Jaunākais izdevums

Tropiskā vētra Aizeks, visticamāk, pārtaps orkānā un sasniegs Ņūorleānu, kura pirms dažiem gadiem piedzīvoja traģisko viesuļvētru Katrīna. ASV varasiestādes aicinājušas apdraudētā reģiona iedzīvotājus evakuēties.

ASV meteorologi brīdinājuši, ka Aizeks var izraisīt plūdus Meksikas līča piekrastē. Paredzēts, ka vētra Ņūorleānu sasniegs otrdienas vakarā vai arī trešdien no rīta. Aizeka tuvošanās vietējo iedzīvotāju vidū uzjundījusi sāpīgas atmiņas par 2005. gadā notikušu viesuļvētru Katrīnu, kas prasīja gandrīz divu tūkstošu cilvēku dzīvības.

Gaidot vētras ierašanos, naftas kompānijas slēgušas Meksikas līča naftas ieguves platformas un evakuējušas darbiniekus. ASV varasiestādes aicinājušas piekrastes iedzīvotājus evakuēties un Ņūorleānu pametuši tūkstošiem cilvēku.

Iepriekš Aizeks pārbrāzās pāri Haiti un Kubai. Dabas stihija šajās valstīs laupīja vairāku cilvēku dzīvību. Tuvojoties vētrai, ārkārtas stāvoklis izsludināts Floridā, Luiziānas, Alabamas un Misisipi štatos. Tomēr speciālisti neprognozē, ka Aizeks nesasniegs tik postošu spēku, kāds bija Katrīnai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Haiti uzdarbojas tropiskā vētra Aizeks; izsludina ārkārtas stāvokli ASV štatos

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tropiskā vētra Aizeks (Isaac) paņēmusi vairāku cilvēku dzīvības Haiti, nodarījusi nopietnus zaudējumus arī Kubā, un tiek brīdināts, ka vētra virzās uz Ziemeļrietumiem, un paredzams, ka tā pārtaps bīstamā orkānā, raksta pasaules mediji.

Patlaban ASV Meksikas līča piekrastē izziņots ārkārtas stāvoklis, un vētra virzās uz Luiziānas štatu. Pirmdienas rītā (pēc Latvijas laika) Aizeks jau bija sasniedzis Floridas štata dienvidus. Patlaban ārkārtas stāvoklis izsludināts Floridā, Luiziānas, Alabamas un Misisipi štatā, informē CBS News.

Azieks sasniedza Haiti sestdienas rītā, un patlaban zināms par vismaz septiņiem bojā gājušajiem šajā reģionā, informēja Al Jazeera.

Meksikas līča uzņēmumi jau piektdien gaidāmās viesuļvētras dēļ slēdza naftas ieguvi. Par naftas ieguves pārtraukšanu paziņoja Londonā bāzētā BP Plc, kurai līcī ir naftas ieguves platforma Thunder Horse, kā arī kompānija Royal Dutch Shell.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesuļvētra Aizeks izraisījusi postījumus ASV Meksikas līča piekrastē, tomēr Luiziānas štata lielākā pilsēta Ņūorleāna nopietnāko pārbaudījumu kopš orkāna Katrīna, izturējusi veiksmīgi, vēsta Reuters.

Pēc viesuļvētras Katrīna, kas 2005. gadā laupīja gandrīz divu tūkstošu cilvēku dzīvības, ap Ņūorleānu tika uzbūvēta plūdu aizsardzības sistēma, kas funkcionējusi atbilstoši savam uzdevumam, pavēstīja Ņūorleānas mērs. Plūdu aizsardzības sistēma izmaksājusi 14,5 miljardus ASV dolāru.

Tomēr viesuļvētras atnestās lietusgāzes daudzviet izraisījušas plūdus, bez elektrības atstājušas ap 700 tūkstošiem mājokļu, kā arī likušas evakuēt simtiem cilvēku. Iepriekš vairākos ASV Meksikas līča piekrastes štatos tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Tikmēr Aizeks, zaudējis savu sākotnējo spēku, sācis virzīties ASV iekšzemē, kur, kā tiek cerēts, nesīs atvieglojumu rekordspēcīgajā sausumā cietušajiem apgabaliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Saeima, izdomājot likumprojektus, grasās pārspēt britu komēdijseriāla Little Britain veidotājus - komiķus Deividu Viljamu (David Walliams) un Metu Lukasu (Matt Lucas).

Runa ir par ainu, kurā briti smejas par klientu savdabīgu apkalpošanas šķautni. Proti, pieņemot klientu, servisa darbiniece rūpīgi uzklausa klienta vajadzību, tad ilgstoši skatās datorā un paziņo: «Dators saka - nē!» Pēc šī paziņojuma klients uzsāk sarunas - vai vēl ko nevarētu iesākt, bet apkalpotāja atsaucas uz datoru un atvadoties klientam nicīgi uzklepo tieši sejā.

Dienas Biznesā jau aprakstījām Saeimas ieceri sodīt automātiski Latvijas iedzīvotājus, kuri nav laikus deklarējuši savus ienākumus, uzticot procedūru datorprogrammai. Raugi, rodas vairāki labumi – nav jānodarbina Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, nav jāsatraucas, ka kāds būs vainīgs pie kļūmēm, jo datoram nav sirdsapziņas. Runa ir gan par juridiskām personām, kurām jāiesniedz mēneša un ceturkšņa atskaites, gan fiziskām personām. Tā kā viss vēl ir likumprojektu līmenī, var cerēt, ka datorizētā sodīšana tomēr netiks ieviesta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Novickis: Porzinģis aizsardzībā spēlē daudz labāk kā es jebkad to esmu darījis

LETA, 02.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no par visu laiku labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) uzskatītajiem spēlētājiem, vācietis Dirks Novickis domā, ka Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis reiz būs labāks par viņu.

Pašlaik 39 gadus vecais Novickis ir starp sešiem spēlētājiem NBA vēsturē, kuri guvuši vismaz 30 000 punktus.

«Viņš spēlē aizsardzībā daudz labāk nekā es jebkad,» pēc Dalasas «Mavericks» spēles decembra nogalē Ņūorleānā laikrakstam «The New York Post» atklāja Novickis.

«Viņš pārsteidz, jo ar garajām rokām spēj bloķēt metienus uzrodoties no nekurienes. Uzbrukumā viņš bez piepūles izdara metienus no distances. Viņš ir biedējošs. Viņš kļuvis labāks bez dribla, kā arī pie soda laukuma.»

«Viņš ir labāks par mani šajā laika posmā. Man pirmajā gadā bija grūti pēc ierašanās no Vācijas, bet viņam bija izcils pirmais gads. Ja viņu nemocīs savainojumi, ja strādās kā līdz šim, un es zinu, ka viņš strādās, augstāk būs tikai debesis,» sacīja Novickis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latgales biznesa inkubators Ideju Viesnīca saņēmis sadarbības piedāvājumu no inkubatora Idea Village Ņūorleānā, ASV.

Ideju Viesnīca, kurā patlaban darbojas gandrīz simts Latgales jauno uzņēmēju, saņems Ņūorleānas Idea Village biznesa inkubatora atbalstu darbinieku apmācīšanā un kompetences paaugstināšanā. Kā Db.lv atklāja Ideju Viesnīcas valdes loceklis Māris Igavens, iespējams Ņūorleānas biznesa inkubators dalīsies ne tikai pieredzē un cilvēku apmācīšanā, bet atbalstīs arī, piemēram, grāmatu un žurnālu piegādi inkubatora darbiniekiem.

Biznesa inkubatoru sadarbība notiks ekonomisko sakaru veicināšanas ietvaros.

«Latgalē ir zema ekonomiskā aktivitāte jeb, vienkārši izsakoties, šis ir depresīvs reģions, tādēļ uzņēmējdarbības veicināšana šeit ir ļoti svarīga,» norāda M. Igavens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sendijas sekas ASV būs jūtamas vēl labu laiku pēc vētras norimšanas - Sendija nodarījusi nopietnus postījumus, liekot valdībai novirzīt papildus līdzekļus cietušajiem apgabaliem, tomēr nevajadzētu cerēt, ka tas liks ekonomikai uzplaukt. Neskatoties uz to, ir dažas nozares, kuru uzņēmumiem pēc vētras laikā un pēc tās radies ārkārtīgi daudz darba, raksta business.time.com.

Ekonomisti gan nedomā, ka Sendijas radītās postažas «uzkopšana», rekonstrukcijas darbi un valdības papildus piešķirtie līdzekļi radīs visaptverošu, ilgnoturīgu stimulu ekonomikai. «Pēc vētras Katrīna Ņūorleānā ieplūda «tonnām federālās naudas», bet vai jūs tādēļ novērojāt ekonomikas uzplaukumu?», Philadelphia Inquier citē ekonomistu Kevinu Džilenu (Kevin Gillen), kurš salīdzina vētras Sendiju un Katrīnu, kas plosījās 2005. gadā.

Tomēr ir dažas nozares, kuru uzņēmumi no Sendijas jau guvuši labumu vai arī tuvākajā laikā gūs, apkopojis Times:

1. Telefonu būdiņu uzņēmumi. Ņujorkā normālos apstākļos viena telefonu būdiņa dienas laikā gūst aptuveni divus ASV dolārus, taču vētras laikā būdiņām ieņēmumi pieauga līdz 50 ASV dolāriem dienā. Daudzi gados jauni cilvēki pēc tam atzina, ka telefonu būdiņā viņi zaudēja naudu, jo nezināja, kā to pareizi lietot, informēja Wall Street Jornal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu spīdeklis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam paliek cerība tikt iekļautam starp rezervistiem.

Austrumu konferences komandas starta pieciniekā no garajiem spēlētājiem iekļuva Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, Milvoki «Bucks» grieķu talants Jannis Adetokunbo un Filadelfijas «76ers» līderis Žoels Embīds.

Porziņģis spēlētāju balsojumā bija trešais, saņemot 100 balsis, kamēr Embīds ar 94 balsīm bija ceturtais. Līdzjutēju balsojumā latvietis saņēma 1 116 769 balsu un bija ceturtais, kamēr Embīds ar 1 285 587 balsīm ieņēma trešo vietu. Tāpat arī mediju balsojumā Porziņģis bija ceturtais, kamēr Embīds ieņēma trešo vietu, latvietim tiekot pie 14 balsīm, bet kamerūnietim pie 66 balsīm.

Līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, kamēr pa 25% dod spēlētāju un mediju pārstāvju izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis - pirmais Latvijas basketbolists, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

LETA, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Kristaps Porziņģis otrdien tika izraudzīts starp rezervistiem dalībai šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas Porziņģis piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis pērnā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam bija lielas izredzes tikt iekļautam starp rezervistiem, kurus izvēlējās komandu galvenie treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Latviešu mūziķis un producents Rick Feds gūst panākumus ASV

Laura Mazbērziņa, 23.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu mūziķis un producents Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) aizvadījis veiksmīgu ASV koncerttūri - viņš kļuvis par bungu un perkusiju ražotāju Pearl Drums pārstāvošo mākslinieku un pārsteidzis festivāla SXSW auditoriju ar futūristisku uztāšanos.

Rick Feds atpazīstamību ieguvis kā viens no pasaulē vadošajiem «Ableton PUSH» māksliniekiem. Izmantojot tehnoloģiju piedāvātās iespējas, mūziķis rada novatoriskus, virtuozus un interaktīvus priekšnesumus, kurus novērtē gan mūzikas, mākslas festivāli, gan tādas kompānijas kā - Apple, Samsung, BMW un Volkswagen.

«Tādiem uzņēmumiem kā - Apple, Samsung, BMW un Volkswagen, mēs ar Mārtiņu Dāboliņu un Losandželosā dzīvojošo vizuālo mākslinieci Dejha Ti, esam taisījuši interaktīvas uzstāšanās, kurās integrējam kompānijas ražoto konkrēto produktu, t.i. - jauna produkta prezentācijas nolūkiem mēs varam integrēt to interaktīvā 3D vidē,» komentē Rick Feds, mūzikas producents.

Komentāri

Pievienot komentāru