Būve

35 miljonus eiro vērtās Marriott viesnīcas Vecrīgā dizainu izstrādās igauņi

Ritvars Bīders, 02.09.2010

Jaunākais izdevums

Dizainu 35 miljonus eiro vērtajai Marriott viesnīcai, kas tiks būvēta Vecrīgā, izstrādās Igaunijas izcelsmes arhitekti Indreks Almans un Žoels Kopli no arhitektu biroja Arhitektuuribüroo Pluss, ziņo Igaunijas ziņu aģentūra ERR.

«Igaunijas biroja risinājums bija visizteiksmīgākais un pats galvenais tas harmoniski iekļaujas apkārtējā arhitektūrā, kas bija konkursa sarežģītākā daļa,» norāda konkursa tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājs Ēriks Grūbe.

Konkursu rīkoja viesnīcu gigants Marriott International, kam pieder 3 457 viesnīcas visā pasaulē. Viesnīcas Vecrīgā būvniecība tiks uzsākta nākamgad. Marriott Hotel Riga būs 180 numuriņi.

Db.lv jau ziņoja, ka Vecrīgā, zemes gabalā Kungu ielā 33, Minsterejas ielā 2 un Palasta ielā 2, tiks celta viesnīca Marriott Hotel Riga, pārbūvējot tur esošās ēkas.

Divas no šajā kvartālā esošajām ēkām atzītas kā kultūrvēsturiski ļoti vērtīgas, bet viena no tām kā vērtīga. Kā Rīgas būvvaldes padomē norādīja Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļas vadītājs Viesturs Brūzis, divām ēkām ir paredzēts saglabāt esošo būvapjomu, bet namu pretī 13. janvāra ielai – palielināt par vienu stāvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgā pirmās Marriott tīkla viesnīcas renovācijā ieguldīti vairāk nekā 10 miljoni eiro

Žanete Hāka, 03.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes klientiem durvis vērs Rīgā pirmā Marriott tīkla viesnīca, AC Hotel Riga, informē kompānijas pārstāvji.

Kopš 2018.gada janvāra ēkā notiek renovācijas darbi. Tā atrodas bijušās viesnīcas Albert Hotel vietā (Dzirnavu 33). Lai atbilstu starptautiskās kompānijas standartiem, AC Hotel by Marriott modernizētas nama iekšējās sistēmas. Pēc renovācijas viesnīcas ēka tiks sertificēta atbilstoši starptautiskajai programmai LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Kopējās investīcijas renovācijā pārsniedz desmit miljonus eiro.

Aprīlī Rīgā tika parakstīts trīspusējs līgums par Marriott tīkla jaunās četrzvaigžņu viesnīcas AC Hotel Riga pārvaldīšanu. Līgumu parakstīja Marriott International reģionālais direktors Janušs Mituļskis, SIA Legendhotels Latvija valdes loceklis Tauri Sumbergs un nekustamā īpašuma attīstītāja Vastint Latvia valdes loceklis Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz renovācijas laiku tiek slēgta viesnīca «Albert Hotel», lai 2019. gadā to atklātu kā jauno «Marriott» grupas viesnīcu ar nosaukumu «AC Hotel Riga». Jauno «Marriott» viesnīcu Latvijā pārvaldīs viesnīcu operators «Legendhotels».

Pēc renovācijas, ko veiks viesnīcas «Vastint Latvia» īpašnieks, «AC Hotel Riga» būs pieejamas 239 istabiņas. Viesnīcā atradīsies konferenču centrs, atpūtas telpa, restorāns un fitnesa centrs. Operators «Legendhotels Latvija» ir noslēdzis 20 gadu franšīzes līgumu ar «Marriott International», un jaunā viesnīca savu darbību sāks 2019. gadā.

«Legendhotels» valdes loceklis Tauri Sumbergs norāda, ka «Marriott International» ienākšana Latvijas tirgū ir būtisks notikums. Līdz ar to Latvija nonāks vairāk nekā 85 miljonu «Marriott» regulāro viesu redzeslokā, kas varētu būtiski palielināt Latvijas tūristu skaitu un spodrināt valsts tēlu.

«Legendhotels» ir starptautisks viesnīcu operators, kas darbojas Igaunijā, Latvijā un Polijā, patlaban pārvaldot 5 viesnīcas. 2017. gadā «Legendhotels» saskaņā ar «Marriott International» franšīzes līgumiem uzsāka sadarbību ar pasaulē lielāko viesnīcu ķēdi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Apvienojoties Marriott un Starwood, veidos pasaules lielāko viesnīcu tīklu

Žanete Hāka, 16.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu operators Marriott International par 12,2 miljardiem ASV dolāru iegādāsies Sheraton īpašnieku Starwood Hotels&Resorts, radot pasaules lielāko viesnīcu tīklu, raksta Reuters.

Apvienotajai kompānijai piederēs vai franšīzes biznesa veidā tā pārvaldīs 5500 viesnīcas pasaulē ar 1,1 miljonu istabām. Tādējādi ievērojami palielināsies Marriott klātbūtne valstīs ārpus ASV. Savukārt divas trešdaļas Starwood ienākumu tiek iekasēti ārpus ASV. Uzņēmums sāka runāt par pārdošanu aprīlī, kad paziņoja, ka apsver stratēģiskas alternatīvas.

Starwood akcionāri par katru uzņēmuma akciju saņems 0,92 Marriott A klases akcijas un 2 dolārus, koā veidojot 72,08 dolārus par akciju.

Darījuma rezultātā Marriott paredz ietaupīt vismaz 200 miljonus dolāru gadā.

Marriott vadītājs Arne Sorensons sacījis, ka jaunais viesnīcu tīkls piedāvās plašāku zīmolu izvēli patērētājiem, uzlabos ekonomisko stāvokli īpašniekiem un franšīzes ņēmējiem, palielinot arī viesnīcu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

500 miljoni viesnīcas ķēdes Marriott viesu cietuši hakera uzbrukumā, kas ildzis vismaz četrus gadus, atzinuši kompānijas pārstāvji.

Piektdien uzņēmums paziņoja, ka informācija ir paņemta no Starwood viesu rezervējumu datubāzes.

Nezināms uzbrucējs nozadzis viesu datus, tajā skaitā, epastus, vārdus, uzvārdus, adreses, pases numurus un, iespējams, maksājumu karšu informāciju. Noziegums pakāpeniski veikts četrus gadus.

Patlaban daudzi drošības eksperti uzdod jautājumu, kā uzbrucējam izdevies noziegumu veikt četrus gadus un neviens to nepamanīja.

«Šis ir viens no lielākajiem datu drošības pārkāpumiem, kāds līdz šim pieredzēts. Marriott grupa ir cienījama starptautiska viesnīcu ķēde, tomēr jājautā, kā šis kiberuzbrukums varēja skart 500 miljonus viesu,« sak Kaspersky Labgalvenais drošības pētnieks Deivids Emms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Oficiāli atklāta Latvijā pirmā Marriott tīkla viesnīca – AC Hotel Riga

Žanete Hāka, 05.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Dzirnavu ielā oficiāli atvērta Latvijā pirmā un Baltijā lielākā Marriott tīkla viesnīca – AC Hotel Riga.

AC Hotel by Marriott Riga koncepcija balstās uz starptautiskās ķēdes - AC Hotels standartiem un viesu apkalpošanas filozofiju. Zīmolam ir spāņu izcelsme, to ir radījis viesnīcnieks un vizionārs Antonio Catalan, kura vārda iniciāļi iekļauti logotipā un nosaukumā. Viesnīcas iekārtojumā, īpaši restorānā un virtuvē, jūtamas gan modernās eiropeiskās tendences, gan dienvidiem tipiskā nepiespiestā atmosfēra. AC lounge iespējams nobaudīt gan biznesa pusdienas, gan citus ēdienus.

AC Hotel Riga pārvalda starptautiskais viesnīcu operators Legendhotels OU. Sadarbību ar Marriott International pēc franšīzes līguma noslēgšanas kompānija sāka 2016. gadā.

Šobrīd jau ir atvērtas šī tīkla viesnīcas Igaunijā un Polijā. AC Hotel by Marriott Riga sāka uzņemt viesus šī gada jūnijā. Viesnīcas AC Hotel by Marriott Riga ēkas īpašnieks – uzņēmums SIA Vastint Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ritz Carlton Honkongā kļuvusi par augstāko viesnīcu pasaulē, vēsta CNBC.

Izvietota no 102. līdz 118. stāvam, Ritz Carlton atgriezusies Honkongā pēc aptuveni trīs gadu pārtraukuma laikā, kad tūrisma nozare cieš no naftas cenu kāpuma, nemieriem Tuvajos Austrumos un nesenās Japānas zemestrīces.

Marriott International, kompānijas, kam pieder Ritz Carlton zīmols, pārstāvis Simons Kūpers stāstījis: «Pasaulē vienmēr kaut kas notiks, bet Āzija aug ārkārtīgi. Japānā ir ļoti bēdīga situācija, bet man nav šaubu, ka pēc gada, sākot no šodienas, tā būs citādāka. Ja es atskatos, kur ASV bija pirms 18 mēnešiem, tas bija ļoti atšķirīgi.»

Marriott pašlaik Āzijā būvējot 175 viesnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viesnīca Benevilla - ģimenes bizness Alūksnē

Kristīne Stepiņa, 29.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Vasaras sezonai jau rezervēta liela daļa jaunās viesnīcas Benevilla numuriņu.

Tā kā naktsmītņu piedāvājums Alūksnē nav pārāk liels, vasaras sezonai jau rezervēta liela daļa jaunās viesnīcas Benevilla numuriņu

Lai izbūvētu viesnīcu, SIA Benevilla ir piesaistījusi Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai paredzēto publisko finansējumu, kas tika piešķirts, lai varētu paplašināt Alūksnes kultūrvēsturiskajā centrā pieejamos tūrisma pakalpojumus. Ēka Brūža ielā, kurā atrodas viesnīca, ir celta pagājuša gadsimta sākumā un ir daļa no Alūksnes vēsturiskā centra apbūves. Tā ir netālu no Alūksnes ezera un rekonstruētās Vecās pils, blakus Evaņģēliski luteriskajai baznīcai un atjaunotajam kultūras centram. Tuvumā atrodas ezera Pilssala, Tempļa kalna pussala, skatu tornis un citi atraktīvi tūrisma objekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apstiprina Marriott viesnīcas Vecrīgā projektu

Andra Briekmane, 05.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome apstiprināja projektu, kas paredz viesnīcas Marriott celtniecību Vecrīgā.

Db.lv jau rakstīja, ka viens no pasaules lielākajiem viesnīcu operatoriem Marriott International plāno uzbūvēt viesnīcu Vecrīgā –kvartālā, ko ierobežo Minsterejas, Kungu, Pasta un 13.janvāra iela. Šo projektu ar vairākām iebildēm atbalstījusi arī Arhitektu kolēģija.

Celtniecību plānots sākt 2012. gadā, paredzēts, ka tās būve izmaksās 35 miljonus eiro (24,5 miljonus latu).

Projekta aprakstā norādīts, ka trīs namus, kas minētajā teritorijā atrodas avārijas stāvoklī, plānots atjaunot un tiem līdzās būvēt trīs jaunbūves līdz piecu stāvu augstumam, kā arī izbūvēt divlīmeņu pazemes autostāvvietu. Realitātē šīs trīs jaunbūvējamās ēkas savstarpēji būs maksimāli sasaistītas, lai veidotu vienu viesnīcu un vienlaikus būtu trīs atsevišķas būves.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji viesnīcu biznesā Vecrīgā saskata labas perspektīvas, to apliecina arī vairāki aktīvi viesnīcu būvlaukumi vecpilsētā.

Vecrīgā procesā ir vairāki jaunu viesnīcu projekti, piemēram, Latvijas Universitātes (LU) bijušās kopmītņu ēkas rekonstrukcija Z.A. Meierovica bulvārī 10/12, ēkas Audēju ielā 13 rekonstrukcija (jaunbūve), tāpat, lai arī lēnām, bet turpinās Marriott Hotel Riga viesnīcas vērienīgā projekta virzība, kura uzsākšana jau vairākkārt tikusi atlikta.

Z.A. Meierovica bulvārī jaunā viesnīca ar 60 viesu numuriem tiks atvērta 2013. gada gada janvārī, sola viens no projekta investoriem Viesturs Kuļikovskis; projektā plānots ieguldīt2 miljonus latu. Ir sākti rekonstrukcijas darbi, kas tiks pabeigti vēl šogad. Viesnīcas projekta pasūtītājs ir SIA D.M. Holdings, kas ēku nomā no LU, nomas līgums noslēgts uz 24 gadiem. LU politika, iznomājot universitātei Kristapa Morberga testamentā novēlētos īpašumus, ir nodrošināt ēku saglabāšanu, kā arī gūt no tām ienākumus, kas saskaņā ar testamentu novirzāmi studentu stipendijām; arī šis darījums nav izņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV viesnīcu tīkls "Marriott" šā gada otrajā ceturksnī strādājis ar 234 miljonu dolāru zaudējumiem pretēji 232 miljonu dolāru peļņai pagājušā gada aprīlī-jūnijā, liecina uzņēmuma pirmdien publiskotais pārskats.

Kompānijas apgrozījums šajā periodā sarucis par 72% līdz 1,5 miljardiem dolāru.

Darbības rezultātus negatīvi ietekmējusi koronavīrusa pandēmija, kuras dēļ bija jāslēdz lielākā daļa viesnīcu, norādījis uzņēmums.

Tagad pasaulē ir atvērtas jau 91% visu "Marriott" viesnīcu, vēsta kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotajos Arābu Emirātos Dubaijā durvis atvērusi augstākā viesnīca pasaulē.

JW Marriott Marquis Dubai viesnīca izvietota divos debesskrāpjos, kuru augstums sasniedz 355 metrus un tām ir 72 stāvi. Viesnīca piedāvā arī veselības kluba, SPA un konferenču zāles pakalpojumus.

Lai gan viesnīca oficiāli atklāta tikai tagad, tā jau aizvadītā gada novembrī sāka uzņemt pirmos viesus. Oficiālā viesnīcas atklāšana tika aizvadīta ar dažādiem sarīkojumiem, kurus apmeklēja speciāli atlasīti viesi. Patlaban gan apmesties iespējams tikai vienā no abām ēkām. Paredzēts, ka otra ēka tiks atklāta 2014. gadā.

Kopumā viesnīcā ir 684 standarta un 120 luksusa klases numuri (nākamgad numuru skaits ar otrās ēkas atklāšanu dubultosies). Viena numuriņa cena viesnīcā sākas no 326 ASV dolāriem par nakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgā turpina ienākt jauni viesmīlības objekti un zīmoli

Ingrīda Drazdovska, 27.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tirgus Rīgā ir gana piesātināts, tomēr kā šogad, tā turpmāk ir sagaidāma jaunu viesmīlības objektu, zīmolu ienākšana.

2017. gadā nozare atzīmēja sengaidītu notikumu – viesnīcas Kempinski Grand Hotel Riga atklāšanu. «Tā bija tik ilgi gaidīta, un caur saviem kanāliem daudziem ceļotājiem paver šo galamērķi,» vērtē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis (šobrīd pārstāv arī pašmāju kompāniju Mogotel). Viņaprāt, šāda līmeņa viesnīcas un zīmola parādīšanās ietekmē galamērķa prestižu.

Colliers International atzīmē, ka pērn, līdztekus Kempinski, jau pieminētā Mogotel ir nostiprinājusi savu klātbūtni, Vecrīgā atverot Rixwell Domus Hotel kādreizējās viesnīcas Kolonna vietā un Rixwell Hotel Konventa sēta.

Pērc avīzi elektroniski DB HUB vietnē:

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Slaveni zīmoli Eiropā attīstīs mazcenu viesnīcu ķēdi Moxy Hotels, tēmējot uz tehnoloģiju faniem

Lelde Petrāne, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu gigants Ikea meties uz vienu roku ar ASV viesnīcu ķēdi Marriott saistībā ar plāniem attīstīt mazcenu viesnīcu ķēdi Eiropā, ziņo thelocal.se.

Ķēdei dots nosaukums Moxy, un tās «āķis» būšot mīlestība pret tehnoloģijām.

Nākamo desmit gadu laikā desmit dažādās valstīs tiks atvērtas 150 mazcenu viesnīcas, preses konferencē Berlīnē informējis Marriott priekšnieks Arne Sorensons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Top jaunas viesnīcas; Rīgas tirgus tuvu piesātinājumam

Lāsma Vaivare, 07.05.2014

Vaļņu ielā 49 iepretim Rīgas autoostai top jau sestā viesnīca, kas strādās arWelton zīmolu.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc iepriekšējo gadu aktīvajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā tiek rekonstruētas, būvētas un atvērtas jaunas viesnīcas; eksperti lēš – tirgus ir tuvu piesātinājumam.

Bez pašreizējiem viesnīcu projektiem Rīgā, kas jau ir vai tūlīt tiks pabeigti, vēl tiek plānoti vairāki jauni; kad tie būs pabeigti, tirgus būs piesātināts, norāda nekustamo īpašumu kompānijas Newsec Latvija direktors Valdis Mitenbergs. Ja investors šobrīd sāktu apsvērt viesnīcas projekta īstenošanu Rīgā – iegādātos īpašumu, sāktu projektēt –, iespējams, būtu jau nokavēts.

Ja nepalielināsies tūristu skaits, konkurence viesnīcu biznesā būtiski saasināsies, pauž Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Viņasprāt, pie esošās viesnīcu noslodzes, kas pēc asociācijas datiem pērn bija ap 48%, nav īstas vajadzības pēc jaunu viesnīcu būvniecības. Vienlaikus šobrīd tirgū vērojamā aktivitāte, rekonstruējot un no jauna būvējot viesnīcas, ir sakritība, nevis apzināts plāns. «Viesnīcas izveide nav īstermiņa projekts,» viņa norāda, stāstot, ka, piemēram, vēsturiskas ēkas pārveide par viesnīcu var būt ļoti laikietilpīga, kas liek pagarināt būvniecības termiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lems par bankas meitasuzņēmumam piederoša grausta Kungu ielā, kurā plānota viesnīca Marriott Hotel, piespiedu sakārtošanu

LETA, 24.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien atbalstīja Rīgas domes lēmumprojektu par grausta Kungu ielā 33 piespiedu sakārtošanu.

Nekustamais īpašums Kungu ielā 33 sastāv no zemesgabala 1961 kvadrātmetra platībā, uz kura atrodas administratīvā ēka un garāža. Nesen nekustamajam īpašumam mainījās īpašnieks, un kopš šā gada 31.oktobra īpašumtiesības ir nostiprinātas uz DNB Nord bankas meitasuzņēmuma SIA Salvus 3 vārda. Iepriekšējais īpašnieks bija SIA Kunguavots.

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) norāda, ka 13.novembrī, klātienē apsekojot ēku kopā ar tās īpašniekiem, tika konstatēts, ka ēkas stāvoklis ir kritisks un tā apdraud garāmgājēju drošību. Viņš uzsvēra, ka ēka ir steidzami jānorobežo un jāizdara visas nepieciešamās darbības, lai tai nebūtu iespējams piekļūt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Graustam, kurā ieplānota Mariott Hotel celtniecība, teju trīskāršo NĪN likmi

LETA, 15.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graustam Kungu ielā 33, kura vietā jau pirms četriem gadiem ieplānota viesnīcas Marriott Hotel celtniecība, šodien piešķirta A kategorija un piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN), tā šodien lēma Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija.

A kategorija piešķirta ar nosacījumu, ka īpašniekiem ēka steidzami jāiekonservē. Savukārt NĪN no jūnija būvei paaugstināsies no pašreizējiem 12 000 eiro uz 32 000 eiro.

Nekustamais īpašums Kungu ielā 33 sastāv no zemesgabala 1961 kvadrātmetra platībā, uz kura atrodas administratīvā ēka un garāža. Nesen nekustamajam īpašumam mainījās īpašnieks, un kopš šā gada 31.oktobra īpašumtiesības ir nostiprinātas uz DNB Nord bankas meitasuzņēmuma SIA Salvus 3 vārda. Iepriekšējais īpašnieks bija SIA Kunguavots.

Ēkas stāvoklis ir kritisks, un tā apdraud garāmgājēju drošību. Tā ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa sastāvdaļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viesmīlības bizness mainās, jo ir daudz variantu, kur pārnakšņot

Anda Asere, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd piecu pārvaldīto viesnīcu portfeli Igaunijas kompānija Legendhotels tuvākajā laikā plāno papildināt ar vēl divām.

Divas no Legendhotels viesnīcām ir Igaunijā, viena – Latvijā un divas – Polijā, kur tapšanas stadijā ir vēl divas. Vaicāts, cik vēl viesnīcu vēlētos savā ķēdē, Legend H & S OÜ vadītājs Tarmo Sumbergs (Tarmo Sumberg) teic, ka nav izvirzījis skaitlisku mērķi. «Augam dinamiski, mums patīk tas, ko mēs darām. Iespēju ir daudz,» viņš uzskata. Uzņēmums apsver iespēju atvērt arī kādu viesnīcu ārpus Baltijas un Polijas.

Kopš 1991. gada

«Viesnīcu biznesā nonācu 1991. gadā, pēc Padomju Savienības sabrukšanas. Tolaik tirgus bija brīvs, ēkas bija sliktā stāvoklī. Pirmos gadus savā karjerā strādāju viesnīcā Olümpia Tallinā, mēs veidojām viesnīcu grupu Reval Hotel Group. Beigās mums bija četras viesnīcas Tallinā un plānojām attīstīties arī Latvijā un Lietuvā. Atradām partneri, lielu nekustamā īpašuma kompāniju Linstow, kas pārņēma viesnīcu Latvija Rīgā un viesnīcu Lithuania Viļņā, uzņēmums mums piedāvāja operacionālo partnerību, vēlāk nopirka Reval Hotel Group. Es biju rīkotājdirektors un pēdējais privātais kapitāldaļu īpašnieks kompānijā. Man darbs lielā grupā šķita diezgan garlaicīgs un pārāk lēns. Esmu uzņēmējs un vienmēr vēlos ātrus lēmumus, strauji virzīties uz priekšu. Kad aizgāju, paņēmu viena gada pauzi, iesaistījos darbā publiskajā sektorā, bet 2002. gadā sāku veidot jaunu viesnīcu kompāniju,» stāsta T. Sumbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lindenholmas dzīvojamo ēku kompleksā Mārupē oktobrī nosvinēti projekta pirmās kārtas spāru svētki, informē projekta attīstītājs Vastint Latvia.

Lindenholmas komplekss tiek būvēts kvartālā starp Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgā un Daibes un Lielo ielu Mārupē. Pateicoties izdevīgajai atrašanās vietai, Lindenholmā apvienotas gan pilsētas daudzdzīvokļu ēku, gan privātmāju priekšrocības, ļaujot topošajiem iemītniekiem baudīt Mārupes zaļo apkārtni un lielisko infrastruktūru tiešā pilsētas tuvumā.

Pirmajā kārtā Lindenholmā tiks uzceltas sešas ēkas ar 209 dzīvokļiem, kas tiks piedāvāti ar augstas kvalitātes iekšējo apdari trīs dažādos dizaina stilos. Dzīvokļiem būs plašas privātās ārtelpas — balkons vai terase. Starp ēkām tiks ierīkotas zaļās zonas un labiekārtoti, no mašīnām brīvi iekšpagalmi. Pirmās kārtas būvniecības darbus plānots pabeigt 2020.gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Vecrīgā trīs graustos plāno būvēt viesnīcu kompleksu

LETA, 19.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā šonedēļ akceptēta viesnīcas Marriott Hotel Riga būvniecības iecere Vecrīgā. Ēku komplekss atradīsies kvartālā starp Kungu, Minsterejas, Pasta un 11.novembra ielu. Trīs namus, kas šajā teritorijā atrodas avārijas stāvoklī, plānots atjaunot un tiem līdzās būvēt trīs jaunbūves līdz piecu stāvu augstumam, kā arī izbūvēt divlīmeņu pazemes autostāvvietu.

Projektējamajā teritorijā atrodas trīs ēkas - viena Pasta ielā 2 un divas - Kungu ielā 33. Ēkas ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, un to kopējais nolietojums ir aptuveni 80%. Ēkas Pastā ielā 2 un vienu no ēkām Kungu ielā 33 paredzēts restaurēt, savukārt otru ēku Kungu ielā 33 paredzēts rekonstruēt, iekļaujot jaunā apjomā.

Pirms būvniecības ieceres akceptēšanas Rīgas domes sēdē 5.jūlijā komitejas deputāts Olafs Pulks (V) ieteica to nodot Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas vērtēšanai un atzinuma sniegšanai, savukārt komitejas priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs (SC) projekta autorus slavēja par drosmi atjaunot ēkas, kas būtībā uzskatāmas par graustiem, lai tajās veidotu viesnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītājs Vastint Latvia, noslēdzot līgumu ar SIA PK Serviss par nulles cikla darbiem, sāk pirmās kārtas būvniecības darbus dzīvojamo ēku kompleksam Lindenholma. Tajā pilsētai raksturīgās daudzdzīvokļu ēkas būs veidotas ar piepilsētas privātmājām raksturīgajiem elementiem.

Lindenholma atrodas vienā no Rīgas pierobežas rajoniem – Mārupē, kvartālā starp Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgā un Daibes un Lielo ielu Mārupē. Pirmās kārtas ietvaros tiks uzbūvētas sešas ēkas, piedāvājot 209 dažādas konfigurācijas dzīvokļus, kas topošajiem iemītniekiem tiks piedāvāti ar pilnu apdari vairākos dizaina stilos. Projektā paredzētas plašas privātās ārtelpas ar terasēm vai balkoniem katram dzīvoklim. Tiks iekārtots arī plašs iekšpagalms tikai kājāmgājējiem.

Kopumā Lindenholmā būs vairāk nekā 650 dzīvokļi un daudzstāvu autostāvvieta. «Dzīvokļu pārdošanas procesu Vastint Latvia sāks pēc ēku nodošanas ekspluatācijā. Tas ļaus jaunajiem īpašniekiem klātienē aplūkot un iejusties sevis izvēlētajā dzīvoklī,» nākamos soļus komentē Romāns Astahovs, Vastint Latvia rīkotājdirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinā tiks būvēta jau otrā «Hilton» viesnīca.

Starptautiskā viesnīcu ķēde «Hilton» parakstījusi sadarbības līgumu par trīs zvaigžņu viesnīcas «Hampton by Hilton» atvēršanu Tallinā ēkā, kas tiks uzbūvēta bijušā kinoteātra «Eha» un pašreizējā iepirkšanās centra vietā, paziņojis iecerētās viesnīcas operators «Apex Alliance Hotel Management».

Tā būs pirmā «Hampton by Hilton» viesnīca Baltijas valstīs.

Pašlaik Tallinā ir viena «Hilton» viesnīca - 2016.gada jūnijā atklātā «Hilton Tallinn Park Hotel».

«Apex Alliance Hotel Management» pašlaik pārvalda sešas «Hilton» un «Marriott» zīmolu viesnīcas Latvijā, Lietuvā un Rumānijā. Kompānijas mērķis ir kļūt par lielāko un visbiežāk ieteikto viesnīcu operatoru Centrālajā un Austrumeiropā. Pašlaik kompānija ir parakstījusi 15 sadarbības līgumus par deviņu jaunu viesnīcu atklāšanu tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamgad tiks pielikts punkts vērienīgajam teritorijas attīstības projektam Jaunā Teika; lietuviešu attīstītājs Hanner lūko pēc jaunām iespējām Rīgā, stāsta Mindaugs Valucks (Mindaugas Valuckas), Hanner grupas uzņēmumu vadītājs Latvijā.

Fragments no intervijas, kas publicēta 11. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness:

Vai Hanner plāno attīstīt citas biroju ēkas Rīgā?

Mēs lūkojamies pēc jaunām iespējām. Nedomāju, ka kaut ko pasāksim, līdz Jaunās Teikas projekts būs pilnībā pabeigts. Mazāka apjoma projekti turpmāk varētu tapt (līdzīgi Place Eleven ēkai) – tādu attīstīšanā esam ieinteresēti. Vēl neko neesam nopirkuši, taču ir daži objekti, kuri mūs interesē.

Kuras vietas Rīgā jūs uzlūkojat par perspektīvām biroju namu attīstībai? Pilsētā nav izteikta t.s. centrālā biznesa rajona.

Jā, tas tiesa. Skanste varētu būt viens no variantiem. Domāju, ka jālūko kaut kur centra tuvumā, varbūt ne tieši pilsētas centrā, taču pēc iespējas tam tuvāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas fondu pārvaldības uzņēmums "I Asset Management" ir parakstījis franšīzes līgumu ar viesnīcu tīklu "Hilton Worldwide" par Rīgas lidostas tuvumā attīstāmo 3 zvaigžņu, 187 istabu viesnīcu.

Viesnīcas būvdarbiem ir izraudzīts Latvijas būvuzņēmums "UPB".

Šai viesnīcai izraudzīts "Hampton by Hilton" zīmols. Viesnīcas būvniecībā investē "Airport Hotels Fund", kas šī gada sākumā kopā ar investīcijas sabiedrību "Orion Securities" šim projektam piesaistīja investīcijas 7.8 milj. eiro apmērā.

Plānots, ka viesnīca durvis vērs 2022. gada pirmajā ceturksnī. Lai izraudzītos viesnīcas pārvaldītāju tika izsludināts konkurss. Pārvaldītājs tika izraudzīts starp trim labi zināmiem starptautiskiem viesnīcu zīmoliem: "iBis Styles" ("AccorHotels"), "Hampton by Hilton" ("Hilton") un "Moxy" ("Marriott Intl"). Izvērtējot katra pārvaldītāj priekšrocības, tika nolemts izraudzīties "Hilton" zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Investorus aicinām pārdomāti pieņemt lēmumu par jaunas viesnīcas būvniecību Rīgā

Santa Graikste, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore, 05.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu nozare Latvijā ir pastāvīgi augoša un prieks, ka tirgū ienāk jauni – starptautiski «spēlētāji», piemēram, Kempinski, Marriott, Hilton, arī Rezidor viesnīcu grupa ir paziņojusi par Radisson Red viesnīcas atvēršanu Rīgā. Lai arī viesnīcu projekta īstenošanās nav ātra, tā prasa vidēji 3-5 gadus, tomēr līdz ar pieprasījuma izmaiņām, mainās arī viesnīcu tirgus - četru zvaigžņu segmentam pievienojas gan demokrātiskās – 3 zvaigžnu, gan luksusa – 5 zvaigžņu viesnīcas.

Viesnīcu segmentu tieši tāpat kā tūrisma nozari kopumā var ietekmēt gan izmaiņas valstu ekonomikā, gan finanšu tirgos, īpaši, ja tie ir stratēģiskie galamērķi, gan klimatiskās izmaiņas, gan, tāpat kā visā tautsaimniecībā – kvalificēta personāla trūkums.

Skatoties uz priekšu, kā būtisku izaicinājumu vēlos minēt - savlaicīgi sagatavoties pieaugošajai Ķīnas un arābu valstu tūristu plūsmai.

Kā vēl vienu izaicinājumu pozitīvā nozīmē,pie kā strādājam un uz ko ceram kā būtisku pienesumu Latvijas ekonomikā, gribu minēt MICE jeb konferenču, pasākumu, kā arī medicīnas tūrismu, kas ir definēti kā visas nozares prioritāte. Lai arī kongresi un konferences notiks konferenču centros kā viesnīcās, tā ārpus tām, tomēr ieguvējas būs arī citas naktsmītnes un ēdināšanas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembra pirmajā pusē biržā ļoti veiksmīgi debitējis naktsmītņu rezervēšanas uzņēmums "Airbnb". Šī debija, šķiet, pārspējusi jebkādas pašas optimistiskās cerības, un uzņēmuma akcijas vērtība šāvusies debesīs.

Proti, pirmajā tirdzniecības dienā "Airbnb" akcijas cena ASV Nasdaq biržā palēcās par 112,8% - no 68 ASV dolāriem līdz 144,7 ASV dolāriem. Turklāt uz mirkli "Airbnb" akcijas cena pārkāpa pāri arī 160 ASV dolāru atzīmei, lai gan pēc tam tā no šādām astronomiskām pozīcijām atkāpās.

Katrā ziņā šāda "Airbnb" debija biržā kārtējo reizi apliecina šobrīd, šķiet, visai eiforisko finanšu tirgus stāvokli. Neskatoties uz pandēmiju un to, ka akcijas nebūt nav lētas, tirgus dalībnieki tās turpina iegādāties par arvien augstāku un augstāku cenu. To, kad pienāks kāds finanšu tirgus "savienošanās" punkts ar zemi, rādīs laiks. Vēsture liecina, ka pat neprātīgi cenu burbuļi var būt krietni ilgāka realitāte nekā sākotnēji tas varētu likties.

Komentāri

Pievienot komentāru