Finanses

Aon Baltic vadīs Žilvins Petrausks

Žanete Hāka, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Baltijas apdrošināšanas brokeru sabiedrības Aon Baltic ģenerāldirektors Giedrjus Kazlausks savus amata pienākumus pārtrauks pildīt sākot no 30. augusta, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tādējādi par Aon Baltic jauno ģenerāldirektoru iecelts Žilvins Petrausks, kas līdz šim bijis uzņēmuma Lietuvas reģionālais vadītājs. Jaunajam vadītājam ir 20 gadu pieredze apdrošināšanas nozarē, Aon pievienojies 2006. gadā kā uzņēmuma Lietuvas reģionālais vadītājs. Petrausks studējis biznesa administrāciju un jurisprudenci Vytautas Magnus Universitātē Lietuvā.

Līdz ar jauno Aon Baltic ģenerāldirektoru Žilvinu Petrausku uzņēmuma vadītāju grupā iekļauti arī Latvijas filiāles vadītājs Aigars Milts, Igaunijas filiāles vadītājs Kaido Konsaps un finanšu un administratīvais direktors Baltijas valstīs Marjus Baubkus.

Aon Baltic priekštecis Aon savu darbību tas sāka 1994. gadā. 2001. gadā šī kompānija kļuva par daļu no Aon – pasaulē lielākās riska vadības, apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības un personāla vadības konsultāciju korporācijas. Aon Baltic Viļņas, Rīgas, Tallinas, Kauņas, Klaipēdas un Alītas birojos pašlaik nodarbina 98 darbiniekus, kuri kā starpnieki ir parakstījuši bruto apdrošināšanas prēmijas ap 50 miljonu eiro gadā, apkalpojot vairāk nekā tūkstoti uzņēmumu dažādās nozarēs un vairāk nekā 6000 privātpersonu.

Saskaņā ar Lietuvas Bankas datiem šā gada pirmajā ceturksnī Aon Baltic ieņēmumi sasniedza 18,7% no apdrošināšanas brokeru kompāniju kopējiem ieņēmumiem, aktīvi veidoja 33,1% no visiem sektora aktīviem, un uzņēmuma gūtā peļņa atbilda 34,1% no visa sektora peļņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas brokeru kompānija Aon Baltic paziņojusi par uzņēmuma Balto Link iegādāšanos. Darījuma finansiālā puse netiek atklāta, informē uzņēmumu pārstāvji.

Balto Link ir viena no vadošajām apdrošināšanas brokeru kompānijām Baltijas reģionā. Tā specializējas lielu korporatīvo klientu apkalpošanā un apdrošināšanas produktu interneta pārdošanā. Abas kompānijas ir pārstāvētas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Plānots arī turpmāk veikt darbību Baltijas reģionā, piedāvājot tirgum plašu risku un apdrošināšanas konsultāciju risinājumu klāstu.

«Divu spēku apvienošana radīs jaunas iespējas klientiem, apvienotā pieredze ļaus efektīvāk pārvaldīt risku un piedāvāt jaunus produktus. Aon Baltic pieredzi riska pārvaldībā, izmantojot globālā tīkla potenciālu un strādājot ar lielajiem klientiem, papildinās Balto Link pieredze apdrošināšanas un klientu apkalpošanas tehnoloģiju attīstībā, kā arī augstākā līmeņa speciālisti dažādos uzņēmējdarbības segmentos. Tāpat meklēsim sinerģiju administratīvo un klientu zaudējumu regulēšanas procesu uzlabošanai», - saka Aon Baltic vadītājs Žilvinas Petrauskas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pieaug vadošo amatpersonu atbildības apdrošināšana; pievērš uzmanību kiberrisku draudiem

Savu skatījumu un kompetenci, kā servēt apdrošināšanas jautājumus, pauž pēc parakstīto prēmiju apjoma valstī trešā lielākā nozares spēlētāja – brokeru kompānijas UADBB Aon Baltic Latvijas filiāles vadītājs Vitis Nolbergs.

Fragments no intervijas

Pērn Aon Baltic iegādājās vienu no vadošajām apdrošināšanas brokeru kompānijām Baltijas reģionā Balto Link, darījuma summu gan neatklājot. Šāda apvienošanās tomēr saistās ar riskiem satraukt klientus. Kādēļ tas tika darīts?

Tā rezultātā, pēc mūsu apkopotās publiskās informācijas, ar 22% tirgus daļu Baltijā esam izvirzījušies līderos. Nākamais spēlētājs aiz mums ir IIZI ar 8%, bet trešais ir Marsh ar 4%. Šajā kontekstā mūsu atrāviens ir milzīgs. Runājot par Latviju, aina ir nedaudz citāda. Te darbojas piecas līdzvērtīgas apdrošināšanas brokeru kompānijas, kam parakstīto prēmiju apmērs ir virs 15 milj. eiro. Aon ierindojas trešajā pozīcijā, lai gan es teiktu, ka klasiskajā darbībā esam numur viens, jo pirmās divas vietas ieņem nišas brokeri. Viens no tiem pārsvarā strādā ar valsts sektoru, bet otrs vairāk specializējas uz OCTA apdrošināšanas agregatora darbību. Tālab fokuss uz juridiskām personām un starptautiskiem uzņēmumiem izceļ mūs citu starpā. Protams, bažas klientiem bija, jo katra kompānija profesionāli strādāja ar savu stilu, pieeju, procesiem un pārdošanas tehniku. Tomēr pārejas periods izvērtās veiksmīgs. Gadu noslēdzām ar 18% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar tādu pat periodu pirms tam, skatot abas kompānijas kopā. Bet kāpēc bija nepieciešama apvienošana? Balto Link daudz ieguldīja apdrošināšanas produktu interneta pārdošanā, klientu apkalpošanā, un uzņēmuma īpašnieki arī tālāku attīstību saredzēja, balstītu vairāk uz IT risinājumiem. Tieši tur nepieciešamas lielas investīcijas. Pasaules apritē esošajai Aon ir visas iespējas veicināt attīstību ar papildu finansējumu. Ja to nedarītu, pēc laika, iespējams, pozīcijas būtu zaudētas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūpēs par darbinieku veselību, uzņēmumi šajā laikā darbiniekiem nodrošina iespēju vingrot mājās.

"Lai kolēģi varētu sagatavoties vasaras sezonai un kvalitatīvi izkustētos no saviem darba krēsliem, maiju pasludinājām par "Sport@Citadele". Tā, divas reizes nedēļā, darba dienas vidū, kopā ar kolēģiem, bet katrs savās mājās, darbiniekiem ir iespēja izkustēties profesionāļu pavadībā. Bankai ir svarīgi, ka darbiniekiem ir šāda iespēja, tāpēc katram ir nosūtīts kalendāra atgādinājums par tiešsaistes nodarbību ar SIA "Fitcamp" sertificētajām trenerēm darbinieku slēgtajā grupā," stāsta Kristīne Mennika, bankas "Citadele" korporatīvās komunikācijas vadītāja.

Savukārt "PwC" īsteno "Be well, work well" kustību, caur kuru aicina kolēģus pievērsties savai fiziskajai un emocionālajai labsajūtai, regulāri veidojot izglītojošas vieslekcijas un sportiskus pasākumus. "Vēl pirms Covid-19 kļuva par pasaules aktualitāti nr.1, liela daļa no mūsu kolēģiem šīs pašas kustības ietvaros uzsāka dalību fitnesa treneres Nikas Lindes 90 dienu veselīga dzīvesveida izaicinājumā," teic Anna Bērziņa, biznesa konsultāciju kompānijas "PwC" Mārketinga un komunikāciju vecākā speciāliste.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijā noslēgts lielākais auto apdrošināšanas darījums

Žanete Hāka, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Balta sadarbībā ar brokeru kompāniju Aon Baltic ir parakstījusi līgumu ar vienu no Eiropā lielākajiem autoparku vadības un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējiem ALD Automotive.

Kā informē AAS Balta pārstāvji, kopā ar māsas kompānijām Lietuvā un Igaunijā parakstītais līgums ir lielākais Baltijā un paredz trīs autoparku apdrošināšanu. Latvijā kopējā visa autoparka apdrošinājuma summa ir 20,89 miljoni eiro, bet Baltijā tā sasniedz teju 50 miljonus eiro.

ALD Automotive Baltijā pārvalda vairāk nekā 3 000 spēkratu, tādējādi noslēgtais sadarbības līgums ir lielākais autotransporta apdrošināšanas darījums Baltijā.

Balta ar brokera palīdzību sniegs KASKO un OCTA pakalpojumus vairāk nekā 1100 automašīnu lielajam autoparkam Latvijā, taču kopumā pakalpojums tiks sniegts visu trīs Baltijas valstu autoparkiem. Noslēgtais līgums paredz klientam pielāgotu atlīdzību izmaksas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā valdē ievēlēta Kļaviņš Ellex partnere Zinta Jansons

Zane Atlāce - Bistere, 08.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) Nominācijas komiteja valdē ievēlējusi zvērinātu advokātu biroja Kļaviņš Ellex partneri Zintu Jansons.

Viņa stājas amatā Ērika Maikla Truševica (Eric Michael Trusiewicz) vietā, kurš, turpina attīstīt savu karjeru ārpus Latvijas, š. g. 1. decembrī atkāpās no amata ATPL valdē. Z. Jansons ir pilnvarota ieņemt valdes locekļa amatu no 2016. gada 5. decembra līdz 2017. gada 31. martam.

Zinta Jansons ir zvērinātu advokātu birojā Kļaviņš Ellex partnere kopš 2012. gada un birojā ir strādājusi no 2004. gada. Pirms pievienošanās Kļaviņš Ellex viņa strādāja Landwell sadarbības birojā Baltmane & Bitāns un PwC.

Z.Jansons ir konsultējusi gan vietējos uzņēmumus, gan ārvalstu ieguldītājus (tai skaitā daudzus ASV uzņēmumus) saistībā ar dažādiem juridiskajiem jautājumiem par ieguldīšanu un komercdarbības īstenošanu Latvijā. Zinta ir Ņujorkas un Ņūdžersijas štatos licencēta advokāte un Latvijā sertificēta nodokļu konsultante. Z.Jansons tāpat ir vieslektore Rīgas Juridiskajā augstskolā. Iepriekš viņa ir bijusi Baltijas-Amerikas partnerattiecību programmas (BAPP) ekspertu komisijas locekle un Rīgas Starptautiskās skolas iekšējā auditore. Z.Jansons ir dzimusi un izglītību ieguvusi ASV, bet Latvijā dzīvo kopš 1998. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru