Citas ziņas

Aicina piedalīties bezmaksas lekcijās par radošo un sociālo uzņēmējdarbību

Gunta Kursiša, 31.10.2012

Jaunākais izdevums

Interesenti aicināti piedalīties lekcijās par radošas un sociālas uzņēmējdarbības tēmām programmas Brigāde ietvaros.

Pirmā bezmaksas lekcija notiks nākamtrešdien, 7. novembrī, un to vadīs Maikls Painers (Michael Pyner). Lekcija «Kultūrā balstīta uzņēmējdarbība- māksla, bizness vai kopiena?» norisināsies Ģertrūdes iela 101a, no plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00.

Diskusijai ir iepriekš jāpiesakās, rakstot e-pastu uz [email protected].

«Savā prezentācijā centīšos atbildēt uz tādiem jautājumiem, kā, piemēram, kā kultūras industrijas ietekmē ekonomiku valsts mērogā? Vai kultūrai būtu jābūt «biznesam»? Kā kultūrai un biznesam izveidot dinamiskas attiecības, kas padarītu ideju ilgtspējīgu? Es aplūkošu dažādus piemērus kultūras sektora dažādībai pasaulē, kam sekos diskusija ar dalībniekiem par situāciju Latvijā,» stāsta lektors Maikls Painers.

M. Painers pēdējo desmit gadu laikā ir attīstījis sociālās uzņēmējdarbības projektus vairāk nekā 270 milj. Lielbritānijas mārciņu apmērā, iesaistot vairākas kopienas un izmantojot neordināras metodes. Pašreiz M. Painers ir «Development Trusts Northern Ireland» valdes loceklis, kā arī strādā par padomdevēju sociālās uzņēmējdarbības un radošo industriju jautājumos.

8. un 9. novembrī notiks Sociālās uzņēmējdarbības forums «Laiks iesaistīties!», kurā varēs vairāk uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības būtību, praksi un iespējām Latvijā un Eiropā. Forumā piedalīsies sociālās uzņēmējdarbības entuziasti no Latvijas un ārvalstīm – eksperti, uzņēmēji, investori, valsts pārvaldes pārstāvji, nevalstisko organizāciju pārstāvji un citus sociālās uzņēmējdarbības interesenti. Līdz ar M. Paineru forumā piedalīsies vairāki starptautiski atzīti sociālās uzņēmējdarbības eksperti.

Foruma mērķis ir izglītot un iedvesmot tos uzņēmējus, kas pievērsušies sociālajai uzņēmējdarbībai, kā arī piedāvāt sarunu platformu visām iesaistītajām pusēm. Plašāk par forumu, kā arī reģistrācija dalībai – sefriga.lv.

Programmas Brigāde ietvaros līdz decembra vidum norisināsies kopumā piecas izglītojošas un iedvesmojošas darbnīcas, kuras vadīs tādi savu nozaru eksperti kā Maikls Painers, speciālists sociālās uzņēmējdarbības un radošo industriju jautājumos, Voldemārs Dūdums, reklāmas un neordināru digitālo risinājumu meistars, Zigurds Zaķis, komunikācijas nozares un zīmolvedības eksperts, Vita Brakovska, biedrība Zinis, u.c.

Programmu Brigāde organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu. Tās mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Programmas finansējumu nodrošina Open Society Foundations.

Programmas Brigāde ietvaros janvārī būs iespējams iesniegt savus pieteikumus konkursam, par kuru vairāk informācijas var atras mājas lapā brigade.lv. 2013. gada sākumā līdz pat 15 konkursa uzvarētājiem ar inovatīvām un oriģinālām idejām tiks piešķirti līdz 5000 latu sava uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kopumā 2018. gada sezonas investīcijas ir plānotas robežās no EUR 500 000 - EUR 900 000

Pirmo sezonu izklaides parks «Avārijas brigāde» (ABpark) noslēdzis ar vairāk nekā 86 000 apmeklētāju, ko parka idejas autors Mārtiņš Brezauckis vērtē kā ļoti labu rezultātu. Viņš biznesa portālam db.lv atklāj, ka nākamajā sezonā nedaudz sadārdzināsies parka ieejas biļetes.

Mārtiņš Brezauckis atbild uz biznesa portāla db.lv jautājumiem:

Kā Tu vērtē aizvadīto, pirmo sezonu? Kad tā noslēdzās?

Īsā atbilde ir – labi!

Protams, šī bija tāda kā mācību sezona visiem - gan pašam, gan kolēģiem, darbiniekiem, apmeklētājiem. Pozitīvā ir daudz vairāk nekā negatīvā, jo nepārtraukti sekojām atsauksmēm, novērsām nepilnības, uzlabojām visu, kas ir uzlabojams. Esam paši ieviesuši dažādas jaunas pieejas organizatoriskiem procesiem, lai apmeklētāju pieredze būtu maksimāli pozitīva. To noteikti vislabāk spēja novērtēt tie, kas parku apmeklēja atkārtoti, un tādu nebija mazums, katru reizi tas bija arvien jaunā kvalitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Vēl šonedēļ iespējams iesniegt pieteikumus radošās uzņēmējdarbības konkursiem

Žanete Hāka, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz piektdienai, 22. martam, ir iespējams iesniegt savu pieteikumu programmas Brigāde radošās uzņēmējdarbības konkursiem Rēzeknē un Cēsīs, informēja konkursa organizētāji.

Konkursu noslēgumā finansiālu atbalstu līdz 2500 latu apmērā saņems tie uzvarētāji, kuru projekta ideja balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociālas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas reālā vietā Rēzeknē vai Cēsu vecpilsētā.

Programmu Brigāde organizē Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL), kā arī reģionu partneriem – Rēzeknes pilsētas domi, Latgales vēstniecību GORS (SIA Austrumlatvijas koncertzāle) un Cēsu novada pašvaldību.

Pēc pieteikumu saņemšanas katra pašvaldība vispirms izvērtēs iesniegtos projektus formāli pēc atbilstības konkursa nosacījumiem, savukārt otrajā kārtā norisināsies intervijas ar finālistiem klātienē, kurās piedalīsies arī programmas Brigāde eksperti no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Britu eksperte bezmaksas seminārā stāstīs par sociāla biznesa radīšanu

Gunta Kursiša, 29.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde ietvaros nākamās nedēļas nogalē notiks sociālās uzņēmējdarbības ekspertes Sjūzenas Aktemelas bezmaksas darbnīca «Kā vadīt veiksmīgu sociālo uzņēmumu kultūras nozarē?».

S. Aktemela ir ieguvusi pieredzi biznesa un nekustamā īpašuma jomā, kā arī mākslas un kultūras sfērā. Viņa saņēmusi Skotijas Sociālās uzņēmējdarbības gada līderes titulu, Ernst and Young Gada uzņēmēja balvu (2011) un Social Leader of the Year titulu 2012. gada Women’s Social Leadership Awards. Šobrīd S. Aktamela vada sociālo uzņēmumu Homes for Good Ltd un ir nodibinājuma Glasgow Social Enterprise Network valdes priekšsēdētāja.

Savā darbnīcā S. Aktemela stāstīs par metodēm, kā mākslas aktivitātes pārvēst sociālā biznesā, kā arī pievērsīs uzmanību tām raksturiezīmēm, ko iemieso sociāls uzņēmums ar mākslas ievirzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rēzeknē un Cēsīs izsludina radošās uzņēmējdarbības konkursus ar 2500 Ls balvu

Gunta Kursiša, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programma Brigāde izsludinājusi radošās uzņēmējdarbības konkursu Cēsīs un Rēzeknē. Mākslā un kultūrā balstītu uzņēmējdarbības projektu labākās idejas varēs saņemt balvu līdz 2500 Ls sava biznesa attīstīšanai.

Rēzeknē par konkursu plašāk varēs uzzināt programmas Brigāde rīkotā darbnīcā 12 martā, plkst. 12 Rēzeknes pilsētas domes lielajā zālē Atbrīvošanas alejā 93.

Savukārt Cēsīs Brigādes darbnīca paredzēta 14, martā, plkst. 11 Bērnu Zinātnes centra Z(in)oo 2.stāvā, Poruka ielā 8.

Abās pilsētās Brigādes darbnīcā norisināsies radošo uzņēmētspēju veicināšanas ekspertes Vitas Brakovskas bezmaksas meistarklase «Praktiskais radošums uzņēmējdarbībā - mīti, patiesība un prakse».

Biznesa ideju autori var savas idejas iesniegt laikā no 6. līdz 22. martam. Vairāk par programmu Rēzeknē var uzzināt pilsētas domes mājas lapā rezekne.lv, savukārt par konkursu Cēsīs – portālā zinis.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iepriekšējā Brigādes konkursa uzvarētāji darbnīcā dalīsies savā pieredzē

Gunta Kursiša, 13.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā programmas Brigāde darbnīcā, kas norisināsies otrdien, 18. decembrī, piedalīsies iepriekšējā gada Brigādes konkursa uzvarētāji.

«Darbnīcā uzstāsies un uz interesentu jautājumiem atbildēs pārstāvji no uzņēmumiem Mammu, ZoFa, Hopp, Buteljons u.c. Vakara gaitā paredzēti arī muzikāli pārsteigumi no Miera ielas,» informē pasākuma orgaizētāji.

Dalība Brigādes darbnīcu cikla noslēguma pasākumā ir bezmaksas, iepriekš piesakoties mājas lapā brigade.lv. Pēdējā programmas darbnīca notiks 18. decembrī, plkst. 19.00, kafejnīcā Taka Miera ielā 10. «Brigadieru vakara» ietvaros būs iespējams uzdot jautājumus arī konkursa organizētājiem.

Programmu Brigāde organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina uz Zigurda Zaķa bezmaksas darbnīcu par komunikācijas stratēģiju

Gunta Kursiša, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde ietvaros interesenti var apmeklēt bezmaksas darbnīcu «Sistemātiska pieeja spridzināšanai: ko var mācīties no komunikācijas stratēģiskās plānošanas», ko vadīs reklāmas un mārketinga speciālists Zigurds Zaķis.

Darbnīcā eksperts stāstīs par stratēģiskās plānošanas pieejām un to, kā šīs metodes izmantot jaunu uzņēmumu radīšanā.

Z. Zaķis uzskatāms par vienu no pieredzes bagātākajiem Latvijas komunikācijas nozares ekspertiem, un lekcijas laikā viņš pievērsīs uzmanību tam, kā interaktīvajā laikmetā mainās «stāstniecība» (storytelling), kā to izmantot sava produkta vai biznesa idejas labā. Lekcija balstīsies uz veiksmīgākajiem komunikācijas kampaņu piemēriem un diskusiju par to, kā šī pieeja ir izmantojama biznesa attīstībai.

Z. Zaķis reklāmas, mārketinga un citu formu komunikācijas jomā darbojas 20 gadus. Viņš ir aģentūru Balta Communications un Domino BBDO līdzdibinātājs, un divus gadus ir darbojās kā stratēģiskais plānotājs un digitālo risinājumu vadītājs Krievijas reklāmas aģentūrā Instinct. Tāpat kā Fulbraita programmas stipendiāts ieguvis MBA grādu grādu Brandeisas Universitātes biznesa skolā Bostonā, specializējoties stratēģijā un starptautiskajā biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārcelts norises laiks Brigādes organizētajai darbnīcai ar Sjūzenas Aktamelas piedalīšanos

Gunta Kursiša, 04.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde ietvaros organizētās sociālās uzņēmējdarbības ekspertes Sjūzenas Aktamelas bezmaksas darbnīcas «Kā vadīt veiksmīgu sociālo uzņēmumu kultūras nozarē?» norises laiks mainīts uz 11. decembri, informē semināra rīkotāji.

Jau vēstīts, ka darbnīca ar ekspertes piedalīšanos tiek organizēta programmas Brigāde ietvaros. Brigādes mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Programmas ietvaros līdz šī gada decembrim norisināsies izglītojoši pasākumi, savukārt janvārī būs iespējams iesniegt savus pieteikumus konkursam. 2013. gada sākumā līdz pat 15 konkursa uzvarētājiem ar inovatīvām un oriģinālām idejām tiks piešķirti līdz 5000 latu sava uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai.

Savā darbnīcā S. Aktemela stāstīs par metodēm, kā mākslas aktivitātes pārvēst sociālā biznesā, kā arī pievērsīs uzmanību tām raksturiezīmēm, ko iemieso sociāls uzņēmums ar mākslas ievirzi. Eksperte stāstīs par to, kā savās aktivitātēs iesaistīt vietējos iedzīvotājus, un kā mērīt savu darbību sociālo ietekmi uz apkārtējo vidi. Tāpat pirms lekcijas notiks 14 «ātrie randiņi» jeb «speed-dating sessions» ar tiem jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem, ka vēlas pārrunāt savu sociālā uzņēmuma ideju ar profesionāli. Sesijas norises ilgums ir līdz desmit minūtēm, kuru laikā idejas autoram ir jāprezentē sava ideja un jāuzdod sev interesējošie jautājumi vai jāizklāsta problēma, kas saistīta ar sociālas uzņēmējdarbības tēmu. Sesiju laikā izpaustā informācija ir konfidenciāla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radošās uzņēmējdarbības ideju konkursā iesniegti 92 pieteikumi

Gunta Kursiša, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde konkursā iesniegti 92 projekti, un līdz šā gada martam tiks atlasītas 15 radošās industrijas biznesa idejas, kas saņems finansiālu atbalstu līdz pieciem tūkstošiem latu.

Programmas Brigāde konkursā atbalsts tiks piešķirts tiem uzņēmumiem un iniciatīvām, kuru ideja ir balstīta mākslā un kultūrā, atbilst sociāli atbildīgas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī atrodas fiziskā vietā Rīgā.

2010. gada Brigādes konkursā tika iesniegti 55 pieteikumi, savukārt šogad – gandrīz divas reizes vairāk, tādēļ šogad sacensības būs spraigas, norāda programmas Brigāde pārstāvji.

«Pieteiktās idejas ir fantastiskas, tomēr precīzāk tās komentēt šobrīd nedrīkstam, ievērojot konfidencialitātes līgumu, ko ir parakstījuši gan žūrijas locekļi, gan organizatori. Šobrīd varam minēt, ka spilgtākā tendence ir modes zīmolu izveide vai attīstīšana – granta pretendenti piedāvā inovatīvas, saistošas idejas gan apģērbiem, gan apaviem, gan aksesuāriem. Patiesu prieku ir sagādājuši arī to projektu autori, kas savas idejas balsta pilsētvides attīstīšanā un labiekārtošanā, vai, piemēram, nacionālās pašapziņas veicināšanā,» stāsta konkursa organizatori, Laikmetīgās mākslas centra pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina uz bezmaksas semināru par biznesa plāna izstrādi radošam uzņēmumam

Gunta Kursiša, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde ietvaros norisināsies piektā darbnīca par radošas, sociāli atbildīgas un kultūrā balstītas uzņēmējdarbības tēmām «Biznesa plāna izstrāde radošam uzņēmumam».

Meistarklasi vadīs uzņēmējs Jānis Straumēns - partneris biznesa apmācību un konsultāciju uzņēmumā Progressus, tāpat viņš vada kursus Alberta koledžā. Uzņēmēja kompetences ir biznesa uzsākšana, biznesa plāna veidošana, pārdošana un mārketings, personāla atlase un attīstība.

Darbnīcā tiks pārrunāti uzņēmējdarbības uzsākšanas un ilgtspējas plānošanas svarīgākie punkti, kā arī biznesa plāna sagatavošana, uzsverot būtiskākos aspektus saistībā ar programmu «Brigāde».

Darbnīca norisināsies 27. novembrī, pulksten 17.30. Tā tiek organizēta sadarbībā ar Jauno uzņēmēju centru (JUC).

Pasākumam var pieteikties šeit, un dalībnieku vietu skaits pasākumā ir ierobežots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sorosa fonds un LMC izsludina programmu Brigāde radošiem uzņēmumiem

Gunta Kursiša, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izveidota programma Brigāde, kuras mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālus jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti, liecina paziņojums programmas mājas lapā.

Programmu Brigāde izveidojis Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija.

Programmas ietvaros līdz šā gada decembrim norisināsies izglītojoši pasākumi – ekspertu vadītas diskusijas un lekcijas, ko varēs apmeklēt bez maksas. Nākamā gada janvārī būs iespējams iesniegt pieteikumus konkursam, kura 15 uzvarētājiem tiks piešķirta naudas balva līdz 5000 Ls savas uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Pirmā lekcija programmas ietvaros norisināsies 7. novembrī, un to vadīs britu eksperts Maikls Painers (Michael Pyner), kas runās par sociālās uzņēmējdarbības pamatprincipiem, kā arī dalīsies pieredzē par kopienu iniciatīvu attīstīšanu, kas ar kultūras palīdzību spēj atjaunot pilsētvidi un risināt vietējās sabiedrības jautājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brigādes bezmaksas semināri būs par «ideju spridzināšanu» un soļiem no radošas idejas līdz uzņēmējdarbībai

Gunta Kursiša, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde ietvaros nākamnedēļ gaidāmas divas bezmaksas darbnīcas - «nepieradināto reklāmu» autora Voldemāra Dūduma «Ideju spridzināšana» un biedrības Zinis ekspertes Vitas Brakovskas «6 soļi no radošas idejas līdz uzņēmējdarbībai».

Programmas Brigāde darbnīcas paredzētas par radošas, sociāli atbildīgas un kultūrā balstītas uzņēmējdarbības tēmām, informē programmas organizatori.

V. Dūduma meistarklases «Ideju spridzināšana» laikā eksperts dalīsies savā pieredzē ar veiksmīgākajām paša īstenotajām idejām un sniegs ieskatu pasaules labākajos piemēros. Pēc tam darbnīcas ietvaros tiks meklēti praktiski risinājumi katra dalībnieka individuājām ikdienas problēmām, pārvēršot tās oriģinālās biznesa idejās. V. Dūdums ir nepieradinātu reklāmu autors, kurš ieguvis Webby Award kategorijā Online Guerilla and Innovations. Pašlaik viņš darbojas kā pašnodarbināts inovators un izdevuma Ir radošajā komandā. Iepriekš viņš darbojies tādās reklāmas aģentūrās kā Leo Burnett Riga, Guilty un McCann Erickson Riga u.c. «Ideju spridzināšanai» iepriekš iespējams pieteikties šeit, un pasākums notiks 13. novembrī no plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00 Ģertrūdes ielas teātra telpās, Ģertrūdes ielā 101a.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brigādes atbalstītie projekti atdzīvina Cēsu vecpilsētu un atved rīdziniekus

Anda Asere, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Programmas Brigāde konkursā Cēsīs no astoņiem saņemtajiem projektu pieteikumiem finansiālu atbalstu 2500 latu apmērā sava radošā uzņēmuma izveidošanai un attīstīšanai ir saņēmušas četras iniciatīvas – vasaras skola Local Shift, mākslas telpa Mala, dizaina darbnīca Piine un kultūras terase Zaļā zāle.

Ideja par mākslas galeriju, kas apvienota ar dizaina preču veikaliņu un kafejnīcu, mākslas telpas Mala īpašniecei Līvai Graudiņai bija jau kādu laiku. Šo ieceri viņa bija paredzējusi realizēt nākamajā pavasarī, bet, tā kā bija konkurss par iespēju iegūt programmas Brigāde finansiālo atbalstu, viņa saprata, ka ir jāriskē un jāpiedalās konkursā.

Mala ir mākslas galerija un Latvijā ražotu dizaina preču veikals, kā arī vieta dažādiem pasākumiem. Mala vēlas piedāvāt tūristiem alternatīvus suvenīrus, kaut ko tiešām interesantu – gan vietējo darinājumus, gan tādus zīmolus, kas Rīgā jau ir zināmi, bet reģionos vēl ne. Pēc mēneša paredzēts atvērt kafejnīcu-lasītavu. «Kultūra ir tā, uz ko savā attīstībā Cēsu pilsētai un novadam būtu jābalstās, un pamazām Cēsu vadošās personas to sāk saprast. Mēs neesam vienīgie, kas no Rīgas pārcēlušies uz Cēsīm. Tādu nav daudz, bet ir,» saka L. Graudiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Jaunā izklaides vietā Vecrīgā iegulda 150 tūkstošus eiro

Lelde Petrāne, 30.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, telpās, kur iepriekš atradies naktsklubs, atvērta jauna izklaides vieta ģimenēm - galerija "Fantasy", kas izveidota sadarbībā ar leļļu mākslinieci Vladlenu.

Kopumā galerijā ir vairāk nekā 60 dažādu izmēru lelles, kas iekārtotas ekspozīcijās, aptverot trīs dažādu tematiku kolekcijas: latviešu stāsti un pasakas, pasaules mīti un leģendas, spoku stāsti.

Kopumā "Fantasy" izveidē - telpu pielāgošanā un iekārtošanā, kā arī ekspozīcijās ieguldīti aptuveni 150 000 eiro.

"Fantasy" īpašniecei "Latvian amusement agency" pieder vēl divas izklaides vietas Latvijā - izklaides parks "Avārijas brigāde" un izklaides centrs "ABpark Spice Home".

""Fantasy" ideja dažādos iespējamajos izpildījumos virmoja jau sen. Izpētot dažādus daļēji līdzīgus projektus citās valstīs, iegūstot vērtīgas idejas un mēģinot atrast savu nišu, tapa esošais galerijas modelis, kas ir vizuāli ļoti atšķirīgs no pārējā piedāvājuma, ko šobrīd iespējams aplūkot citos tūrisma objektos. Var droši teikt, ka no projekta idejas pirmsākumiem apritējuši jau aptuveni divi gadi. Tāpat kā citos projektos, bija svarīgi šo vietu izveidot tā, lai to var apmeklēt visa ģimene un lai tas reizē būtu krāšņi, interesanti, izzinoši un arī liela daļa redzēto tēlu būtu atpazīstama dažādām paaudzēm," stāsta "Latvian amusement agency" īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Izklaides parks Avārijas Brigāde meklē 44 darbiniekus; zināms piedāvātais atalgojums

Lelde Petrāne, 05.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais izklaides parks Avārijas Brigāde veido komandu un 2017. gada sezonai izsludinājis 44 jaunas vakances.

Tas meklē: pavārus, pavāra palīgus, apsargus/uzraugus, biļešu kasierus/kontrolierus, atrakciju uzraugus, suvenīru un našķu veikaliņu pārdevējus, kasierus/bufetniekus, apkopējus.

Kā vēsta sludinājums, izklaides parks piedāvā «konkurētspējīgu atalgojumu, aktīvu darbu veselīgā vidē un nodrošina ar iespēju nokļūt darba vietā».

Parka vadītājs Mārtiņš Brezauckis biznesa portālam db.lv stāstīja, ka darbinieku atalgojums plānots no 350 līdz 600 eiro pēc visu nodokļu nomaksas.

Izklaides parks no darbiniekiem vēlas «augstu atbildības sajūtu pret savu darba pienākumu izpildi, spēju strādāt patstāvīgi un komandā, labas komunikācijas prasmes (arī angļu un krievu valodās), laipnu un atsaucīgu attieksmi pret parka apmeklētājiem – gan lielajiem, gan mazajiem». Iepriekšēja pieredze nozarē tikšot uzskatīta par priekšrocību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārstu speciālistu brigādēm iegādātas divas jaunas, speciāli aprīkotas automašīnas.

Īpaši sarežģītās situācijās palīgā ar tām dosies abas Rīgā izvietotās speciālās brigādes, kurām izsaukumu intensitāte ir vislielākā un kuras pie pacientiem dodas ne tikai galvaspilsētā, bet bieži vien uz novadiem līdz pat 100 kilometru attālumā no Rīgas un nepieciešamības gadījumā arī vēl tālāk.

Ārsta speciālista brigādes ir viens no dienesta īpašajiem resursiem. Uz izsaukumiem tajās dodas pieredzējis reanimatologs anesteziologs vai neatliekamās medicīnas ārsts kopā ar ārsta palīgu, kurš vienlaikus ir arī autovadītājs. Šo brigādi nevar izsaukt pats pacients. To piesaista mediķi, kuri jau strādā izsaukuma vietā, vai to uz notikuma vietu nosūta dispečercentrs, ja ir noticis negadījums ar daudz cietušajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada aprīļa beigās Latvijā plānota jaunā izklaides parka Avārijas brigāde atklāšana. Par ideju, tās īstenošanu un finansējuma piesaisti intervijā biznesa portālam db.lv stāsta pārstāvis Mārtiņš Brezauckis.

Jaunais izklaides parks būs paredzēts ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Parka teritorija aptver vairāk nekā 24 ha un tas atradīsies Lielvārdes novadā, autoceļa Tīnūži - Koknese malā, pretī nobrauktuvei uz Lēdmani. Parks piedāvās Avārijas brigādes pilsētiņu, dinozauru taku, ūdens spēļu laukumu, leļļu taku. Tāpat parkā būs virvju trase, mazā autoskola bērniem, karuseļi un piepūšamās atrakcijas.

- Kad radās ideja par šāda atrakciju parka projektu? Cik ilgs ir bijis process no idejas līdz tās īstenošanai?

Ideja par to, ka Latvijā vajag savu tematisko atpūtas parku radās jau 2014.gadā, kopā ar bērniem apmeklējot dažādus atpūtas un izklaides objektus ģimenēm. Bet skaidrāka vīzija par to, ko tieši un kādā veidā attīstīt, izkristalizējās tikai 2015. gada vidū. Tad arī pieņēmu lēmumu pilnā mērā veltīt savu darbu šim projektam. Viens no uzstādījumiem sev bija radīt tādu parku, kurā būtu patīkami pavadīt brīvo laiku un atgriezties tur atkārtoti. Parka pirmo posmu atklāsim 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināta galerija: Izklaides parks Avārijas Brigāde ver durvis apmeklētājiem

Lelde Petrāne, 29.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajās divās dienās izklaides parku Avārijas Brigāde apmeklējuši aptuveni 3000 skolēni ar skolotājiem.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Tā kā pieprasījums esot liels arī no individuālo apmeklētāju puses, šīs nedēļas svētdienā - 28. maijā - parks būs atvērts arī ģimenēm ar bērniem. No 1. jūnija parks tiks atvērts ikvienam interesentam.

Kopējā teritorija parkam ar autostāvvietām ir nepilni 25 ha un tas atrodas Lielvārdes novadā, autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā, nepilnas stundas brauciena attālumā no Rīgas.

Parka vadītājs biznesa portālam db.lv iepriekš atklāja, ka izklaides objekta izveidē piecu gadu laikā plānots ieguldīt 3,5 miljonus eiro, bet pirmā gada laikā ieguldījumu apjoms varētu sasniegt nepilnu miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: Jauna kleita vecu mēbeļu detaļām

Anda Asere, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jubka mēbeles top no pašu radīta materiāla, papildinot tās ar detaļām no savu laiku nokalpojušām lietām.

Jubka ir uzņēmuma nosaukums, bet tā tiek saukts arī materiāls, ko radījuši uzņēmuma īpašnieki – Ieva Veita, Didzis Breidaks un Ginta Bormane. Sis materiāls ir auduma un finiera sakausējums. Mēbeļu korpuss tiek izgatavots no šī materiāla savienojumā ar vecām mēbeļu detaļām. «Izmantojam vecas detaļas (atvilktnes un kājiņas). Dodam līdzi stāstu, ko zinām par detaļu iepriekšējo dzīvi – no kurienes tās nākušas, kādā stāvoklī bija mēbele, kad tā nonāca pie mums utt. Žēl skatīties, kā mēbeles aiziet bojā nerestaurētas un nesakoptas. 70. gadu lietām varbūt nav antikvariāta vērtība, bet pietiek tās sapucēt un pasniegt jaunā veidolā – tās iegūst citu skatu. Tā ir mūsu cieņa un mīlestība pret veco,» saka Ieva. Šobrīd Jubka izgatavo kumodes, bet uzņēmums ir iecerējis ražot arī cita veida mēbeles, piemēram, galdus. Uzņēmums ir dibināts pērn, bet līdz tam tā īpašniekiem ir bijuši eksperimenti piecu gadu garumā. «Nav tā, ka katru dienu ar to strādājām – radās ideja, padomājām, kā to izdarīt, kā uzlabot. Pārbaudījām, kā materiāls kalpo, piemēram, vienu sezonu noturējām ārā, lai paskatītos, ko saule un lietus nodara mēbelēm,» saka Didzis. Uzņēmums apsolījis no katras pārdotās mēbeles atgriezumiem saremontēt soliņu Rīgas mikrorajonos. «Daļa materiāla paliek pāri un roka neceļas sviest to ārā. Pirmo soliņu nolikām netālu no mūsu darbnīcas,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

FOTO: Smagi slimus Covid -19 pacientus transportēs īpašā "kapsulā"

Zane Atlāce - Bistere, 15.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai slimnīcā droši varētu nogādāt "Covid-19" pacientus ar ļoti smagiem saslimšanas simptomiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) iegādājies īpašu aprīkojumu - kapsulai līdzīgu mobilu izolācijas sistēmu, kurā transportēšanas laikā tiek ievietots pacients, informē NMPD.

Kapsulas iekārta tiks izmantota tajos gadījumos, kad "Covid-19" slimnieka veselības stāvoklis ir smags un, nodrošinot mākslīgo plaušu ventilāciju, steidzami nepieciešama pacienta pārvešana uz augstāka līmeņa slimnīcu specializētas medicīniskās palīdzības saņemšanai.

Pacienta transportēšanu šādos gadījumos veiks gan NMPD Specializētās medicīnas centra reanimācijas brigāde, kuras mediķi ikdienā sniedz palīdzību jau slimnīcās esošiem pacientiem visā Latvijā, gan arī NMPD Rīgas reģionālā centra ārsta speciālista brigāde, kas savukārt parasti dodas palīgā citām brigādēm uz viskritiskākajiem izsaukumiem, piemēram, smagiem ceļu satiksmes negadījumiem un situācijām, kad cilvēka dzīvības glābšanai jāveic atdzīvināšanas pasākumi vai citas sarežģītas manipulācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Drošības stiprināšanai Latvijā nogādāti Blackhawk helikopteri

Zane Atlāce - Bistere, LETA, 01.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar nelielu aizkavēšanos trešdien, 1.martā Rīgas lidostā sagaidīta ASV Gaisa spēku transportlidmašīna ar UH-60 Blackhawk helikopteriem.

Helikopteru un 10. Aviācijas brigādes vienības Fēnikss karavīru ierašanās bija paredzēta otrdienas rītā, taču tehnisku iemeslu dēļ tā tika pārcelta uz 1.martu. Šodien Rīgā nogādāti pirmie divi no pieciem Blackhawk helikopteriem.

Latvijas Aizsardzības ministrijā iepriekš informēja, ka šī vienība nomainīs ASV armijas vienību, kas pašlaik Lielvārdē uzturas ar helikopteriem Blackhawk.

10. Aviācijas brigādes 3. Vispārējā atbalsta aviācijas bataljona vienība Fēnikss ir pirmā aviācijas brigāde, kas ierodas Eiropā rotācijas kārtībā ar mērķi demonstrēt ASV un NATO valstu apņēmību aizsargāt drošību Eiropā. Fortdramā, Ņujorkas štatā, bāzētā brigāde kopumā uz Vāciju, Latviju un Rumāniju nosūtīs ap 2200 karavīru, 86 helikopterus un vairāk nekā 700 aprīkojuma vienību. Aptuveni 60 vienības pārstāvju Lielvārdes gaisa bāzē veiks aviācijas operācijas un piedalīsies starptautiskās mācībās operācijā Atlantic Resolve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lēdmanes izklaides parkā Avārijas brigāde ieguldīti jau 2,2 miljoni

Biznesa Plāns, 20.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēdmanes izklaides parkā Avārijas brigāde (AB Park) jau ieguldīti aptuveni 2,2 miljoni eiro, žurnālam Biznesa Plāns atklāj tā īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

AB Park atrašanās vieta Lēdmanē sevi esot viennozīmīgi attaisnojusi – blakus atrodas šoseja, parks ir stundas brauciena attālumā no Rīgas un atrodas pašā valsts viducī. Vieta tikusi izraudzīta mērķtiecīgi, vērtējot citu valstu pieredzi par to, kā tiek novietoti parki. «Nevaru iedomāties ērtāku parka atrašanās vietu,» norāda M. Brezauckis. Viņš pats nāk no Lielvārdes. Parka lepnums ir lielie ozoli, kas ir liecība par vecajām lauku mājām, kas agrāk atradušās vietā, kur tagad gada siltajā sezonā neapklust bērnu spiedzieni un smiekli.

Domāju, ka šie viesi nav nejauši. Lielākoties tie ir tūristi, kas paliek Rīgas vai Jūrmalas viesnīcās.

Tāpat kā vieta, arī nosaukums tika īpaši piemeklēts un esot sevi attaisnojis, uzskata AB Park «tētis». «Pirmajā gadā daudzi bija izbrīnīti, kāpēc viss parks nav noformēts Avārijas brigādes stilā. Reāli domājot, 20 vienveidīgi hektāri būtu apnicīgi. Tas būtu tāpat, kā izlikt dinozaurus pa visu teritoriju. Lai neriskētu ar apnikšanu, mans mērķis ir parku veidot pa mazām daļiņām, lai saglabātu apmeklētāju sajūsmu un interesi par katru nākamo objektu. Sākumā bija grūti ar nosaukumu, bet Avārijas brigāde faktiski bija vienīgā ideja. Arī mūsdienu bērni zina šos tēlus, ar ko mēs testējām cilvēku reakciju, vēl pirms sākām parka būvniecību,» atceras M. Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Durvis vērs jaunais izklaides parks Avārijas Brigāde; zināma ieejas cena

Lelde Petrāne, 15.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais tematiskais izklaides parks Avārijas Brigāde laika posmā no 22. līdz 31. maijam būs atvērts tikai iepriekš reģistrētām grupām.

Izklaides parks Avārijas Brigāde atrodas Lielvārdes novadā, autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā pie nobrauktuves uz Madlienu, nepilnas stundas brauciena attālumā no Rīgas.

Kā skaidro parka vadītājs Mārtiņš Brezauckis, par iespēju piedāvāt skolēniem pirmajiem apmeklēt parku izlemts pēc daudzo pieprasījumu saņemšanas tieši no skolām. «Plānojot parka atvēršanas laiku, ņēmām vērā, ka maijs ir nozīmīgs mēnesis tieši skolu ekskursijām.»

Jāatgādina - parka vadītājs biznesa portālam db.lv iepriekš atklāja, ka izklaides objekta izveidē plānots ieguldīt 3,5 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jelgavas policisti un glābēji – telpās, kurās remonts nav veikts gadu desmitiem

Dienas Bizness, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne valsts struktūras, ne pašvaldība, lai arī izrāda atbalstu iecerētā iekšlietu struktūru kompleksa būvniecībai bijušā Pārlielupes cietuma teritorijā, pašlaik nevar pateikt, kad reāli varētu sākties 18 miljonu latu vērtā centra celtniecība. Tikmēr dienesti – policisti un glābēji – atrodas telpās, kurās remonts nav veikts gadu desmitiem, šodien raksta laikraksts «Zemgales Ziņas».

Par kompleksa būvniecības plāniem pavasarī paziņoja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, solot sagatavot informatīvo ziņojumu valdībai. Taču arī pašlaik skaidrības par kompleksu nav, jo zeme joprojām pieder pašvaldībai, bet ministrija nav pieprasījusi tās atsavināšanu, norāda laikraksts.

«Ideja nav slikta,» ieceri par visiem operatīvajiem dienestiem kopīga kompleksa izbūvi komentējis VUGD Jelgavas daļas komandiera pienākumu izpildītājs Andrejs Novikovs.

Pašlaik Dobeles ielas namā izvietota gan Jelgavas daļa, gan Zemgales reģiona brigāde un reģionālais sakaru punkts. «Trešajā stāvā atrodas Zemgales reģiona brigāde, otrajā stāvā – mēs. Pirms vairākiem gadiem pašu spēkiem virsnieku kabinetus izremontējām, bet pirmais stāvs, kurā dežurē maiņas, nav remontēts ilgus gadus,» atzinis VUGD pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji izteikuši vēlmi Daugavpilī veidot piedzīvojumu parku Tarzāns, informē Daugavpils dome.

Par piemērotāko vietu izvēlējās Stropus. Šis mikrorajons strauji attīstās, tāpēc esot pievilcīgs arī uzņēmējiem, lai attīstītu tūrisma biznesu.

Pašvaldība iznomājusi zemi piedzīvojumu parka izveidei pie Stropu ezera. Šobrīd norit darbi.

Paredzētas vairākas šķēršļu joslas ar dažādas grūtības pakāpēm - trepes, laipas, virves, citi šķēršļi dažādos līmeņos. Saskaņā ar plāniem parks varētu piesaistīt cilvēkus ne tikai no reģiona, bet arī kaimiņvalstīm. To pierāda pieredze. Piemēram, parku Siguldā iecienījuši igauņi. Uzņēmēji sola, ka piedzīvojumu parkā Tarzāns būs interesanti visu vecumu cilvēkiem. Tādi parki ir arī Liepājā un Jūrmalā, Latgalē tas būs pirmais.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien uz pirmo tikšanos ieradās biedrības Zemnieku saeima piena ražotāju ekspertu grupa jeb pagājušā nedēļā izveidotā Avārijas brigāde, lai izstrādātu turpmākās rīcības plānu, informē Zemnieku saeima.

Situācija piena nozarē turpina pasliktināties un nekas neliecina, ka tā tuvākā laikā uzlabosies. Piena iepirkumu cenas kritums, salīdzinot ar 2014.gada augustu, šobrīd ir gandrīz 40%, tādēļ šodien notika piena Avārijas brigādes pirmā tikšanās, kur piensaimnieki nolēma nosūtīt vēstuli Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības komisāram Filam Hoganam ar aicinājumu piešķirt papildus atbalstu piena ražotājiem no Eiropas Savienības lauksaimniecības krīzes fonda. Tāpat lauksaimnieki pauda neizpratni par 2014.gada 18.novembrī piešķirtā Eiropas Savienības atbalsta 7,7 miljonu apmērā izmaksas vilcināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru