Lauksaimniecība

Āfrikas cūku mēra skartais SIA Ancers ieguldīs 1,3 miljonus eiro ražošanas ēku atjaunošanā un būvniecībā

Žanete Hāka, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies cūkkopības uzņēmuma SIA Ancers izsludinātais konkurss par ražošanas būvju atjaunošanu un jaunbūvi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemti trīs pretendentu piedāvājumi, un par uzvarētāju atzīta SIA Goldingen Invest, kura piedāvātā līgumcena ir 1,3 miljoni eiro bez PVN. Kā liecina uzņēmuma sniegtā informācija, fermā Bunči-1, kas atrodas Salaspils novadā, plānots atjaunot kūtsmēslu krātuves un būvēt graudu glabāšanas bunkuru, kā arī atjaunot kūtsmēslu krātuvi un būvēt jaunu kūtsmēslu krātuvi fermā Rukas, kas atrodas Krimuldas novadā.

DB jau rakstīja, ka 2017.gadā uzņēmumu skāra Āfrikas cūku mēris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gads cūkaudzētājiem sākas ar smagu ekonomisku pārbaudījumu – par katru izaudzēto un pārstrādei nodoto dzīvnieku audzētājiem, ievērojot visas izmaksas, jāpiemaksā vismaz 15 eiro.

«Ar nepacietību gaidām jauno valdību, lai runātu par nozari. Cūkkopība ir viena no tām, kuru Eiropas Savienībā atbalsta tikai nacionālās valdības,» Dienas Biznesam uzsvēra Latvijas Cūku audzētāju asociācijas vadītāja Dzintra Lejniece.

Pagājušā gada neražas dēļ lopbarības graudu cenas sasniegušas 200 eiro par tonnu, savukārt cūkas dzīvsvarā nemaksā vairāk par 900 eiro tonnā. Papildus ekonomiskajām grūtībām Āfrikas cūku mēris(ĀCM) turpina uzvaras gājienu Latvijā, pārņemot pēdējās no sērgas brīvās teritorijas Lejaskurzemē.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru