Jaunākais izdevums

Maija beigās apmeklētājiem durvis vērs kafejnīca Film Noir, kas atrodas kinoteātrī Splendid Palace.

Darbs pie Film Noir izveides sākās šā gada februāra sākumā, kad esošie īpašnieki telpas ieguva izsolē un nekavējoties sāka darbu pie telpu sakopšanas. Darbi tika paveikti aptuveni trīs mēnešu laikā, finanšu ieguldījumam sasniedzot 165 tūkstošus eiro.

Film Noir veidota kā mūsdienīga kino-kafejnīca.

Film Noir telpas domātas lielam cilvēku skaitam un paredzēts, ka tās kalpos kā intelektuāls kultūras klubs, kurā notiks dažādi pasākumi, piemēram, teātra izrādes, kino lektoriji, diskusijas, lasījumi un izstādes. Dažādos pasākumos kafejnīcas-kluba telpās iespējams uzņemt līdz pat 150 cilvēkiem.

Film Noir atrodas bijušās kafejnīcas Rīga telpās. Nosaukumu Film Noir jaunā cafe smēlusies no agrākā interjera, kas atgādina melnbaltās filmas sajūtu, un fakta, ka tās atrašanās vieta ir grezns Rīgas kinoteātris.

Lielo zāli raksturo moderns minimālisms, bet mazo - vienmēr klasiski-gaumīgais angļu bibliotēkas stils. Telpu interjers turpināts no pirmās zāles otrā ar vienotiem gaismas elementiem un bāriem no bronzas.

Dizains tika izstrādāts ar interjera speciālistu Lauras Libertes un Imanta Grossa palīdzību. Visi interjera elementi kafejnīcai ir veidoti pēc i pēc pasūtījuma - gan koka mēbeles un gaismas elementi, gan arī bāra letes.

Kafejnīca-intelektuālais kultūras klubs Film Noir ir Tinto vīna telpas īpašnieku Artūra Buša un Lienes Cakares jaunākais projekts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas reklāmas tēva Ērika Stendzenieka pirms vienpadsmit gadiem izveidotais Latvian Art Directors Club (LADC) jeb Latvijas radošo direktoru klubs, darba tirgū laiž pirmos reklāmas skolas «produktus».

Rīt, 10. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 intelektuālajā kultūras klubā Cafe Film Noir gaidāms pēdējais pārbaudījums - studentu labāko darbu prezentācijas, savukārt piektdien, 13.maijā – izlaidums reklāmas aģentūrā McCANN Riga.

LADC pārstāv Ēriks Stendzenieks, Voldemārs Dūdums, Andris Rubīns, Jānis Joņevs, Zigurds Zaķis, Miķelis Baštiks, Aleksandrs Bētiņš un daudzi citi, kas pērn vasarā aizsāka iniciatīvu LADC skola, vienojot 17 talantīgākos jauniešus no visas Latvijas. Topošajiem reklāmistiem tika dota iespēja 10 mēnešu garumā apgūt visas reklāmas zinības Latvijas lielākajās radošajās aģentūrās un studijās pie reklāmas un dizaina praktiķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Uzzini, kuras patlaban ir populārākās vietas pasākumu organizēšanai!

Linda Zalāne, 22.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiklīdz Rīgā tiek atvērta kāda jauna vieta, kas piemērota svinību rīkošanai, visi lido kā bites uz medu un cenšas to «nogaršot»

Tā atzīst DB aptaujātie korporatīvo pasākumu organizatori.

Patlaban popularitātes saulītē gozējas Latvijas nacionālā bibliotēka un tās restorāns Klīversala, vēl aizvien interese nav zudusi par kultūras pili Ziemeļblāzma, Dzelzceļa muzeju, dizaina fabriku D.FAB, RISEBA Arhitektūras un mediju centru H2O, klubu Godvil, Kuģniecības muzeju, Mazo Ģildi, Sapņu fabriku, Latviešu biedrības namu, Spīķeru koncertzāli, Latvijas Universitātes botānisko dārzu. Arī restorānu telpas un banketu zāles tiek izmantotas korporatīvo pasākumu vajadzībām. DB aptaujātie pasākumu organizatori teic, ka iecienītāko restorānu sarakstā ir Bibliotēka Nr. 1, Čarlstons, Koya, kafejnīca Film Noir, Annas dārzs u.c. «Varam sākt gaidīt, kad atkal būs pieejams Melngalvju nams, lai tur rīkotu balles. Šī vieta sen nav izmantota, tāpēc visi būs priecīgi tur atgriezties. Tagad tai būs pievienotā vērtība – bijusī valsts prezidenta mājvieta,» atzīst pilna servisa pasākumu aģentūras Pareizā ķīmija direktora vietniece Elīna Brīdaka. Savukārt tie, kas vēlas ar pasākuma norises vietas izvēli īpaši pārsteigt svinību viesus, lūkojas pēc pamestu rūpnīcu telpām, angāriem, kurus pielāgo saviesīgam pasākumam.

Komentāri

Pievienot komentāru