz atbildību par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 17 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pie jau agrāk tiesātiem noziedzniekiem atrod Triju Zvaigžņu ordeni

Dienas Bizness, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekiem, sadarbojoties ar Speciālo uzdevumu bataljonu, izdevies aizturēt četrus jau agrāk sodītus noziedzniekus, pie kuriem atrasts arī, visticamāk, zagts Latvijas Republikas apbalvojums - Triju Zvaigžņu ordenis.

17. aprīļa agrā rīta Valsts policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Bajāru ielā. Kāds iedzīvotājs ziņoja, ka ēkā iekļuvuši zagļi un joprojām tur atrodas. Uz notikuma vietu nekavējoties devās patruļpolicijas darbinieki un trijatā ielenca māju, informē policijas pārstāvji.

Brīdī, kad no mājas izgāja viens no vīriešiem (dzimis 1980. gadā), policisti viņu uzreiz aizturēja. Mirkli vēlāk no ēkas izgāja otrs iespējamais zaglis un, izmantojot situāciju, kad policisti bija aizņemti ar pirmā aizturēšanu, metās bēgt, taču viens no policistiem bēglim dzinās pa pēdām. Pēc aptuveni divu kilometru skriešanas, policistam izdevies notvert bēgošo vīrieti (dzimis 1981.gadā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mežciemā aizturēts lifta spoļu zaglis

Lelde Petrāne, 17.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas policijas darbinieki 14.septembrī aizturēja kādu vīrieti aizdomās par lifta spoļu zādzībām. Pie vīrieša policisti atrada instrumentus, ar kuriem, iespējams, aizdomās turamais veicis vairāk nekā desmit lifta spoļu zādzības no daudzdzīvokļu namiem Mežciemā.

Pēdējo mēnešu laikā policija reģistrējusi vairākas liftu spoļu zādzības Rīgas teritorijā. Rīgas policisti sadarbībā ar kriminālpolicijas darbiniekiem 14.septembra naktī veica pārbaudi vairākās Mežciema daudzdzīvokļu ēkās. Vienā no namiem policisti pamanīja, ka ir uzlauzta liftu telpa. Turpinot darbu, likumsargi pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti un aizturēja viņu.

Policisti pie 1981.gadā dzimušā vīrieša atrada vairākus instrumentus, ar kuriem, iespējams, aizdomās turamais uzlauza lifta telpu ar mērķi nozagt lifta spoles, kuras vēlāk nodot krāsainā metāla uzpirkšanas vietā.

Rīgas policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais veicis vairākus desmitus šāda veida zādzību ilgākā laika posmā Mežciema mikrorajonā. Aizdomās turamais jau agrāk nonācis policijas redzeslokā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dublinā, Džordžijas štatā ASV aizvadītajā nedēļā svinīgi atklāta AS Valmieras stikla šķiedra meitas kompānijas P-D Valmiera Glass USA Corp. jaunā ražotne, informē uzņēmumā.

«Ražotnes paplašināšana ASV ir uz klientu vērsts biznesa attīstības solis. Valmiera Glass Grupas pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā aug katru gadu. Tagad nodrošināsim produktu esamību tuvāk klientam, piegādes termiņi būs daudz īsāki un mums būs iespēja attīstīt ciešākas sadarbības saites ar mūsu lielākajiem klientiem. Paplašināšanās stiprinās Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules stikla šķiedras tirgū. Paldies Valmiera Glass komandai un sadarbības partneriem par ieguldīto darbu, Džordžijas štatam un Laurensa apgabalam par sniegto atbalstu, lai veiksmīgi īstenotu projektu!» stāsta AS Valmieras stikla šķiedra prezidents un P-D Valmiera Glass USA Corp. izpilddirektors Andre Švionteks (Andre Schwiontek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra, turpinot nostiprināt savas pozīcijas pasaules tirgū, plāno paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu Valmiera Glass USA Corp, kas atrodas Dublinā, Džordžijas štatā, Laurensa apgabalā, Amerikas Savienotajās Valstīs, informē uzņēmums.

Paplašināšanās projekta laikā nākamo sešu gadu laikā ASV bāzētajā ražotnē uzņēmums plāno radīt 425 jaunas darbavietas un investēt 90 miljonus ASV dolārus jeb 80 miljonus eiro no pašu līdzekļiem un piesaistot kredītus no bankām.

2014.gada pavasarī Valmiera Glass Grupa jau paziņoja, ka investēs 20 miljonus dolāru ASV ražotnē un pieņems darbā 150 darbiniekus. Grupas izaugsmes plāna otrais posms paredz līdz 2022.gadam radīt vēl papildu 425 darbvietas un 90 miljonu ASV dolāru investīcijas. Paplašināšanas rezultātā Valmiera Glass USA Corp kļūs par lielāko darba devēju Laurensas apgabalā un vadošu ražošanas uzņēmumu Džordžijas štata centrālajā un austrumu daļā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmaiņa pasažieru vilciena sarakstos

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu pārvada rekonstrukcijas laikā Siguldas stacijā no 18.jūnija (plkst. 20:30) līdz 19.jūnijam (plkst. 21:00) visi maršrutu Rīga-Valmiera-Rīga un Rīga-Valga-Rīga dīzeļvilcieni posmā Sigulda-Līgatne būs atcelti, informē AS Pasažieru vilciens.

Pēc vilcienu Rīga-Valmiera un Rīga-Valga pienākšanas Siguldā, kā arī vilcienu Valmiera-Rīga un Valga-Rīga pienākšanas Līgatnē, pasažieri starp Siguldas un Līgatnes stacijām tiks pārvadāti ar speciāli norīkotiem autobusiem. Šos autobusus apkalpos vilcienu konduktori kontrolieri, un tajos būs derīgas iegādātās dzelzceļa braukšanas biļetes. Autobusu atiešanas un pienākšanas laiki Siguldas un Līgatnes stacijās iespēju robežās būs saskaņoti ar vilcienu kustības sarakstu.

Trešdien, 18.jūnijā, vilciens Nr. 656 Rīga (plkst. 21:00) - Valmiera (plkst. 23:25) kursēs tikai līdz Siguldai. Pēc tā pienākšanas no Siguldas stacijas plkst.22:20 tiks norīkoti autobusi, no kuriem viens kursēs līdz Valmierai (pienāks plkst. 0:15), otrs – līdz Cēsu stacijai (plkst. 23:20).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmiera Glass Grupa šā gada trīs mēnešos par 14% palielinājusi grupas neto apgrozījumu, liecina grupas paziņojums Nasdaq Riga.

Neto apgrozījums sasniedzis 32,7 miljonus eiro, kas ir par 4,13 miljoniem eiro vairāk nekā analoģiskā periodā pērn. Šī gada pirmajā ceturksnī grupas konsolidētā tīrā peļņa sasniedza 3,51 miljonu eiro, kas ir par 77% vairāk nekā 2014.gadā pirmajos trīs mēnešos.

Šā gada 1.ceturksnī Valmiera Glass Grupa turpināja stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos un paplašināt ražošanas jaudas. Lai saglabātu grupas uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, 2015.gada martā svinīgi tika atklāta ražotne ASV Valmiera Glass USA Corp.

Ņemot vērā rezultātus un kopējās attīstības tendences, grupas vadība ir pārliecināta par iepriekš noteikto mērķu sasniegšanu attiecībā uz plānoto 2015.gada neto apgrozījumu 127.7 miljonu eiro apmērā un plānoto neto peļņu 10.77 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Papildināts - 110 stacionāros fotoradarus prasa uzstādīt līdz 20. maijam

Gunta Kursiša, 24.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis nosūtījis vēstuli Vitronic Baltica un Partneri, kurā prasa līdz 20. maijam uzstādīt 110 stacionāros fotoradarus. Pirmie fotoradari, kuru uzstādīšana aizkavējās iepriekš piegādātāja Vitronic Baltica un Partneri neparedzētu apstākļu dēļ, tika uzstādīti 21. novembrī, bet patlaban Latvijā darbojas 34 fotoradari, kas var tikt izvietoti 200 vietās.

Patlaban kopā ar četriem policijas rīcībā esošajiem fotoradariem Latvijā darbojas 34 ātruma pārkāpumus fiksējošās ierīces, un arī Vironic Baltica un Partneri padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Osipovs apstiprināja, ka uzņēmums ir apņēmies uzstādīt 110 stacionāros fotoradarus līdz I. Ķuža norādītajam termiņam.

Kopš 21. novembrī tika uzstādīti 15 pārvietojamie fotoradari, ātruma pārkāpējiem saskaņā ar radaru fisksēto informāciju sastādīti teju 15 tūkstoši protokolu par vairāk nekā 280 tūkstošiem latu, no kuriem ir apmaksāti vairāk nekā pieci tūkstoši protokolu par teju 86 tūkstošiem latu. VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš norādīja, ka vietās, kur uzstādīti fotoradari, posmā no 2011. gada 21. novembra līdz 2012. gada 20. janvārim, salīdzinot ar attiecīgo periodu pirms gada, ir ievērojami samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits. «Divu mēnešu periodā visvairāk ceļu satiksmes negadījumu skaits ir samazinājies tādās fotoradaru izvietojuma vietās kā Salu tilts Rīgā un autoceļa Ulbroka-Ogre devītajā kilometrā Salaspils novadā,» norādīja E. Zivtiņš. Kopumā vietās, kur izvietoti fotoradari, attiecīgajā laika posmā gada griezumā ceļu satiksmes negadījumu skaits no 85 ir samazinājies līdz 52 ceļu satiksmes negadījumiem. Savukārt lielākais fiksētais ātrums apdzīvotā vietā - par 67 kilometriem stundā vairāk nekā atļauts - reģistrēts Babītes novada Spuņciemā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas valsts ceļi: Žogi autoceļu malās pilnībā nepasargās autovadītājus no sadursmēm ar dzīvniekiem

LETA, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žogi autoceļu malās pilnībā nepasargās autovadītājus no sadursmēm ar dzīvniekiem, komentējot aizvadīto svētku brīvdienās notikušo traģisko ceļu satiksmes negadījumu uz Valmieras šosejas, kad vieglā automašīna sadūrās ar alni, atzina VAS «Latvijas valsts ceļi» pārstāvji.

Pēc «Latvijas valsts ceļu» pārstāves Annas Kononovas paustā, nav tādu risinājumu, kas ļautu pilnībā novērst iespēju dzīvniekiem nokļūt uz ceļa.

«Latvijas valsts ceļu» pārstāve atzīmēja, ka dažādās pasaules valstīs šī problēma tiek risināta atšķirīgi, tostarp arī Baltijas valstīs pieejas atšķiras. Igaunijā gar valsts ceļiem dzīvnieku žogi ir uzstādīti 12 kilometru garumā, Lietuvā - vairāk nekā 650 kilometru garumā, bet Latvijā šādi žogi ir uzstādīti gar trim galvenās nozīmes valsts ceļiem posmos ar kopējo garumu virs 60 kilometriem.

Dzīvnieku žogi Latvijā ir uzstādīti uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā, atsevišķās vietās uz Bauskas šosejas (A7) un uz autoceļa Tīnūži-Koknese (P80), bet ne visā tā garumā. Šie žogi uzstādīti Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto projektu īstenošanas laikā no 2006. līdz 2013.gadam. Žogi ir uzstādīti vietās, kur ceļš robežojas ar mežu un ir liela varbūtība, ka dzīvnieki varētu iznākt uz ceļa. Dzīvnieku žogus 10,775 kilometru garumā plānots uzstādīt arī uz topošā Ķekavas apvedceļa, kā arī uz tā paralēlajiem ceļiem gandrīz viena kilometra garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Vitronic pēdējo nedēļu laikā jaunus fotoradarus policijai lietošanai nav nodevis

Gunta Kursiša, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban uz Latvijas ceļiem uzstādīti un darbu uzsākuši 27 stacionārie fotoradari, no kuriem četri fotoradari uzstādīti dažu nedēļu laikā pēc pirmo ātruma mērīšanas ierīču nodošanas Valsts Policijai, bet pēdējo nedēļu laikā neviens fotoradars nav uzstādīts.

Tādējādi kopumā pusotra mēneša laikā, kopš 23 stacionāro fotoradaru nodošanas policijai, uzstādītas četras stacionārās mērīšanas ierīces un piecās stacionāro fotoradaru ierīkošanas vietās šobrīd uzstādīti betona pamati, un turpinās elektropieslēguma ierīkošanas darbi, viņa norādīja. Tāpat patlaban turpinās pārējo objektu būvprojektu saskaņošana, Db.lv pastāstīja par stacionāro fotoradaru uzstādīšanu atbildīgā uzņēmuma Vitronic Baltica un partneri pārstāve Antra Gaile.

«Patlaban nav iespējams prognozēt, cik stacionāro fotoradaru varētu tikt uzstādīti līdz vasaras beigām, jo tas atkarīgs no tā, kā veiksies būvprojektu saskaņošanas darbi, bet kompānija strādā tādā režīmā, lai izpildītu līgumsaistības,» norādīja A. Gaile.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

G.Bojārs pārbaudīs «guļošos policistus» pie Rīgas izglītības iestādēm

Lāsma Amoliņa, 27.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas mērs Gundars Bojārs pirmdien, 30.augustā kopā ar Satiksmes departamenta direktoru Ivaru Zarumbu apmeklēs ātrumvaļņu objektu pie Rīgas 21. vidusskolas Tomsona ielā 35, kā arī citus objektus pie vairākām izglītības iestādēm, kur, gatavojoties jaunajam mācību gadam, izbūvēti šie «gulošie policisti». Pastiprinot pasākumus, kas vērsti bērnu drošības uzlabošanai pilsētas ielās, Rīgas domes Satiksmes departaments līdz oktobrim pabeigs automašīnu braukšanas ātrumu ierobežojošo vaļņu uzstādīšanu pie 20 Rīgas izglītības iestādēm. Līdz šā gada 1.septembrim ātrumvaļņi uz ielas braucamās daļas būs izbūvēti pie desmit Rīgas mācību iestādēm, bet pārējie vaļņi taps līdz oktobra sākumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA We Build Parks izveidojis jauna tipa veloparku ikkatrai pilsētai. Ieguvums – drošāki velobraucēji ielās, kuri, spēlējot velospēli, uztrenē pilsētvidē nepieciešamās prasmes.

«Veloparku spēli nodēvējām par Velozini, kas ir mūsu jaunākais lolojums. Dažādus aktīvās atpūtas un sporta parkus būvējam jau piecus gadus, un radās doma sporta un izpriecu faktoru papildināt ar izglītošanās iespēju. Pilsēta ir pilna ar šķēršļiem, piemēram, braucējam ir jāpārbrauc dzelzceļa sliedes, bedres, trepes, slīpumi, «gulošie policisti», ietvju apmales. Bērnam šīs iemaņas ir noderīgi apgūt kontrolētā vidē, lai pēc tam varētu droši piedalīties satiksmē. Ja trasē iegūtās prasmes var novērst kaut vienu traumu pilsētvidē, tad tas ir tā vērts,» ir pārliecināts SIA We Build Parks īpašnieks Jānis Jansons. Sākotnēji biznesa ideja radās no ikdienišķas situācijas, kad viņa meita neveiksmīgi centās uzbraukt uz ietves apmales. Viņai to neizdevās uzreiz izdarīt. Asaras bira, autovadītāji signalizēja, un meita negribēja vairs doties ārā braukt ar velosipēdu. Tā bija rūgta pieredze, kas raisīja ideju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma informāciju par personu, kura, iespējams, nodarbojas ar nelegālo cigarešu tirdzniecību, informē Valsts policija.

Pārbaudot saņemto informāciju, policisti vakar pēcpusdienā Salaspils ielā pamanīja 1948. gadā dzimušo vīrieti, kurš līdzi nesa 8000 nelegālās cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām. Par nelegālo cigarešu glabāšanu ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Tāpat policisti bija saņēmuši informāciju arī par kādu točku, kurā tirgo nelegālo alkoholu. Pārbaudot informāciju, policisti točkā Maskavas ielā atrada un atsavināja 10 litrus nelegālā alkohola. Pret 1964. gadā dzimušo sievieti, kura nodarbojās ar nelegālā alkohola tirdzniecību ir uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru