Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums «Ādažu desu darbnīca» plāno ieguldīt krietni vairāk nekā trīs miljonus eiro jauna gaļas pārstrādes ceha izveidē Muižas ielā, Ādažos un tam nepieciešamo tehnoloģisko iekārtu iegādē ar mērķi apmēram piecas reizes palielināt ražošanas jaudas, aģentūrai LETA teica uzņēmuma lielākais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Sauka.

Viņš pastāstīja, ka galvenais investīciju projekta īstenošanas mērķis ir palielināt uzņēmuma ražošanas jaudas, jo kompānija nespēj saražot tik daudz produkcijas, cik varētu pārdot. «Mūsu ražošanas telpu platība patlaban ir 280 kvadrātmetru, bet topošās ražotnes platība būs 1300 kvadrātmetri. Ražošanas jaudas palielināsim apmēram piecas reizes,» sacīja «Ādažu desu darbnīcas» īpašnieks.

Viņš piebilda, ka investīciju projekta īstenošanas rezultātā kompānijai pavērsies iespējas produkciju realizēt arī ārvalstu tirgos. Pagaidām visu saražoto produkciju uzņēmums realizē vietējā tirgū ierobežoto ražošanas jaudu dēļ. Taču pēc investīciju projekta īstenošanas uzņēmums cer sākt realizēt auksti kūpinātu gaļu Skandināvijā un Igaunijā. Tāpat uzņēmums apsver iespēju mēģināt atvērt veikalu Lietuvā.

Pēc Saukas sacītā, investīciju projekta īstenošanai kompānija piesaistījusi arī Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Jaunā «Ādažu desu darbnīca» ražotne taps Muižas ielā, Ādažos, blakus zivju apstrādes uzņēmuma «KH Select» un bērnu pārtikas produktu ražotāja «Lat Eko Food» ražotnēm, kā arī netālu no topošās «Laimas» ražotnes.

Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka «Ādažu desu darbnīca» ir izsludinājusi iepirkumu konkursu par jauna gaļas pārstrādes ceha ražošanas iekārtu un aprīkojuma piegādi ar pārstrādes jaudu līdz astoņām tonnām gatavās produkcijas diennaktī, kurā plānots ieguldīt 1,6 miljonus eiro. Investīciju projektu iecerēts īstenot līdz 2019.gada 31.jūlijam, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma «Ieguldījumi materiālajos aktīvos» apakšpasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē».

Pretendenti «Ādažu desu darbnīcas» izsludinātajā iepirkumu konkursā par jauna gaļas pārstrādes ceha ražošanas iekārtu un aprīkojuma piegādi var pieteikties līdz 2018.gada 12.jūlijam.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2017.gadā «Ādažu desu darbnīca» strādāja ar 4,888 miljonu eiro apgrozījumu un 44,849 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 208 539 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Sauka (43,50%), bet 34,75% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Mārtiņam Saukam, savukārt 21,75% - Pēterim Saukam.

Komentāri

Pievienot komentāru