Ražošana

Ādažu kukulītim ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process

Žanete Hāka, 08.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1994. gada vasarā dibinātajam SIA Ādažu kukulītis šonedēļ Rīgas rajona tiesā ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, liecina Lursoft dati.

Pagājušajā gadā Ādažu kukulītis piedzīvoja apgrozījuma kritumu, tam sarūkot līdz 442,903 tūkstošiem eiro. Aizvadītais gads bija jau trešais, ko uzņēmums aizvadīja ar zaudējumiem. Ādažu kukulītis, salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata gadu, 2014. gadā zaudējumus ievērojami samazināja, un tie saruka no 704,616 tūkstošiem eiro 2013.gadā līdz 450,559 tūkstošiem eiro pērn. Arī uzņēmuma rentabilitātes rādītājs, lai arī nedaudz uzlabojās, joprojām saglabājās zems jeb -123,09.

Ojāram Retigam piederošais Ādažu kukulītis ražo ar rokām darinātus konditorejas izstrādājumus, kurus iespējams iegādāties vairākos veikalu tīklos, kā arī uzņēmums savus ražojumus piegādā viesnīcām un birojiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Paliek bez telpām, aizdomas par reiderismu

Sandra Dieziņa, 06.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siernīcai SIA Soira maijā bijis jāpamet ražošanas telpas, kur uzņēmums paspējis nostrādāt vien astoņus mēnešus, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Jaunais ēkas īpašnieks SIA Gaujas8 strauji palielinājis nomas maksu – atsevišķās telpās pat 2,5 reizes un brīdinājis par komunālo pakalpojumu slēgšanu, ja uzņēmums nenoslēgs jaunu līgumu. Pieprasīts arī drošības depozīts 1240,80 eiro bez PVN, ko solīts atdot pēc telpu atstāšanas.

Soira līdzšinējās telpās atradusies vien astoņus mēnešus. Pirms ienākšanas Ādažos, Gaujas ielā 8 gandrīz gadu paši telpas remontējuši, ieguldot pašu līdzekļus – ap 10 – 12 tūkstošiem eiro.

Nomas līgumu ar telpu īpašnieku SIA Ādažu kukulītis Soiras saimniece Inga Āriņa - Vilne bija noslēgusi uz 10 gadiem. Taču šī gada martā pie viņas ieradās kāda persona, sakot, ka pārstāv ēkas jaunos īpašniekus, ar to darot zināmu, ka ēka ir pārdota un viņš ir ēkas jaunais pārvaldnieks. «Pēc tam jau viss notika ļoti strauji. Pie mums vēlreiz atnāca jauno īpašnieku pārstāvis. Runājām, ka būtu jāpārslēdz nomas līgums. Tālāk komunikācija bija tāda, ar ko līdz šim nebijām saskārušies. Iespējams, kļūda bija apstāklī, ka iepriekšējais īpašnieks atteicās reģistrēt nomas līgumu Zemesgrāmatā. Mēs piesaistījām juristu, kurš vēlreiz izlasīja nomas līgumu, atzīstot to par korektu un pareizu. Gadījumā, ja ēkas jaunajiem īpašniekiem būs citi plāni attiecībā uz ēku, tad nav nekādas varas, kas varētu piespiest mūs šeit paturēt, taču tam jānotiek civilizētā veidā. Ja līgums nav reģistrēts Zemesgrāmatā, tas arī nenozīmē, ka ar nomniekiem var izrīkoties, kā patīk,» uzskata Soiras īpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru