Pakalpojumi

Biznesa aviācijas reisu skaits novembrī pieaudzis par 37%

Dienas Bizness, 04.01.2016

Jaunākais izdevums

Novembrī Latvijā izpildīto biznesa aviācijas reisu skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada novembri, palielinājies par 36,7%, liecina konsultāciju aģentūras WingX Advance apkopotā informācija.

Salīdzinājumam Zviedrijā un Lietuvā šis pieaugums bija ap 10%, Francijā aptuveni 8%, Polijā 5.5%, kamēr viens no lielākajiem apjoma kritumiem piedzīvots Krievijā – teju 30%, Ukrainā -28.5% un Slovākijā -20.5%.

«Biznesa aviācijas segments ir jūtīgs – to ietekmē pieejamās infrastruktūra un servisa kvalitāte, kā arī saistītās izmaksas, ko arī apliecina rezultāti – kopš jaunā FBO RIGA biznesa aviācijas centra atklāšanas Rīgā strauji pieaudzis apkalpoto reisu skaits. Esam priecīgi, ka Rīgai izdodas nodrošināt klientiem izdevīgu servisu laikā, kad daudzviet Eiropā biznesa aviācijas apjomi krītas. Pašlaik ir būtiski šo pozitīvo tendenci saglabāt, it sevišķi tādēļ, ka citas lidostas ir sākušas samazināt cenas,» uzskata viens no FBO RIGA īpašniekiem Romāns Starkovs.

Pēc Satarkova domām biznesa aviācijas apjomi Rīgā varētu pieaugt vēl, jo FBO RIGA turpina attīstīt piedāvāto pakalpojumu klāstu. «Jau no janvāra vidus FBO RIGA sadarbībā ar Lufthansa Bombardier Aviation Services un Solinair tiks atvērts lidaparātu tehniskās apkopes centrs,» sacīja Starkovs.

Atbilstoši 2015. gada oktobra rezultātiem uzņēmuma apkalpoto biznesa aviācijas reisu apjoms ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn.

Pēc biznesa aviācijas resursa Avinode jaunākajiem reitingiem, starptautiskā lidosta Rīga divos mēnešos kopš tika atvērts FBO RIGA biznesa aviācijas centrs strauji pakāpās noslogotāko Eiropas biznesa aviācijas lidostu vidū, proti, no 45.vietas uz 17.vietu, apsteidzot tādus gaisa transporta mezglus kā Frankfurti, Mančestru, Diseldorfu, Šēnfeldas lidostu Berlīnē.

«Segmenta izaugsmes perspektīvas prognozējām jau uzsākot FBO RIGA centra būvniecību, jo Rīgai ir izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums. Tas mums arī ļauj vairāk pievērsties uz Ziemeļvalstu tirgiem,» skaidro FBO RIGA līdzīpašnieks Leonīds Gorodņickis.

Eksperti īpašu uzmanību pievērš vājajam Itālijas tirgum un būtiskam aktivitāšu samazinājumam Krievijā. Kaut arī kopumā Krievija aizņem tikai 2% no Eiropas biznesa aviācijas tirgus, krasais reisu samazinājums teju par ceturto daļu ir visai jūtams.

«Protams, biznesa aviācijai Rīgā ir perspektīvas. Taču daudz kas būs atkarīgs no tā, kā izdosies sabalansēt klientu plūsmu. Liels tirgus ir Krievija un NVS valstis, taču ar to vien nepietiek. Būtisks ir arī piedāvātais pakalpojumu spektrs un izmaksu līmenis,» uzskata transporta eksperts Tālis Linkaits.

Pēc Gorodņicka domām, pašreizējo tirgus izmaiņu pamatā ir biznesa aviācijas sfēras elastīgā cenu politika. «Tas vienlaikus gan palielina šo pakalpojumu pieprasījumu, gan arī stimulē izmaiņas visā tirgū. Mēs ceram, ka šo izaicinošo laiku lidosta Rīga izmantos, lai nostiprinātu savas pozīcijas biznesa aviācijas tirgū,» teica Gorodņickis.

Biznesa aviācijas nozare Eiropā patlaban darbojas ar četru piektdaļu jaudu, salīdzinot ar pīķi 2008.gadā. Pēc vasarā vērojamā kāpuma aktivitāte ir samazinājusies visos lielākajos tirgus – Francijā, Vācijā, Lielbritānijā, Itālijā, liecina WingX Advance izdotais Biznesa aviācijas monitors. Kopumā novembrī Eiropā ir izpildīti 56200 reisi, tas ir par 2,5% mazāk, nekā pērnā gada novembrī.

Biznesa aviācijas centrs FBO RIGA, kas tika atklāts 2015. gada septembra sākumā, kļuvis par vienu no pēdējos gados vērienīgākajiem veiksmīgi īstenotajiem infrastruktūras projektiem Baltijas valstīs un NVS. Kopējais investīciju apjoms projektā veidoja 12,5 miljonus eiro.

FBO RIGA ietilpst aviācijas holdinga Flight Consulting Group sastāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

FOTO: Biznesa aviācijas centra FBO RIGA izbūvē investēti 12,5 miljoni eiro

Lelde Petrāne, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkājot jauno biznesa aviācijas centru FBO RIGA, uzņēmums plāno palielināt apkalpoto biznesa aviācijas gaisa kuģu skaitu par 35%, informēja FBO RIGA līdzīpašnieks Romāns Starkovs.

FBO RIGA biznesa aviācijas centrs, kuru otrdien, 8.septembrī, atklāja starptautiskajā lidostā Rīga, turpmāk sniegs pilna klāsta virszemes biznesa aviācijas pakalpojumus, turklāt ar laiku paredzēts biznesa darbības sfēru paplašināt, proti, nodrošinot privāto lidmašīnu tehnisko apkopi, kas arī ļaus palielināt apkalpoto gaisa kuģu skaitu.

Biznesa aviācijas centra FBO RIGA izbūvē investēti 12,5 miljoni eiro un tas būšot viens no vērienīgākajiem un modernākajiem šāda veida centriem Baltijā un Skandināvijā.

«Biznesa aviācijas nozarei Latvijā ir perspektīvas ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, piemēram, Rīga atrodas stundas līdz pusotras attālumā no Stokholmas, Berlīnes, Maskavas u.tml., turklāt augstas kvalitātes serviss tiek nodrošināts par konkurētspējīgākām cenām. Tādēļ mēs varam piedāvāt biznesa aviācijas gaisa kuģu apkalpošanu izdevīgāk nekā citur Eiropā,» norādīja FBO RIGA līdzīpašnieks Leonīds Gorodņickis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa aviācijas centrs FBO RIGA šogad uzsācis jaunu darbības virzienu - pasažieru helikopteru pārvadājumus, biznesa portālam db.lv pastāstīja Romāns Starkovs, FBO RIGA līdzīpašnieks.

Lai apmierinātu biznesa aviācijas klientu aktuālās vajadzības, uzņēmums šogad paplašinājis sniegto pakalpojumu klāstu - jaunie uzņēmuma darbības virzieni ir pasažieru helikopteru pārvadājumi sadarbībā ar «GM Helicopters», biznesa aviācijas klientu un lidmašīnu apkalpes ēdināšana sadarbībā ar «Resto-Rātors», concierge serviss – privātā sekretāra pakalpojumi un luksusa klases transfēri. Pasažieru helikopteru pārvadājumiem pieejami divi lidaparāti, kuru izmantošanai iepriekš jāveic rezervācija.

Restorāns «Resto-Rātors» aviācijas centrā «FBO RIGA» biznesa klientiem piedāvā ēdināšanas pakalpojumus. Pasūtījumi bieži vien ir nestandarta, ar augstām prasībām. «Šogad esam apkalpojuši gandrīz 200 lidmašīnas, kas ir vidēji viens reiss dienā. Privāto lidmašīnu klientu ēdināšana prasa precizitāti un kvalitāti, un es lepojos ar savu komandu, ka viņiem šis izaicinājums ir pa spēkam,» pastāstīja Viktors Ravdive, «Resto-Rātors» dibinātājs. Tāpat aviācijas centrā regulāri tiek organizētas jauno lidmašīnu, helikopteru un automašīnu modeļu prezentācijas, kā arī lidojumu paraugdemonstrējumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jaunais biznesa aviācijas centrs Rīgas lidostā radīs 60 jaunas darba vietas

Dienas Bizness, 03.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstot biznesa aviācijas sektoru starptautiskajā lidostā Rīga un atverot jaunu biznesa aviācijas centru FBO RIGA, aviācijas holdings Flight Consulting Group plāno radīt 60 darba vietas, informē Flight Consulting Group līdzīpašnieks Leonīds Gorodņickis.

Darbības pirmsākumos, 2000.gadā operatīvajā holdingā Flight Consulting Group, kurā iekļaujas arī FBO RIGA, bija tikai divi darbinieki. 2015.gadā uzņēmumu grupā strādā vairāk nekā 70 cilvēku, bet atverot un pilnībā noslogojot jauno centru, uzņēmums plāno trīs gadu laikā nodrošināt ar darbu vēl 60 cilvēkus.

«Biznesa aviācijai ir milzīga nozīme Eiropā, jo tā spēj efektīvi savienot industriālos un komerciālos centrus. Proti, mērķis ir nodrošināt komfortablu uzņēmējdarbības vidi konkrētajā reģionā. Ja Latvija vēlas, lai tās ekonomika ir eksportorientēta, ir svarīgi, lai te veidotos starptautiskajam biznesam piemērota vide, tostarp būtu pieejami kvalitatīvi privātās aviācijas pakalpojumi,» skaidro otrs Flight Consulting Group līdzīpašnieks Romāns Starkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FBO RIGA biznesa aviācijas centra izveidē Rīgas lidostā investē 12,5 miljonus

Dienas Bizness, 02.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā lidostā Rīga atklās biznesa aviācijas centru FBO RIGA, kas būs lielākais biznesa aviācijas centrs Baltijas valstīs un viens no modernākajiem un vērienīgākajiem Eiropas Savienībā, informē biznesa aviācijas centra FBO RIGA līdzīpašnieks Romāns Starkovs.

Centrā, kurā investēti 12,5 miljoni eiro, ir izveidota moderna biznesa aviācijas termināļa ēka ar kopējo platību 1200 m², apkurināms angārs 8400 m² platībā, perons ar stāvvietām biznesa lidmašīnām un helikopteru laukums.

Jaunais biznesa aviācijas centrs ļaus pilnveidot pasažieru apkalpošanas kvalitāti, paplašināt pakalpojumu klāstu un piedāvāt Rīgā vēl izdevīgākus un elastīgākus gaisa kuģu uzglabāšanas un tehniskās apkopes pakalpojumus.

FBO RIGA, kas iekļaujas holdingā Flight Consulting Group, ir biznesa aviācijas centra operators un sertificēts virszemes apkalpošanas sniedzējs lidostā Rīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā "Rīga" darbu sācis modernizētais 2.perons, kas galvenokārt paredzēts biznesa aviācijas gaisa kuģu apkalpošanai, informē lidosta "Rīga".

2.perons atrodas iepretī FBO RIGA biznesa aviācijas terminālim un modernizācijas ietvaros tajā izbūvēts paplašinājums ar betona un asfaltbetona segumu vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru platībā, izveidojot divas jaunas fleksibla plānojuma gaisa kuģu stāvvietas.

Līdz ar to kopējais stāvvietu daudzums 2.peronā pieaudzis līdz sešām, no tām trīs atrodas tiešā biznesa termināļa tuvumā, dodot iespēju pasažieriem ātri un ērti sasniegt termināli kājām.

Projekta ietvaros modernizēta arī esošā 2. perona daļa, inženiertīkli un apgaismojuma sistēma. Darbus veica atklātā konkursā izvēlētā akciju sabiedrība "ACB".

Projekta kopējās izmaksas veido 2,5 miljonus eiro un tas ir viens no investīciju projektiem, ko lidosta "Rīga" šogad īsteno biznesa dažādošanas un konkurētspējas paaugstināšanas nolūkā, izmantojot pandēmijas laika sniegtās iespējas veikt intensīvus būvdarbus lidlauka teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Capital Handling skeptisks par vēl viena biznesa aviācijas termināļa atvēršanu Rīgā

Dienas Bizness, 09.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 8. septembrī, atklāts jaunais biznesa aviācijas centrs FBO RIGA, kura izbūvē investēti 12,5 miljoni eiro un pēc kompānijas pārstāvju teiktā, tas būšot viens no vērienīgākajiem un modernākajiem šāda veida centriem Baltijā un Skandināvijā. Uzņēmums plāno palielināt apkalpoto biznesa aviācijas gaisa kuģu skaitu par 35%. Savukārt kopš 2012. gada 2. maija starptautiskās lidostas Rīga Biznesa aviācijas centrā darbojas uzņēmums SIA Capital Handling, kas piedāvā pilna servisa virszemes apkalpošanas pakalpojumus privāto gaisa kuģu operatoriem un īpašniekiem.

Capital Handling valdes loceklis Kristaps Lapsa stāsta, ka Capital Handling pašlaik piedāvā lielāko darbojošos šāda veida kompleksu Baltijas valstīs, kā arī plašāko pakalpojumu spektru gaisa kuģu īpašniekiem un biznesa aviācijas operatoriem. «Uzņēmuma pārstāvji pozitīvi vērtē jebkuru jaunu pakalpojumu ieviešanu un biznesa aviācijas tehniskās apkalpošanas infrastruktūras attīstību Starptautiskās lidostas Rīga teritorijā. Savukārt skeptiski raugāmies uz vēl viena biznesa aviācijas pasažieru apkalpošanas termināļa atvēršanu cerībā uz straujas pasažieru plūsmas palielināšanos. Ņemot vērā kopējās attīstības tendences nozarē, pašreizējo ekonomisko un politisko situāciju, tuvākā laikā neprognozējam būtisku pasažieru plūsmas pieaugumu biznesa aviācijas segmentā uz Rīgu,» atzīmē K. Lapsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Banka ir pabeigusi kārtējo jaunas biznesa reaktīvās lidmašīnas Gulfstream iegādes finansēšanas darījumu, informē bankas pārstāvji.

Šī lidmašīna tiks izmantota viena no bankas lielāko starptautisko klientu vajadzībām.

Rietumu Banka saviem klientiem gan Latvijā, gan citās valstīs piedāvā personīgo lidmašīnu iegādes finansēšanu gan biznesa, gan privātajām vajadzībām, kā arī kreditēšanu, ieķīlājot klientam jau piederošu biznesa reaktīvo lidmašīnu.

Rietumu Bankas Valdes loceklis Renāts Lokomets stāsta: «Pēdējos gados arvien vairāk pieaug privāto lidmašīnu pieprasījums. Tostarp no mūsu starptautiskajiem klientiem, kuri veic uzņēmējdarbību NVS valstīs, Eiropā un citos pasaules reģionos. Ņemot vērā šī virziena perspektīvas, var prognozēt, ka Latvija, kas šobrīd ir nozīmīgs privātās aviācijas starptautiskais transporta mezgls, pakāpeniski kļūs arī par tās finansēšanas starptautisko centru.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 7. septembrī, patiesi ekskluzīvā pirmizrādē Latvijā tika atklāts jaunās paaudzes Range Rover Sport. Baudot iespēju klātienē iepazīt Range Rover sportiskā SUV izcilo dizainu un tehnoloģijas, viesi gremdējās lieliskā atmosfērā, kuru jo īpašu padarīja prezentācijas vieta.

Pasākums notika FBO Riga biznesa aviācijas centrā, kur klienti, auto žurnālisti, Land Rover pārstāvji, auto cienītāji un partneri spožu lidaparātu ielenkumā noskatījās satriecošu priekšnesumu, kura vizuālie un skaņas efekti neatstāja vienaldzīgu nevienu. Savukārt par neaizmirstamu svētku gaisotni rūpējās 36. Līnija & Chivas Regal.

Ilgi gaidītā trešās paaudzes Range Rover Sport prezentācija bija turpinājums jaunā modeļa nervus kutinošajai starptautiskajai debijai. Atgādinām, ka tajā Džeimsa Bonda jaunākās filmas kaskadiere ar jauno Sport veica pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē, kur ūdens plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Biedējošais un ārkārtīgi bīstamais izaicinājums tika pārliecinoši pārvarēts un apliecināja jaunā Range Rover Sport spējas un tehnoloģijas, kas to padara par visu laiku jaudīgāko Range Rover.

Komentāri

Pievienot komentāru